Sol & bad i Marche - Italias ukjente perle

Sol & bad i Marche - Italias ukjente perle

2 avganger. Første tilgjengelige avgang: 10. september 2022 / 8 dager / Pris fra 16.880,-

Et blomsterbed med rosa blomster foran stripete strandstoler og parasoller stilt opp på sanden i bakgrunnen

Ferie! Sol, bad, strand - ispedd lokale smaker og sjarmerende landsbyer

Italias ukjente perle, Marche, med milevis med sandstrender og palmekledde promenader. Her snakker vi ferie! Late dager, eller aktive dager. It's up to you! Sol og bad står i fokus, men du får mye mer enn det.

Bølgende, grønne åser. Sjarmerende middelalderbyer spredt rundt på strategiske, små "fjelltopper". Bittesmå landsbyer med de vakreste hus. Kilometervis med vingårder og olivenlunder. Drømmestrender som rammer inn det turkise Adriaterhavet. For ikke å glemme nydelige, kortreiste måltider med utsøkte viner. Det er veldig lett å drømme seg inn i dette landskapet. Og bli værende.

Legg så til det faktum at dette ikke er regionen med horder av turister, selv ikke langs kysten. Autentisk og ekte fremstår både naturen og menneskene du møter. De lokale røttene og selve sjelen i Marche møter Carpe Diems gjester i, for oss, et nytt reisemål.

Høydepunkter

 • Ferie med stor F!
 • Sol, bad & milevis med sandstrand
 • Hyggelig hotell rett på stranden i San Benedetto del Tronto
 • De fleste måltider inkludert samt drikke til maten
 • Vakre landsbyer og byer står på programmet
Grottammare1

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 08.07.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 8

  Priser fra: 18.990,-

  Reiseleder: Marte Bjørkmann

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

 • Avreise: 10.09.2022

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 8

  Priser fra: 16.880,-

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+22
+21

Program

7 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

Dag 1

Avreise og ankomst Ancona og San Benedetto del Tronto

Middag

Vi reiser fra Oslo Lufthavn Lufthansa. Flybytte og mellomlanding i München. Ankomst Ancona nærmere midnatt på julituren, ankomst midt på dagen for septemberturen. Etter cirka en times kjøring sørover er vi fremme i San Benedetto del Tronto på Riviera delle Palme. Juli: Vi får litt lett å spise før vi sjekker inn og finner sengen. September: Vi spiser middag første kvelden.

Vi befinner oss nå i den sørlige delen av Marche-regionen. Vegg-i-vegg med Adriaterhavet og en langstrakt kyst som består av sandstrender og promenader. Det er en grunn til at det kalles Palmerivieraen, for her kan du promenere i skyggen av de 7000 palmetrærne som følger hele kysten på denne del av rivieraen.

San Benedetto del Tronto er en langstrakt resortby med et lite historisk sentrum. Her finner du restauranter, butikker og ukentlige marked.

Denne uken skal vi bo på det familiedrevne hotellet Poseidon & Nettuno. Her vil Enrica passe på at vi har det bra. Hotellet ligger i et rolig område, direkte på stranden. Dagene starter med frokost på panoramaterrassen når været tillater det, og sjansen er nok stor for at frokosten inntas nettopp der på denne tiden av året. Middagene kan sågar nytes på stranden, om vi ønsker det.

Poseidon e nettuno

Hotellet vårt i San Benedetto del Tronto - rett på stranden

Dag 2

Strand og avslapning

Frokost, lunsj og middag

Det pleier alltid å være stress i forkant av at man skal på ferie, og energinivået er ikke alltid på topp første feriedag. Dette og vår sene ankomst i går gjør at vi har valgt å starte turen piano piano. Det er lagt opp til å nyte en lat dag på stranden med sol og bad. Lunsj er inkludert på hotellet. Det samme er middag om kvelden.

Dag 3

Mer sol og bad, pluss Sagra

Frokost og lunsj

Nyt nok en lat dag på stranden, eller kanskje du føler for å utforske gamlebyen. En lang rusletur langs strandpromenaden i skyggen av palmetrærne frister kanskje også? Eller hva med en sykkeltur for å få sett enda mer av den vakre kysten? Valget er ditt. Lunsj er inkludert på hotellet, men det er fritt frem om du har lyst til å teste ut en av restaurantene i byen.

Om ettermiddagen skal vi være med på "Sagra", en lokal festival. Italienerne elsker å "gå ut" og møte venner og bekjente. Og helt nye bekjentskaper også. De spiser, tar litt godt i glasset og feirer livet. Fra juni til oktober har hver minste lille landsby og "borgo" i Marche-regionen en eller flere lokale festivaler. Disse kalles da "Sagra". Folket møtes i gatene og har det gøy, rett og slett! Det finnes forskjellige typer "Sagra", som middelalder-sagra, vinfestivaler, blåskjellfestival, Spinosinipastafestival, for å nevne noen. God mat og god drikke mikset med musikk og glade mennesker, det er dette som er konseptet for å leve "la dolce vita". I dag skal vi være med og gjøre alt vi kan for å leve livet som en ekte italiener.

Dagens sagra blir middagen i dag. Vi har ikke inkludert dette i prisen, da våre gjester står fritt til å prøvesmake fra hvilke boder de ønsker. Så her betaler alle for seg selv utfra hva de ønsker å spise.

Retur tilbake til hotellet om kvelden.

Dag 4

Strand, Ascoli Piceno, Offida og vinsmaking

Frokost, lunsj og middag

Vi starter dagen som vi pleier, på stranden. Etter lunsj på hotellet setter vi snuten mot Ascoli Piceno.

Denne byen er definitivt et av Marches virkelige høydepunkt. Hovedstad i det sørlige Marche og stedet hvor Italias kanskje mest berømte street food kommer fra, nemlig Olive Ascolane. Stekte, fylte oliven.

Vi skal bli kjent med denne vakre byen på en guidet vandretur og selvfølgelig skal Olive Ascolane smakes på torget. Kanskje rekker vi en tur innom Caffe Melletti, art nouveau cafeen som er viden kjent i hele Italia. Rett og slett en vakker by, med god atmosfære hvor det italienske livet leves med passione og amore.

Vi fortsetter til neste stopp som er Offida. Om Ascoli Piceno er en av Italias virkelig skjulte skatter, så kan lille Offida med sine 5000 innbyggere inneha rollen som "en av Italias vakreste landsbyer". Byen er, ved siden av å ha høy sjarmfaktor, kjent for sine kniplingmakere og en av Italias vakreste kirker.

Vi befinner oss nå i hjertet av Rosso Piceno Superiore-området, og ja, vi snakker vin. Det er derfor på sin plass å besøke en lokal vingård og stifte nærmere bekjentskap med både de edle dråper og andre lokale delikatesser.

Retur tilbake til hotellet om kvelden.

Dag 5

På egen hånd eller shop til you drop

Frokost og middag

Italia er kjent for sitt unike kjøkken, for vinen, for musikken ... og ikke minst klær og mote. Visste du at Marche, regionen vi nå befinner oss i, er der Prada, Lori Blu og Tod`s kommer fra? Hatter som selges for hundrevis av euro i de mest fasjonable butikker rundt om i verden kommer fra Marche. Så har vi skoene. Det er i Marche alle pavene opp gjennom årene får håndlaget skoene sine, av de beste av de beste skomakerne. Regionen har Outlets med topp internasjonale merker så vel som livlige marked i gater og landsbyer og shoppingsenter. Det finnes noe for enhver smak og lommebok. Så dersom du kjenner det rykker i shoppingfoten i dag, så arrangerer reiseleder rett og slett en shoppingdag for de som ønsker (ikke inkludert).

Er du av dem som kjenner at shopping ikke har noe i ferien å gjøre, så kan dagen nytes på stranden eller nye landsbyer i området kan utforskes. Valget er ditt.

Vi samles til middag på hotellet i kveld, og da er det nok ikke umulig at temaene kan sveive innom dagens eventuelle shoppingkupp ...

Dag 6

På egen hånd og Grottammare Alta

Frokost, lunsj og middag

Formiddagen er på egen hånd. Reiseleder bidrar med ideer og forslag til aktiviteter for den som ønsker avveksling fra sol og bad. Lunsj på hotellet for de som ønsker.

Tidlig kveld reiser vi til Grottammare Alta. En liten, gammel og sjarmerende "borgo" i en festning med skjulte alleer og en fantastisk panoramautsikt. Her ligger forholdene til rette for flotte foto-shoots som kan tas med i minneboken hjem. Om sommeren er "borgo'en" livlig med hyggelige restauranter, barer og musikk i gatene. Det er her vi skal nyte kveldens middag.

Transport tilbake til hotellet.

Dag 7

Strand, Ripatransone og pizzaparty!

Frokost, lunsj og middag

Deilig, lat dag på formiddagen hvor du gjør som du vil. Lunsj på hotellet.

Etter lunsj drar vi til Ripatransone, cirka 20 minutters kjøring fra kysten. En nydelig liten landsby her i Marches bølgende åser. Den byr på sjarm, en spektakulær utsikt, en imponerende katedral, teater Luigi Mercantini og den smaleste alleen i hele Italia. Landsbyen er også hjembyen til maleren og forfatteren Ascanio Condivi, hvis barndomshjem kan besøkes når du rusler gjennom nok en italiensk landsby med skyhøy sjarmfaktor. Forresten så hører en "gelato" med på slike rusleturer i italienske landsbygater. Ingenting er som italiensk iskrem!

Etter tid på egen hånd i Ripatransone fortsetter vi til en agriturismo like i nærheten. Ferien skal nemlig avsluttes med et skikkelig pizzaparty.

Transport tilbake til hotellet om kvelden.

Dag 8

Transfer og avreise

Frokost

Etter frokost og litt tid på egen hånd, reiser vi ut til flyplassen i Ancona. Lufthansa flyr oss først til Munchen, og etter flybytte, fortsetter ferden mot Norge. Beregnet ankomst om kvelden.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo–Ancona t/r
 • 7 netter på mellomklassehotell
 • Måltider ihht. program
 • Vin på inkluderte måltider
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet.
 • All transport i følge programmet.
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips