Vandring Italia - Lago Maggiore

Vandring Italia - Lago Maggiore

2 avganger. Første tilgjengelige avgang: 20. april 2023 / 8 dager / Pris fra 18.790,-

vakre blomsterhager i Lago Maggiore

Naturskjønne omgivelser ved Lago Maggiore - en fryd for kropp og sjel

Vi får aldri nok av Italia og er alltid superfornøyde når vi har lett opp en ny favoritt. Denne vandreturen går i et helt herlig landskap ved Maggioresjøen i Nord-Italia. Vi har base i Verbania, den største byen på disse kanter. Maggioresjøen er virkelig en av landets aller flotteste innsjøer, mest grunnet beliggenheten. Omgitt av fjell og nærheten til Alpene gjør susen for et eventyrlandskap. Klimaet er også behagelig. Geografien betyr svale somre og milde vintre. Og perfekt for aktive turer som denne. En liten miks mellom det estetisk vakre og levende i Italia med det mektige fjellandskapet i Sveits er slett ikke å forakte. Legg til et knippe små, trivelige landsbyer der livet leves med lave skuldre og i sakte fart.

Det er nesten så tunga ikke er med når vi skriver De borromeiske øyene. Disse tre småøyene ligger perfekt dottet inni i Maggioresjøen, og oppkalt etter en adelsfamilie fra Milano. De består av Isola Bella, Isola Madre og Isola dei Pescatori. Alle med stor tiltrekningskraft, veldig ulike, og de nås etter en kort båttur. Vi skal besøke både Bella og Pescatori.

Historisk sett var det eliten i form av forfattere og kunstnere som først satte Maggioresjøen på reisekartet. Mange kjente navn forbindes med området. Kanskje spesielt Ernest Hemingway som ofte besøkte Stresa, en liten båttur fra Verbania. Nå er det vår tur og med denne innholdsrike turen er det bare å glede seg til nok en deilig opplevelse i Bella Italia.

OBS! Du må være vant til å være ute på tur og ha normalt god kondisjon for å være med på vandreturene. Vi gjør oppmerksom på at stiene og rutene i programmet kan endres etter forholdene.

Høydepunkter

 • En herlig, aktiv tur som du ikke finner andre steder
 • Fotturer i nydelig landskap
 • Med Alpene som bakteppe er det mye å hvile øyene på underveis
 • Lokale landsbyer der tiden virker å ha stått stille
 • Øyene i Maggioresjøen er populære på dagstur, vi skal dit
Isola dei Pescatori, fiskerøy i Maggiore-innsjøen, Borromean Islands, Stresa Piemonte Italia, Europe. Lang eksponering.

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 20.04.2023

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 8

  Priser fra: 18.790,-

  Reiseleder: Amanda Perri

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+26
+25

Program

7 frokoster, 6 lunsjer og 7 middager inkludert

Dag 1

Avreise Norge, ankomst Milano til Verbania

Lunsj og middag

Avreise går fra Oslo Lufthavn. Vi flyr med SAS direkte til Malpensa, Milano og beregner ankomst om formiddagen. Herfra busser vi til Verbania og hotellet der vi skal ha vår base hele uka. Det tar en times tid om ikke trafikken forsinker oss. Byen i seg selv er kjent for å både være grønn og skjønn for å rime litt – og årsaken til dette er alle parkene og grønne lungene som er anlagt her. Og som den største byen ved innsjøen, er forbindelsene til mange andre skatter i området lett tilgjengelig med båt.

Hotel Pesce d`Oro er hjemmet vårt en uke. Bygningene er opprinnelig fra 1700-tallet og ble gjort om til hotell på 1900-tallet. I dag har samme familie drevet hotellet i over 40 år. Slikt blir det atmosfære av. Rommene er av ulik størrelse, utsikt, utforming og beliggenhet i bygningene. Dette er ikke noe A4 eller kjedehotell, så merk at vi ikke kan garantere hva slags rom den enkelte får.

Før middag tar vi på oss lette turklær og rusler et par kilometer frem og tilbake til nabobyen Pallanza. Vi sørger for å servere litt tiltygg og et glass med bobler. Det hele tar omtrent tre timer.

Når vi er tilbake, samles vi til felles middag på hotellet.

Dag 2

Vandring Cavandone - Pallanza

Frokost, lunsj og middag

Lengde: Cirka 3 timer - lett

Distanse: 7 - 10 kilometer

Høydeforskjell: 210 meter opp (høyeste punkt 400 meter)

Etter frokost er det bare å glede seg til første dag med vandring sammen med vår lokalguide som blir vår kjentmann/kvinne og forteller. Vi skal begynne i den lille fargerike byen Suna hvor stien som muldyrene brukte fører oss opp til Cavandone. Stien svinger seg gjennom en kastanjeskog, passerer et middelaldertårn og en kameliahage. Utsikten over Maggioresjøen blir fin her ovenfra!

Når vi kommer til landsbyen møtes vi av et gammelt tre som sies å være over 400 år gammelt. Her ligger også en lokal keramiker som har sitt verksted og birøkteren med sine bikuber. Vi spiser lett lunsj på en restaurant i Cavandone.

I løpet av fotturen er det mye å hvile øynene på. Vi passerer velbevarte landsbyer med steinhus og ser gamle skilt og symboler risset i stein, vitnesbyrd etter svunne tider. Fotturen i dag ender i landsbyen Pallanza hvor det også er en vakker botanisk hage ved Villa Taranto (inngang ikke inkl. og avhenger av tid).

Vel tilbake blir det middag ute på en lokal restaurant.

Dag 3

Vandring Cannero Riviera til Cannobio

Frokost, lunsj og middag

Distanse: 7 – 10 kilometer - middels

Lengde: 3-4 timer - middels

Høydeforskjell: fra 340 meter opp/høyeste punkt 530 meter

På med vandreskoene igjen for nye omgivelser og ny tur.

Vi begynner ved Cannero Riviera som er nok en liten perle ved bredden av Maggioresjøen. Beliggenheten er nær perfekt med et historisk sentrum og omgivelsene rundt som ramme. Italia er kjent for sine helt nydelige sitroner, og her ligger mange lunder med de gule fristelsene. Sitronene kan høstes mellom mars og tidlig oktober i Italia. Stien vi følger viser glimt av borgene utenfor Cannero, der de troner ute i innsjøen. Vi går oppover til landsbyen Carmine Superiore, festningsbyen som ligger på en naturlig klippe. Kirken i romansk stil bygget på 1300-tallet. San Gottardo er navnet og det er freskene både innvendig og utvendig som er trekkplaster. Utsikten her oppe fra landsbyen er også helt ok. Stien leder så ned til Cannobio. Underveis spiser vi vår medbrakte lunsjpakke på et egnet sted.

Middag om kvelden på en lokal restaurant.

Dag 4

Vandring Ossoladalen

Frokost, lunsj og middag

Distanse: 7 - 10 kilometer - lett til middels

Lengde: 3,5 – 4,5 time avhengig av rute

Høydeforskjell: 305 meter opp (høyeste punkt 605/740 meter avhengig av rute)

En idyllisk og historisk sti leder oss mot Gries-passet. Omgitt av skog og med fjellene som bakteppe, passerer vi gamle landsbyer der tiden kan synes å stå stille. Vi befinner oss i området Montecrestese, omgitt av historie og natur. Det er heller ingen mangel på sjarm, her siden landsbyboerne ofte dekorerer med både stein og tre. Dagens vandring går blant vinranker og beitemarker med en helt nydelig utsikt over Ossoladalen. Litt utenfor allfarvei er vi i dag og langt unna det moderne bylivet. Vi har med oss pakket lunsj som vi finner et sted å spise underveis.

Vi stopper også hos en liten lokal vinprodusent der vi får smake på noen av de lokale edle dråpene.

På kvelden spiser vi felles middag ute på restaurant.

Dag 5

Dag til egen disposisjon

Frokost og middag

I dag har du sjansen til å slappe av å bli bedre kjent i nærområdet. Kanskje snuse opp et marked eller fokusere på mat? Vi er i regionen Piemonte, kjent for skikkelig kvalitetsmat og vin. Barolo og Barbaresco er bare to eksempler. Ta båten å besøk Santa Caterina del Sasso. Dette romersk-katolske klosteret klorer seg fast over sjøen. Det går også båter til den kjente byen Stresa på andre siden av sjøen.

Om kvelden samles vi til middag ute på restaurant.

Dag 6

Vandring i Anzascadalen og Monte Rosa

Frokost, lunsj og middag

Distanse: 7 - 10 kilometer -middels

Lengde: Cirka 3 timer

Høydeforskjell: 355 meter opp/høyeste punkt 575 meter

Dagens vandring går fra innsjøen til alpine omgivelser. Stien oppover til Anzascadalen går gjennom skog, mellom frukttrær, små landsbyer og langs vann. Vi følger de gamle bosetningene som ofte har både ovner og vinpresser utenfor. En gammel muldyrsti anlagt på midten av 1800-tallet var den gangen en veldig viktig forbindelse mellom Ossola og de som bodde i Macugnaga. Hit skal vi busse opp på 1 400 meter etter fotturen vår. Landsbyen har stemning i massevis med sine trehus og vakre steinkirke fra 1200-tallet. Her skal vi også ta en matbit på en lokal restaurant.

Monte Rosa skal vi ikke opp på, men vit at dette massivet er hele 4 634 meter høyt og byr på mektige kulisser for her vi er i dag. Med dette er toppen den nest høyeste i Alpene. Macugnaga har østveggen til fjellet mot seg. Mange fjellklatrere har prøvd seg her. Med ulike utfall, dette er slett ingen søndagstur.

Om ettermiddagen besøker vi den vakre, gamle landsbyen Dorf.

Også i kveld blir det middag ute på restaurant.

Dag 7

De borromeiske øyene og avskjedsmiddag

Frokost, lunsj og middag

I dag skal vi ut på øyene og da blir det ingen store utfordringer i terreng eller lengde. Vi skal besøke både Isola Bella og Isola dei Pescatori. Alle øyene er eiet av den italienske adelsfamilien og har vært det siden 1600-tallet.

Om man ser bilder ovenfra av Isola Bella, er den lille øya perfekt utnyttet. En god blanding av hager og grøntarealer sammen med villaen/palasset. Barokk stil favner pomp og prakt og er dermed langt fra minimalisme. Med familiens majestetiske villa der Napoleon en gang overnattet i Sala di Napoleone. Ballsal er det også, må vite, og en hel del andre nydelig dekorerte saler. Kunst fra store malere som Rubens, Titian og Van Dyck er ikke småtterier og passer perfekt inn i disse omgivelsene. Både skulpturer og gobeliner er av høy kvalitet. Når vi legger til majestetiske, påfugler som tripper rundt i hagene, skjønner vi at her er det både eksklusivt og vakkert. Spesielt her er at det er mange hvite påfugler, disse er sjeldne i naturen.

Vi skal også til Isola dei Pesactori, også kalt Isola Superiore. Det første navnet sier det meste – her er det fisk og fiskere som er hovedgeskjeften. Dette er den eneste av øyene som er bebodd hele året, men det er ikke store antallet (ifølge Wikipedia 25 i 2018). Den beste beskrivelsen er pittoresk, selv om dette er et slitt begrep… Små toetasjes hus med balkonger der fisk kan tørkes og flere små restauranter som er populære hos de mange besøkende. San Vittore-kirken stikker seg tydelig ut, der det spisse spiret ruver over den lave bebyggelsen. Kirken er opprinnelig bygget på rester fra 800-tallet Med alter hentet fra barokken er det en salig blanding.

Vi skal spise en deilig fiskelunsj her på øya og tar båt tilbake til hotellet vårt når vi har sett oss om.

Om kvelden blir det felles avskjedsmiddag ute på restaurant, denne gang i Pallanza, etter en innholdsrik uke. Vandring i blendende vakker natur, frisk luft, flotte bilder og hyggelig selskap skal en ikke kimse av.

Dag 8

Hjemreise Malpensa flyplass - Oslo

Frokost

Frokost på hotellet før vi sjekker ut og får transfer til Malpensa.

Vi flyr tilbake med SAS sitt direktefly. Det blir ankomst Oslo Lufthavn om ettermiddagen.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Malpensa t/r
 • 7 netter på hotell med frokost daglig
 • Måltider i henhold til program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet
 • All transport i følge programmet
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips