En fryd for kropp og sjel

Vandring ved Lago Maggiore

vakre blomsterhager i Lago Maggiore

Vi får aldri nok av Italia og er alltid superfornøyde når vi har lett opp en ny favoritt. Denne vandreturen går i et helt herlig landskap ved Maggioresjøen i Nord-Italia. Vi har base i Verbania, den største byen på disse kanter. Maggioresjøen er virkelig en av landets aller flotteste innsjøer, mest grunnet beliggenheten. Omgitt av fjell og nærheten til Alpene gjør susen for et eventyrlandskap. Klimaet er også behagelig. Geografien betyr svale somre og milde vintre. Og perfekt for aktive turer som denne. En liten miks mellom det estetisk vakre og levende i Italia med det mektige fjellandskapet i Sveits er slett ikke å forakte. Legg til et knippe små, trivelige landsbyer der livet leves med lave skuldre og i sakte fart.

Det er nesten så tunga ikke er med når vi skriver De borromeiske øyene. Disse tre småøyene ligger perfekt dottet inni i Maggioresjøen, og oppkalt etter en adelsfamilie fra Milano. De består av Isola Bella, Isola Madre og Isola dei Pescatori. Alle med stor tiltrekningskraft, veldig ulike, og de nås etter en kort båttur. Vi skal besøke både Bella og Pescatori.

Historisk sett var det eliten i form av forfattere og kunstnere som først satte Maggioresjøen på reisekartet. Mange kjente navn forbindes med området. Kanskje spesielt Ernest Hemingway som ofte besøkte Stresa, en liten båttur fra Verbania. Nå er det vår tur og med denne innholdsrike turen er det bare å glede seg til nok en deilig opplevelse i Bella Italia.

OBS! Du må være vant til å være ute på tur og ha normalt god kondisjon for å være med på vandreturene. Vi gjør oppmerksom på at stiene og rutene i programmet kan endres etter forholdene.

Avreiser

 • 19.04.2024
  8 dager

  Utsolgt

  Fra kr 21.900,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Monica Nicholls

 • 23.08.2024
  8 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 22.890,-

  Fra: Oslo Lufthavn

Høydepunkter

Program

7 frokoster, 5 lunsjer og 7 middager inkludert

Bærekraftige valg på denne turen:

- Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

- Hotellet vi benytter er familiedrevet. Dette gamle palasset fra 1600-tallet ble gjort om til hotell på 1900-tallet og har vært i samme families eie de siste 40 årene. I dag er det søsknene Lorenzo og Emanuela som driver det.

- Vi har valgt restauranter som ligger i gangavstand fra hotellet. På den måten kutter vi unødvendig transport.

- Vi har valgt lokale restauranter som fremmer lokale produkter og lokalt næringsliv.

- Direkte flyrute. Med mellomlandinger øker utslippet på turen - dette unngår vi ved å fly direkte.

- Vi samarbeider med lokale aktivitetsleverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og arbeidsplasser.

- Vandringene på turen er naturbaserte og ikke motoriserte.

- Vi har redusert bruk av unødvendig engangs plastprodukter. Vi tilbyr ikke engangsflasker med vann på turen. Alle deltakere på turen oppfordres til å ta med gjenbrukbar drikkeflaske, som kan fylles underveis.

Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel/Carpe Diem: Bærekraft i Escape Travel

Praktisk informasjon og reisevilkår


Dette er inkludert

 • Fly Oslo – Malpensa t/r
 • 7 netter på hotell
 • Måltider iht. program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet
 • All transport i følge programmet
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips