Vårt mest populære elvecruise

Elvecruise på Douro

Reis i River Douro-regionen i Portugal blant vingårder og olivenlunder. Vinbruk i de portugisiske landsbyene ved soloppgang

Dourodalen – sjarmerende landsbyer, vingårder og et snev av «gamle dager»

Bli med på et helt herlig elvecruise på Douro, Europas vakreste elv - det tør vi påstå. Dette er turen som beviser at Portugal har alt vi nordmenn forbinder med en flott ferie. Vi byr på et avslappende cruise gjennom vakkert landskap. Langs elven Douro, i portvinens krybbe, har vi funnet det virkelig gode liv: Måltidene er av høy kvalitet, vi besøker både flotte byer og ærverdige vingårder og høydepunktet er selve opplevelsen av å cruise sakte oppover Douro-elven gjennom et frodig landskap dominert av vinranker og små landsbyer.

Douro renner gjennom Dourodalen, hvor du finner Portugals vakreste vinlandskap, med bratte fjellsider og tradisjonsrike byer. Cruiset starter og ender i Porto, som i århundrer har vært synonymt med portvin. Byen i seg selv er også en sjarmbombe av rang. Her oser det historie og vakker stemning nær sagt overalt.

Mens byer og land passeres, bor du komfortabelt i utvendig lugar på og slipper å pakke opp og pakke ned kofferten. Dagene går med til innholdsrike utflukter, om du vil, og til avslapning og sosialt samvær om bord. Det er en grunn til at elvecruise er en populær ferieform, kombinasjonen av opplevelser og det å ha med seg hotellet på hele reisen er både bekvemt og praktisk. Elvecruiseskipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig.

Elvecruiseskipene fra rederiet Croisi er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord.

Enkeltlugar uten tillegg

Avreiser

30.07.2023
8 dager

Utsolgt

Fra kr 24.530,-

Fra: Oslo Lufthavn

Med: Anne Marthe Barfod

31.07.2023
8 dager

Utsolgt

Fra kr 18.980,-

Fra: Oslo Lufthavn

Med: Sylvia Roland

Høydepunkter

Program

7 frokoster, 6 lunsjer og 7 middager inkludert

Skipet vi seiler med på avgangen 30. juli (premium)

MS Amalia Rodrigues

Rederi: CroisiEurope

Byggeår: 2018

Lengde: 80 m

Antall dekk: 3

Passasjerer: 132

Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, suvenirbutikk og soldekk med et lite basseng. Wi-Fi i salongen og resepsjonen.

Alle lugarene er utvendige. Lugarene på øvre dekk og midtdekk har fransk balkong, mens lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes.

Skipet vi seiler med på avgangen 31. juli (standard)

MS Infante d'Henrique

Rederi: CroisiEurope

Byggeår: 2003 (renovert i 2014)

Lengde: 75 m

Antall dekk: 3

Passasjerer: 142

Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, suvenirbutikk og soldekk med et lite basseng. Wi-Fi i salongen og resepsjonen.

Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk og midtdekk har store vinduer som delvis kan åpnes, mens lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes.

Utflukter

Utfluktspakke Classic

kr 3800

Utfluktene er med lokalguide (engelsk, tysk, fransk) og foregår sammen med de andre passasjerene fra skipet. Utfluktspakken forhåndsbestillest senest 65 dager før avreise.

Dag 1: Porto, kveldstur med buss

Dag 2: Porto, byrundtur med besøk i portvinshus

Dag 3: Régua Vila Real og Solar de Mateus

Dag 4: Barca d`Alva, Salamanca i Spania inkl lunsj

Dag 5: Ferradosa, vindistriktet og besøk på vingård

Dag 6: Pinhão, Middelalderbyen Lamego

Dag 7: Porto, Guimaraes

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

  • Fly Oslo - Porto tur/retur
  • 7 netter på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar
  • Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
  • Drikkevarer om bord på skipet (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
  • All transport og utflukter ifølge program
  • Lokale guider
  • Reiseleder fra Carpe Diem

Dette er ikke inkludert

  • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
  • Reise- og avbestillingsforsikring