Kajakk Kroatia

Kajakk i Kroatia

Elleve kajakker i forskjellig farge ligger på rad og rekke på stranden foran det turkise havet

Opplevelsesferie på lokalt vis på Lopud

Kysten rundt Dubrovnik i Kroatia er kjent for sine vakre øyer og krystallklare vann. Det finnes mange måter å oppleve Adriaterhavets perle på, men den beste av alle er kanskje med kajakk. Rundt deg ligger de varme kalksteinsklippene og lager bølgende røde skygger i vannet. Det er lite som slår følelsen av å føle seg i ett med elementene. Den eneste lyden som bryter stillheten, er når padleårene taktfast og rytmisk driver deg fremover langs vannet. Når det i tillegg er sommer, sol og vannet nærmest gjennomsiktig klart, er det perfeksjon og nytelse på høyt nivå.

I tillegg til å være i aktivitet, bli kjent med andre padlere og dele fremgangen dag for dag, supplerer du det med herlige, lokale matopplevelser, godt drikke og et passelig antall dukkerter. Alt begynner uansett med opplæring i teknikk og sikkerhet. Alle begynner i det små. Med lokalkjente og erfarne kajakkguider med, kan gruppen også deles opp etter nivå når det skal padles.

De dagene vi ikke padler, sykler vi, bader eller tar livet med ro i skyggen. Kroatia er et land elsket av mange, og med det fantastiske, helt glassklare vannet som omkranser landet, er det ikke vanskelig å si seg fullstendig enig.

Aktiv ferie+det gode liv i Kroatia=perfekt ferie!

Hele uka bor vi på den vakre øya Lopud. Vi i Carpe Diem verdsetter det lokale og de gode opplevelsene underveis, det vet vi at du også gjør. For å kunne tilby en lokal tur som denne, fordeles vi på ulike små, koselige pensjonat. Her er det fokus på å bo «the local way». Pensjonatene vi fordeles på kan ligge litt unna hverandre, men man bor alltid sammen med noen andre i gruppen.

Vær klar over at kajakkpadling er meget vær- og vindavhengig, så skulle det blåse opp en dag, padler vi på innsiden av øyene, vandrer, sykler eller finner på noe annet spennende. Programmet er med andre ord fleksibelt. Det understrekes at det er en fordel å ha padlet litt før for denne turen, og at mer erfarne padlere må rette seg etter nivået på de som er ferskere. Du må kunne svømme, være i normal fysisk form og like å være i aktivitet. Padling krever at du er vant til å bevege deg.

OBS: Program er avhengig av vær og vind og kan endres underveis. Reiseleder Karina bor i Kroatia og møter på plass.

Høydepunkter

 • Vakre Dubrovnik
 • Elafitiøyene omringet av turkist vann i alle nyanser
 • Deilig badevann og lekre strender
 • Fem dager med padling
 • Overnatting på lokale, familiedrevne pensjonat
En kajakkpadler i en rød kajakk i grønt hav utenfor stranden i Kefalonia

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 14.07.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 8

  Priser fra: 17.990,-

  Reiseleder: Ingrid Marie Sørhus

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+14
+13

Program

7 frokoster, 4 lunsjer og 4 middager inkludert

Dag 1

Avreise Norge, ankomst Dubrovnik. Til Lopud.

Middag

Avreise fra Oslo Lufthavn litt utpå dagen. Vi flyr direkte med SAS og lander i Dubrovnik på ettermiddagen. Vel fremme møter vi vår lokale reiseleder Karina på flyplassen og vi spiser en hyggelig middag i Dubrovnik. Dubrovnik er en fascinerende by på mange måter, og vi skal bli nærmere kjent med den på hjemreisedagen.

Vi tar ferge til den trafikkfrie øya Lopud etter middag, en av de bebodde øyene i øygruppen Elafiti. Lopud er en grønn øy med det typisk milde og behagelige klimaet for området. Øya har to vakre strender, to borger fra 1500-tallet og Lopud by er bygd opp av stemningsfulle steinhus og en livlig strandpromenade med kafeer og barer. Vi fordeler oss på mindre, familiedrevne pensjonat her ute.

Dag 2

Instruksjon og padling til Sunj-stranden

Frokost og middag

1 times instruksjon, cirka 3 timers padling.

Padledistanse: cirka 7,5 kilometer.

Etter frokost samles vi på stranden og starter introduksjonen til padling i en rolig og grunn liten bukt. Guiden vil undervise i sikkerhetsrutiner og lære oss padleteknikk. Etter undervisningen padler vi sammen langs kysten på øya og til den vakre sandstranden Sunj. Her slapper vi av på stranden og tar kanskje en runde med det lokale spillet ”picigin”? De som ønsker kan svømme langt i det vakre badevannet – eller snorkle. På ettermiddagen vandrer vi tilbake til Lopud by. Felles middag om kvelden.

Tre fargerike kajakker i det asurblå havet utenfor Kefalonia

Fargerike kajakker i det azurblå havet

Dag 3

Kolocep

Frokost og lunsj

Cirka 4 timers padling.

Padledistanse: cirka 15 kilometer.

Etter frokost vandrer vi over øya (20 min) til Sunjstranden og våre kajakker. I dag skal vi padle rundt den vakre Kolocep-øya med sine grønne skoger, dramatiske klipper og imponerende blå grotter. Lunsj og avslapning i på en lokal restaurant i Kolocep, før turen fortsetter tilbake mot Lopud by.
Reiseleder vil organisere felles middag for den som ønsker å være med.

Vakker skog ved vannkanten på øya Lopud

Solskinn på øya Lopud i Kroatia

Dag 4

Dag til egen disposisjon

Frokost og middag

I dag lar vi kajakkene og overkroppen hvile litt. Du har dagen til å slappe av. Reiseleder gir gjerne råd om aktiviteter for den som ønsker. Gled deg til kveldens meget lokale middag. Om kvelden vandrer vi opp til en koselig liten gård hvor vi spiser hjemmelaget mat akkompagnert av vin fra gårdens egen produksjon. Mer lokalt enn dette blir det neppe!

Dag 5

Sipan

Frokost og lunsj

Cirka 3 timers padling

Padledistanse: Cirka 13 kilometer.

I dag padler vi til naboøya Sipan, den største av Elafiti-øyene. Den perfekte beliggenheten og klimaet gjør den frodige øya til et perfekt område for dyrking av blant annet oliven og vindruer. Først satser vi på å padle en liten svipptur innom en grønn grotte hvor vi kan svømme, snorkle og padle inn i grotten.

Sudjuradj er den lille byen på øya og den skal vi selvsagt besøke. Det er litt mer action her grytidlig når fiskebåtene kommer inn, men nå om dagen er det ikke så mye som skjer. Vi besøker også renessanse-slottet til familien Stjepovic-Skocibuha. Her hører vi mer om livet på øya. Spennende innslag blir om hvordan piratene prøvde å slå kloa i Sipan og områdene rundt.

Lunsj spiser vi på en enkel restaurant i byen, før vi padler tilbake til Lopud via øya Ruda.

Middag organiseres av reiseleder for den som vil med

Dscf0169M Kopi

Dag 6

Lopud til Sipan

Frokost og lunsj

Cirka 3 timers padling.

Padledistanse: Cirka 14 kilometer.

I dag padler vi på den andre siden av Sipan. Underveis har vi utsikt mot gamle, statlige bygninger. Noen av dem er riktig så imponerende. Slott og pirater maner frem noen assosiasjoner når vi skuer ut fra kajakkene.
Flotte muligheter for strand og snorkling finnes det selvsagt underveis. Lunsj i Luka før vi padler tilbake til Lopud.
Middag om kvelden sammen med reiseleder?

Dag 7

Sipanska Luka

Frokost og middag

Cirka 4 timers padling.

Padledistanse: Cirka 22 kilometer.

I dag tar vi båt og buss over til Sipan. Vi begynner å bli kjent her nå, men vi skal velge en annen padlerute. Nå langs innsiden av den avlange øya.

Vi begynner i Sipanska Luka. Sipanska Luka var en gang senteret for myndighetene da Dubrovnik var en egen republikk. Dette ser man fort ved å kaste et raskt blikk på de storslagne bygningene her.

Flotte muligheter for strand og snorkling finnes det selvsagt underveis før vi padler tilbake til Lopud igjen og legger kajakkene fra oss.

Middag blir servert på en hyggelig restaurant. Siste kvelden med gjengen er alltid ekstra koselig og kanskje også litt vemodig…

Dag 8

Hjemreise

Frokost og lunsj

Vi får en rolig morgen med sen utsjekk før vi hopper på fergen tilbake til fastlandet. Før det er tid for å reise ut til flyplassen i Dubrovnik, skal vi se nærmere på byen som har trukket til seg turister i mange hundre år. Høydepunktet er gamlebyen Ragusa, som byen ble kalt tidligere, da den var en republikk med stor innflytelse og et massivt knutepunkt for handel i Middelhavet. Vi får en guidet tur i byen. Omgitt av høye borgmurer, er gatene inne i byen små labyrinter fylt med kafeer og butikker. Det hele har en italiensk finesse over seg, med den kirurgisk rene hovedgaten Stradun, men er fortsatt full av lokale innbyggere som henger ut klesvasken og mater katter i de trange smugene. Lunsj spiser vi også her.

Vårt direktefly til Oslo har avgang fra Dubrovnik på ettermiddagen, med ankomst Oslo Lufthavn på kvelden.

Takk for turen!

Kroati Dubrovnik

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo–Dubrovnik t/r med SAS
 • 7 netter på familiedrevet pensjonat på Lopud
 • Frokost daglig
 • 4 lunsjer
 • 4 middager
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet
 • All transport i følge programmet
 • Kajakkleie inkl årer, sprayskjørt og redningsvest
 • Lokale engelsktalende kajakkguider
 • Reiseleder fra Carpe Diem som møter på plass

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips

* OBS: Programmet kan endres grunnet vær og vind