Nyhet - matkurs med Vidar Bergum Historie, krydder og magi

Smakfulle Istanbul med Vidar Bergum

Turkish delight, små tyrkiske sukkerterninger

Istanbul er byen med de mange navn og med de mange smaker. Vi skal dykke ned i byen og dens smaker med kjentmann og matskribent Vidar Bergum. Han bor i byen, kan sine råvarer og krydder til fingerspissene og skal overføre litt av den kunnskapen og matmagien han besitter. Kombinasjonen av læring, mestring, lokal mat og byens små og store severdigheter blir optimalt. Vidar har håndplukket restaurantene vi spiser på så ingenting er overlatt til tilfeldighetene på denne turen.

Byen selv er levende, moderne og intens. Både ung og gammel. Historien er evig tilstede, mange har kalt byen sin egen. Grekerne, romerne og venetianerne kom- før Det osmanske rike nærmest hadde verdensherredømme herfra. En gang Konstantinopel, en gang Bysants, en gang Myklagard. Selve porten til Orienten med en spennende duft av en fremmed verden. Dette er byen som forener to verdener der den ligger i knutepunktet mellom Europa og Asia. Severdighetene slåss om oppmerksomheten, Hagia Sofia og Den blå moské er begge utsøkte arkitektoniske mesterverk.

Våren 2023 var Carpe Diem på besøk, møtte Vidar og kvalitetssikret programmet.

Matlaging og markedsbesøk med Vidar

Lær om det tyrkiske kjøkken av en proff

Avreiser

  • 22.05.2024
    6 dager

    Utsolgt

    Fra kr 25.890,-

    Fra: Oslo Lufthavn

    Med: Serhat Paktas, Vidar Bergum

Høydepunkter

Kokk og kjentmann på turen

Vidar bergum escape travel istanbul 35

Vidar Bergum

Matskribent og forfatter Vidar Bergum

Vidar Bergum er Norges ledende stemme på mat fra Tyrkia og Midtøsten. Han har bodd i Istanbul siden 2015 og drevet den prisvinnende bloggen Et kjøkken i Istanbul. Her skriver Vidar om tyrkiske mattradisjoner, råvarer, egne opplevelser og deler matoppskrifter.

Vidar har også gitt ut den kritikerroste og bestselgende kokeboken Hummus & granateple og har en trofast og engasjert følgerskare på blogg, nyhetsbrev og sosiale medier. Kokebok nummer to, Aubergine & tahini, kom i februar 2020. Hans nye kokebok Nydelig!, kom ut i mars 2022.

Vidar skriver jevnlig om mat fra Midtøsten for Dagens Næringsliv (Smak) og omtales ofte i media (bl.a. NRK, VG/Godt, Dagbladet og Dagens Næringsliv). Vi i Carpe Diem gleder oss utrolig mye til dette spennende og lokale samarbeidet i hjembyen hans våren 2024!

Program

5 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår


Dette er inkludert

  • Fly Oslo–Istanbul t/r med Turkish Airlines
  • 5 netter på hotell. Frokost inkludert hver dag
  • Måltider i henhold til program
  • Alle utflukter og entreer iht. programmet.
  • All transport i følge programmet
  • Lokale guider
  • Lokal, svensktalende reiseleder fra Carpe Diem som møter ved ankomst Istanbul - er ikke med på flyreisen

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Drikkevarer
  • Tips
  • (Pt trenger ikke norske statsborgere e-visa til Tyrkia lenger)