Lett vandring på Bornholm

Lett vandring på Bornholm

25. juni 2023 / 5 dager / Pris fra 13.790,-

vakkert lite hus på Bornholm, Danmark, Rønne

Vi bor i vakre Rønne og nyter av alt Bornholm byr på

Opplev denne nydelige øya ute i Østersjøen, hvor lyset er så spesielt at det har inspirert kunstnere i alle tider. På Bornholm leves livet stort sett i sakte takt i sjarmerende småbyer, blant frodige åkre og enger, tette skoger og kritthvite strender. Dette suppleres med tradisjonelle rundkirker, historiske røykehus (fisk) og en matscene som stadig er i utvikling og får velfortjent hyllest. Økologisk og kortreist mat er ikke noe nytt her, øya er synonymt med kvalitetsprodukter. Riktig så koselig kommer vi til å få det når vi skal tilbringe hele oppholdet på Griffin Hotell i det ytterst sjarmfulle Rønne. Vi besøker også den lille byen Svaneke som har æresbevisningen «Danmarks smukkeste købstad» å skilte med. Det blir garantert deilig å være på Carpe Diem-tur på Bornholm. Litt lett vandring samt fokus på både mat- og naturopplevelser så blir det en "dejlig" tur.

Øyas beliggenhet tilsier ikke ved første øyekast at den er dansk, men det er den. Med egen identitet og med innbyggere som gjerne karakteriseres som mer temperamentsfulle enn den vanlige dansken, er det ikke noen tro kopi og «mini-Danmark» som venter. Bornholm er seg selv og regnes som en solsikker skjønnhet.

Høydepunkter

 • Solsikkert, sommerfølelse og idyll – rett og slett!
 • Lette vandringer i et vakkert landskap
 • Idylliske sommerbyer som Svaneke og Gudhjem
 • Bornholm er et matparadis og det er kortreist gourmetmat nærmest overalt
 • Alle måltider inkludert fra middag dag 1 til frokost siste dag
 • Bo i Rønne på et deilig hotell: Griffen Spa Hotel
Pittoresk utsikt til Saint Nicolaj-kirken og skyline av RAnne (Bornholm, Danmark) Kirken er viet til helgen for sjøfolk og ble opprinnelig bygget i 1275.

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 25.06.2023

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 5

  Priser fra: 13.790,-

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+11
+10

Program

4 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager inkludert

Dag 1

Ankomst Bornholm

Middag

Cirka 4 kilometer

Vi flyr med SAS som har avgang om morgenen. En times tid senere lander vi i København.

Men vi skal videre, til drømmeøya i Østersjøen. Hit kommer vi først med buss over Øresundsbroen til fergeterminalen i Ystad (buss deles med andre reisende). Så med ferge over til Bornholms største by, Rønne. Samlet regner vi en cirka tre timers transport fra København.

Vi sjekker inn der vi skal bo i fire netter, Griffen Spa Hotel som ligger ved Rønnes lystbåthavn. Det er rett ved den gamle bydelen og torvet, byens naturlige samlingspunkt og hvor det summer av liv. Her ligger alt til rette for å kose seg: hotellets spaområde er deilig. Hotellets restaurant, G’ s kjøkken, vender mot vest, så når sola går ned om kvelden, går den ned i havet rett foran oss. Himmelen og havet blir farget i de mest fantastiske farger.

Men vi skal ikke vente på solnedgang. Det er midt på sommeren og vi skal ut å bli kjent i Rønne. Vi rusler rundt til fots sammen med lokalguiden vår. Her finner vi mange vakre bindingsverkshus fra 1800-tallet og gatene er stort sett belagt med brostein. Høy trivselsfaktor. Byen har lang historie med handel og er blant annet kjent for sild. I mai 1945 ble byen bombet av sovjetiske styrker da den tyske kommandanten ikke ville overgi seg ved avslutningen av krigen.

Kveldens middag spiser vi på en lokal restaurant og på menyen står en samling av lekre småretter.

Les mer om Griffen Spa Hotel på deres egen nettside her:

Dag 2

På tur i natur med fin utsikt

Frokost, lunsj og middag

Cirka 11 kilometer, lett, men med litt kupert terreng

Vi begynner med en god frokost - eller morgenmad som det kalles her. Buss og lokalguide møter oss på hotellet og av gårde skal vi. Vi går av ved Hammeren ved Sandvig Strand. Fotturen i dag går rundt Hammerknuden og vi får med oss Hammershus. Vi har med oss matpakker og spiser lunsj underveis.

På en bratt klippe står de imponerende ruinene av middelalderfestningen Hammershus. Dette er Nord-Europas største borgruin og Bornholm desiderte mest besøkte severdighet. Man antar at borgen er fra slutten av 1200-tallet, noe som støttes av utgravninger og forskning fra 2015. En slik borg har selvsagt noen dramatiske øyeblikk gjennom en lang historie. En av dem omhandler Christian IVs datter, Leonora Christine og hennes mann. De ble sperret inne på Hammershus grunnet landsforræderi etter at øya ble befridd fra svenskene i 1658. De forsøkte å flykte, men det lyktes ikke. Ikke før i 1743 ble Hammershus gitt opp fra makthaverne, og ruinene ble fredet fra 1822.

Turen avsluttes med "Finnens fodspor" som er en fin rute med herlig utsikt over Østersjøen og flott natur. Da er det ettermiddag og bussen henter oss igjen. Vi skal tilbake til hotellet og middag på hotellet. Det blir to retter med etterfølgende kaffe.

Dag 3

Rundkirke, snapserute, smak av tindved og vandring

Frokost, lunsj og middag

Cirka 2 kilometer

Vi hentes på hotellet i buss etter en god frokost.

Først besøker vi Østerlars kirke. Bornholm har fire rundkirker, og navnet forklarer utseendet. Med sine runde former, har de et tydelig og sjarmerende særpreg. Opprinnelig ble de bygget som en kombinasjon av kirke og forsvarsverk. Etter dette blir det en fottur med et litt annerledes tema og læring underveis. På disse kanter kommer vi ikke utenom snaps...

Naturen er et stort spiskammer. Gjennom mange år har planter og urter vært brukt i den daglige matlagingen, men også til behandling av sykdommer. Vi går en liten tur ut fra Melstad sammen med en av Bornholms dyktige formidlere og ut i øyas skjønne natur. Hva kan man putte i sin snaps? Hvor lenge skal snapsen stå og trekke? Skal den være sterk eller mild? Naturligvis blir det smaksprøver underveis. Turen avsluttes ved Gudhjem havn hvor dagens lunsj passende nok blir en fiskebuffet.

Gudhjem er en liten, koselig by med rundt 700 innbyggere. Det er dog ingen mangel på butikker, kafeer og restauranter nede ved havnen. Gallerier og museer er her også, og om sommeren er det alltid et marked her i helgene der det selges diverse kunsthåndverk og varer som er produsert i nærheten. Vi rusler litt rundt i denne meget trivelige byen. Bokul er utsiktspunktet med flaggstangen, «hele» 48 moh.! Gråmyr er Gudhjems egen skog og Hestestenene er noen flotte bautasteiner som er reist på klippestien mellom Gudhjem og Rø.

Vi skal videre til en annen koselig by: Svaneke. Med beliggenhet rett ved havnen, oser denne velbevarte kjøpmannsgården av historie, godt i stil med Svaneke selv. En gang var gården av største betydning for øyas handelsvirksomhet med båter og skip som kom og dro fra fjern og nær. Så skal vi besøke Svaneke Bryghus som er et økologisk bryggeri. Her smaker vi diverse øltyper. Etterpå blir det tid til å rusle rundt.

Skjønne Svaneke fikk i 1975 Europarådets gullmedalje for enestående bybevaring. I 2013 var det «Danmarks smukkeste købstad» som ble byen til ære. Og det er ikke noe å si noe på: Bindingsverkshusene, nykalkede og hvite med sine røde tak er et vakkert og ærverdig syn. Bybildet er lette å forelske seg i, det er sikkert. Vegetasjonen rundt Svaneke kan nesten kalles tropisk, med sine fiken- og morbærtrær.

Vi skal til Høstet, hvor vi får omvisning og smaksprøver på noe spesielt som Tindved (havtorn på dansk) som har vært her i uminnelige tider. Det er til og med en av de første plantene vi kjenner til etter istiden. Oransje og flott! Proppfull av vitaminer kan den til og med vokse i ren sand. Ofte lages det marmelade som smaker nydelig på bornholmsk ost og rugkiks (kjeks). De lager også ulike drikker av disse oransje vidunderplantene.

Vel tilbake på hotellet blir det middag med to retter og påfølgende kaffe.

Dag 4

Vi skal på tur fra Ekkodalen

Frokost, lunsj og middag

Cirka 12 kilometer lett, men med litt kupert terreng

Vi begynner med en god frokost. Deretter møter vi lokalguiden og bussen som skal ta oss til dagens vandring: Ekkodalen med Højlyngstien som nesten går tvers gjennom hele Bornholm. Med sine 12 kilometer er Ekkodalen den lengste sprekkedalen på øya. Den har en bredde på 60 meter og har mye mer å tilby enn bare den morsomme ekkoeffekten. Her finner vi en nesten 200 år gammel fredet skog. Er vi heldige, er det fortsatt masse liljekonvall her. Her finnes ganske så bratte klipper langs den ene siden som kalles "Stryrtebakkene". Dette blir rett og slett en hyggelig, naturskjønn tur der vi også spiser medbrakt matpakke på et egnet sted.

Ved 13-tiden hentes vi med buss og kjører tilbake til hotellet. Nå kan du ta livet med ro i Rønne, kanskje benytte deg av hotellets fine spa eller shoppe litt? Leie sykkel å ta en liten tur i nærområdet? Vi møtes om kvelden til felles toretters-middag på hotellet. En kort, men helt sikkert hyggelig tid på vakre Bornholm avsluttes med god mat, godt selskap og kanskje noen gode historier?

Dag 5

Hjemreise

Frokost

Etter frokost er det på tide å starte på hjemreisen. Ved hjelp av buss og ferge kommer vi oss over til København og Kastrup der SAS har avgang om ettermiddagen. Etter en drøy time er vi tilbake og lander på Oslo Lufthavn.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – København t/r med SAS
 • 4 netter på hotell med frokost
 • Måltider iht. program,
 • Alle utflukter og entreer iht. program
 • All transport ifølge program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips