Vidar Bergum
![Vidar bergum escape travel istanbul 35](https://escape-cdno.imgix.net/dam/portraitimage-88/20230417124212/vidar-bergum-escape-travel-istanbul-35.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.669&fp-y=0.2158&h=300&q=90&w=300&s=f86fb6ec2a3cf4b04481bd514c6f6364)
![Frisk frukt og grønnsaker på street marke.](https://escape-cdno.imgix.net/dam/heroimage-228/20230417124222/gettyimages-528886831_tyrkia_istanbul_marked_mat.jpg?auto=compress%2Cformat&con=-10&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&gam=20&h=600&q=90&vib=40&w=600&s=f6bb95f0e74a0c66ac81f774daf1f165 600w, https://escape-cdno.imgix.net/dam/heroimage-228/20230417124222/gettyimages-528886831_tyrkia_istanbul_marked_mat.jpg?auto=compress%2Cformat&con=-10&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&gam=20&h=900&q=90&vib=40&w=900&s=c497dd4638d14d78900b5f3e93d039b1 900w, https://escape-cdno.imgix.net/dam/heroimage-228/20230417124222/gettyimages-528886831_tyrkia_istanbul_marked_mat.jpg?auto=compress%2Cformat&con=-10&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&gam=20&h=1200&q=90&vib=40&w=1200&s=b3b2018f15eaf5209a0a21594a3c4e36 1200w)
Vidar Bergum er Norges ledende stemme på mat fra Tyrkia og Midtøsten. Han har bodd i Istanbul siden 2015 og drevet den prisvinnende bloggen Et kjøkken i Istanbul. Her skriver Vidar om tyrkiske mattradisjoner, råvarer, egne opplevelser og deler matoppskrifter.
Han har også gitt ut den kritikerroste og bestselgende kokeboken Hummus & granateple og har en trofast og engasjert følgerskare på blogg, nyhetsbrev og sosiale medier. Kokebok nummer to, Aubergine & tahini, kom i februar 2020. Neste bok - Nydelig! kom ut i mars 2022.
Vidar skriver jevnlig om mat fra Midtøsten for Dagens Næringsliv (Smak) og omtales ofte i media (bl.a. NRK, VG/Godt, Dagbladet og Dagens Næringsliv). Vi i Carpe Diem gleder oss utrolig mye til dette spennende samarbeidet i hjembyen hans våren 2024!