Sonja Kotur Lovrekovic

Sonja3
Inngangsdør til en gammel bygning i Porec, Kroatia.

Sonja ble forelsket i reiseliv da hun som 19-åring kom til Porec på Istriahalvøya for første gang og skulle jobbe som reiseleder. Det var bare en sommerjobb, men etter endt utdannelse på Handelshøjskolen i København og noen måneder i Roma for å lære seg italiensk, reiste hun tilbake. Siden den gang har hun levd og åndet for turisme.

Sonja er født og oppvokst i København, men hennes foreldre var fra Kroatia. Hun har derfor to morsmål: dansk og kroatisk. Hun snakker også flytende ”skandinavisk”. Hun elsker alt med Kroatia: historie, kultur, natur og menneskene. Men mest av alt elsker hun å vise frem dette til sine gjester.

På fritiden er hun aktiv og velger oftest å tilbringe tiden sin i naturen. Bak seg har hun mange års erfaring med frivillig arbeid i en lokal barneorganisasjon og en historisk forening i sin hjemby. Der har hun ledet forskjellig aktiviteter fra amatørteater, kostymer og kulisser til veiledning av unge frivillige. Sentralt for Sonja er å utvikle seg konstant, samle livserfaring og tilegne seg nye kunnskaper. Derfor er matlaging et nytt fokus for henne, og dette går hånd i hånd med pasjonen for reiseliv.

Sonja er en bereist dame og en erfaren reiseleder, som også gjerne stiller opp som reiseleder på andre turer enn i hjemlandet.

Reiser med Sonja

Juni 2024

Juli 2024