Her er det flott å padle...

Kajakk Kefalonia

Det beste av Kefalonia oppdages ikke fra landsiden, med kajakk åpner en ny verden seg

Forestill deg å gli stille gjennom turkist vann på vei fra «vår egen lille strand» til «vår egen lille grotte». Nyt tilfredsstillelsen dette gir en solhungrig nordboer i feriemodus. Det greske øyriket inviterer oss inn i en verden med strålende sol, knallblå himmel, gjestfrie mennesker og gjennomsiktig, klart vann. Kajakken er vår selvskrevne inngangsport og nøkkelen til øyas skatter som vi ikke finner til fots. Det er mer: Nytt av året er at vi også besøker fasjonable Assos, og nyter solnedgangen ved Myrtos Beach.

Kefalonia ligger på vestsiden av Hellas og byr på både seler, delfiner og skilpadder side om side med de fastboende. Mange er småbønder og fiskere. Øya består også av ville fjell og vakre, myke sandstrender. Vi våger faktisk å påstå at det klareste badevannet i hele det greske øyriket finnes her. Har du sett filmen «Kaptein Corellis mandolin»? Filmen er spilt inn på Kefalonia og er en reklameplakat for øyas skjønnhet.

På padleturene vil se og oppleve øde strender, pittoreske fiskelandsbyer der tiden nesten har stått stille, spennende grotter og selvsagt klart og varmt vann for både bading og snorkling underveis! Hellas betyr også deilig, gresk mat der ferske og lokale ingredienser er en selvfølge. Sommersmaker til tusen!

På denne turen lar vi vær og vind styre dagene våre og hvor ferden går. Vi har fire padledager og fire ruter vi kan velge imellom for padlingen. Hvor og når avgjøres av gruppen og værgudenes innstilling til dagen. De dagene vi ikke padler er muligheten åpne for late dager på stranden – eller kanskje du vil oppdage Kefalonia fra landsiden?

Vi gjør oppmerksom på at endringer kan oppstå underveis – dagene kan gjøres kortere eller lengre etter gruppens ønsker og ferdigheter. Du må være glad i en aktiv ferie samt kunne svømme for å bli med på denne turen. Dette er likevel en ferie som passer for nybegynnere i kajakken, og du trenger ikke å være i olympisk form for å være med – men du må være en aktiv person i hverdagen og trives med utendørsaktiviteter.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Sol, strand og Hellas klareste badevann
 • Aktiv ferie med kajakkpadling langs den vakre kysten til øde strender
 • Kombinasjonen aktiv og avslappende tur
 • Koselige Assos, fasjonabelt og flott for fiffen og for oss
 • Varierte padleruter med grotter, rock gardens og flotte strender
 • Masse bading i deilig, klart vann
 • Myrtos Beach, en av Hellas` aller vakreste og idylliske
 • Middag i vakre omgivelser og solnedgang på Myrtos

 

 

 • Hellas mat feta tomat
 • Hellas, Kefalonia, Assos
 • Hellas, Kefalonia
 • Kajakk_Kefalonia_Hellas
 • Hellas, Kefalonia, Assos
 • Mat Hellas gresk
 • Melissani Kefalonia Hellas
 • Kefalonia, Hellas
 • Hellas mat
 • Myrtos Beach, Kefalonia, Hellas
 • Kajakk_Kefalonia_Hellas
 • Myrtos Beach, Kefalonia, Hellas
Dag 1

25. juni - Avreise Oslo og ankomst Kefalonia

Vi flyr med Norwegian direkte fra Oslo Lufthavn en tidlig morgen og møtes av reiseleder ved ankomst Kefalonia. Vår base denne uken er i Lourdas, der vi bor på enkle, men koselige familiedrevne pensjonat (alle rom har privat bad og balkong eller terrasse). Lourdas har en fin strand, det er flere restauranter og barer samt muligheter for fine vandreturer i området.

I kveld spiser vi felles velkomstmiddag. De dagene vi ikke har måltider inkludert, organiserer reiseleder felles bespisning. De som vil være med, blir med:)

(-/-/M)

Under presenteres fire av padleturene som er de vi mest sannsynlig tar:

 

Nydelige strender og små viker

Tur 1 - Argostoli fyr til Minies (9 km, ca. 5 timer)

På denne turen padler vi langs den malerisk vakre kysten og nyter synet og opplevelsene av å være i ett med elementene. Mange grotter, steinformasjoner og små kunstverk skapt av naturen selv dukker ofte opp. Vi stopper selvfølgelig for en svømmetur eller to samt litt forfriskninger i form av frukt i Palaiostafida. Underveis passerer vi stranda Makris Gialos og nå kommer landskapet til å forandre seg. Ruvende kalksteinsklipper er et imponerende syn i kontrast med det turkise, glassklare vannet og hvite sandstrender. Vi må bare uti vannet en gang til, hopp uti med eller uten snorkel før lunsj. Etter en deilig tur kommer vi frem til Spasmata strand der vi besøker den lokale strandbaren.

Høydepunkter på denne padleruten er så absolutt grottene! Her er det flere helt spesielle, til og med en som er åpen i «taket».

(F/L/-)

Ut på tur!

Tur 2 - Agia Pelagia til Trapezaki (ca 13 km, ca. 6 timer)

I dag er vi på vei til den sydlige delen av øya. Denne delen tilbyr en stor variasjon i natur og landskap – fra sandstrender til steinformasjoner, grotter og sjø-kanaler. Dagen i dag gir oss et flott bilde av Kefalonia med grønne sletter og fargerike landsbyer beliggende under Mount Ainos som rager over 1600 meter over havet. Her finnes en av ti nasjonalparker i Hellas, så omgivelsene er det ikke noe å si på.

Planen er også å padle inn i en lang grotte, før vi kommer til den bittelille øya Dias. Om værgudene er på vår side, besøker vi kapellet på toppen av øya, dog er det ca. 100 trappetrinn vi må forsere før vi kommer opp. Om vi når toppen venter en sunn og velmakende belønning: melon. Etter dette padler vi til en strand for lunsj, før ankomsten til turens siste stopp. Det blir stranden Trapezaki hvor de har en veeeeldig deilig limonade som smaker ekstra godt og forfriskende etter endt tur.

(F/L/-)

Hvile og bade er viktig

Tur 3 - Lourdas til Katelios (Ca 13 km – ca. 6 timer)

Dagen i dag starter i Lourdas, ved stranden der. Ruten går langs en øde del av Kefalonias sydlige kystlinje. Klipper av sandstein, vakre steinformasjoner og flere strender som er utilgjengelige til fots passeres. Det blir et stopp i en bukt med naturlig leire der vi kanskje legger en velgjørende ansiktsmaske? Dette er ikke bare morsomt, det påstås jo at vi blir yngre av det også! Vi navigerer i området før vi ankommer stranden i Koroni. Her blir det badestopp og lunsj før vi fortsetter til den lille fiskelandsbyen Katelios som er vårt siste stopp.

Høydepunkt og spesielt på denne padleruten er rock gardens og stranda med leire.

(F/L/-)

Helt grei utsikt fra kajakken:)

Tur 4 - Agia Kiriaki (Ca 12 km – 5-6 t.)

Denne turen viser oss den dramatiske vestkysten av øya. Vi starter ut fra den lille fiskehavna i Agia Kiriaki og padler nordover langs de imponerende kalksteinsklippene. Det blir stopp for svømming og frukt ved en av strendene på veien. Etter en stund kommer vi til en grotte med ruiner av et gammelt kapell. Geitene til den lokale geitebonden viser oss sine fabelaktige klatreegenskaper. Vannet viser sitt mangfold innen blåtoneskalaen og er til tider så blågrønt at måkene som flyr over oss er turkise. For å komme tilbake til Agia Kiriaki padler vi et stykke på åpent hav.

(F/L/-)

Kefalonia er sommer, sol og kajakk

Vakre Assos og Myrtos Beach i solnedgang

Det er aldri langt mellom vakre perler på disse kanter og i dag skal vi få se noen av dem. Nå venter en ettermiddagsutflukt der vi skal se mer av Kefalonias mangfold. Vi begynner med et besøk i Assos. Det er nesten som en egen øy, men allikevel ikke. Vi blir møtt av en landsby i naturskjønne omgivelser og med vegetasjon som akkompagneres av det klare, blågrønne vannet. I Assos råder som regel en avslappet og rolig atmosfære. Koselige kafeer pynter opp og frister til et lite besøk etter at vi har sett severdighet nummer 1, nemlig fortet. Etter en tur oppover (30-40 minutter), kommer du til den bygningen de dyktige byggherrene venetianerne stod for. Det var på slutten av 1500-tallet det ble bygget og i senere tid ble det også brukt som fengsel. Utsikten er upåklagelig!

Etter besøket i Assos blir vi hentet og kjører videre til Myrtos Beach. Sjekk bildene! Her nyter vi en av de lekreste strendene på De joniske øyer og i hele Hellas. Både vakre omgivelser og deilig mat venter. Solnedgangen er også ekstra vakker på disse kanter.

God appetitt – eller som grekerne sier: «Kali orexi»!

(F/-/M)

Myrtos Beach - upåklagelig lekker!
Dag 8

2. juli – Hjemreise

I dag forlater vi den greske øyverdenen og setter kursen hjem til Norge. Direkteflyet med Norwegian letter om formiddagen og vi beregner å lande på Oslo Lufthavn om ettermiddagen.

(F/-/-)

Padling er herlig

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 14 990
Tillegg for enkeltrom: kr 1 600

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Kefalonia t/r med Norwegian
Flyskatt og avgifter pr 22. august 19
7 netter på familiedrevet pensjonat
4 padledager
Frokost daglig
4 lunsjer
3 middager (velkomstmiddag, avskjedsmiddag og Myrtos Beach)
Alle utflukter og entreer iht. programmet
Kajakkleie inkl årer, sprayskjørt og redningsvest.
All transport i følge programmet
Lokale engelsktalende guider
Reiseleder fra Carpe Diem (møter på flyplassen i Kefalonia)

På denne turen lar vi vær og vind styre dagene våre og hvor ferden går. Vi har fire padledager og fire ruter vi kan velge imellom for padlingen, og hvor og når avgjøres av gruppen og værgudenes innstilling til dagen. Vi gjør oppmerksom på at endringer kan oppstå underveis – dagene kan gjøres kortere eller lengre etter gruppens ønsker og ferdigheter

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring.
Drikkevarer.
Øvrige måltider
Utflukter.
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Pass må medbringes på reisen til Hellas. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Vi anbefaler at det er gyldig i seks måneder etter utreise uansett.  Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har pass i orden.

VAKSINASJON
Du er selv ansvarlig for å ha alle vaksiner i orden før avreise. Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser