Padling er gøy

Kajakk Kroatia

Opplevelsesferie på lokalt vis i Kroatia med kajakk.

Kysten rundt Dubrovnik i Kroatia er kjent for sine vakre øyer og krystallklare vann. Det finnes mange måter å oppleve Adriaterhavets perle på, men den beste av alle er kanskje med kajakk. Rundt deg ligger de varme kalksteinsklippene og lager bølgende røde skygger i vannet. Det er lite som slår følelsen av å føle seg i ett med elementene. Den eneste lyden som bryter stillheten, er når padleårene taktfast og rytmisk driver deg fremover langs vannet. Når det i tillegg er sommer, sol og vannet nærmest gjennomsiktig klart, er det perfeksjon og nytelse på høyt nivå.

I tillegg til å være i aktivitet, bli kjent med andre padlere og dele fremgangen dag for dag, supplerer du det med herlige, lokale matopplevelser, godt drikke og et passelig antall dukkerter. Alt begynner uansett med opplæring i teknikk og sikkerhet. Alle begynner i det små. Med lokalkjente og erfarne kajakkguider med, kan gruppen også deles opp etter nivå når det skal padles.

De dagene vi ikke padler, sykler vi, bader eller tar livet med ro i skyggen. Kroatia er et land elsket av mange, og med det fantastiske, helt glassklare vannet som omkranser landet, er det ikke vanskelig å si seg fullstendig enig.

Aktiv ferie+det gode liv i Kroatia=perfekt ferie!

Underveis bor vi på to deilige øyer – Lopud og Sipan. Vi i Carpe Diem verdsetter det lokale og de gode opplevelsene underveis, det vet vi at du også gjør. For å kunne tilby en lokal tur som denne, fordeles vi på ulike små, koselige pensjonat. Her er det fokus på å bo «the local way». Pensjonatene vi fordeles på kan ligge litt unna hverandre, men man bor alltid sammen med noen andre i gruppen.

Vær klar over at kajakkpadling er meget vær- og vindavhengig, så skulle det blåse opp en dag, padler vi på innsiden av øyene, vandrer, sykler eller finner på noe annet spennende. Programmet er med andre ord fleksibelt. Det understrekes at det er en fordel å ha padlet litt før for denne turen, og at mer erfarne padlere må rette seg etter nivået på de som er ferskere. Du må kunne svømme, være i normal fysisk form og like å være i aktivitet. Padling krever at du er vant til å bevege deg.

OBS: Program er avhengig av vær og vind og kan endres underveis.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

  • Vakre Dubrovnik
  • Elafitiøyene
  • Deilig badevann og lekre strender
  • Fem dager med padling
  • Sykkel- og vandreturer
  • Overnatting på lokale, familiedrevne pensjonat
  • Middag på bondegård med mat og vin produsert på gården
  • Godt selskap er alltid inkludert på Carpe Diem-turer!

Vi har lagt opp en fantastisk selvproppelert og miljøvennlig reise blant Elafiti-øyene. Øyene i seg selv ligger like vest for festningsbyen Dubrovnik og består av åtte større og fem mindre øyer. Kun tre av dem er bebodde. Vi har to baser i løpet av turen, en på øya Lopud og den andre på øya Sipan. Bagasjen blir transportert med ferge mellom de to basene.

 

Dag 1

16. juli - Avreise Norge, ankomst Dubrovnik

Avreise fra Oslo Lufthavn tidlig om morgenen. Vi flyr direkte med Norwegian og lander i Dubrovnik om formiddagen. Dubrovnik er en fascinerende by på mange måter, og den har trukket til seg turister i mange hundre år. Vi skal bli mer kjent med den på hjemreisedagen.

Vi spiser lunsj sammen før vi tar fergen til den trafikkfrie øya Lopud, som er en av de bebodde øyene i øygruppen Elafiti. Lopud er en grønn øy med det typisk milde og behagelige klimaet for området. Øya har to vakre strender, to borger fra 1500-tallet og Lopud by er bygd opp av stemningsfulle steinhus og en livlig strandpromenade med kafeer og barer. Vi fordeler oss på mindre, familiedrevne pensjonat, og møtes igjen til middag.

(-/L/M)

Dubrovnik, Kroatia
Dag 2

17. juli - Til Sunj-stranden

Etter frokost samles vi på stranden og starter introduksjonen til padling i en rolig og grunn liten bukt. Guiden vil undervise i sikkerhetsrutiner og lære oss padleteknikk. Etter undervisningen padler vi sammen langs kysten på øya og til den vakre sandstranden Sunj. Her slapper vi av på stranden og tar en runde med det lokale spillet ”picigin”. De som ønsker kan svømme langt i det vakre badevannet – eller snorkle. På ettermiddagen vandrer vi tilbake til Lopud by. Felles middag om kvelden.

(F/-/M)

Aktivitet: 1 time instruksjon, ca 3 timer padling. Padledistanse: 7,5 kilometer

Sunj-stranden
Dag 3

18. juli- Kolocep

Etter frokost vandrer vi over øya (20 min) til Sunjstranden og våre kajakker. I dag skal vi padle rundt den vakre Kolocep-øya med sine grønne skoger, dramatiske klipper og imponerende blå grotter. Lunsj og avslapning i på en lokal restaurant i Kolocep, før turen fortsetter tilbake mot Lopud by.

Reiseleder vil organisere felles middag for den som ønsker å være med.

(F/L/-)

Aktivitet: ca 4 timers padling. Padledistanse: 15 kilometer

Lopud by
Dag 4

19. juli - Dag til egen disposisjon

I dag lar vi kajakkene og overkroppen hvile litt. Du har dagen til å slappe av. Reiseleder gir gjerne råd om aktiviteter for den som ønsker. Om kvelden vandrer vi opp til en koselig liten gård hvor vi spiser hjemmelaget mat akkompagnert av vin fra gårdens egen produksjon. Mer lokalt enn dette blir det neppe!

(F/-/M)

 

Deilig mat...
Dag 5

20. juli - Lopud til Sipan, sykkeltur

Bagasjen vår blir transportert med båt fra Lopud til byen Sudjuradj på øya Sipan. Den perfekte beliggenheten og klimaet gjør den frodige Sipan- øya til et flott område for dyrking av blant annet oliven og vindruer. Selv padler vi over til øya etter frokost, og tar en liten svipptur innom en grønn grotte hvor vi kan svømme, snorkle og padle inn i grotten. Vi besøker også renessanse-slottet til familien Stjepovic-Skocibuha. Her hører vi mer om livet på øya. Spennende innslag blir om hvordan piratene prøvde å slå kloa i Sipan og områdene rundt. Vel fremme i Sudjuradj sjekker vi inn på pensjonatet der vi skal bo de siste tre nettene.

Lunsj spiser vi på en enkel restaurant i byen.

Øya Sipan er så vakker at vi vil ikke gå glipp av å se hva den har å by på ”innabords”. Vi hopper derfor på våre sykler og tar en tur tvers over øya. Vingårder, olivenlunder og frodig vegetasjon vil møte deg fra sykkelsetet.

(F/-/-)

Aktivitet: 2 timer padling, 2 timers sykling. Padledistanse: cirka 10 kilometer

Vakkert!
Dag 6

21. juli - Sudjuradj til Sipanska Luka

I dag padler vi Sipan på langs til byen Sipanska Luka. Sipanska Luka var en gang senteret for myndighetene da Dubrovnik var en egen republikk. Dette ser man fort ved å kaste et raskt blikk på de storslagne bygningene her. Flotte muligheter for strand og snorkling finnes det selvsagt underveis. Kajakkene lar vi være igjen her, og vi hopper på bussen hjem til Sudjuradj på ettermiddagen. I dag blir det også felles lunsj.

(F/L/-)

Aktivitet: 3 timer padling. Padledistanse: 13 kilometer

Kajakk er tingen
Dag 7

22. juli – Den andre siden av Sipan

I dag både sykler og padler vi Sipan på langs til byen Sipanska Luka. Sipanska Luka var en gang senteret for myndighetene da Dubrovnik var en egen republikk. Dette ser man fort ved å kaste et raskt blikk på de storslagne bygningene her.

Flotte muligheter for strand og snorkling finnes det selvsagt underveis. Kajakkene lar vi være igjen her, og vi hopper på bussen hjem til Sudjuradj på ettermiddagen. Lunsj underveis. Middag blir servert på en hyggelig restaurant. Siste kvelden med gjengen er alltid ekstra koselig og kanskje også litt vemodig…

(F/L/M)

Aktivitet: ca 4 timers padling Padledistanse: 19 kilometer

Til vanns
Dag 8

23. juli - Hjemreise

Vi hopper på fergen tilbake til fastlandet og stopper en stund for å bli nærmere kjent med Dubrovnik. Høydepunktet er gamlebyen Ragusa, som byen ble kalt tidligere, da den var en republikk med stor innflytelse og et massivt knutepunkt for handel i Middelhavet. Vi får en guidet tur i byen. Omgitt av høye borgmurer, er gatene inne i byen små labyrinter fylt med kafeer og butikker. Det hele har en italiensk finesse over seg, med den kirurgisk rene hovedgaten Stradun, men er fortsatt full av lokale innbyggere som henger ut klesvasken og mater katter i de trange smugene. Etterhvert går turen mot flyplassen.

Vårt direktefly til Oslo har avgang om kvelden med ankomst Oslo Lufthavn sent om kvelden.

(F/-/-).

Flotte hus på disse kanter:)

Priser og betingelser

Priser og betingelser
Pris pr. person i delt dobbeltrom: 16 440
Enkeltromstillegg: kr 2 160

OBS: Program er avhengig av vær og vind

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Dubrovnik t/r med Norwegian
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 1. september 2018
7 netter på familiedrevet pensjonat, 4 netter Lopud, 3 netter Sipan
Frokost dag 1-8
4 lunsjer
4 middager
Alle utflukter og entreer iht. programmet
Kajakkleie inkl årer, sprayskjørt og redningsvest
All transport i følge programmet
Norsk reiseleder er med på hele turen helt til avreisen fra Dubrovnik
Lokale engelsktalende kajakkguider

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Reisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fraforsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS
Nordmenn trenger gyldig pass for innreise til Kroatia. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.folkehelseinstituttet.no for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser