Bhutan: Paro, Punakha og Thimpu. Nepal: Katmandu, Bandipur og Pokhara

Nepal og Bhutan

FOR en superkombinasjon! Bhutan er en nasjonalskatt og ligner ikke noe annet. Det lille landet som måler landets tilstand i bruttonasjonallykke, og det eneste buddhistiske kongedømmet i verden. Ruvende fjell på over 7000 meter, selveste Himalaya omkranser og beskytter dype daler. Grønne, frodige skoger. En sjelden flora og fauna. Bhutan byr på reiseglede på sitt aller beste og mest genuine. Uspolert, urørt og stolthet her i «Tordendragens rike». Eller «det siste Shangri-La»? Uansett kallenavn er det innhyllet i en god dose mystikk, eksotisme og magi. De har fullt fokus og en medfødt forståelse på å bevare skogområder, natur og dyreliv. Eventyrlandet med sagn og myter i farger, fest og folklore. I godt samspill med det moderne liv. For tro ikke at Bhutan er en frosset tidskapsel og et museum, her er befolkningen fullt på høyde med den moderne verden. Mange unge ser ut og vil frem. Turismen reguleres etter strenge tiltak og vi er heldige som får innpass. Hit må du en gang i livet.

Ikke nok med det. Nepal er en annen verden og noe for seg selv. Hånd i hånd med utendørsaktiviteter finner vi åndeligheten som preger det nepalske samfunnet fra barnebarn til bestefedre, landsby til storby og til Himalayas høyeste og helligste fjell. Liker du yoga eller medistasjon er du på rett sted! Det blir flere muligheter underveis på turen. Ytterst fascinerende Katmandu – enorme templer med nysgjerrige aper og smale, støvete gater med millioner av fargerike mennesker. Organisert kaos der åndelighet og skjønnhet lyser gjennom om en bare ser videre. Reisen fortsetter så mot selveste Himalaya. Fra vår base i billedskjønne Pokhara, har vi fjellmassivet Annapurna som bakteppe. Over 8000 meter naturkrefter som nytes best på avstand av oss som ikke er fjellklatrere.

Vær klar over at turen er omfattende og krever en del gåing i bratt og ulendt terreng.
Viktig informasjon: Denne reisen har vi merket med "expedition light". Før du bestiller reisen, les mer om hva dette medfører nederst i programmet.

Avreiser

 • 02.10.2024
  13 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 55.890,-

  Fra: Oslo Lufthavn

Høydepunkter

Program

12 frokoster, 7 lunsjer og 11 middager inkludert

Bærekraftige valg

Bærekraftige valg på denne turen:

- Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

- Vår agent er en del av flere programmer med fokus på sosialt ansvar. Les mer på denne siden: https://www.orangedmc.com/csr....

Her fokuserer de på å skaffe arbeidsplasser til kvinner, redusere analfabetisme og bidra til sosial, bærekraftig utvikling.

- Vi fokuserer på mat som har lokal tilhørighet og fremmer dermed lokalt næringsliv.

- Vi samarbeider med lokale aktivitetsleverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og bidrar til arbeidsplasser.

- Vår agent har stort fokus på dyrevelferd og har ingen aktiviteter som inkluderer ville dyr som elefanter, bjørn etc.

- Vi har redusert bruk av unødvendig engangs plastprodukter. Vi tilbyr ikke engangsflasker med vann på turen. Alle deltakere på turen oppfordres til å ta med gjenbrukbar drikkeflaske, som kan fylles underveis.

- Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med bærekraft i Carpe Diem: Bærekraft i Escape Travel

Praktisk informasjon og reisevilkår


Dette er inkludert

 • Fly Oslo–Katmandu t/r
 • Fly Nepal – Bhutan t/r
 • Fly Pokhara - Kathmandu
 • 11 netter på hotell. Frokost inkludert hver dag
 • Måltider ihht program
 • Alle utflukter og entreer iht. program
 • All transport i følge program
 • Visum til Bhutan
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

Dette er ikke inkludert

 • Visum til Nepal
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips