Kajakk Kroatia

Opplevelsesferie på lokalt vis i Kroatia med kajakk.

Kysten rundt Dubrovnik i Kroatia er kjent for sine vakre øyer og krystallklare vann. Det finnes mange måter å oppleve Adriaterhavets perle på, men den beste av alle er kanskje med kajakk. Rundt deg ligger de varme kalksteinsklippene og lager bølgende røde skygger i vannet. Det er lite som slår følelsen av å føle seg i ett med elementene. Den eneste lyden som bryter stillheten, er når padleårene taktfast og rytmisk driver deg fremover langs vannet. Når det i tillegg er sommer, sol og vannet nærmest gjennomsiktig klart, er det perfeksjon og nytelse på høyt nivå.

I tillegg til å være i aktivitet, bli kjent med andre padlere og dele fremgangen dag for dag, supplerer du det med herlige, lokale matopplevelser, godt drikke og et passelig antall dukkerter. Alt begynner uansett med opplæring i teknikk og sikkerhet. Alle begynner i det små. Med lokalkjente og erfarne kajakkguider med, kan gruppen også deles opp etter nivå når det skal padles.

De dagene vi ikke padler, sykler vi, bader eller tar livet med ro i skyggen. Kroatia er et land elsket av mange, og med det fantastiske, helt glassklare vannet som omkranser landet, er det ikke vanskelig å si seg fullstendig enig.

Aktiv ferie+det gode liv i Kroatia=perfekt ferie!

Hele uka bor vi på den vakre øya Lopud. Vi i Carpe Diem verdsetter det lokale og de gode opplevelsene underveis, det vet vi at du også gjør. For å kunne tilby en lokal tur som denne, fordeles vi på ulike små, koselige pensjonat. Her er det fokus på å bo «the local way». Pensjonatene vi fordeles på kan ligge litt unna hverandre, men man bor alltid sammen med noen andre i gruppen.

Vær klar over at kajakkpadling er meget vær- og vindavhengig, så skulle det blåse opp en dag, padler vi på innsiden av øyene, vandrer, sykler eller finner på noe annet spennende. Programmet er med andre ord fleksibelt. Det understrekes at det er en fordel å ha padlet litt før for denne turen, og at mer erfarne padlere må rette seg etter nivået på de som er ferskere. Du må kunne svømme, være i normal fysisk form og like å være i aktivitet. Padling krever at du er vant til å bevege deg.

OBS: Program er avhengig av vær og vind og kan endres underveis.

 

 

 

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 15.07.2020
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 16 790,-
 • Bestill nå

Høydepunkter

 • Vakre Dubrovnik
 • Elafitiøyene omringet av turkist vann i alle nyanser
 • Deilig badevann og lekre strender
 • Fem dager med padling
 • Overnatting på lokale, familiedrevne pensjonat
 • Det å reise på lokalt vis verdsettes mer og mer
 • Meget gode og ærlige smaker med middag på bondegård der mat og vin er produsert på gården
 • Godt selskap er alltid inkludert på Carpe Diem-turer!

 

 • Kajakk_Kroatia
 • Kajakk_Kroatia
 • Kajakk_Kroatia
 • Hvar, Kroatia
 • Kajakk_Kroatia
 • Kajakk_Kroatia
 • Kajakk_Kroatia
Dag 1

15. juli - Avreise Norge, ankomst Dubrovnik med byrundtur. Til Lopud.

Avreise fra Oslo Lufthavn tidlig om morgenen. Vi flyr direkte med Norwegian og lander i Dubrovnik om formiddagen. Dubrovnik er en fascinerende by på mange måter, og den har trukket til seg turister i mange hundre år. stopper en stund for å bli nærmere kjent med Dubrovnik. Høydepunktet er gamlebyen Ragusa, som byen ble kalt tidligere, da den var en republikk med stor innflytelse og et massivt knutepunkt for handel i Middelhavet. Vi får en guidet tur i byen. Omgitt av høye borgmurer, er gatene inne i byen små labyrinter fylt med kafeer og butikker. Det hele har en italiensk finesse over seg, med den kirurgisk rene hovedgaten Stradun, men er fortsatt full av lokale innbyggere som henger ut klesvasken og mater katter i de trange smugene.

Vi spiser lunsj sammen før vi tar fergen til den trafikkfrie øya Lopud, som er en av de bebodde øyene i øygruppen Elafiti. Lopud er en grønn øy med det typisk milde og behagelige klimaet for området. Øya har to vakre strender, to borger fra 1500-tallet og Lopud by er bygd opp av stemningsfulle steinhus og en livlig strandpromenade med kafeer og barer. Vi fordeler oss på mindre, familiedrevne pensjonat, og møtes igjen til middag.

(-/L/M)

Dubrovnik, Kroatia
Dag 2

16. juli - Instruksjon og padling til Sunj-stranden

Etter frokost samles vi på stranden og starter introduksjonen til padling i en rolig og grunn liten bukt. Guiden vil undervise i sikkerhetsrutiner og lære oss padleteknikk. Etter undervisningen padler vi sammen langs kysten på øya og til den vakre sandstranden Sunj. Her slapper vi av på stranden og tar kanskje en runde med det lokale spillet ”picigin”? De som ønsker kan svømme langt i det vakre badevannet – eller snorkle. På ettermiddagen vandrer vi tilbake til Lopud by. Felles middag om kvelden.

(F/-/M)

Aktivitet: 1 time instruksjon, ca 3 timer padling. Padledistanse: 7,5 kilometer

Dag 3

17. juli- Kolocep

Etter frokost vandrer vi over øya (20 min) til Sunjstranden og våre kajakker. I dag skal vi padle rundt den vakre Kolocep-øya med sine grønne skoger, dramatiske klipper og imponerende blå grotter. Lunsj og avslapning i på en lokal restaurant i Kolocep, før turen fortsetter tilbake mot Lopud by.

Reiseleder vil organisere felles middag for den som ønsker å være med.

(F/L/-)

Aktivitet: ca 4 timers padling. Padledistanse: 15 kilometer

Dag 4

18. juli - Dag til egen disposisjon

I dag lar vi kajakkene og overkroppen hvile litt. Du har dagen til å slappe av. Reiseleder gir gjerne råd om aktiviteter for den som ønsker. Gled deg til kveldens meget lokale middag. Om kvelden vandrer vi opp til en koselig liten gård hvor vi spiser hjemmelaget mat akkompagnert av vin fra gårdens egen produksjon. Mer lokalt enn dette blir det neppe!

(F/-/M)

 

Dag 5

19. juli - Sipan

I dag padler vi til naboøya Sipan, den største av Elafiti-øyene. Den perfekte beliggenheten og klimaet gjør den frodige øya til et perfekt område for dyrking av blant annet oliven og vindruer. Først satser vi på å padle en liten svipptur innom en grønn grotte hvor vi kan svømme, snorkle og padle inn i grotten.

Sudjuradj er den lille byen på øya og den skal vi selvsagt besøke. Det er litt mer action her grytidlig når fiskebåtene kommer inn, men nå om dagen er det ikke så mye som skjer. Vi besøker også renessanse-slottet til familien Stjepovic-Skocibuha. Her hører vi mer om livet på øya. Spennende innslag blir om hvordan piratene prøvde å slå kloa i Sipan og områdene rundt.

Lunsj spiser vi på en enkel restaurant i byen, før vi padler tilbake til Lopud via øya Ruda.

Middag organiseres av reiseleder for den som vil med

(F/L/-)

Aktivitet: ca 3 timers padling. Padledistanse: 13 kilometer

Vakkert!
Dag 6

20. juli - Lopud til Sipan

I dag padler vi på den andre siden av Sipan. Underveis har vi utsikt mot gamle, statlige bygninger. Noen av dem er riktig så imponerende. Slott og pirater maner frem noen assosiasjoner når vi skuer ut fra kajakkene.

Flotte muligheter for strand og snorkling finnes det selvsagt underveis. Lunsj i Luka før vi padler tilbake til Lopud.

Middag om kvelden sammen med reiseleder?

(F/L/-)

Aktivitet: 3 timer padling. Padledistanse: 14 kilometer

Det er viktig å slappe av mellom "slagene" :-)
Dag 7

21. juli – Sipanska Luka

I dag tar vi båt og buss over til Sipan. Vi begynner å bli kjent her nå, men vi skal velge en annen padlerute. Nå langs innsiden av den avlange øya.

Vi begynner i Sipanska Luka. Sipanska Luka var en gang senteret for myndighetene da Dubrovnik var en egen republikk. Dette ser man fort ved å kaste et raskt blikk på de storslagne bygningene her.

Flotte muligheter for strand og snorkling finnes det selvsagt underveis før vi padler tilbake til Lopud igjen og legger kajakkene fra oss.

Middag blir servert på en hyggelig restaurant. Siste kvelden med gjengen er alltid ekstra koselig og kanskje også litt vemodig…

(F/-/M)

Aktivitet: ca 4 timers padling Padledistanse: 22 kilometer

Det finnes ikke noe mer sosialt enn å reise alene på tur :-)
Dag 8

22. juli - Hjemreise

Vi hopper på fergen tilbake til fastlandet og etterhvert går turen mot flyplassen.

Vårt direktefly til Oslo har avgang fra Dubrovnik om formiddagen, med ankomst Oslo Lufthavn om ettermiddagen.

(F/-/-)

Elafitiøyene, på gjensyn!

Priser og betingelser

Priser og betingelser
Pris pr. person i delt dobbeltrom: 16 790
Enkeltromstillegg: kr 2 690

OBS: Program er avhengig av vær og vind

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Dubrovnik t/r med Norwegian
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 28. august 2019
7 netter på familiedrevet pensjonat på Lopud
Frokost daglig
4 lunsjer
4 middager
Alle utflukter og entreer iht. programmet
Kajakkleie inkl årer, sprayskjørt og redningsvest
All transport i følge programmet
Lokale engelsktalende kajakkguider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Reisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS
Nordmenn trenger gyldig pass for innreise til Kroatia. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise og vi anbefaler uansett at det er gyldig i 6 mnd etter utreise.

VAKSINE PÅ REISE
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.folkehelseinstituttet.no for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser