Torghatten, Vega, Herøy og Dønna

Aktiv ferie på Helgelandskysten

Person står og ser utover solnedgang, hav og et lite fjell ute i havet

Helgelandskysten - perfekt for aktiv ferie!

Vi lover spektakulær natur som du aldri vil glemme. Vi lover opplevelser du ikke vil glemme. Vi lover frisk luft, nordnorsk gjestfrihet og humør – og mest uforglemmelig av alt er naturen. Havet og det ruvende høyfjellet. Stillheten og roen som senker seg. Det kan være blikkstille før naturkreftene plutselig setter i sving og endrer alt på ett lite sekund. Turen byr på mye å glede seg til. Øyriket Vega som består av over 6000 øyer og skjermes av UNESCO. Sykkelturen mellom Herøy og Dønna som sannsynligvis går inn i historien som en av de vakreste strekningene noensinne.

Helgelandskysten er som skapt for en optimal og aktiv ferie. I flere tusen år var sjøveien den enkleste måten å reise langs den ville og vakre kysten i nord på. I dag derimot, ligger alt til rette for en uforglemmelig tur på to eller fire hjul. På veien passerer du høye fjell, fiskevær og kritthvite strender. Samtidig settes fokus på genuine og lokale matopplevelser. Og sjokoladesmaking i kanskje verdens minste sjokoladefabrikk.

Etappene passer for deg som er normalt aktiv i hverdagen, og som ikke trenger kun solskinn på din vei. Det å reise i eget land blir mer og mer populært – og alle nordmenn vet at det ikke kommer med godværsgaranti. Det å være ute er uansett en frisk bonus. For det å sykle her er en reise i omgivelser og ikke i fart.

Vi heier høyt på Norgesferie og holder Helgelandskysten som en soleklar sommerfavoritt. Mange hevder å ha rett til «sommerens vakreste eventyr», vi holder en knapp på Helgeland…

OBS! Du må være vant til å være aktiv i hverdagen og kunne sykle lengre etapper. Topptur på Dønnamannen er frivillig, her kreves at du er meget fjellvant og i god form. Værforbehold kan endre dagsturene.

(Tillegg for el-sykkel kr 1170, må reserveres i god tid gjennom Carpe Diem).

Avreiser

Det er for tiden ingen avganger på denne reisen som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Klikk på knappen under og fyll ut skjemaet for å være blant de første som får beskjed når en ny avreise er klar. 

Høydepunkter

Program

5 frokoster, 2 lunsjer og 5 middager inkludert

Bærekraftige valg på denne turen:

- Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

- På Herøy og Dønna bruker vi overnattingssteder som er familiedrevet og lokalt eiet. De har fokus på lokale opplevelser og kortreiste matopplevelser.

- Vi spiser på lokale, familiedrevne restauranter som fremmer lokale og kortreiste/ureiste råvarer og dermed støtter lokalt næringsliv.

- Alle aktivitetene på turen er naturbaserte. Vi sykler eller går til alle aktiviteter og samarbeider med flere lokale bedrifter for å gi ekte og nære opplevelser.

- Transport på turen. Vi sykler fra flyplassen i Sandnessjøen og bruker kun sykkel som transportmiddel (bortsett fra nødvendige ferger og følgebil) på hele turen. I Brønnøysund blir syklene levert på flyplassen.

- Vi samarbeider med lokale aktivitetsleverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og bidrar til arbeidsplasser.

- Vi har redusert bruk av unødvendig engangs plastprodukter. Vi tilbyr ikke engangsflasker med vann på turen. Alle deltakere oppfordres til å ta med gjenbrukbar drikkeflaske, som kan fylles underveis. Vi oppfordrer også til å ikke bruke plastposer men heller ha med tøyposer og ryggsekk.

Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel/Carpe Diem : Bærekraft i Escape Travel

Praktisk informasjon og reisevilkår


Dette er inkludert

 • Fly Oslo–Sandnessjøen//Brønnøysund – Oslo med Widerøe
 • 5 netter på hotell, sjøstue og gård med frokost daglig
 • (enkeltromstillegget dekker ikke overnattingene på Elfis og Dønnes, her deler vi to og to, se info i programmet)
 • Måltider i henhold til program
 • Sykkelleie alle dager, inkludert sykkelvesker (to pr sykkel)
 • Sykkelhjelm, men ta gjerne med din egen som er perfekt tilpasset deg
 • Bagasjetransport som følger gruppen hele veien og vil være tilgjengelig om noe skulle skje underveis
 • Alle utflukter og entreer iht. program
 • All transport iht. program
 • Lokal guide
 • Reiseleder fra Carpe Diem

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips