Sommerferie på Sicilia

Sommerferie på Sicilia

Taormina by med Mount Etna på bakgrunn

Med base nedenfor Taormina og fine utflukter

Årets nye, deilige sommerferie er lagt til Sicilia like nedenfor Taormina. Sicilia selv beskrives treffende som en temperamentsfull tøffing med mange myke innslag – en kruttsterk, men sukret espresso. Temperament er det også i vulkanen Etna som kan ses på behørig avstand fra mange steder på øya. Settingen blir perfekt. Samtidig er Sicilia et gedigent puslespill av spennende stilarter, med historiske spor fra alt fra fønikere til grekere og arabere. En skikkelig eklektisk og variert miks. Palasser, kirker, kunstverk og arkeologiske mesterverk av ypperste klasse. Uansett hvor du er, snubler du over noe spennende fra fortiden. Men her lever man absolutt i nåtid og begrepet "dolce vita" kommer til sin rett.

Både naturen, arkitekturen, historien, maten, vinen og iskremen får oss til å finne frem superlativene igjen og igjen. Det gode livet leves hele uka på vårt trivelige hotell, Baia Azzura. Hotellet ligger nede ved foten av Taormina, kun 150 meter fra stranden. For å komme opp til selve Taormina, som stiger opp fra havet opp mot Monte Tauro, er taubanen 100 meter unna. Vi skal på historisk "topptur" dit en av dagene. Vi skal også på tur til en av øyas vakreste byer: Siracusa. Sukk - denne byen viser Sicilias tidløse skjønnhet til tusen. På øya Ortigia møter vi historie og uforbeholden gyllen skjønnhet på hver centimeter. Vi skal også til Giardini Naxos og Den blå grotte samt på vinsmaking med deilig lunsj til.

Kombinasjonen av korte, men interessante utflukter og late dager på solterrassen eller ved stranden på Sicilia er en oppskrift som roper suksess og deilig sommerferie!

Høydepunkter

 • Sicilia har egentlig alt – natur, historie og en enormt rik kulturarv
 • Bo på ett hotell hele uka nær stranden
 • Taormina!
 • Siracusa!
 • Giardini Naxos med Den blå grotte!
Stranden i Praia byr på små skåtter og store opplevelser.

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 05.07.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 8

  Priser fra: 18.990,-

  Reiseleder: Patricia D'Alicandro

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+16
+15

Program

7 frokoster, 4 lunsjer og 7 middager inkludert

Dag 1

Avreise og ankomst Sicilia, Catania

Middag

Vi flyr med Norwegians direktefly med avreise om ettermiddagen. Ankomst Catania er om kvelden. Vi busser til hotellet, med vanlig trafikk vil det ta cirka en time. Vel fremme sjekker vi inn og møtes til en liten matbit bestående av noen kalde retter og litt å leske seg på.

Hotellet vårt Baia Azzurra ligger et steinkast fra stranden i Mazzarabukta og har en solterrasse med fin utsikt. Vi gleder oss til noen dager med fullstendig avslapping i solen, men vi må også se oss om i nærområdet. Slikt blir det en perfekt miks av. Stranden ved hotellet består av både sand og rullestein og det koster ekstra for leie av solseng/parasoll som betales når du er på stranden (cirka 40 euro - ja det koster såpass!). Det koster ingenting å ha med strandhåndkle eller sarong å ligge på sanden, da:)

Les mer om hotellet på deres egen nettside her:

NB! Hotellet har mange ulike romtyper. Rommene fordeles ved ankomst, så vi tar et forbehold om at det er ulik størrelse og beliggenhet. Standarden på rommene er de samme.

I morgen skal vi ta turen opp, opp, opp til selveste Taormina. Med taubanen like i nærheten, er det en smal sak.

Dag 2

Taormina!

Frokost, lunsj og middag

Frokost først, før vi skal ut på tur. Vi tar taubanen opp til fasjonable Taormina, en nydelig landsby som nærmest klamrer seg til åssiden over Sicilias vakre kystlinje. Den formelig brer seg fra havet opp mot Monte Tauro. Sammen med vår kunnskapsrike guide skal vi på en interessant rusletur gjennom sentrum og til amfiteatret. Her har vi en fantastisk utsikt mot Det joniske hav på ene siden og mot vulkanen Etna på den andre. Vi må mange år tilbake i tid for å finne opprinnelsen til byen. Taormina ble grunnlagt i det fjerde århundre og opplevde stor velstand under gresk styre. Romerne tok over, før normannerne karret til seg herredømmet på 1000-tallet.

Blikkfanget og historiens sus kommer når vi er ved amfiteateret. Perfekt hesteskoformet kronet med en uslåelig beliggenhet. Det er "bare" det nest største på Sicilia, men kulissene her vinner prisen. Med turkist hav, blå himmel (mest sannsynlig nå i juli) og med vulkanen Etna i horisonten.

Taormina selv består av det som virker som endeløse, smale gater og passasjer. Litt labyrint. Masse sjarm. Hva kommer rundt neste hjørne? Sikkert en trivelig bar, en koselig restaurant eller en iskrem-kiosk. Her på Sicilia er det "granita" som er en spesialitet - skikkelig frisk og leskende i varmen er den. Og plutselig dukker det opp en skjult hage bak steinmurene. Så er vi på en terrasse med fantastisk utsikt. Et lite torg. Hovedgata Corso Umberto myldrer av liv og folk.

Vi spiser lunsj her før vi tar turen nedover igjen. Ettermiddagen er til egen disposisjon før vi møtes til middag på hotellet.

Dag 3

Utflukt til utsøkte Siracusa

Frokost, lunsj og middag

Frokost først før vi igjen skal ut på tur. Med buss tar det cirka 1,5 time til spesielt fine, selv på disse kanter, Siracusa.

Det er ikke selve byen som samler lovordene, den er egentlig ganske ordinær med unntak av det det arkeologiske området med amfiteater. Dagen i dag vies den ytterst trivelige øya Ortigia. Med beliggenheten ved havet, ligger byen innhyllet i en gyllen setting - en uimotståelig kombinasjon. Vi skal også på båttur etterpå i dag for å virkelig få med oss byen fra alle kanter. Byen var i antikken den mektigste av alle greske byer i hele middelhavsområdet. Mange mener det er øyas vakreste by, med sin imponerende barokkarkitektur.

Det høres kanskje nitrist ut med greske ruiner, men ikke her. De blandes med frodige vekster, frukttrær og et livlig byliv med kafeer, iskiosker og restauranter med stoler og bord ute. Selveste matematikergeniet Arkimedes ble født her i byen og på Piazza Archimede, før man kommer i kjernen av Ortigia, ser vi gudinnen Diana (på gresk Artemis). Restene etter Apollo-tempelet er lett å få øye på, det samme med fortet som ligger ytterst på tuppen og har orkesterplass til utsikten: Castello Maniace. Giudecca, det jødiske kvarteret er utrolig hyggelig å rusle i. Men wow - alle flokkes til storslagne Piazza Duomo som er en åpenbaring - intet mindre. Omkranset av en drøss av flotte bygninger. Selve katedralen er marmor, barokk, omfattende utskjæringer og ornamenter og doriske søyler - og i ettertid normannisk stil . Rådhuset imponerer også. Santa Lucia alla Badia-kirken har ikke bare et flott ytre og indre, det mørke og dystre kunstverket over Santa Lucias begravelse av Caravaggio er uvurdelig. Sjekk også det restaurerte gulvet av keramikkfliser. Som kontrast anbefales en tur på markedet, det er alltid flust med frukt, grønnsaker og kjøttvarer. Vi skal også spise lunsj mens vi er her.

Ortigia kan også skilte med beliggenhet ved vannet og det utnytter mange ved båtturer. Det samme skal vi. Herfra får vi nok et perspektiv til å nyte Sicilias perle, Siracusa før vi tar turen tilbake til hotellet og middag om kvelden.

Dag 4

Båttur Giardini Naxos

Frokost, lunsj og middag

I dag skal vi ta turen til nok en kjendis: Giardini Naxos (15-20 minutter å kjøre). Det er i hvert fall et kjent og kjært sted å besøke av mange grunner: en hyggelig småby der vi kan krysse av for fine strender og trivelig atmosfære. Vi benytter sjansen til å dra ut i en privat båt der vi i et par timer skal kose oss, se på alle sjatteringene i blått som finnes her og ta turen inn i Den blå grotte for enda flere blåfarger. Typiske ting å gjøre i dag er å kose seg på tur, bade og benytte seg av sjansen til å fylle opp med frukt som serveres om bord.

Vi spiser lunsj i Giardini Naxos før vi tar turen tilbake. Resten av dagen er til egen disposisjon og vi møtes til middag om kvelden på hotellet.

Hotel palladio giardini naxos 9

Giardini Naxos er sted for bading og fine båtturer inn i grotter

Dag 5

Dag til egen disposisjon

Frokost og middag

I dag tar du dagen i eget tempo. Reiseleder hjelper til å organisere for deg som vil være mer aktiv, ellers venter kanskje sol og bad?

Middag på hotellet om kvelden.

Skjell på stranden

Skjell på stranden

Dag 6

Dag til egen disposisjon

Frokost og middag

Denne dagen er også åpen for egne sysler, før vi møtes til felles middag om kvelden.

1 ABCEC66 C19 A 4 D6 D B54 F 2 DAC6689 C5 AF

Typisk transportmiddel på disse kanter, men kanskje ikke for oss?

Dag 7

Vinsmaking og middag ute på restaurant

Frokost, lunsj og middag

Frokost først og formiddagen til egen disposisjon. Så møtes vi for å kjøre en halvtimes tid til den familiedrevne vingården, Gambino. Her går både tradisjon og ny teknologi hånd i hånd og sånt blir det fin vin av. Vi skal smake på fire ulike sorter med litt tiltygg sammen med de. Lunsjen består av typiske retter fra området med rene smaker, i tillegg til egenprodusert olivenolje og dessert. En meget velsmakende affære. Etter lunsj vises vi rundt på vingården.

Om kvelden skal vi ut å spise på en lokal restaurant nede ved stranden denne siste kvelden på turen.

Dag 8

Tid på egen hånd før hjemreise

Frokost

Etter frokost har du tid til å slikke de siste solstrålene eller gjøre det du lyster. Vi får bussavgang til flyplassen i Catania sent på ettermiddagen. Norwegians direktefly venter med avgang om kvelden og ankomst litt over midnatt på Oslo Lufthavn.

Arrivederci!

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Catania t/r med Norwegian
 • 7 netter på hotell
 • Måltider ihht program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet
 • All transport i følge programmet
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips