Sjekk prisen Vandring og lokale opplevelser

Vandring på Nord-Kypros

Panorama av Kyrenia havn. Kyrenia (Girne), Kypros.

Nord-Kypros er perfekt for vandring, smaking av lokale produkter, avslapping i solen og oppdagelser av ulike slag. Alt dette får du med deg på ei uke. Naturen er kanskje enda vakrere på denne delen av øya, strendene likeså og soldagene er mange. Men vi skal lære kjenne regionen - som det kun er Tyrkia som anerkjenner. For Nord-Kypros er ukjent og uoppdaget for de fleste, noe som gjør det både spennende og eksotisk. Så absolutt mer old fashioned og mindre strømlinjeformet enn naboen i sør, men med gode hoteller og nydelig mat.

Denne fjellrike, naturskjønne delen av Kypros har ruvende festninger og eventyrborger i et mektig landskap. Vi bor i nærheten av Kyrenia (Girne på tyrkisk) som frister med sin vakre havn og koselige kafeer. Et høydepunkt, bokstavelig talt, får vi når vi besøker det sagnomsuste St. Hilarionslottet som klamrer seg fast til klippekanten. Underveis kan du også bli kjent med Nikosia, den eneste delte hovedstad i sitt slag i dagens Europabilde.

Mye inkludert av måltider

St. Hilarionslottet - wow!

Lokale smaker i Akdeniz

Avreiser

 • 26.10.2024
  8 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 17.990,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Laila Fossum

Høydepunkter

Program

7 frokoster, 3 lunsjer, 2 nistepakker og 7 middager inkludert

Bærekraftige valg på denne turen:

- Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

- Hotellet vi benytter er lokal hotellkjede

- Vi har valgt restauranter som ligger i gangavstand fra hotellet Vi benytter oss av hotellets halvpensjon. På den måten kutter vi unødvendig transport.

- Vi har valgt lokale restauranter som fremmer lokale produkter og lokalt næringsliv.

- Direkte flyrute. Med mellomlandinger øker utslippet på turen - dette unngår vi ved å fly direkte.

- Vi samarbeider med lokale aktivitetsleverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og arbeidsplasser.

- Aktivitetene/flere av aktivitetene på turen er naturbaserte. Vi vandrer til fots i naturen og på dagsutfluktene til Kyrenia/Girne, får tradisjonell hjemmelaget lunsj i Gõrnec.

- Vi har redusert bruk av unødvendig engangs plastprodukter. Vi tilbyr ikke engangsflasker med vann på turen. Alle deltakere på turen oppfordres til å ta med gjenbrukbar drikkeflaske, som kan fylles underveis. Vår agent benytter tøyposer der det er medbragt lunsj i programmet.

- Gjennom å delta på denne turen støtter du følgende prosjekter: Vi besøker håndverkere med lokale produkter. "Serdarli Health & Culture Association" er de fleste kvinner som lager ulike håndverksprodukter hjemme. Disse produktene selges på lokalt marked som vi besøker. På den måten bidrar vi til den lokale økonomien.

Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel/Carpe Diem: Bærekraft i Escape Travel

Praktisk informasjon og reisevilkår


Dette er inkludert

 • Fly Oslo – Larnaca t/r
 • 7 netter på hotell
 • Måltider iht. program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet
 • All transport i følge programmet
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips


Lignende turer