Snartur til Utrecht

Snartur til Utrecht

Tradisjonelle hus på Oudegracht i Utrecht

Vi besøker også Haag og Delft - og Floriade Expo om du vil

Nederland har mange fotogene og ytterst koselige byer. Utrecht passer perfekt inn i denne beskrivelsen. I tillegg til å være en av de eldste byene i landet, sørger beliggenheten ved kanalene for ekstra sjarm. Det gotiske Domtårnet er byens høyeste, og veldig synlige punkt med sine 112,5 meter. Rundt tårnet er det middelalderbebyggelse i sterk kontrast til det nye. Utrecht er universitetsby som betyr levende miljø, mange og bra kafeer og spisesteder. Her har man smeltet det sammen, flere eldre bygninger er restaurert og gjort om til vakre spisesteder med stemning. Mange med terrasser helt ned mot kanalene.

Vi skal også besøke Haag og Delft, begge flotte byer med særpreg. På disse kanter er det ikke lange avstander, og det utnytter vi til fulle. Noen av byene på denne turen er litt utenfor alles reiseradar, så tre byer på en snartur kan vi like. Opplevelser underveis inkluderer et stort spenn: Kanaler, vakre alleer, kongelig keramikk, ost og selvsagt mange gode måltider i hyggelig selskap.

Er du interessert i vakre blomster og har grønt fokus, har vi mer å melde: Bli med til Floriaden i Almere! Hvert 10. år arrangeres denne utstillingen som varer i seks måneder og byr på både blomster, drivhus, enorme parkanlegg - til og med en taubane for vi snakker store områder her. I 2022 er det fullt fokus på grønne, innovative løsninger som blir til fordel for både by og innbyggere i fremtiden. Flere land vil ha utstillinger, så dette er en stor begivenhet for deg som vil se og vite mer.

Bli med på en innholdsrik snartur til Nederland!


Høydepunkter

 • Tre fine byer på en snartur - Utrecht, Haag og Delft
 • Små forhold, lett å rusle rundt
 • Ostesmaking! Nederland kan sin ost
 • Valgfri utflukt til Floriade Expo som kun arrangeres hvert 10. år
 • Middag hver kveld og to lunsjer - mye inkludert
 • Godt reisefølge er alltid inkludert
Tresko med blomster.
+11
+10

Program

3 frokoster, 2 lunsjer og 3 middager inkludert

Dag 1

Avreise Norge, ankomst og byrundtur til fots

Middag

Vi reiser fra Oslo Lufthavn midt på dagen med KLMs direktefly. Ankomst Amsterdam et par timer etter, og transfer til Utrecht som tar en liten time.

Etter ankomst på hotellet, sjekker vi inn og møtes nede i resepsjonen. Her venter vår lokale guide som skal vise oss Utrecht.

Vi rusler en 2-3 timer, det er den beste måten å oppleve på. Vi ser kanalene, spisestedene, domtårnet, domkirken, universitetet og ellers hva som måtte røre seg. Det beste ved byen er at den er så gåvennlig, og selv om det er en stor by etter norsk standard, er den kompakt. Og veldig sjarmerende. Man tror at dagens kanal, som er over 800 år gammel, er lagt oppå en eldre kanal. At historien er ivaretatt på disse kanter, er sikkert.

Domtårnet er det høyeste kirketårnet i landet og har stått støtt gjennom vær, vind, kriger og okkupasjon. Det er symbolet for byen og historien er lang og broket. Endringer og restaureringer mange ganger. Alt begynte med et fort i romertiden, før kristendommen kom og man bygde kirken St. Martin. Tårnet ble begynt på 1300-tallet. På 1600-tallet ble kirken separert fra tårnet etter en katastrofal tornado. Hver november feires fortsatt St. Martins dag i Utrecht, han er byens skytshelgen.

Rietveld-Schröder er huset som ble tegnet i 1924 av Gerrit Rietveld. I dag er det vernet av UNESCO. Det er regnet som et mesterverk innenfor sjangeren De stijl, en bevegelse som begynte her i Nederland i 1917. Mondrian var også en del av denne bevegelsen, som i hovedtrekk vektla abstrakte forenklede komposisjoner.

Museum Speelklok er et pussig museum som består av selvspillende instrumenter.

En halvtimes kjøring fra sentrum finnes også De Haar Castle i nygotisk stil, designet av Pierre Cuypers som også tegnet Rijksmuseum og sentralstasjonen i Amsterdam. Kanskje noe å tenke på til i morgen om du ikke skal med til Floriaden?

Etter turen er det tilbake til hotellet, i kveld spiser vi middagen her.

Dag 2

Mer av Utrecht, eller valgfri utflukt. Middag om kvelden

Frokost og middag

Etter frokost har du dagen til egen disposisjon i Utrecht. Besøk museer, gallerier, shopping eller bare rusle langs kanalene. Eller så har du valgt å bli med på utflukt med grønt tema.

Kvelden er uansett felles, nå skal vi ut å spise på restaurant med finfin beliggenhet ved en av kanalene.

Ekstra tillegg

Dag 3

Haag og Delft

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost møtes vi til felles utflukt. To nye, fine byer skal besøkes og oppleves. Først til Haag som er landets tredje største by.

Alle tenker på Amsterdam som hovedstad og det er korrekt. Men det er i Haag både regjering, kongehus, parlament, høyesterett og ambassadene holder til. Haag har også sine kanaler, men en litt annen byplan. Her er brede gater og store torg. Det er ingen mangel på imponerende bygninger. Binnenhof, der regjering og parlament holder til er en. Fredspalasset, setet for den internasjonale domstolen i Haag, en annen. Kunstmuseet Mauritshuis, som blant annet huser Rembrandt og Vermeer, en tredje.

Vel fremme tar vi en spasertur langs Lange Voorhout, den flotte bulevarden som er omkranset av lindetrær. Som sies å ha inspirert Berlin til sin egen Unter den Linden.

Lunsj på restaurant før vi busser videre. Delft venter, den er også en vakker kanalby med et historisk sentrum og flott arkitektur. Byen er praktisk talt en verdenskjendis, kunstneren Johannes Vermeer ble født og bodde her hele livet. Vermeers "Utsikt over Delft" er viden kjent og befinner seg i Haag.

Men det er mer som kommer under kunst: i hvert fall utsøkt håndverk innen keramikk - fajanse. Det er lenge siden man begynte med denne teknikken, basert på kinesiske metoder. Etter hvert, på slutten av 1800-tallet, ble kvaliteten løftet på fabrikken Royal Delft. Her har de fortsatt å lage produkter år etter år, med samme metoder. Tradisjon, kvalitet og vakkert utseende er en vinneroppskrift. Så går turen tilbake til hotellet vårt.

Om kvelden møtes vi til avskjedsmiddag ute på restaurant i Utrecht etter noen korte, men veldig innholdsrike dager!

Dag 4

Hjemreise, først gårdslunsj

Frokost og lunsj

Vi begynner med frokost, før vi sjekker ut fra hotellet. Turen er ikke ferdig ennå! Vi har sikkert erfart at noe veldig velsmakende på disse kanter er ost. Vi skal derfor få med oss litt mer av både kunnskap og smaking på veien. Det passer bra med en lunsj før vi skal hjem. Vi besøker en tradisjonell, nederlandsk ostegård. Ost på disse kanter er både håndverk og veldig godt. Litt tiltygg som passer til får lunsjen til å bli fullstendig, samt litt drikke. Nå er vi rustet til hjemreisen.

Som på veien ned er det KLM som flyr hjem - avreise om ettermiddagen og ankomst Oslo Lufthavn tidlig kveld.

Mange hel nederlandsk ost på markedet i Alkmaar

Ost i Nederland er mer enn Gouda!

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo - Amsterdam t/r med KLM
 • 3 netter på hotell med frokost hver dag
 • Måltider ihht program
 • Alle utflukter i henhold til programmet
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips