Torghatten, Vega, Herøy, Træna og Dønna

Sykkelferie på Helgelandskysten

Sykkel langs strand ved Torghatten

Helgelandskysten er som skapt for en optimal og aktiv ferie. Vi lover spektakulær natur som du aldri vil glemme. Vi lover frisk luft, nordnorsk gjestfrihet og humør – og mest uforglemmelig av alt er naturen. Havet og det ruvende høyfjellet. Stillheten og roen som senker seg. Det kan være blikkstille før naturkreftene plutselig setter i sving og endrer alt på ett lite sekund. Turen byr på mye å glede seg til. Øyriket Vega som består av over 6000 øyer og skjermes av UNESCO. Sykkelturen mellom Herøy og Dønna som sannsynligvis går inn i historien som en av de vakreste strekningene noensinne. Nå har vi også en skikkelig lokal nyhet på reiseruten: Træna!

I flere tusen år var sjøveien den enkleste måten å reise langs den ville og vakre kysten i nord på. I dag derimot, ligger alt til rette for en uforglemmelig tur på to eller fire hjul. På veien passerer du høye fjell, fiskevær og kritthvite strender. Samtidig settes fokus på genuine og lokale matopplevelser. Og sjokoladesmaking i kanskje verdens minste sjokoladefabrikk.

OBS! Du må være vant til å være aktiv i hverdagen og kunne sykle lengre etapper. Værforhold kan endre dagsturene. (Tillegg for el-sykkel kr 2 250, må reserveres i god tid gjennom Carpe Diem).

Viktig informasjon: Denne reisen har vi merket med "expedition light". Før du bestiller reisen, les mer nederst i programmet.

Et av sommerens vakreste eventyr

Lokale bosteder og deilige matopplevelser

Reiseleder Wenche brenner for aktiv ferie og Nord-Norge

Avreiser

 • 06.08.2024
  7 dager

  Få ledige

  Fra kr 25.790,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Wenche Samuelsen

  Kun én plass igjen i delt twin til KVINNE

Høydepunkter

Program

6 frokoster, 2 lunsjer, 3 nistepakker og 6 middager inkludert

Bærekraftige valg på denne turen:

- Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

- På Vega, Herøy og Dønna bruker vi overnattingssteder som er familiedrevet og lokalt eiet. De har fokus på lokale opplevelser og kortreiste matopplevelser.

- Vi spiser på lokale, familiedrevne restauranter som fremmer lokale og kortreiste/ureiste råvarer og dermed støtter lokalt næringsliv.

- Alle aktivitetene på turen er naturbaserte. Vi sykler eller går til alle aktiviteter og samarbeider med flere lokale bedrifter for å gi ekte og nære opplevelser.

- Transport på turen. Vi sykler fra flyplassen i Brønnøysund og bruker kun sykkel som transportmiddel (bortsett fra nødvendige ferger og følgebil) på hele turen. I Sandnessjøen leverer vi syklene og fortsetter turen med lokalbåt og hurtigbåt.

- Vi samarbeider med lokale aktivitetsleverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og bidrar til arbeidsplasser.

- Vi har redusert bruk av unødvendig engangs plastprodukter. Vi tilbyr ikke engangsflasker med vann på turen. Alle deltakere oppfordres til å ta med gjenbrukbar drikkeflaske, som kan fylles underveis. Vi oppfordrer også til å ikke bruke plastposer men heller ha med tøyposer og ryggsekk.

Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel/Carpe Diem : Bærekraft i Escape Travel

Praktisk informasjon og reisevilkår


Dette er inkludert

 • Fly Oslo–Brønnøysund // Bodø - Oslo
 • 6 netter på hotell, vertshus, base camp og gård med frokost daglig
 • (enkeltromstillegget dekker ikke overnattingene på Dønnes og Træna, her deler vi rom, se info i programmet)
 • Måltider i henhold til program
 • Sykkelleie alle dager, inkludert sykkelvesker (to pr sykkel)
 • Sykkelhjelm, men ta gjerne med din egen som er perfekt tilpasset deg
 • Bagasjetransport som følger gruppen hele veien og vil være tilgjengelig om noe skulle skje underveis
 • Alle utflukter og entreer iht. program
 • All transport iht. program
 • Lokal guide
 • Reiseleder fra Carpe Diem

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips
 • El-sykkel (kan reserveres og kjøpes i forkant av turen gjennom Carpe Diem)


Lignende turer