Kajakk Kroatia

Kajakk i Kroatia

12. juli 2023 / 8 dager / Pris fra 20.990,-

Elleve kajakker i forskjellig farge ligger på rad og rekke på stranden foran det turkise havet

Opplevelsesferie på lokalt vis på Lopud

Kysten rundt Dubrovnik i Kroatia er kjent for sine vakre øyer og krystallklare vann. Det finnes mange måter å oppleve Adriaterhavets perle på, men den beste av alle er kanskje med kajakk. Rundt deg ligger de varme kalksteinsklippene og lager bølgende røde skygger i vannet. Det er lite som slår følelsen av å føle seg i ett med elementene. Den eneste lyden som bryter stillheten, er når padleårene taktfast og rytmisk driver deg fremover langs vannet. Når det i tillegg er sommer, sol og vannet nærmest gjennomsiktig klart, er det perfeksjon og nytelse på høyt nivå.

I tillegg til å være i aktivitet, bli kjent med andre padlere og dele fremgangen dag for dag, supplerer du det med herlige, lokale matopplevelser, godt drikke og et passelig antall dukkerter. Alt begynner uansett med opplæring i teknikk og sikkerhet. Alle begynner i det små. Med lokalkjente og erfarne kajakkguider med, kan gruppen også deles opp etter nivå når det skal padles.

De dagene vi ikke padler, sykler vi, bader eller tar livet med ro i skyggen. Kroatia er et land elsket av mange, og med det fantastiske, helt glassklare vannet som omkranser landet, er det ikke vanskelig å si seg fullstendig enig.

Aktiv ferie+det gode liv i Kroatia=perfekt ferie!

Hele uka bor vi på den vakre øya Lopud. Vi i Carpe Diem verdsetter det lokale og de gode opplevelsene underveis, det vet vi at du også gjør. For å kunne tilby en lokal tur som denne, fordeles vi på ulike små, koselige pensjonat. Her er det fokus på å bo «the local way». Pensjonatene vi fordeles på kan ligge litt unna hverandre, men man bor alltid sammen med noen andre i gruppen.

Vær klar over at kajakkpadling er meget vær- og vindavhengig, så skulle det blåse opp en dag, padler vi på innsiden av øyene, vandrer, sykler eller finner på noe annet spennende. Programmet er med andre ord fleksibelt. Det understrekes at det er en fordel å ha padlet litt før for denne turen, og at mer erfarne padlere må rette seg etter nivået på de som er ferskere. Du må kunne svømme, være i normal fysisk form og like å være i aktivitet. Padling krever at du er vant til å bevege deg.

OBS: Program er avhengig av vær og vind og kan endres underveis.

Høydepunkter

 • Vakre Dubrovnik
 • Elafitiøyene omringet av turkist vann i alle nyanser
 • Deilig badevann og lekre strender
 • Fem dager med padling
 • Overnatting på lokale, familiedrevne pensjonat
En kajakkpadler i en rød kajakk i grønt hav utenfor stranden i Kefalonia

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 12.07.2023

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 8

  Priser fra: 20.990,-

  Reiseleder: Ingrid Marie Sørhus

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+14
+13

Program

7 frokoster, 5 lunsjer og 4 middager inkludert

Dag 1

Avreise Norge, ankomst Dubrovnik. Til Lopud.

Lunsj og middag

Avreise fra Oslo Lufthavn tidlig om morgenen. Vi flyr direkte med Norwegian og lander i Dubrovnik om morgenen. Vel fremme møter vi vår guide på flyplassen får først en tur i flotte Dubrovnik, vi skal se nærmere på byen som har trukket til seg turister i mange hundre år. Høydepunktet er gamlebyen Ragusa, som byen ble kalt tidligere, da den var en republikk med stor innflytelse og et massivt knutepunkt for handel i Middelhavet. Vi får en guidet tur i byen. Omgitt av høye borgmurer, er gatene inne i byen små labyrinter fylt med kafeer og butikker. Det hele har en italiensk finesse over seg, med den kirurgisk rene hovedgaten Stradun, men er fortsatt full av lokale innbyggere som henger ut klesvasken og mater katter i de trange smugene. Lunsj spiser vi også her.

Vi tar ferge til den trafikkfrie øya Lopud på ettermiddagen, en av de bebodde øyene i øygruppen Elafiti. Lopud er en grønn øy med det typisk milde og behagelige klimaet for området. Øya har to vakre strender, to borger fra 1500-tallet og Lopud by er bygd opp av stemningsfulle steinhus og en livlig strandpromenade med kafeer og barer. Vi fordeler oss på mindre, familiedrevne pensjonat her ute.

Det asurblå havet i bukten utenfor Dubrovnik

Bukten utenfor Dubrovnik

Dag 2

Instruksjon og padling til Sunj-stranden

Frokost og middag

Padledistanse: cirka 7,5 kilometer.

Etter frokost samles vi på stranden og starter introduksjonen til padling i en rolig og grunn liten bukt. Guiden vil undervise i sikkerhetsrutiner og lære oss padleteknikk. Etter undervisningen padler vi sammen langs kysten på øya og til den vakre sandstranden Sunj. Her slapper vi av på stranden og tar kanskje en runde med det lokale spillet ”picigin”? De som ønsker kan svømme langt i det vakre badevannet – eller snorkle. På ettermiddagen vandrer vi tilbake til Lopud by (20 min). Felles middag om kvelden.

Dag 3

Kolocep

Frokost og lunsj

Padledistanse: cirka 15 kilometer.

Etter frokost vandrer vi over øya (20 min) til Sunjstranden og våre kajakker. I dag skal vi padle rundt den vakre Kolocep-øya med sine grønne skoger, dramatiske klipper og imponerende blå grotter. Lunsj og avslapning i på en lokal restaurant i Kolocep, før turen fortsetter tilbake ril Sunj-stranden. Herfra går vi tilbake til Lopud by.
Reiseleder vil organisere felles middag for den som ønsker å være med.

Tre fargerike kajakker i det asurblå havet utenfor Kefalonia

Fargerike kajakker i det azurblå havet

Dag 4

Dag til egen disposisjon

Frokost og middag

I dag lar vi kajakkene og overkroppen hvile litt. Du har dagen til å slappe av. Reiseleder gir gjerne råd om aktiviteter for den som ønsker. Gled deg til kveldens meget lokale middag. Om kvelden vandrer vi opp til en koselig liten gård hvor vi spiser hjemmelaget mat akkompagnert av vin fra gårdens egen produksjon. Mer lokalt enn dette blir det neppe!

Dag 5

Trsteno

Frokost og lunsj

Padledistanse: cirka 13 kilometer.

Med frokost starter vi dagen før vi vandrer 20 min til Sunj-stranden igjen. I dag padler vi til fastlandet og den lille byen Trsteno. Her besøker vi det kjente arboretet som ble startet på slutten av 1400-tallet av Gucetic - Gozze-familien som ba skipskapteiner om å ta med frø og planter fra deres reiser rundt i verden. Arboretet ble donert til Kroatisk vitenskaps- og kunstakademi i 1948 og har blitt brukt under innspillingen av Game of Thrones. I dag er det en flott hage med mange forskjellige plantesorter. Vi får oppleve dette flotte stedet og spiser en deilig pikniklunsj i Trsteno, før vi padler tilbake til Lopud by.

Middag i dag organiseres av reiseleder for de som vil være med.

Kvinnelig reisende nyter en naturskjønn utsikt over Adriaterhavskysten i Trsteno, Dalmatia, Kroatia. Dette er en turistattraksjon nær gamlebyen i Dubrovnik.

En reisende som nyter en fantastisk utsikt over Trsteno, Kroatia.

Dag 6

Sipan

Frokost og lunsj

Padledistanse: Cirka 10 kilometer. Sykling: ca 10 km

I dag padler vi til naboøya Sipan, den største av Elafiti-øyene. Den perfekte beliggenheten og klimaet gjør den frodige øya til et perfekt område for dyrking av blant annet oliven og vindruer. Vi padler fra Lopud til Sudjuradj, som er den lille byen på øya. Herfra skal vi til Sipanska Luka. For å komme oss hit setter vi oss på sykkelsetet og sykler 5 km. Det er litt mer action her i Sipanska Luka grytidlig når fiskebåtene kommer inn, men nå om dagen er det en avslappet og koselig by som tar oss i mot.

Lunsj spiser vi på en enkel restaurant i byen, før vi først sykler tilbake til Sudjuradj (5 km) og deretter padler tilbake til Lopud.

Middag organiseres av reiseleder for den som vil med

Vakker skog ved vannkanten på øya Lopud

Solskinn på øya Lopud i Kroatia

Dag 7

Lopud til Sipan

Frokost, lunsj og middag

Padledistanse: Cirka 14 kilometer.

Den siste padledagen starter vi fra Lopud by og padler til den ubebodde øya Ruda som ligger mellom Sipan og Lopud, samt på utsiden av Sipan. Flotte muligheter for strand og snorkling finnes det selvsagt underveis.

Vi padler til Sudjuradj hvor vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi padler tilbake til Lopud igjen og legger kajakkene fra oss.

Middag blir servert på en hyggelig restaurant. Siste kvelden med gjengen er alltid ekstra koselig og kanskje også litt vemodig…

Dag 8

Hjemreise

Frokost

Vi får en tidlig morgen og med frokostpakker i hånden hopper vi på første ferge tilbake til fastlandet. Fra fergekaien drar vi rett til flyplassen hvor vårt direktefly til Oslo har avgang tidlig formiddag. Vi er fremme i Oslo noen få timer senere.

Takk for turen!

Dscf0169M Kopi

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo–Dubrovnik t/r med Norwegian
 • 7 netter på familiedrevet pensjonat på Lopud
 • Måltider ihht program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet
 • All transport i følge programmet
 • Kajakkleie inkl årer, sprayskjørt og redningsvest + sykler på Sipan dag 6
 • Lokale engelsktalende kajakkguider
 • Reiseleder fra Carpe Diem som møter på plass

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips

* OBS: Programmet kan endres grunnet vær og vind