Sommerferie i Kroatia

Sommerferie i Kroatia

Jente som hviler på en baldakinseng med kalesje.

Vi bor ved stranden i Orebic

Kroatia er en stor sommerfavoritt av mange grunner. Fargene, det varierte landskapet og ikke minst det glassklare Adriaterhavet er store pluss. Ikke glem en overflod av kortreist lokal mat og dertil velsmakende drikke. I området rundt Orebic er det lett å trives. Beliggenheten på Pelješac-halvøya, som en gang huset pirater, er nå et deilig sted å være. Med umiddelbar nærhet til sol og bad, som hører sommerferien til.

Noen ganger er det helt topp å bo på ett hotell hele uka. I hvert fall når beliggenheten er som på Aminess Grand Azur. Planene for uka er ikke å stresse - legge opp dagene litt som du vil. Bruk mange timer på stranden eller ved bassenget, ta småutflukter til koselige byer og øyer utenfor. Vakre Korcula er bare et par kilometer unna. Her finnes vinranker, olivenlunder og en veldig koselig gammel bydel. Vi kommer på besøk hit en av dagene.

Her ved Pelješac-halvøya ved Adriaterhavet skal vi nyte deilig ferie og bade i asurblått og krystallklart hav, kose oss med god mat, besøke små sjarmerende landsbyer, nyte herlig, lokal vin og senke skuldrene i godt selskap. Med lokalkjente Sonja som reiseleder er vi i gode hender på disse kanter.

Høydepunkter

 • Kroatia er det perfekte vertskap for sol og bad
 • Ferie uten for mye program
 • Miks av avslapning, båttur, kultur, lokal mat og vin
 • Tur til både Korcula og Mljet
 • Reiseleder Sonja kjenner områdene her som få andre, dette er hennes hjemland
Aromatiske skiver av tørket prsutskinke, salt ost, oliven og syltet løk på de grønne salatbladene som er drysset i vinaigrette-saus

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 19.07.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 8

  Priser fra: 18.990,-

  Reiseleder: Sonja Kotur Lovrekovic

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+19
+18

Program

7 frokoster, 3 lunsjer og 7 middager inkludert

Dag 1

Ankomst Dubrovnik, kjapt møte med byen, videre til Orebic

Lunsj og middag

Direktefly med Norwegian har avreise tidlig fra Oslo Lufthavn og lander om formiddagen. Sonja møter oss etter at vi har fått hentet bagasjen. Vi passer på å få en bitteliten smakebit av Dubrovnik først.

Georg Bernhard Shaw skal ha sagt: "Hvis du vil se himmelen på jord, kom til Dubrovnik". Byen har en unik beliggenhet i hvert fall! Republikken Ragusa fra gammelt av, var også den eneste som var i nærheten av Venezia som travel handelsby.

Gamlebyen i Dubrovnik er en perle av en severdighet. Godt beskyttet av bymuren finner man en labyrint av bilfrie marmorgater, steinhus i matchende farger og storslagne palasser. Byen har en italiensk finesse over seg med den kirurgisk rene hovedgaten Stadun, men er fortsatt full av lokale innbyggere som mater katten og henger ut klesvasken i de trange smugene. En vandretur på toppen av muren gir følelsen av å komme nærmere byens historie. Den gamle kanonen står her ennå og peker ut i havet mot en av de mange cruisebåtene. Men i dag er kanonen død og alle befinner seg i trygt farvann.

Vi spiser felles lunsj i Dubrovnik før det blir en busstur på omtrent to timer til vi er fremme ved målet, Orebic. Vi befinner oss på Peljesac-halvøya som er 70 kilometer lang, og har kontakt med fastlandet ikke så langt fra byen Ston. Halvøya har fine strender, frodige frukttrær, fjell i bakgrunnen og den naturlige nærheten til havet som tiltrekker besøkende. Hotellet vi skal bo på hele uka, Aminess Grand Azur ligger like utenfor trivelige Orebic. Byen var i sin tid et viktig senter for sjøfart, og det er et museum viet til dette. Fra hotellet tar det omtrent en liten halvtime å rusle inn hit.

Her på halvøya finnes noen små, fine strender omkranset av pinjetrær og tamarisker som skaper skygge på solrike dager – og dem er det mange av i Kroatia!

Hotellet ligger ved strand og har svømmebasseng, det perfekte sted å tilbringe en ukes sommerferie! Vi møtes til middag på hotellet og legger planer for dagene som venter.

Dag 2

Orebic med vinsmaking

Frokost, lunsj og middag

Frokost først.

Området rundt Orebic og Peljesac har mye å by på, egentlig litt av en buffet! Først og fremst er vi i en koselig kystby. Historisk handler mye naturlig nok om skipsfart, og vi skal se og høre mer om dette og hva som rører seg her mens vi går langs promenaden.

Mulig vi tar turen oppover mot høyden bak byen for å se på det gamle Fransiskanerklostret. Med en praktfull utsikt!

Det vil bli mulighet til å besøke sjøfartsmuseet for den som vil etterpå.

Vi går på besøk til vinprodusenten Korta Katerina, der vi kommer til å smake på noen av de vinene de produserer med stolthet her.

Peljesac har siden romertiden produsert egen vin på de lokale druer Postup och Dingac. Mange vinelskere kommer gjerne på besøk på disse kanter. De med gane for genuine viner, da disse slagene nytes lokalt. Ingen fokus på eksport til nå. Vi inviteres både på lokale smaker av det flytende og litt passende tiltygg.
Etter dette er det tid på egen hånd tilbake på hotellet, og bading står sikkert på programmet før middag på hotellet.

I dag går vi mellom 7 - 8 kilometer.

Dag 3

Dag til egen disposisjon

Frokost og middag

Etter frokost gjør du som du selv ønsker. Sonja har alltid noe å foreslå, hun er lokalkjent på disse kanter. Sol og bad er det sikkert mange som har som mål.

Felles middag om kvelden.

Strand, sand, trær og vann med øyer i horisonten

Fra Aminess Grand Azur

Dag 4

Utflukt til Korcula

Frokost og middag

Vi spiser frokost og rusler inn til Orebic for å ta ferge over til Korcula. Det tar bare cirka 15 minutter over.

Da er vi klare for å se oss om på øya. Festningsbyen Korcula, med samme navn som øya, regnes som fødestedet til Marco Polo. Her finner vi murer bygget på 1200-tallet, tårn og festningsverk. Bak murene ruver St. Markus katedralen med sitt klokketårn. Kanalen som ble laget mellom byen og øya var for å holde fienden lettere på avstand. Byen har også mange koselige restauranter og barer. Det blir litt tid på egen hånd til å rusle rundt før vi spiser lunsj (ikke inkl.).

Ferge tilbake til Orebic om ettermiddagen en gang, vi rusler tilbake til hotellet før vi møtes vi til felles middag på hotellet.

Utsikt mot kystbyen og promenaden på Korcula i Kroatia, et europeisk reisemål.

Fine farger på Korcula

Dag 5

Dag til egen disposisjon

Frokost og middag

Har du ikke store planer, tar du livet med ro rundt hotellet. Sonja foreslår gjerne noe annet for deg som vil. Et forslag kan være å ta lokalbussen til Ston, den gamle saltbyen. Her har de utvunnet det hvite gullet i mange hundre år.

Bymurene i Ston er massive og hele fem kilometer lengre enn de i Dubrovnik. Noen kaller de til og med for Europas kinesiske mur. Muligens litt ambisiøst, men murene er fra 1300 og 1400 tallet. De skulle beskytte saltet og den gangens republikk Regusa, Dubrovnik i dag mot inntrengere. I tråd med beskyttelse, er det også flere fort og tårn i Ston. I tillegg er de viden kjent for sine østers!

Vi oppsummerer dagen om kvelden og spiser middag på hotellet.

Østers serveres på en tallerken med is og sitron

Ston er kjent for østers

Dag 6

Båttur og besøk til nasjonalparken Mljet

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost venter en heldags båttur i den vakre, kroatiske skjærgården. Vi går i land i Mljet, Kroatias desidert grønneste øy. Med en solid kystlinje og kun 1 000 innbyggere. Store deler er ubebodd. Omtrent en tredjedel av området er fredet som nasjonalpark. I de frodige, grønne omgivelsene er det lett å nyte dagen. De to innsjøene Malo Jezero (den lille) og Veliko Jezero (den store) er perfekte settinger. Midt i Veliko Jezero er det en bitteliten øy der det ligger et benediktinerkloster som ble påbegynt bygget på 1100 tallet. I dag er det både i renessanse- og barokkstil, bygget på det opprinnelige romanske bygget. Her er det altså ikke bare natur, selv om den kommer i første rekke.

Vi rusler litt rundt, holder mulighet for bad åpne og spiser lunsjen om bord i båten. Og vel tilbake på hotellet igjen, blir det felles middag.

Dag 7

Dag til egen disposisjon, middag ute på restaurant

Frokost og middag

Om det blir strand, shopping eller sightseeing er opp til deg! Vi møtes om kvelden for en avskjedsmiddag med gjengen på en hyggelig restaurant ute i Orebic.

Ulike kjøttprodukter

Det er alltid kortreist mat i Kroatia

Dag 8

Orebic - Dubrovnik - Norge

Frokost

Det blir tidlig frokost og tidlig avreise fra Orebic til flyplassen i Dubrovnik. Norwegians direktefly har avgang om formiddagen og lander på Oslo Lufthavn om ettermiddagen.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo–Dubrovnik t/r med Norwegian
 • 7 netter på hotell
 • Måltider iht. til program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet.
 • All transport i følge programmet.
 • Lokale guider
 • Skandinavisktalende reiseleder fra Carpe Diem som møter på flyplassen i Dubrovnik

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips