Aktiv ferie i et område viden kjent for gode smaker

Vandring i Baskerland

Mennesker ute på fottur blant grønne åser

Natur, kultur og gastronomi i skjønn forening

Spennende aktiv, kulinarisk reise til fantastiske, annerledes Baskerland i Nord-Spania ved Atlanterhavskysten! Området som verken er typisk Frankrike eller Spania, men helt seg selv. Vi hyller det å kombinere aktivitet, gastronomi og fantastiske råvarer med lokale opplevelser her. Og det med guide og reiseleder Jakob i spissen. Han bor her og kjenner nærmest enhver krik og krok av stedet. Perfekt match kaller vi det. Slikt bringer frem Superlativer med stor S. Byen vi bor i begynner også på S. Den er også perfecto, lekker og sofistikert: San Sebastián, eller Donostia som er det baskiske navnet.

Baskerland (Euskadi), bare navnet tilsier et eget land. Folket har en sterk, ekstremt stolt identitet og selvsagt sitt eget flagg. Gjennom historien har kampen for selvstendighet vært fanesak, og det har ikke foregått i stillhet. Språket er også unikt (og uforståelig for et utrenet øre). Dette bidrar bare mer til at det føles annerledes og spennende her. Baskisk er det eneste isolerte språket på vårt europeiske kontinent. Naturen er også både vill og dramatisk, med havet som følgesvenn. Flere av stedene og stiene vi vandrer er deler av pilegrimsstien til Santiago de Compostela - og Camino del Norte anses være en av de aller vakreste.

En reise på disse kanter inneholder alltid store matopplevelser. Vår tur er både aktiv og har fokus på god mat. Jorden er ekstra fruktbar her, og med Atlanterhavet som nabo, får de dyktige kjøkkensjefene de aller beste og ferskeste råvarene. I Baskerland heter de små godbitene pintxos - og denne fingermaten spises helst uten jåleri ved bardisken. Baskerland har flere restauranter med Michelinstjerner enn noen annet sted, i forhold til innbyggerantallet. Vi besøker flere koselige restauranter og får virkelig føle på kroppen at det meste i Baskerland kretser rundt mat og det å omgås sammen på barer og restauranter. Natur & matkultur i godt samspill venter på denne turen.

OBS! Du må være vant til å være ute på tur og ha normalt god kondisjon for å være med på vandreturene. Vi gjør oppmerksom på at stiene og rutene i programmet kan endres etter forholdene.

Avreiser

 • 15.10.2023
  8 dager

  Utsolgt

  Fra kr 21.010,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Program: Program oktober 2023

  Med: Jakob Aarsheim

 • 18.04.2024
  8 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 23.990,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Program: Program 2024

  Med: Jakob Aarsheim

Høydepunkter

Program

Program oktober 2023

7 frokoster, 5 lunsjer og 5 middager inkludert

Bærekraftige valg på denne turen:

- Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

- Vi har valgt lokale restauranter som fremmer lokale produkter og lokalt næringsliv.

- Vi samarbeider med lokale aktivitetsleverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og arbeidsplasser.

- Aktivitetene på turen er naturbaserte/ikke motoriserte. Hovedaktiviteten på reisen er fotturer.

- Vi har redusert bruk av unødvendig engangs plastprodukter. Vi tilbyr ikke engangsflasker med vann på turen. Alle deltakere på turen oppfordres til å ta med gjenbrukbar drikkeflaske, som kan fylles underveis.

Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel/Carpe Diem: Bærekraft i Escape Travel

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly Oslo – Bilbao t/r
 • 7 netter på hotell
 • Måltider i henhold til program (drikke til middagene - vann, 2 gl. vin, kaffe)
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet
 • All transport i følge programmet
 • Reiseleder og vandreguide fra Carpe Diem (møter ved ankomst Bilbao og er ikke med på flyreisene)

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Tips