En eksotisk hemmelighet

Rundreise Oman

Oman har fått utdelt det meste på et lite areal. Den ytterst trivelige og genuine hovedstaden Muscat, innleder turen. Oman er en kraftpakke av et reisemål, men prøver ikke være høyest, størst og best - som kan være normen hos noen naboer. Det de virkelig vinner på, er den rike kulturarven og sin egen identitet og gjestfrihet. Tradisjoner er viktig og er synlig overalt. Samtidig som fokus på fremtiden er tydelig. Oljen åpner mange dører og muligheter.

Beduinene og karavaner krysser fremdeles ørkenen slik de har gjort det i tusenvis av år, og det jaktes fortsatt med falker. Eldgammelt og nytt skaper en fascinerende miks. Oman har strender, høye fjell, fjorder og en rikelig variasjon i natur. Oman har flotte festningsbyer og enorme sanddyner. Så kysten med klipper der wadiene skaper interessante blikkfang. Karrige fjell avbrutt av overraskende frodighet. Sammen med en ytterst gjestfri befolkning som gjerne inviterer på kruttsterk, arabisk kaffe med noe skikkelig søtt til.

Muscat - prakt og sjarm

Båtturer med snorkling, skilpadder og bading

Beduinmiddag under stjernene i ørkenen

Avreiser

 • 25.09.2024
  11 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 37.650,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Anne Dignes

Høydepunkter

Program

9 frokoster, 9 lunsjer og 9 middager inkludert

Bærekraftige valg på denne turen:

- Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

- Hotellet/hotellene vi benytter er miljøsertifisert/familiedrevet/lokal hotellkjede/lokalt eiet og drevet hotell (bruk kategorien som passer). Se vedlagt info om hotellets miljøsertifisering/tiltak: alle hotellene på denne turen har fokus på miljø og bærekraft. De jobber kontinuerlig med å minimere innvirkning på miljøet og fokuserer på å ta vare på omgivelsene. De fokuserer på å minimere bruk av vann, elektrisitet gjennom LED belysning og bruker minimalt med plast.

- Vi har valgt restauranter som ligger i gangavstand eller på hotellet/hotellene. På den måten kutter vi unødvendig transport.

- Vi har valgt lokale restauranter som fremmer lokale produkter og lokalt næringsliv. Flere måltider er hjemme hos lokale familier. Råvarer er lokale, kortreiste/ureiste produkter.

- Vi samarbeider med lokale aktivitetsleverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og bidrar til lokale arbeidsplasser.

- Aktivitetene/flere av aktivitetene på turen er naturbaserte/ikke motoriserte. Flere av utfluktene er vandreturer hvor vi har medbragt lunch. Vi bruker el-biler som transport i ørken.

- Vi har redusert bruk av unødvendig engangs plastprodukter. Vår agent bruker ikke plastprodukter ifm servering etc. Vi oppfordrer våre gjester til å bruke vannflasker som kan fylles underveis. Vår agent sikrer at det finnes drikkevann gjennom hele turen.

- Gjennom å delta på denne turen støtter du følgende prosjekter: Flere hoteller har prosjekter hvor de planter trær.

Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel/Carpe Diem: Bærekraft i Escape Travel

Praktisk informasjon og reisevilkår


Dette er inkludert

 • Fly Oslo – Oman t/r
 • 8 netter på hotell inkl. frokost
 • Måltider i henhold til program
 • All transport ifølge program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem


Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Evt. visum til Oman (ikke nødvendig pr januar 2024)
 • Drikkevarer til måltidene
 • Tips

HOTELLER

Vi benytter følgende overnattingssteder på denne turen (med forbehold om bytte til tilsvarende hoteller ved endringer utenfor Carpe Diems kontroll):

Muscat: Radisson Hotel Muscat Panorama

Nizwa: Falaj Daris Hotel

Jabal Al Akhdar: Sama Hotel

Wahiba Sands: Al Salam Camp

Muscat (siste natt): Hotel Crowne Plaza Muscat

Lignende turer