Med lokalt innhold og lokalkjent reiseleder

Kroatia - olivenplukking og lett vandring

naturskjønn utsikt ved den gamle tradisjonelle middelhavsgaten i Dalmatia, Island Brac.

Nå har vi satt sammen en ny godbit av en reise til deg som vi vet du kommer til å sette pris på. Med lokalkunnskap kommer de lokale opplevelsene en etter en. Det er ikke hverdagskost for en nordmann å plukke oliven. Det gjør vi nå, siden vi er midt i sesongen. Nå i oktober er også pulsen på øya og der vi ferdes en helt annen. Det er flere fastboende enn solhungrige turister og det er både temperatur og plass til opplevelser vi verdsetter. Basen vår er i Supetar på øya Brac, en trivelig by med havn, promenade og sjarmerende gater. Ingen store forhold.

Her venter atmosfære i stemningsfulle byer, samt et par dager med litt lett aktivitet. Vandringene er akkurat passe til å nyte av en ualminnelig vakker natur og glede seg over å være ute i frisk luft – det skjerper appetitten. Carpe Diem har hatt Kroatia på reiseradaren i mange år, og det er ingen hemmelighet at nordmenn flokker i hopetall nedover for å koble av i disse nydelige omgivelsene. Vi blir godt kjent med øya Brac og besøker også byen Bol. Det er Bol som er dronningen av alle strender som pryder utallige postkost – Zlatni Rat. Her utvinnes også en verdenskjent kritthvit kalkstein som til og med pryder Det hvite hus, i følge noen…

Adriaterhavet har et stort knippe øyer som virkelig er både lekre og hyggelige. Vi skal skal kose oss med god mat, besøke små sjarmerende landsbyer, nyte herlig, lokal vin og senke skuldrene i godt selskap. Siste dagen tilbringes i storbyen Split. Her ser vi resultatet av den hvite steinen fra Brac. Det meget så imponerende, hvite og dominerende palasset ble bygget til ære for den romerske keiseren Diokletian.

For vandringene må du være vant til å gå i terreng å ha normal kondisjon.

Avreiser

Det er for tiden ingen avganger på denne reisen som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Klikk på knappen under og fyll ut skjemaet for å være blant de første som får beskjed når en ny avreise er klar. 

Høydepunkter

Program

7 frokoster, 3 lunsjer og 5 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår


Dette er inkludert

  • Fly Oslo–Split t/r
  • 7 netter på hotell
  • Måltider ihht program
  • Alle utflukter og entreer iht. programmet.
  • All transport i følge programmet.
  • Lokale guider
  • Reiseleder fra Carpe Diem som møter på flyplassen i Split

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Drikkevarer
  • Tips