Vår mest populære Italia-reise

Trevi - Umbria - Italia

Ekte italiensk feel good-stemning i middelalderbyen Trevi i Umbria, Italias grønne hjerte.

Dette er det virkelige Italia – hvor maten tilberedes med italiensk «passione» og tempoet er piano. Her får du tid til å virkelig ta inn den italienske stemningen og du bor midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell, eller rettere sagt, et vakkert palass som har en ualminnelig spennende historie å fortelle. Det gode liv-utflukter tilpasses årstiden vi er der. Det er ingen mangel på sjarmerende byer og landsbyer i nærheten. Assisi, Spello, Spoleto, Montefalco, Perugia og Rasiglia - for å nevne noen.

Antica della Rocca, det gamle herskapshuset der historien finnes i alle hjørner og vegger har også et unikt vertskap. De brenner for kortreist mat, fantastiske råvarer og for Umbria som reisemål. De ivrer etter å lære deg mer om mat, drikke, tradisjoner, kultur og historie - og det å få deg til å føle deg som en av dem, ikke bare en besøkende.

Avreiser

 • 17.11.2023
  7 dager

  Utsolgt

  Fra kr 15.450,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Program: Program november

  Med: Bjørn H. S. Kristiansen

 • 28.03.2024
  8 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 19.980,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Program: Program påske

  Med: Bjørn H. S. Kristiansen

Høydepunkter

«Jeg tok akkurat samme tur til Trevi for 4 år siden, og likte opplegget så godt at jeg tok den igjen. Ser ikke bort fra at jeg kommer tilbake ved en senere anledning!» Carpe Diem-gjest

Program

Program november

6 frokoster, 6 lunsjer og 6 middager inkludert

Trevi

Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

"I borghi più belli d’Italia" er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!

Hotellet vi bor på i Trevi

Hotel Antica Dimora alla Rocca

Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene.

Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

Les mer på hotellets egen nettside her

Bærekraftige valg på denne turen:

- Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

- Direkte flyrute. Med mellomlandinger øker utslippet på turen - dette unngår vi ved å fly direkte.

- Hotellet vi benytter er lokalt eiet og drevet. På den måten støtter vi lokalsamfunnet direkte der vi overnatter og vi bidrar til lokale arbeidsplasser.

- Til lunsjene har vi valgt restauranter som fremmer lokale produkter og lokalt næringsliv.

- Vi samarbeider med lokale leverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og bidrar til arbeidsplasser.

Vil du vite mer om hvordan vi jobber med bærekraft i Carpe Diem? Her kan du lese mer: Bærekraft i Escape Travel