Bjørn H. S. Kristiansen

Img 9580 kopi
Trevi Latin: Trevi er en gammel by og en kommune i Umbria, Italia, på den nedre flanken av Monte Serano, med utsikt over den brede sletta i Clitunno-elvesystemet. Det viktigste av de helårige
vassdragene er Clitunno-elven, som ble feiret i antikken som Clitumnus. Det gudommelige vannet ble kjent for å ha mirakuløse egenskaper, og har blitt priset i prosa og vers av den yngre Plinius, Eiendomius, Claudian, Addison, Byron og Carducci.

«Når man reiser solo, skrur sanseapparatene seg opp et hakk» – Da Bjørn tok motet til seg og dro på ferie helt alene til Umbria tilbake i 1988, følte han at han vokste som menneske og at reisehorisonten ble utvidet. Og reising er det blitt med årene: mange land i Sør-Amerika, USA og Karibien, Sør-Afrika, Midtøsten, Sørøst Asia, og nesten hele Europa. Sist men ikke minst må Norge trekkes fram. Bjørn har vært høyt og lavt og er glad i norsk natur og kultur. Dagsturer i fjellet og kajakk er favorittaktiviteter. Som barn bodde han i Algerie, senere studerte han i Italia og som voksen har han bodd to år i Jerusalem. Bjørn er kulturhistoriker med høy kompetanse på Norge, Israel og Jordan, men det er Italia som er spesialiteten. Han har jobbet som utstillingskurator, forsker og omviser. Han holder populærvitenskapelige foredrag og byvandringer, og har hatt en egen Jerusalem-blogg. Bjørn jobber til daglig som produsent i Den kulturelle skolesekken og har vært reiseleder i Italia siden 2010.

Reiser med Bjørn

Juli 2024

August 2024

Desember 2024