Kajakk Kefalonia

Kajakk Kefalonia

Drone skudd av kajakker på stranden

Det beste av Kefalonia oppdages ikke fra landsiden, med kajakk derimot...

Forestill deg å gli stille gjennom turkist vann på vei fra «vår egen lille strand» til «vår egen lille grotte». Nyt tilfredsstillelsen dette gir en solhungrig nordboer i feriemodus. Det greske øyriket inviterer oss inn i en verden med strålende sol, knallblå himmel, gjestfrie mennesker og gjennomsiktig, klart vann. Kajakken er vår selvskrevne inngangsport og nøkkelen til øyas skatter som vi ikke finner til fots. Det er mer: Nytt av året er at vi også besøker fasjonable Assos, og nyter solnedgangen ved Myrtos Beach.

Kefalonia ligger på vestsiden av Hellas og byr på både seler, delfiner og skilpadder side om side med de fastboende. Mange er småbønder og fiskere. Øya består også av ville fjell og vakre, myke sandstrender. Vi våger faktisk å påstå at det klareste badevannet i hele det greske øyriket finnes her. Har du sett filmen «Kaptein Corellis mandolin»? Filmen er spilt inn på Kefalonia og er en reklameplakat for øyas skjønnhet.

På padleturene vil se og oppleve øde strender, pittoreske fiskelandsbyer der tiden nesten har stått stille, spennende grotter og selvsagt klart og varmt vann for både bading og snorkling underveis! Hellas betyr også deilig, gresk mat der ferske og lokale ingredienser er en selvfølge. Sommersmaker til tusen!

Vi skal padle i fire dager på forskjellige sider av øya. Våre lokalkjente guider kjenner området godt og vet hvor vi får den beste opplevelsen etter vær og vind - de legger opp deretter. De dagene vi ikke padler er muligheten åpne for late dager på stranden – eller kanskje du vil oppdage Kefalonia fra landsiden?

OBS: Programmet er avhengig av vær og vind, det styrer hvor ferden går. Vi gjør oppmerksom på at endringer kan oppstå underveis – dagene kan gjøres kortere eller lengre etter gruppens ønsker og ferdigheter. Du må være glad i en aktiv ferie samt kunne svømme for å bli med på denne turen. Dette er likevel en ferie som passer for nybegynnere i kajakken, og du trenger ikke å være i olympisk form for å være med – men du må være en aktiv person i hverdagen og trives med utendørsaktiviteter.

Høydepunkter

 • Sol, strand og Hellas klareste badevann
 • Aktiv ferie med kajakkpadling langs den vakre kysten til øde strender
 • Kombinasjonen aktiv og avslappende tur
 • Koselige Assos, fasjonabelt og flott for fiffen og for oss
 • Varierte padleruter med grotter, rock gardens og flotte strender
Folk som ligger i ring og slapper av i det blå havet utenfor Kefalonia

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 25.06.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 8

  Priser fra: 19.890,-

  Reiseleder: Anita Korneliussen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

 • Avreise: 02.07.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 8

  Priser fra: 19.990,-

  Reiseleder: Ingrid Marie Sørhus

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

 • Avreise: 23.07.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 8

  Priser fra: 19.990,-

  Reiseleder: Simen Blokkhus

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+28
+27

Program

7 frokoster, 4 lunsjer og 3 middager inkludert

Dag 1

Avreise Oslo og ankomst Kefalonia

Middag

Vi flyr med Norwegian direkte fra Oslo Lufthavn tidlig formiddag og lander litt utpå ettermiddagen. Vår base denne uken er i Lourdas, der vi bor på enkle, men koselige familiedrevne pensjonat (alle rom har privat bad og balkong eller terrasse). Lourdas har en fin strand, det er flere restauranter og barer samt muligheter for fine vandreturer i området.

På reisen 23. juli bor vi i sentrum av Argostoli på Mirabel Hotel, ikke i Lourdas. Du kan se hotellets nettside ved å klikke her!

I kveld spiser vi felles velkomstmiddag. De dagene vi ikke har måltider inkludert, organiserer reiseleder felles bespisning. De som vil være med, blir med:)

Ute å padler

Anita ute og padler

Dag 2

Lourdas til Katelios (Ca 13 km – ca. 6 timer)

Frokost og lunsj

Dagen i dag starter i Lourdas, ved stranden der. Ruten går langs en øde del av Kefalonias sydlige kystlinje. Klipper av sandstein, vakre steinformasjoner og flere strender som er utilgjengelige til fots passeres. Det blir et stopp i en bukt med naturlig leire der vi kanskje legger en velgjørende ansiktsmaske? Dette er ikke bare morsomt, det påstås jo at vi blir yngre av det også! Vi navigerer i området før vi ankommer stranden i Koroni. Her blir det badestopp og lunsj før vi fortsetter til den lille fiskelandsbyen Katelios som er vårt siste stopp.
Høydepunkt og spesielt på denne padleruten er rock gardens og stranda med leire.

Dag 3

Agia Pelagia til Trapezaki (ca 13 km, ca. 6 timer)

Frokost og lunsj

I dag er vi på vei til den sydlige delen av øya. Denne delen tilbyr en stor variasjon i natur og landskap – fra sandstrender til steinformasjoner, grotter og sjø-kanaler. Dagen i dag gir oss et flott bilde av Kefalonia med grønne sletter og fargerike landsbyer beliggende under Mount Ainos som rager over 1600 meter over havet. Her finnes en av ti nasjonalparker i Hellas, så omgivelsene er det ikke noe å si på.
Planen er også å padle inn i en lang grotte, før vi kommer til den bittelille øya Dias. Om værgudene er på vår side, besøker vi kapellet på toppen av øya, dog er det ca. 100 trappetrinn vi må forsere før vi kommer opp. Om vi når toppen venter en sunn og velmakende belønning: melon. Etter dette padler vi til en strand for lunsj, før ankomsten til turens siste stopp. Det blir stranden Trapezaki hvor de har en veeeeldig deilig limonade som smaker ekstra godt og forfriskende etter endt tur.

Fargerike kajakker i en trang bukt i havet utenfor Kefalonia

Parkering for kajakker

Dag 4

Fridag med ettermiddagsutflukt til Assos og Myrtos

Frokost og middag

Morgenen har du til egen disposisjon før i reiser til den andre siden av øya utpå ettermiddagen.

Det er aldri langt mellom vakre perler på disse kanter og i dag skal vi få se noen av dem. Nå venter en ettermiddagsutflukt der vi skal se mer av Kefalonias mangfold. Vi begynner med et besøk i Assos. Det er nesten som en egen øy, men allikevel ikke. Vi blir møtt av en landsby i naturskjønne omgivelser og med vegetasjon som akkompagneres av det klare, blågrønne vannet. I Assos råder som regel en avslappet og rolig atmosfære. Koselige kafeer pynter opp og frister til et lite besøk etter at vi har sett severdighet nummer 1, nemlig fortet. Om du vil kan du ta turen opp hit. Etter en tur oppover (30-40 minutter), kommer du til den bygningen de dyktige byggherrene venetianerne stod for. Det var på slutten av 1500-tallet det ble bygget og i senere tid ble det også brukt som fengsel. Utsikten er upåklagelig!

Etter besøket i Assos blir vi hentet og kjører videre til Myrtos Beach. Sjekk bildene! Her nyter vi en av de lekreste strendene på De joniske øyer og i hele Hellas. Både vakre omgivelser og deilig mat på en nærliggende restaurant venter. Solnedgangen er også ekstra vakker på disse kanter.
God appetitt – eller som grekerne sier: «Kali orexi»!

Dag 5

Argostoli fyr til Minies (9 km, ca. 5 timer)

Frokost og lunsj

På denne turen padler vi langs den malerisk vakre kysten og nyter synet og opplevelsene av å være i ett med elementene. Mange grotter, steinformasjoner og små kunstverk skapt av naturen selv dukker ofte opp. Vi stopper selvfølgelig for en svømmetur eller to samt litt forfriskninger i form av frukt i Palaiostafida. Underveis passerer vi stranda Makris Gialos og nå kommer landskapet til å forandre seg. Ruvende kalksteinsklipper er et imponerende syn i kontrast med det turkise, glassklare vannet og hvite sandstrender. Vi må bare uti vannet en gang til, hopp uti med eller uten snorkel før lunsj. Etter en deilig tur kommer vi frem til Spasmata strand der vi besøker den lokale strandbaren.
Høydepunkter på denne padleruten er så absolutt grottene! Her er det flere helt spesielle, til og med en som er åpen i «taket».

Dag 6

Dag til egen disposisjon

Frokost

I dag kan du bruke dagen akkurat som du ønsker. Kanskje vil du ta en tur inn til Argostoli for å se på havskilpaddene og kikke i byen? Eller frister det mer å dra på tur opp i fjellet, her oppe hvor villhestene lever? Å se Kefalonia fra både fugle- og fiskeperspektiv er ikke å forakte. Kanskje musklene er litt stive etter noen dager med padling og du ønsker deg en massasje? Eller du kan bare ligge på stranden og nyte varmen, solen og livet.

Uansett hvordan du ønsker å nyte dagen hjelper reiseleder deg om du skulle trenge det.

Dag 7

Agia Kiriaki (Ca 12 km – 5-6 timer)

Frokost, lunsj og middag

Denne turen viser oss den dramatiske vestkysten av øya. Vi starter ut fra den lille fiskehavna i Agia Kiriaki og padler nordover langs de imponerende kalksteinsklippene. Det blir stopp for svømming og frukt ved en av strendene på veien. Etter en stund kommer vi til en grotte med ruiner av et gammelt kapell. Geitene til den lokale geitebonden viser oss sine fabelaktige klatreegenskaper. Vannet viser sitt mangfold innen blåtoneskalaen og er til tider så blågrønt at måkene som flyr over oss er turkise. For å komme tilbake til Agia Kiriaki padler vi et stykke på åpent hav.

Vi møtes til hyggelig avskjedsmiddag i kveld på en lokal restaurant.

Fantastisk solnedgang over Myrtos-stranden

Fantastisk solnedgang over Myrtos-stranden

Dag 8

Hjemreise

Frokost

I dag forlater vi den greske øyverdenen og setter kursen hjem til Norge. Vi rekker en siste felles lunsj for de som vil, og kanskje et bad i havet? Direkteflyet med Norwegian letter om ettermiddagen og vi beregner å lande på Oslo Lufthavn på kvelden.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo–Kefalonia t/r med Norwegian
 • 7 netter på familiedrevet pensjonat / Mirabel City Center Hotel (på reisen 23. juli)
 • 4 padledager
 • Måltider og utflukter i henhold til program
 • Leie av utstyr til padling
 • All transport i følge programmet
 • Lokale engelsktalende guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips

* OBS: Programmet kan endres grunnet vær og vind