Vandring - Sorrento, Amalfikysten og Capri

Vandring Sorrento, Amalfikysten og Capri

Nocelle kirke av Path of Gods ved Tyrrhenian havet, Amalfikysten, Italia

Med utflukt til Pompeii og toppen av Vesuv

Italia har en magnetisk tiltrekningskraft på de fleste. Det skjer noe med deg når du kommer ned til det levende, gestikulerende Italia – den smittende livsgleden tiner deg opp sakte men sikkert. Sikkert er det at mat, drikke og is holder verdensklasse og at livsnyteren i deg får fullt utløp. En perfekt balanse mellom aktivitet og alt det gode dette landet gir, får du på denne turen som vi gleder oss til å ta deg med på!

Kysten her er som skapt for å være i aktivitet og for å komme nærmere natur, landsbyer og dagliglivet. Amalfikysten kan med rette krones å være Europas mest spektakulære kyststripe. Vår, sommer som høst er det ingen hemmelighet for noen – og det er like vakkert uansett.

Opplev små fargeklatter av noen byer som nærmest klamrer seg fast og henger på fjellsidene. Fra høyden har vi fortreffelig utsikt, det er så mye å se og føle på at en nesten glemmer å gå. Høy sjarmfaktor! Vi myser godt nedover og utover et endeløst, turkisblått Middelhav. Og når en av stiene vi vandrer langs kalles «Gudenes sti», ja så vet vi at det er knakende flott å være der.

Vi kan ikke besøke denne delen av Italia uten å reise til Pompeii. Det er uten tvil verdenshistoriens beste eksempel på et frosset øyeblikk, samtidig som det er et enestående vitnesbyrd fra det gamle Romerriket. Og kjempen som forårsaket det frosne øyeblikket, Vesuv, skal også besøkes… Og ikke glem skjønnheten Capri – der skal vi også vandre. Utsikten ned mot havet derfra må oppleves! Det er blått, det er turkis, det er grønt og det er rett og slett lekkert.

OBS! Du må være vant til å vandre i terreng og ha normalt god kondisjon for å være med på vandreturene. Vi gjør oppmerksom på at stiene og rutene i programmet kan endres etter forholdene.

Høydepunkter

 • Er det mulig å vandre i vakrere omgivelser, tro? Tvilsomt…
 • Tur til Capri med vandring på denne øya som har vært og er elsket av alle
 • Pompeii og Vesuv – fascinerende og spennende historie om naturkrefter
 • En dag til egne sysler
 • Masse frisk luft, hyggelig selskap og gode måltider
 • Alltid godt reisefølge med Carpe Diem
vakker utsikt over byen Positano fra antikk terrasse med blomster, Amalfikysten, Italia. balkong med blomster

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 27.03.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 8

  Priser fra: 18.990,-

  Reiseleder: Patricia Bertelsen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+21
+20

Program

7 frokoster, 5 lunsjer og 7 middager inkludert

Dag 1

Ankomst Napoli og Sorrento

Middag

Avreise går fra Oslo Lufthavn om formiddagen og det er fly først til München med Lufthansa. Etter mellomlanding og flybytte der, beregnes det landing på flyplassen i Napoli tidlig kveld. Transfer til hotellet vårt i Sorrento – Hotel Central, som blir vår koselige base i Sorrento. De sjarmerende gatene, kirkene og piazzaene (torgene) i Sorrento er «rett rundt hjørnet» fra hotellet. Det er mye å glede seg til i dagene som kommer.

Etter ankomst og etter å ha sett oss litt omkring, samles vi til felles middag på hotellet.

Dag 2

Vandring Il Sentiero degli Dei - Gudenes sti

Frokost, lunsj og middag

Lengde: Cirka 3 timer

Distanse: 7 kilometer

Høydeforskjell: Cirka 400 meter ned og opp

Etter frokost er det bare å glede seg til første dag med vandring. Vi starter med den mest kjente og kjære av fotturene her i området – nemlig Gudenes sti. Den er nærmest som en berømthet å regne, så dette må vi jo få med oss. Fra himmel til hav oppsummerer mye av denne ruten. Høyt og lavt!

Denne turen vil gi panorama-utsikt, høyder og nivåforskjeller som bidrar til fantastisk utsikt over havet og regionen. Vi busses fra hotellet til et av startstedene for ruten som er Bomerano. Underveis vandrer vi i grønne omgivelser, bratte terrasser og fjell-landskap. Her er landsbyer som virker som de er kastet inn i fjellsiden. Bemerkelsesverdig! Vi passerer litt av hvert: små bosteder, noen gamle ruiner, beitende sauer og/eller geiter samt urter, lyng og blomster. Stien blir mer utfordrende når Vallone Gratelle passeres, her blir det opp og ned og dermed en herlig utsikt til vi når Nocelle. Her ender stien og vi kommer til å ta en velfortjent matbit i form av lunsj.

Positano venter nedenfor, men for å nå denne fasjonable byen må vi først forsere 1500 trappetrinn. Fotogen er bare fornavnet til denne perlen av en postkortby der de pastellfargede husene stråler i fersken- og rosatoner blandet med solgult og terrakotta. Husene klamrer seg godt og vant fast i fjellsiden. Hit kommer de alle fra fashionistaer til familier som elsker å rusle rundt i smugene, trappene og de råflotte butikkene. Eller bare tenke at det enkle er det beste: nyte en helstøpt, italiensk gelato som jo aldri er feil. Etter å ha ruslet litt og fått en bitteliten smakebit av de rikes lekegrind, venter bussen som skal ta oss tilbake til Hotel Cristina og felles middag på kvelden.

Dag 3

Vandring Il Vallone delle Ferriere da Ravello

Frokost, lunsj og middag

Distanse: 6 kilometer

Lengde: Cirka 4 timer

Høydeforskjell: Fra 90 meter ned/360 meter opp

Vallone delle Ferriere begynner i Monti Latteri og strekker seg ned mot Amalfi. Navnet på vandringen kommer fra jernsmiene fra gamle dager. Området er også kjent som Valle dei Mulini som henspiller på møllene i området. Opprinnelig ble det laget pasta i disse møllene, men senere var det papir som ble produsert. Apropos navn: Campania Felix betyr den lykkelige kyststripen. Det var navnet romerne ga selve Amalfikysten. I dag skal vi oppleve noe av herligheten gjennom en vandring. Vi vandrer mellom sitronlunder og langs historiske landemerker som akvedukter og møller. Langs sildrende bekker og i vakker natur er det lett å la seg begeistre. Når vi kommer ned mot Amalfi, ser vi de imponerende restene av de gamle papirmøllene. Lunsj spiser vi underveis på en gård.

Den sjarmerende Amalfikysten er på alles lepper og det med rette. Selve byen er vakker der den ligger slengt inn i en skråning med sin ytterst trivelige arkitektur. Den vakre katedralen med sin storslåtte trappeingang er selve landemerket i byen der den troner høyt over byens hovedpiazza. Noen få minutter videre langs kysten ligger Hotel Luna Convento «limt» inn i fjellveggen. Det var her Ibsen skrev Et dukkehjem.

Vi spiser felles middag på hotellet vårt om kvelden.

Dag 4

Tur over til Capri med vandring og tid på egen hånd

Frokost, lunsj og middag

Distanse: 9 kilometer

Lengde: Cirka 4 timer

Høydeforskjell: Fra 750 meter ned/900 meter opp

I dag skal vi ut på bøljan blå, nå venter ferge over til øya Capri. Det er en times tid i rask fart og vips så er vi på nydelige trakter. Her har alle blitt sjarmert og det fra romere til intellektuelle, fra kunstnere til berømte Hollywoodstjerner. Det er mange grunner til øyas popularitet. Og her er det ikke alle forunt å ha en lekker villa, det krever sine euro… Eleganse og stil blandes med sjarmerende, små smug, vakre torg, herlige små boutiques og yrende folkeliv. Ikke overraskende er Capri et veldig populært sted å besøke. Du må liksom ha vært der! Det som er mest slående, og helt gratis, er utsikten over de mange grottene og kalksteinsklippene som dekorer det klare, blågrønne havet som ingen kunstner kan gjøre bedre. Utsikten er formidabel og fargene medfører akutte behov for å fotografere igjen og igjen. Det er bare å gi etter.

Vår agenda på Capri er først å se oss rundt mens vi vandrer i cirka fire timer. Det stoppes og nytes underveis og det må jo bli en matbit også.

Noe som er populært å se er Villa Jovis, en av mange romerske praktvillaer bygget av keiser Tiberius. På restene av en av de andre romerske praktbyggene bygget den svenske legen og filantropen Axel Munthe, sin villa på slutten av 1800-tallet. Den er i dag museum, og godt kjent blant kunstkjennere og ellers for alle som liker å se noe vakkert.

Etterpå blir det tid til egen disposisjon før vi tar fergen tilbake til Sorrento.

Dag 5

Utflukt til Pompeii og Vesuv

Frokost, lunsj og middag

Distanse: 1 kilometer pluss det vi går i Pompeii

Etter frokost blir det Pompeii og Vesuv. Hva vi besøker først, bestemmes der og da siden værforholdene spiller inn.

Et av Sør-Italias høydepunkt er Pompeii. Byen ble begravd da vulkanen Vesuv hadde utbrudd den 24. august, år 79 e.Kr. Pompeii ble ikke flommet over av lava, men ble begravd under seks meter med aske og pimpstein fra utbruddet. Derfor ble byen ikke ødelagt, men frosset i tid. Innbyggerne ble forstenet i aske, som dannet en sementkapsel rundt dem. Likene smuldret etter hvert bort og det dannet seg et hulrom i askelaget. Under utgravningen fylte arkeologene disse hulrommene med gips og fikk frem mennesker og dyr akkurat slik de var da de ble overrasket av den varme askestrømmen som kom i flere hundre kilometer i timen. Pompeii ble bevart som et enestående vitnesbyrd om livet i Romerriket.

Vesuv. En sterk kjempe der naturkreftene råder og humøret bestemmes fra dag til dag. Nær vulkanen ligger en vingård som vi synes er vel verdt et besøk. Sorrentino heter den, og her er vekstforholdene for vinstokk, frukt og grønnsaker ualminnelig gode på grunn av jordsmonnet i den mineralholdige lavajorden. Og det er en familie som er stolt av sine tradisjoner vi skal besøke i dag. Det blir selvfølgelig vinsmaking som seg hør og bør, og vi inntar en lunsj på gården.

Men vi skal også vandre opp så langt vi kan komme i møtet med Vesuv. Planen er i skrivende stund å busse oppover, siden deler av stien nå er stengt. Bussen kjører så langt den kan og derfra går vi til toppen av krateret. Det er cirka 20 minutter å gå på litt ujevnt underlag som man jo kan tenke seg på størknet lava. Goldt, men vakkert på sin måte – og spennende å være så nært!

Dag 6

Dag til egen disposisjon

Frokost og middag

Dagen i dag er helt din egen og brukes til det du ønsker. Reiseleder gir gjerne forslag. Kanskje blir den boken du ikke har fått lest mer enn et par kapitler til nå? Om været er bra, kanskje solveggen eller en tur i Sorrento?

Middag på hotellet om kvelden.

Dag 7

Vandring Punta Campanella

Frokost, lunsj og middag

Distanse: 7,5 kilometer

Lengde: Cirka 4 timer

Høydeforskjell: 628 meter ned/628 meter opp

Nå skal det bli godt å snøre på seg vandreskoene igjen for å se mer av området! I dag står historie i fokus siden dette er en gammel pilegrimsvei. På disse kanter ble det også bygget et tempel til ære for gudinnen Athene/Minerva som er vel forankret i historien og mytologien. På dette stedet skal Odyssevs ha blitt forført og fristet av sirenenes sang. Disse fagre og vakre kvinnelige skapningene, som med skjønnhet og fortryllende sang lokket sjøfolk ut i fordervelse og forlis.

Vi følger stien som tar oss opp til Monte San Costanzo. Underveis er vi omringet av litt mystikk – i hvert fall kan det nesten føles sånn når man kjenner til mytene om alt som skal ha skjedd her. Vakttårn og fyrtårn ser vi, i tillegg til rester av nevnte templer. I klarvær ser vi helt til Capri og Vesuv dukker gjerne opp i horisonten. Olivenlunder, trapper, sitron- og appelsinlunder kanter stiene litt hist og her. Oppe på Punta Campanella-platået finnes en revne i fjellet der trappetrinn leder opp til en klippe som igjen henger sammen med en grotte og raviner på havsnivå. Det var her de gamle grekerne og romernes skip la til land. Skipene var lastet med gaver og offer til grekernes Athene, romernes Minerva.

Om kvelden blir det felles avskjedsmiddag etter en innholdsrik uke. Den blir ute på restaurant. Vandring i blendende vakker natur, frisk luft, flotte bilder og hyggelig selskap skal en ikke kimse av.

Dag 8

Hjemreise

Frokost

Frokost på hotellet før vi skal til flyplassen i Napoli. Avreise med Lufthansa om ettermiddagen, først til Frankfurt. Etter mellomlanding og flybytte beregnes landing Oslo Lufthavn tidlig kveld.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo - Napoli t/r
 • 7 netter på godt hotell
 • 5 lunsjer og 7 middager
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet
 • All transport iht. programmet
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips