Nyhet Maltas trivelige lillesøster

Kajakk Gozo

En gruppe padlere i en turkis lagune ved kysten av Gozo

Kajakkturer er superpopulært hos oss og endelig har vi spikret denne nyheten i sommer! Malta og Gozo har alltid vært i sentrum for ulike historiske begivenheter på grunn av sin strategiske beliggenhet. «Alle» har vært her og lagt igjen sine spor opp gjennom årene. Det blir det et fargerikt samfunn av, både med arkitektur, språk, mat og mennesker. Øyene er omkranset av Middelhavet på sitt aller klareste og blåeste. Glassklart er også en passende beskrivelse. Rundt varmer solen på gylne kalksteinsklipper som sørger for fargenyanser i en palett i harmoni. Vi skal bo på "lillesøster" Gozo, men Malta er ikke langt unna for en visitt.

Finnes det noe bedre enn sommer, sol, saltvann og tilbringe dagene med padling, bading og strand? Om kjærligheten til kajakken er ny eller har vart lenge, så vet du hva vi mener. Det er fort gjort å bli hekta. Her velger vi å supplere med noen beskrivende ord av kajakkentusiast og turprodusent Ingrid for å beskrive litt av følelsen av å beherske kajakk-kunsten: Åh, for en tilstedeværelse. For en følelse. For en magi!

OBS: Programmet er avhengig av vær og vind, det styrer hvor ferden går. Vi gjør oppmerksom på at endringer kan oppstå underveis – dagene kan gjøres kortere eller lengre etter gruppens ønsker og ferdigheter.

Høydepunkter

Program

7 frokoster, 4 lunsjer og 3 middager inkludert

Bærekraftige valg på denne turen:

- Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

- Hotellene vi benytter er familiedrevet og lokalt eiet og drevet hotell. På reisene 24. juni og 1. juli bor vi på et lokalt, familiedrevet pensjonat. På reisene 22. og 29. juli bor vi på et lokalt eiet og drevet hotell. Se vedlagt info om hotellets miljøsertifisering/tiltak: Mirabel City Center Hotel

- Vi spiser på lokale, familiedrevne restauranter som fremmer lokale produkter og lokalt næringsliv.

- Direkte flyrute. Med mellomlandinger øker utslippet på turen - dette unngår vi ved å fly direkte.

- Vi samarbeider med lokale aktivitetsleverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og arbeidsplasser.

- De fleste av aktivitetene på turen er naturbaserte og ikke motoriserte. Vår samarbeidspartner har en "etterlat ingen spor"-policy, ved å forlate naturen som de finner den. Kajakkpadling er en miljøvennlig, ikke-motorisert aktivitet.

- Vi har redusert bruk av unødvendig engangs plastprodukter. Alle deltakere på turen oppfordres til å ta med gjenbrukbar drikkeflaske, som kan fylles underveis. Det brukes gjenbrukbart bestikk og tallerkener/kopper under pikniklunsjer.

- Gjennom å delta på denne turen støtter du følgende prosjekter: Vår samarbeidspartner gir en prosentandel av sin inntjening til den lokale dyrebeskyttelsen på Kefalonia.

Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel/Carpe Diem: Bærekraft i Escape Travel

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly Oslo–Malta t/r med Norwegian
 • 7 netter på hotell med frokost
 • 4 padledager
 • Måltider og utflukter i henhold til program
 • Leie av utstyr til padling
 • All transport i følge programmet
 • Lokale engelsktalende kajakkguider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips

* OBS: Programmet kan endres grunnet vær og vind