Med Kazbegi, Juta, Truso og Tbilisi

Vandring i Kaukasus – Georgia

luftfoto av Kaukasusfjellet med Trinity Church of Gergeti

Aktivitet, mektig natur, lokale innslag og kultur går hånd i hånd på denne vandreturen. Georgia er en perle i hjertet av Kaukasus og en uoppdaget skatt for nordmenn flest. Mange mener sågar at det er et av verdens vakreste land. Med sin fantastiske natur, eldgamle historie og særegne tradisjon, er det lokalisert på den historiske Silkeveien der øst møter vest.

Kaukasusfjellene er et unikt område med spektakulær natur og fjellformasjoner. Eldgamle myte- og legendetradisjoner som sammen med hedensk tro lever side om side med den georgiske ortodokse kirketradisjonen. Vi finner flotte kulturminner og gamle kirker på de mest avsidesliggende steder, og fjellfolket her har forsvart Georgias yttergrenser gjennom århundrer. Det er i dette landskapet, og med denne kulturen som bakteppe at vi har de fleste av våre vandringer.

Her i områdene kjempet de store imperiene om makt og innflytelse, og Georgia var alltid kjent for sitt kulturelle mangfold. Georgia er også blant våre eldste sivilisasjoner. Her har de sunget flerstemt polyfon sang i mer enn 2000 år, produsert vin i over 8000 år, og her levde Homo Georgicus allerede for 1,8 millioner år siden. I Georgias myteomspunnende kultur og historie er kirken, folkesang og folkedans, poesi, vintradisjon og en enestående gjestfrihet dypt forankret i den georgiske folkesjelen. For georgiere er gjester en gave sendt fra Gud, og slik har det vært fra de eldste tider.

Sjelden har vi laget en tur hvor du kommer så tett på det lokale livet – for gjennom vår lokale reiseleder Svend får du en ganske så unik opplevelse. Her blir det vennebesøk, veldig lokale mat- og vinopplevelser, folkesang og lokale møter som vil gi deg minner for livet. Ja, det er fort gjort å falle i staver over alt landet har å by på.

OBS: Du må være vant til å vandre i terreng og ha normalt god kondisjon for å være med på vandreturene. Vandring i Kaukasusfjellene innebærer enkelte strekninger som kan være utfordrende hvis du er redd for høyder.

Avreiser

16.09.2023
8 dager

Ledige plasser

Fra kr 23.490,-

Fra: Oslo Lufthavn

Med: Svend Waage

Høydepunkter

Program

7 frokoster, 5 lunsjer og 4 middager inkludert

Se vår reisekafé med reiseleder Svend Waage og Carpe Diems Ingrid, sendingen gikk live på Facebook den 8. november 2022

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

  • Fly Oslo–Tbilisi t/r med Turkish Airlines
  • 7 netter på hotell. Frokost inkludert hver dag
  • Måltider ihht. program
  • Alle utflukter og entreer iht. programmet.
  • All transport i følge programmet
  • Lokale guider
  • Reiseleder fra Carpe Diem som møter på flyplassen i Tbilisi - er ikke med på flyreisene

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Drikkevarer
  • Tips