Barsk, gåtefull og gjestfri

Vandring på Færøyene

Landsbyen Saksun ligger på øya Streymoy, Færøyene, Danmark. Lang eksponering.

Færøyene ligger som en barsk, grønn, gåtefull overraskelse langt der ute i havgapet i Nord Atlanteren. Det dramatiske landskapet appellerer til kunstneren i sjelen vår. Øygruppen ligger 60 mil vest for Bergen, og er annerledes enn du forventer deg. 18 øyer, der det av og til kan virke som om tiden har stått stille. Dette blir en vitaminpille proppfull av sunne og energirike naturopplevelser.

Sauer er ålreite dyr, og her er de i klart flertall i forhold til antall innbyggere. Vi skal på båttur langsmed Vestmanna fuglefjell, vi skal vandre den ytterste naturkjønne ruten mellom Saksun og Tjørnuvík. Vi skal se fosser, fjell samt nyte kultur, kafeer og bekvemmelighet i hovedstaden Torshavn. Vær og klima er et eget kapittel. Er du misfornøyd med været – vent fem minutter, er ordspråket her. Det skifter garantert fort, enten til det bedre eller omvendt. Færøyene er som en nordisk, trolsk versjon av Ringenes Herre. Bli med i vikingenes historiske fotefar på besøk til Færøyene!

OBS! Du må være vant til å vandre i terreng, værskifte og ha normalt god kondisjon for å være med på vandreturene. Vi gjør oppmerksom på stiene og rutene i programmet kan endres etter værforhold.

Avreiser

05.10.2023
7 dager

Ledige plasser

Fra kr 24.990,-

Fra: Oslo Lufthavn

Med: Anne Grethe Haugen

Høydepunkter

Program

6 frokoster, 4 lunsjer og 4 middager inkludert

Fakta om Færøyene

Beliggende mellom Norge og Island og Skottlands nordkyst. Det er ca. 48 000 innbyggere hvorav rundt 18 000 bor i hovedstaden Torshavn, oppkalt etter den norrøne guden Tor. Det er fiske som er hovednæringen på øyene. Sauehold har sosial og kulturell betydning, men ikke kommersiell. Språket er færøysk, det snakkes en variant av dansk/norsk som er fullt forståelig for nordmenn. Befolkningen er av norsk og keltisk avstamning. Selv om Færøyene hører til kongeriket Danmark, har de selvstyre på mange områder. Temperaturen ligger på gjennomsnittlig ti grader på sommeren og tre grader om vinteren, takket være at Golfstrømmen svinger innom. Vikingene ankom på slutten av 700-tallet og fant den gang irske munker her. Øyene ble noen år senere befolket av vikingene.

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

  • Fly Oslo – Færøyene t/r
  • 6 netter på hotell med frokost
  • Måltider ihht program
  • Alle utflukter og entreer iht. programmet
  • All transport i følge programmet
  • Lokal guide
  • Reiseleder fra Carpe Diem

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Drikkevarer
  • Tips