Nyhet Lokalt, ekte, myter og mektig natur

Vandring i Transilvania - Karpatene

Fantastisk, alpint landskap med grønne åkrer og høye snødekte Piatra Craiului-fjell nær Brasov, Transylvania, Romania, Europa

Karpatene i Romania er kanskje ikke det mest velkjente for deg som gjerne tar på deg vandresko eller fjellstøvler. Tidlig sommer er gjerne et utmerket valg på disse kanter. Da er man omringet av alpine blomsterenger og dype, grønne daler i fjellet. Naturen viser seg fra sin beste side. Transilvania er en imponerende, historisk region i det sentrale Romania som byr på alt vi ønsker oss. Storslått natur, byer med høy sjarmfaktor, middelalderslott, et gjestfritt folk, et rikt dyreliv og mektig natur. Med turer med og uten vandresko gjennom deler av Transilvanias vakre kulturlandskap, kommer vi nært både natur og det lokale. På disse kanter virker tiden å ha stått stille siden middelalderen, noe som virkelig er annerledes å oppleve i dag. Vi har base i koselige Brasov, og har en natt i Bucuresti først og sist.

Om du trodde at Transilvania kun handlet om slott og en viss blodtørstig greve, må du bli med på fottur for å se med egne øyne i dagslys hvilket område dette er!

Tur med mange lokale innslag

Vandre i ulike kulturlandskap

Og ja, vi "besøker" grev Dracula

Avreiser

Det er for tiden ingen avganger på denne reisen som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Klikk på knappen under og fyll ut skjemaet for å være blant de første som får beskjed når en ny avreise er klar. 

Høydepunkter

Program

7 frokoster, 5 lunsjer og 5 middager inkludert

Bærekraftige valg på denne turen:

- Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

- Vi har valgt enkelte restauranter som ligger i gangavstand fra hotellene. På den måten kutter vi unødvendig transport og blir kjent med områder til fots.

- Vi har valgt lokale spisesteder som fremmer lokale produkter og lokalt næringsliv. Vi har med oss piknik lunsj. Underveis besøker vi også lokale steder hvor vi inntar hjemmelaget, tradisjonell mat med lokale ingredienser.

- Vi samarbeider med lokale aktivitetsleverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og arbeidsplasser.

- Flere av aktivitetene på turen er naturbaserte. Vi vandrer i fjellet.

- Vi har redusert bruk av unødvendig engangs plastprodukter. Vi tilbyr ikke engangsflasker med vann på turen. Alle deltakere på turen oppfordres til å ta med gjenbrukbar drikkeflaske, som kan fylles underveis.

Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel/Carpe Diem: Bærekraft i Escape Travel

Praktisk informasjon og reisevilkår


Dette er inkludert

  • Fly Oslo – Bucuresti t/r
  • 7 netter på hotell med frokost
  • Måltider ihht. program
  • Alle utflukter og entreer iht. programmet
  • All transport i følge programmet
  • Lokale guider
  • Reiseleder fra Carpe Diem

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Drikke
  • Tips