Øyhopping Kroatia – Korcula, Hvar og Brac

Øyhopping Kroatia – Korcula, Hvar og Brac

Fjellutsikt i bakgrunnen med Kroatiahavet

Bli med på herlig øyhopping i Kroatia i sommer!

På de fantastiske øyene i Adriaterhavet skal vi nyte deilig ferie og bade i asurblått og krystallklart hav, kose oss med god mat, besøke små sjarmerende landsbyer, nyte herlig, lokal vin og senke skuldrene i godt selskap. Alle gode ting er tre kroatiske øyer i sommer! Vi henter frem en virkelig Carpe Diem-favoritt fra tidligere år og med Sonja som reiseleder er vi i gode hender på disse kanter. Vi reiser først til nydelige Korcula der vi tar godt for oss av både strender og lokale matopplevelser, før det blir en snartur innom Hvar. Neste stopp og overnatting er i Brac, der vi nyter sol, sommer og øyas severdigheter.

Korcula – her finner du vinranker, olivenlunder og en veldig koselig gammel bydel.

Hvar – vakre, utsmykkede gotiske palasser lever i perfekt symbiose med snirklete brosteinsgater, bilfrie marmorgater og strender. Vi er en snartur innom.

Brac – Bol med dronningen av alle strender som pryder utallige postkost – Zlatny Rat. Her utvinnes også en verdenskjent kritthvit kalkstein som til og med pryder Det hvite hus.

Høydepunkter

 • Kroatias vidunderlige skjærgård
 • Føl litt på bylivet først i vakre Split
 • Miks av avslapning, båttur, kultur, lokal mat og vin
 • Områdets herlige badebukter med krystallklart vann
 • Reiseleder Sonja kjenner områdene her som få andre, dette er hennes hjemland
Havutsikt ved den lille pittoreske byen Pucisca, øya Brac, Kroatia sommertid.

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 28.06.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 8

  Priser fra: 17.990,-

  Reiseleder: Sonja Kotur Lovrekovic

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+22
+21

Program

7 frokoster, 4 lunsjer og 4 middager inkludert

Dag 1

Ankomst Split – Korcula

Lunsj og middag

Vi flyr med SAS direkte fra Oslo til Split, avreise fra Oslo Lufthavn grytidlig med ankomst Split om morgenen. Vi setter fra oss bagasjen i havna. Så legger vi ut på vandring med omvisning i Split, den nest største byen i Kroatia og hovedstaden i Dalmatiaregionen. Byen bærer preg av å være en storby der turisme, kultur, severdighet, industri og handel lever side ved side. Havneområdet er vakkert med en bred promenade beplantet med palmer. Turen inkluderer Diokletians-palasset som er bygget med den hvite steinen fra Brac samt St. Dujam-katedralen. Vi spiser også lunsj før katamaranferge går om kvelden over til vår første øy, Korcula. Turen tar cirka tre timer. Vi sjekker inn på hotellet og spiser en sen middag.

Getty Images-155151410_Kroatia_Korcula_landscape

Dag 2

Korcula, bli kjent, båttur med bading

Frokost og middag

Morgenfriske og opplagte er vi klare for å se oss om på øya. Festningsbyen Korcula, med samme navn som øya, regnes som fødestedet til Marco Polo. Her finner vi murer bygget på 1200-tallet, tårn og festningsverk. Bak murene ruver St. Markus katedralen med sitt klokketårn. Kanalen som ble laget mellom byen og øya var for å holde fienden lettere på avstand. Byen har også mange koselige restauranter og barer. Det blir litt tid på egen hånd til å rusle rundt før vi spiser lunsj (ikke inkl.). Om ettermiddagen skal vi på en herlig båttur. Vi seiler til øya Badija i skjærgården. Øya har hele en bygning – et munkekloster fra middelalderen. På øya bader vi og tar livet med ro. Etter endt båttur med frisk luft og saltvann i luggen, er vi tilbake i Korcula på kvelden. Her spiser vi middag i den koselige gamlebyen.

Getty Images-635672996_Kroatia_Korcula_strand

Dag 3

Korcula, Peljesac med vinsmaking

Frokost og lunsj

Etter frokost skal vi ut på bøljan blå igjen og setter kursen mot fastlandet og halvøye Peljesac. I byen Orebic rusler vi rundt i sakte ferietempo, koser oss og tar en kaffe eller en forfriskning underveis. Her finnes noen små, fine strender omkranset av pinjetrær og tamarisker som skaper skygge på solrike dager – og dem er det mange av i Kroatia!

Vi går på besøk til vinprodusenten Korta Katerina, der vi kommer til å smake på noen av de vinene de produserer med stolthet her. Med gode, kortreiste råvarer som tiltygg, blir det en koselig dag med lokale innslag. Etter dette er det tid på egen hånd og bading står sikkert på programmet før vi hopper på båten tilbake til Korcula. I kveld er det middag på egen hånd, men reiseleder organiserer felles middag for den som ønsker å være med.

Dag 4

Korcula – Hvar – Brac

Frokost og middag

Tidlig opp for å utnytte dagen! Vi hopper videre til neste øy. Katamaran går til Hvar en tidlig morgen, og tar cirka to timer. Bagasjen tas hånd om og vi skal ut å gjøre oss nærmere kjent med Hvar by. Omringet av bymuren fra 1200-tallet, er de brosteinsbelagte gatene med på å sette stemningen i denne lille byen som tiltrekker seg alle slags typer mennesker i sommermånedene. På en høyde over byen finner vi festningen, Fortica, opprinnelig bygget som beskyttelse mot de fryktede tyrkerne. Senere forsterket av venetianere og østerrikere. Sentrum er St. Stephans square, et av de største torgene i Dalmatia. Et Fransiskanerkloster fra 1400-tallet har et vakkert utført klokketårn laget av en håndverkerfamilie fra Korcula. Innvendig er et stort og anerkjent maleri på 8 x 2,5 meter fra den siste nattverden og utenfor troner gamle, ærverdige sypresser. De sies å være flere hundre år gamle. Det er lunsj på egen hånd (reiseleder organiserer) og også mulighet for bading.

Om ettermiddagen går turen videre til vår neste øy som er Brac. Dette er en av de største øyene. De største stedene er Supetar og Bol. Vi skal bo ved Bol som har to av de mest kjente landemerkene på Brac: Fjellet Vidova Gora på over 700 moh samt den største stjerna av alle: Zlatni Rat-stranden. Sistnevnte pryder utallige postkort fra landet og med rette. Det ER vakkert! Dette er en helt spesielt utseende strand, sanden er fin og hvit og formen på stranden er som en V. Formen endrer seg etter tidevann, strøm og vind, så dette er et ganske så spesielt fenomen. Bol er en tidligere søvnig fiskelandsby som nå yrer av liv.

En deilig spasertur langs promenaden fra sentrum og til spissen av Zlatny Rat tar cirka 15 minutter. Man kan også ta et par timers vandretur og følge stien opp i fjellet og til Vidova Gora. Herfra er det bare suge inn inntrykkene og utsikten.

Felles middag om kvelden.

Gettyimages 518982063 Kroatia Hvar

Dag 5

Brac, hvit kalkstein og olivenolje

Frokost og lunsj

Etter frokost skal vi ut å oppdage Brac.

Godt skjermet i en vakker bukt på nordsiden av øya, finner vi middelalderbyen Pucisca. Den vakre hvite steinen er kjennemerket for byen og utallige kunstnere har slått seg ned i dette området. Her finner vi også ett av Europas få steinhoggeri-verksted. Stein fra nettopp dette området er brukt i Det hvite hus i selveste Washington. Vi besøker skolen der håndverket læres. Det blir tid til et lite kaffestopp for vi reiser videre til Skrip.

Her finner vi den eldste bosetningen i landet, så det bor mye historie i veggene på denne øya. Produksjon av gyllen olivenolje har lange tradisjoner her, vi besøker en produsent som forteller om gamle dagers metode og gir oss smaksprøver på oljen. Som en lett lunsj serveres lokale produkter av høy kvalitet og med maks smak.

På veien tilbake kjører vi fra Bol over fjellet og stopper ved fjellet Vidova Gora. Her vil vi ha en utsøkt panoramautsikt over området. Vel tilbake i Bol er det tid til å ta en strandtur om ettermiddagen og reiseleder organiserer middag om kvelden.

Istock 000008536444 Kroatia Strand

Dag 6

Båttur og vandring til klosteret Blaca

Frokost og lunsj

I havnen i Bol blir det båt langs kysten til vi kommer til Blaca. Herfra rusler vi opp til klosteret som ble bygget på 1500-tallet av prester og munker som flyktet fra den tyrkiske invasjonen på fastlandet. Her bosatte de seg godt beskyttet av ravinen. Det gjaldt å være driftige: de dyrket jorden, bygde en skole og bedrev astronomiske forskninger og utregninger. I dag er det et museum og klosteret ble drevet helt frem til 1960-tallet.

Tilbake på båten seiler vi frem til Lozna der man i Jugoslavia-tiden hadde ubåter gjemt i klippene! Det blir også en liten matbit underveis i form av en sandwich og litt å drikke til. Båtturen avsluttes ved Zlatny Rat og det blir selvsagt bading for den som vil.

Kystlandskapet i den lille middelhavslandsbyen Pucisca på øya Brac, turiststed i Kroatia, Europa.

Dag 7

Brac, dag til egen disposisjon

Frokost og middag

Om det blir strand, shopping eller sightseeing er opp til deg! Vi møtes om kvelden for en avskjedsmiddag med gjengen på en hyggelig restaurant i byen.

Istock 000023213399 Brac Kroatia

Dag 8

Brac - Split – Oslo

Frokost

Vi må ta farvel med Brac for å ta fergen over til Split. Vi får litt tid til å rusle rundt på egen hånd. Kanskje en liten lunsj også? Reiseleder vil i så fall organisere noe. Vi reiser så ut til flyplassen og flyr med SAS` direktefly tilbake til Oslo. Avreise om kvelden og ankomst Oslo sent samme kveld.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo–Split t/r med SAS
 • 7 netter på hotell
 • Måltider i henhold til program
 • All transport i følge programmet
 • Lokale guider
 • Skandinavisktalende reiseleder fra Carpe Diem som møter på flyplassen i Split

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips