Med Peer Gynt-spelet på Gålå

Vandring i Espedalen

Landskapsbilde av Espedalen med en åpen slette foran en innsjø, grønne skogsområder og fjell i bakgrunnen

Denne turen har alle ingredienser av det vi elsker med landet vårt. Vi kombinerer fotturer og en av de optimale kulturopplevelsene som er i perfekt samspill med naturen: Peer Gynt-spelet. I 2024 er det Mads Ousdal som skal dykke ned i den sammensatte Peer. Han hadde samme rolle i 2014 og mange var i ekstase da nyheten om at han kommer tilbake til Gålå ti år etter ble sluppet. Vi selv skal på flotte fotturer i landskap som roper natur! Espedalen kaller seg selv for "Den Vennlige Villmark" og her ligger alt til rette for både fjell og friluftsliv. Det er mye å velge mellom og det er både skog og høyfjell, vann der du både kan bade og padle kano, kulturminner og naturfenomen. Vi bor på Ruten Fjellstue, som ligger nydelig plassert i Espedalen, i nærheten av Gudbrandsdalen og midt mellom Jotunheimen og Rondane. Her er det tredje generasjon som driver, med lidenskap og masse sjel. Berit sørger for deilig, hjemmelaget mat til alle måltider mens Arthur guider, brygger øl og begge står de på både som lokalsjeler i bygda og for sine gjester. Forvent ingen luksus, heller masse sjarm og gjestfrihet. Her skal vi nyte av både gode måltider og naturen.

Siste kvelden skal vi få en maksimal opplevelse i form av Peer Gynt-spelet. Fra 2019 ble selveste Snøhettas kreative hoder med i utformingen av scenografien og toppet alt. Naturen gjør det meste, men nå er også den tatt til nye høyder. Det blir ikke mer typisk norsk og dramatisk enn Peer Gynt, selv om Ibsen skrev disse diktene i fem akter fra øya Ischia i Italia. Med sitater som vi alle kjenner: "Peer du lyver" og "Mitt rike, mitt halve rike for en hest" har du aldri sett scenekunst som dette før. Gåsehudfaktor garantert!

Du må være i normalt god form og vant til å gå, samt å være i aktivitet i ulendt terreng for å være med på vandreturer. Programmet er fleksibelt, det kan endres og tilpasses værforholdene, samt gruppens ønsker.

Avreiser

 • 01.08.2024
  5 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 10.990,-

  Med: Simen Blokkhus

Høydepunkter

Program

4 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager inkludert

Bærekraftige valg på denne turen:

- Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

- Hotellet vi benytter er miljøsertifisert og familiedrevet. Se vedlagt info om hotellets miljøsertifisering/tiltak: Ruten Fjellstue er Green Key-sertifisert

- Ruten fjellstue har et fokus på å benytte lokale produkter fra lokale leverandører, og støtter dermed lokalt næringsliv. Ruten benytter også økologiske produkter så langt det er mulig.

- Transport. På denne reisen kommer du deg selv til reisemålet. Vi oppfordrer til bruk av kollektivtrafikk med tog og lokalbuss.

- Ruten har et fokus på lokale natur- og kulturbaserte aktiviteter. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og arbeidsplasser.

- Aktivitetene på turen er naturbaserte. Vandreturene starter og ender på fjellstua, kanopadling legger ikke igjen spor i naturen.

- Vi har redusert bruk av unødvendig engangs plastprodukter. Vi tilbyr ikke engangsflasker med vann på turen. Alle deltakere på turen oppfordres til å ta med gjenbrukbar drikkeflaske, som kan fylles underveis.

Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel/Carpe Diem: Bærekraft i Escape Travel

Praktisk informasjon og reisevilkår


Dette er inkludert

 • 4 netter på Ruten
 • Måltider i henhold til program
 • Inngang til Peer Gynt-spelet på Gålå
 • Alle turer som beskrevet inkl. transport og lokal guide (valg av turer kan endres)
 • Reiseleder fra Carpe Diem

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Transport til og fra Ruten Fjellstue