Svend Waage

Svend Waage
Grønne åser dekket av blomster teppe i solfylt sommerdag. Øvre Svaneti, Georgia.

Svend er Cand. Philol. i musikkvitenskap og har også studert økonomi og historie. Han har vært kulturskolerektor, kultursjef og har erfaring som sanger og kordirigent. Det var imidlertid folkemusikken fra Georgia som ble starten på et helt nytt eventyr. Dette fascinerende landet, kjent for sin gjestfrihet og særegne kultur, skulle bli en viktig del av Svends liv. Han har nå vært bosatt i landet i over 15 år med sin norsk-georgiske familie, lidenskapelig opptatt av georgisk kultur og tradisjon, og det å styrke båndene mellom Norge og Georgia.

Svend har også vært engasjert i prosjekter med Flyktningehjelpen i Tbilisi, har oversatt Karius og Baktus til georgisk, og – tro det eller ei – presentert norsk juleribbe for det georgiske folk på frokost-TV. For et par år siden startet han familiegalleriet Nor-Ge i hjertet av Gamlebyen sammen med sin kone Tamar. Svend arbeidet også i mange år for Wilh. Wilhelmsen i Georgia, hvor han blant annet hadde ansvaret for human resource og quality assurance.

Svend er brennende opptatt av å vise frem dette flotte landet til gjester og venner. De har i en årrekke arrangert spesielt tilrettelagte kulturelle opplevelsesreiser i hele Georgia for alt fra skuespillere, folkedansere, korsangere, vinelskere og andre kulturinteresserte. Her står alltid møtene med mennesker i sentrum – også møtet mellom oss som reiser sammen. En av hans gjester sa det så fint da hun engasjert beskrev hvordan gruppa etter hvert ble som en gammel vennegjeng som kunne le sammen og dele personlige og emosjonelle opplevelser. Svends utgangspunkt er nettopp at opplevelsen av trygghet og tilhørighet for de reisende er grunnlaget for den gode og spennende reiseopplevelsen.

Reiser med Svend

September 2024