Kroatia

Øyhopping Kroatia – Korcula, Hvar og Brac

Bli med på herlig øyhopping i Kroatia i sommer!

På de fantastiske øyene i Adriaterhavet skal vi nyte deilig ferie og bade i asurblått og krystallklart hav, kose oss med god mat, besøke små sjarmerende landsbyer, nyte herlig, lokal vin og senke skuldrene i godt selskap. Alle gode ting er tre kroatiske øyer i sommer! En virkelig Carpe Diem-favoritt som vi har for tredje året på rad! Vi reiser først til nydelige Korcula der vi tar godt for oss av både strender og lokale matopplevelser, før det blir en snartur innom Hvar. Neste stopp og overnatting er i Brac, der vi nyter sol, sommer og øyas severdigheter.

Korcula – her finner du vinranker, olivenlunder og en veldig koselig gammel bydel.

Hvar – vakre, utsmykkede gotiske palasser lever i perfekt symbiose med snirklete brosteinsgater, bilfrie marmorgater og strender. Vi er en snartur innom.

Brac – Bol med dronningen av alle strender som pryder utallige postkost – Zlatny Rat. Her utvinnes også en verdenskjent kritthvit kalkstein som til og med pryder Det hvite hus.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

  • Kroatias vidunderlige skjærgård
  • Miks av avslapning, båttur, kultur, lokal mat og vin
  • Områdets herlige badebukter med krystallklart vann
  • Ferie uten fullt program – men nok til at det skjer noe når du vil
  • Reiseleder Karina kjenner områdene her som få andre, dette er hennes hjemland

 

  • Kajakk_Kroatia
Dag 1

26. juni - Ankomst Split – Korcula

Vi flyr med Norwegian direkte fra Oslo til Split, avreise fra Oslo Lufthavn om morgenen med ankomst Split om formiddagen. Vi setter fra oss bagasjen og legger ut på vandring med omvisning i Split, den nest største byen i Kroatia og hovedstaden i Dalmatiaregionen. Byen bærer preg av å være en storby der turisme, kultur, severdighet, industri og handel lever side ved side. Havneområdet er vakkert med en bred promenade beplantet med palmer. Turen inkluderer Diokletians-palasset som er bygget med den hvite steinen fra Brac samt St. Dujam-katedralen. Det blir felles lunsj underveis før det blir litt tid på egen hånd. Katamaranferge går om kvelden over til vår første øy, Korcula. Turen tar cirka tre timer. Vi sjekker inn på hotellet og spiser en sen middag.

(-/ L/M)

Split, Kroatia
Dag 2

27. juni - Korcula, bli kjent, båttur med bading

Morgenfriske og opplagte er vi klare for å se oss om på øya. Festningsbyen Korcula, med samme navn som øya, regnes som fødestedet til Marco Polo. Her finner vi murer bygget på 1200-tallet, tårn og festningsverk. Bak murene ruver St. Markus katedralen med sitt klokketårn. Kanalen som ble laget mellom byen og øya var for å holde fienden lettere på avstand. Byen har også mange koselige restauranter og barer. Det blir litt tid på egen hånd til å rusle rundt før vi spiser lunsj (ikke inkl.). Om ettermiddagen skal vi på en herlig båttur. Vi seiler til øya Badija i skjærgården. Øya har hele en bygning – et munkekloster fra middelalderen. På øya bader vi og tar livet med ro. Etter endt båttur med frisk luft og saltvann i luggen, er vi tilbake i Korcula på kvelden. Her spiser vi middag i den koselige gamlebyen.

(F/-/M)

Gamlebyen Korcula, Kroatia
Dag 3

28. juni - Korcula, Peljesak med vinsmaking

Etter frokost skal vi ut på bøljan blå igjen og setter kursen mot fastlandet og halvøye Peljesac. I byen Orebic rusler vi rundt i sakte ferietempo, koser oss og tar en kaffe eller en forfriskning underveis. Her finnes noen små, fine strender omkranset av pinjetrær og tamarisker som skaper skygge på solrike dager – og dem er det mange av i Kroatia!

Vi går på besøk til vinprodusenten Korta Katerina, der vi kommer til å smake på noen av de vinene de produserer med stolthet her. Med gode, kortreiste råvarer som tiltygg, blir det en koselig dag med lokale innslag. Etter dette er det tid på egen hånd og bading står sikkert på programmet før vi hopper på båten tilbake til Korcula. I kveld er det middag på egen hånd, men reiseleder organiserer felles middag for den som ønsker å være med.

(F/lett lunsj/-)

Vela Luka, Korcula, Kroatia
Dag 4

29. juni - Korcula, fridag og agroturisme

Korcula er en svært sjarmerende øy med en tilsvarende by og i dag er det tid til å gjøre akkurat som du vil. Reiseleder gir forslag, tipper uansett at mange ønsker å la sol og bad styre dagen.

Om ettermiddagen møtes vi alle igjen og tar en kort busstur på en 20 minutter til en familiedrevet gård. Her skal vi sette oss tilbake og nyte av ulike, lokale spesialiteter fra gården, Korcula og Dalmatia. I kveld er også drikke til maten inkludert.

(F/-/M)

Dag 5

30. juni - Korcula – Hvar - Brac

Tidlig opp for å utnytte dagen! Vi hopper videre til neste øy. Katamaran går til Hvar en tidlig morgen, og tar cirka to timer. Bagasjen tas hånd om og vi skal ut å gjøre oss nærmere kjent med Hvar by. Omringet av bymuren fra 1200-tallet, er de brosteinsbelagte gatene med på å sette stemningen i denne lille byen som tiltrekker seg alle slags typer mennesker i sommermånedene. På en høyde over byen finner vi festningen, Fortica, opprinnelig bygget som beskyttelse mot de fryktede tyrkerne. Senere forsterket av venetianere og østerrikere. Sentrum er St. Stephans square, et av de største torgene i Dalmatia. Et Fransiskanerkloster fra 1400-tallet har et vakkert utført klokketårn laget av en håndverkerfamilie fra Korcula. Innvendig er et stort og anerkjent maleri på 8 x 2,5 meter fra den siste nattverden og utenfor troner gamle, ærverdige sypresser. De sies å være flere hundre år gamle. Det er lunsj på egen hånd (reiseleder organiserer) og også mulighet for bading.

Om ettermiddagen går turen videre til vår neste øy som er Brac. Dette er en av de største øyene. De største stedene er Supetar og Bol. Vi skal bo ved Bol som har to av de mest kjente landemerkene på Brac: Fjellet Vidova Gora på over 700 moh samt den største stjerna av alle: Zlatni Rat-stranden. Sistnevnte pryder utallige postkort fra landet og med rette. Det ER vakkert! Dette er en helt spesielt utseende strand, sanden er fin og hvit og formen på stranden er som en V. Formen endrer seg etter tidevann, strøm og vind, så dette er et ganske så spesielt fenomen. Bol er en tidligere søvnig fiskelandsby som nå yrer av liv.

En deilig spasertur langs promenaden fra sentrum og til spissen av Zlatny Rat tar cirka 15 minutter. Man kan også ta et par timers vandretur og følge stien opp i fjellet og til Vidova Gora. Herfra er det bare suge inn inntrykkene og utsikten.

Felles middag om kvelden.

(F/-/M)

Hvar, Kroatia
Dag 6

1. juli - Brac, hvit kalkstein og olivenolje

Etter frokost skal vi ut å oppdage Brac.

Godt skjermet i en vakker bukt på nordsiden av øya, finner vi middelalderbyen Pucisca. Den vakre hvite steinen er kjennemerket for byen og utallige kunstnere har slått seg ned i dette området. Her finner vi også ett av Europas få steinhoggeri-verksted. Stein fra nettopp dette området er brukt i Det hvite hus i selveste Washington. Vi besøker skolen der håndverket læres. Det blir tid til et lite kaffestopp for vi reiser videre til Skrip.

Her finner vi den eldste bosetningen i landet, så det bor mye historie i veggene på denne øya. Produksjon av gyllen olivenolje har lange tradisjoner her, vi besøker en produsent som forteller om gamle dagers metode og gir oss smaksprøver på oljen. Som en lett lunsj serveres lokale produkter av høy kvalitet og med maks smak.

På veien tilbake kjører vi fra Bol over fjellet og stopper ved fjellet Vidova Gora. Her vil vi ha en utsøkt panoramautsikt over området. Vel tilbake i Bol er det tid til å ta en strandtur om ettermiddagen og reiseleder organiserer middag om kvelden.

(F/L/-)

Zlatni Rat-stranden, Bol, Brac, Kroatia
Dag 7

2. juli - Brac, dag til egen disposisjon

Om det blir strand, shopping eller sightseeing er opp til deg! Vi møtes om kvelden for en avskjedsmiddag med gjengen.

(F/-/M)

Brac, Kroatia
Dag 8

3. juli - Brac - Split – Oslo

Etter grytidlig frokost tar vi farvel med Brac og tar ferge over til Split. Vi reiser til flyplassen og flyr med Norwegians direktefly tilbake til Oslo. Avreise om formiddagen med ankomst ettermiddag.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 15 950
Tillegg for enkeltrom: kr 1 600

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Spilt t/r med Norwegian
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 23. august 2017
7 netter på turistklassehoteller inkl. frokost
3 lunsjer (hvorav 2 er «lette»), 5 middager
Skandinavisktalende reiseleder møter på flyplassen i Split og er med på hele reisen frem til hjemreisen fra Split

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring.
Drikkevarer
Øvrige måltider
Tips

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Kroatia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 20 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt senest 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 24. august 2017 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

VAKSINASJON
Du er selv ansvarlig for å ha alle vaksiner i orden før avreise. Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser