Nyhet Eventyrlig, vilt og vakkert

Vandring i Svaneti, Georgia

Blomstrende rosa blomster i de kaukasiske fjellene. Øvre Svaneti; Georgia; Europa.

Natur og landsbyer som hentet rett ut fra en eventyrbok

Vill, vakker og innhyllet i en god porsjon mystikk. Svaneti ligger i en fjellrik og blomstrende del av Georgia og Kaukasus. Fjellene ruver godt i landskapet – hele fire av de ti høyeste fjellene i Kaukasus ligger i Svaneti. Her er landsbyer som hentet rett ut fra eventyrenes magiske verden, med en ytterst gjestfri lokalbefolkning som med rette er stolte av landsdelens tradisjoner og sin velsmakende, lokale mat. Små, vakre kirker skjuler historiske kulturskatter i form av ikoner og fresker som er over 1000 år gamle. Naturskjønne omgivelser er bare fornavnet. Du finner endeløse blomsterenger med botanisk og fargerikt mangfold, isbreer, store skoger og glitrende elver - det å vandre i slike omgivelser er balsam for både kropp, sjel og sinn. Og dette er rette tiden !

OBS: Du må være vant til å vandre i terreng og ha god kondisjon for å være med på denne vandreturen. Vandring i Kaukasusfjellene innebærer strekninger som kan være utfordrende hvis du er redd for høyder.

Avreiser

Det er for tiden ingen avganger på denne reisen som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Klikk på knappen under og fyll ut skjemaet for å være blant de første som får beskjed når en ny avreise er klar. 

Høydepunkter

Program

Svaneti

Svaneti ligger i den nordvestlige delen av Georgia, på den sørlige siden av Den store kaukasiske fjellkjeden. Geografisk og historisk regnes landsdelen til å være delt inn i to – Øvre Svaneti og Nedre Svaneti. Det meste av landsdelen som ligger under 1800 meter er dekket av skog. Skoggrensen ligger ofte på over 2500 meter, men fra 1800 – 3000 meter dekkes fjellsidene av vakre blomsterenger og grønne beiteområder. Osjba er Svanetis mest sagnomsuste fjell og kan ses fra store deler av landsdelen. Det høyeste fjellet i Georgia, Sjkhara, ligger i Øvre Svaneti og strekker seg hele 5100 moh.

Innbyggerne kalles svanere og anses for å være en etnisk undergruppe av georgierne. Av religion tilhører de georgisk-ortodokse kristne. Svanerne har til og med eget språk, men det brukes mest muntlig. De er veldig stolte av sin herkomst og holder hardt på egne tradisjoner og livsstil.

Sommeren som går fra juni til oktober, er best for vandring. Vintrene kan være tøffe og snørike, men sjelden veldig kalde. Luftstrømmer fra Svartehavet sørger for gode temperaturer året rundt, selv om livet i de isolerte fjellområdene kan være værhardt og tøft.

7 frokoster, 7 lunsjer og 7 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår


Dette er inkludert

  • Fly Oslo–Batumi t/r med Turkish Airlines
  • 7 overnattinger (se mer info i turprogrammet). Frokost inkludert hver dag
  • Måltider i henhold til program, to enheter med drikke inkludert til alle måltider
  • Alle utflukter og entreer iht. programmet
  • All transport i følge programmet
  • Reiseleder/guide som møter på reisemålet (er ikke med på flyreisene)

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Drikkevarer (unntatt oppgitte enheter til måltidene)
  • Tips