Den vakre evige stad fra oven

Nyttårstur til Frascati med Roma

Nattpanorama av Roma med fyrverkeri på den svarte himmelen, Italia

I julen og til nyttår pyntes og styles Roma etter alle kunstens regler. Det er fargerikt, med lys, juletrær og julekrybber av alle slag. Et julepyntet Roma skal oppleves og oppdages til fots mens vi passerer og beundrer Pantheon, Piazza di Spagna, Colosseum, Basilica di San Pietro, Fontana di Trevi - atmosfæren må tas inn skikkelig. Piazza Navona og det berømte julemarkedet må vi selvsagt innom. Men turprodusent Patricia har lagt til noen nye og interessante vrier for oss i kjent Carpe Diem-stil:

Vi skal gjøre som adelen og de fornemme romerne gjorde før i tiden - ta turen opp i høyden til Frascati. En kort togtur, men milevis unna byens kjas og mas. Her sjekker vi inn i et gammelt herskapshus og holder stand der. Når nyttårsaften kommer venter en festmiddag med lokale retter på hotellet. Dette er lokalt og ekte som de selv gjør det. Og etterpå, med den aller beste utsikten, skal vi se fyrverkeriet over Roma fra Frascati. Roma er helt klart mer enn en by – Roma er en hel verden og vi har det beste overblikket her vi er i Frascati! Reiseleder Bjørn er Italiakjenner som få. "When in Rome, do as the Romans do" - det skal vi!

Avreiser

 • 29.12.2024
  5 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 19.490,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Bjørn H. S. Kristiansen

Høydepunkter

Program

4 frokoster, 1 lunsj og 4 middager inkludert

Hotellet vi bor på i Frascati

Flott hotell, natur

Hotel Villa Grazioli

På en høyde ovenfor Roma ligger Frascati med sine mange flotte herskapshus. Villa Grazioli er en av disse, smakfullt omgjort til hotell med både bar og restaurant. Det er med et pust fra fortiden og historie fra 1500-tallet, samtidig utstyrt med moderne fasiliteter. Hovedbygningen har masse atmosfære og er dekorert med både fresker og malerier fra italienske kunstnere.

Det er tre bygninger med ulike rom - slike steder er sjarmen i høysetet foran at alt skal være likt. Det er jo akkurat det de aller fleste elsker ved et slikt sted! Utsikten og hagen er også et stort fortrinn og pluss. Det er heller ikke langt fra offentlig transport for å komme ned til selve Roma.

Les mer på hotellets egen nettside her

Bærekraftige valg på denne turen:

- Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

- Hotellet vi benytter er et lokalt eiet og drevet hotell. Se vedlagt info om hotellets miljøsertifisering/tiltak: https://www.villa-grazioli.it/...

- Vi har valgt restauranter som ligger i kort avstand fra hotellet. På den måten kutter vi unødvendig transport.

- Vi har valgt lokale restauranter som fremmer lokale produkter og lokalt næringsliv.

- Transport. Vi har valgt kollektiv transport mellom Frascati og Roma sentrum isteden for å bruke chartret buss. Dette for å senke utslippene på turen.

- Direkte flyrute. Med mellomlandinger øker utslippet på turen - dette unngår vi ved å fly direkte.

- Vi samarbeider med lokale aktivitetsleverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og arbeidsplasser.

Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel/Carpe Diem: Bærekraft i Escape Travel

Praktisk informasjon og reisevilkår


Dette er inkludert

 • Fly Oslo - Roma t/r
 • 4 netter på hotell med frokost hver dag
 • Måltider ihht program
 • Alle utflukter i henhold til programmet
 • Reiseleder fra Carpe Diem

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips

Roma er en by for de gående. På denne turen går vi mye, spesielt Roma-dagen med lokalguide. Du må være i stand til å gå på underlag som brostein og gode sko er ekstra viktig.