Fornalutx

Mallorcas perler, lett vandring og landsbyer

Mallorca med base ved stranden i Port de Soller.

Mallorca er øya vi velger oss om en tidlig vår. Det er ikke bare for å få fanget noen etterlengtede solstråler på sydligere breddegrader. Øya er på sitt vakreste på denne tiden av året når mandeltrærne blomstrer, mange landsbyer lokker med genuin sjarm og naturskjønne omgivelser. Soller er en av disse perlene, perfekt utgangspunkt for vandringer og et nydelig sted i seg selv. De frodige appelsinlundene bugner over av oransje fristelser som kanskje gir verdens beste ferskpressende appelsinjuice. Smakfull vitamininnsprøyting til tusen!

Vi bor i den lille havnebyen Port de Soller som ligger vakkert til inne i en bukt med små strender rundt. Det er et supert sted å være. Når kveldsmørket senker seg, er det perfekt å sitte på plazaen eller ved havnen og kose seg med fingermat og bordvin. Herfra tar vi utflukter både til fots og på sykkel for å oppdage flere koselige landsbyer med skyhøy sjarmfaktor. Disse landsbyene er også spekket med deilig, kortreist mat og råvarer av ypperste klasse. Gode smaker og hyggelig selskap er det gode liv som vi liker det.

Vi tar også turen til prakthovedstaden Palma, en av de ledende trendbyene i  Europa. Det er det mange grunner til: Et mylder av koselige kafeer og idylliske smug blandes med eksklusiv design, turkist Middelhav og monumenter av gammel historie. Og det er mange fristelser for deg som liker å shoppe. Joda – Mallorca har det meste!

Følg med for ny dato: http://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Mange dager på deilig hotell ved strand, krydret med utflukter av ulik variasjon
 • Mat og drikke på Mallorca betyr lokale råvarer og gode, rene smaker
 • Lokale opplevelser med nærhet til fjell, natur og landsbyer
 • Landsbyene Fornalutx og Biniaraix, så genuint og idylliske
 • Deilige vandring langs vakre stier og historiske steder – med muligheter for mer om du ønsker
 • Dager uten program som kan brukes til akkurat det du ønsker – mer aktivitet eller mer avslapning
 • Veterantog og veterantrikk brukes – transportmidler med sjel
 • Trendbyen Palma har «alt» – strender, shopping, stemning og stil
 • Palma Mallorca Spania
 • Puerto de Soller, Mallorca, Spania
 • Fornalutx, Mallorca, Spania
 • strand, Mallorca, Spania
 • Port de Soller Mallorca Spania trikk
 • mat paella spania andalucia
 • Fornalutx, Mallorca, Spania
 • Mandeltre Mallorca Spania
 • Puerto de Soller, Mallorca, Spania
 • Tapas appelsin Mallorca Spania
 • Soller, Mallorca, Spain, tog
 • Mandeltre blomstring Mallorca Spania
 • Vandring Mallorca Spania
 • Vandring Mallorca Spania
 • Mallorca Spania
 • Fornalutx, Mallorca, Spania
 • Port de Soller Mallorca Spania
 • Port de Soller, Mallorca, Spania
Dag 1

11. april - Avreise Oslo, ankomst Mallorca

Norwegian flyr oss nedover til Palma om kvelden, med sen ankomst. Her får vi busstransport til Port de Soller og hotellet for den kommende uken, Hotel Marina Soller.

Havnebyen sprer seg ut som en hestesko og byr på det beste av to verdener: sjø og fantastisk utsikt mot de mektige Tramuntanafjellene. Vi har base her i byen hele oppholdet og det blir nok av tid til å slappe av innimellom utfluktene vi er med på. Hotellet har bare en liten bilfri promenade som skiller oss fra vannet og stranden. Marina Soller har et lite basseng og solterrasse i tillegg til spa og restaurant. Vel fremme, sjekker vi inn og lader opp til mange dager med flere smaker av Mallorcas mangfold.

Hotel Marina Wellness & Spa

(-/-/-)

Marina Soller Hotel
Dag 2

12. april - Vandring fra Port Soller

Etter en god frokost er det på tide å finne frem gode joggesko – vi skal ut på tur! Det er ingen utfordrende etappe vi skal ut på, det er først og fremst for å være ute i frisk luft, nyte naturen og se litt av landsbyliv fra nærliggende, små perler. Turen tar omtrent 2,5 timer og med en høydeforskjell på 241 meter passer den for alle som er normalt aktive. Det kan være at ruten endres litt underveis.

Vi skal følge deler av rutene mellom Es Rost og Son Sales fra Soller. Fra Plaza Constitucion og gamle Soller kirke, går vi sikk-sakk gjennom smale smug. Etter hvert nærmer vi oss Soller-dalen der Moder Natur har sørget for at appelsintrærne har en av hovedrollene. Vi følger stier og ruter på kryss og tvers som har blitt brukt gjennom århundrer av de lokale. Plutselig sørger et utsiktspunkt for vakre vyer, som avløses av steder med historisk betydning. Torre Picada, det gamle forsvarstårnet fra 1614, var et passende sted å holde utkikk etter pirater med urent mel i posen.

Vi passerer tusen år gamle oliventrær som vi skulle ønske kunne hviske oss hva de har sett, går forbi gamle bosetninger, possessiones, mens vi vandrer på stien Son Castello som fortsetter mot Deia. Underveis ser vi gamle murer, steinterrasser og vannkanaler som ble brukt til avlingene, før det bærer oppover mot det symbolske Pino Pinonero og etter hvert kapellet.

Son Castello-kapellet er fra 1600-tallet og var et viktig sted for gudsdyrkelse og samtidig en sosial møteplass. Så passeres husene ved Can Prohom og Son Mico, studier i sjarm og symmetri og med gammel, tradisjonell arkitektur. På terrassen her smaker vi essensen av de mallorkinske fjellene – akkompagnert av den oransje vidunderdrikken som nytes akkurat så fersk som den skal være. Ikke noe hokus-pokus dette, ren appelsinjuice smaker utsøkt nå! Underveis blir det også piknik og en deilig sitronterte til dessert på Son Miko.

Motto for dagen oppsummert – herlig vandring, nydelige daler og landsbyer og historisk setting. Vel tilbake nede ved havnen, er resten av dagen til egen disposisjon for å oppdage mer av de koselige omgivelsene vi bor i. Middagen tar vi på hotellet.

(F/L/M)

 

Dag 3

13. april - Gastronomi og kultur i Soller med trikk og til fots

Dagen innledes med en deilig vandretur på cirka fire kilometer.

Så venter appelsinlundene og etter innføring i denne viktige frukten for Soller, spørs det om du noen gang igjen kjøper appelsinjuice fra konsentrat eller en kjedelig kartong med lang holdbarhet. EcoVinyassa er ekspertene som besøkes og sørger for lærdom i vakre omgivelser blant avlingene. I dag smakes det både sitron- og appelsinjuice sammen med et typisk måltid på disse kanter – pa amb oli. Pa amb oli er enkelt, greit og godt – brød, olivenolje og her på Mallorca, ofte tomat.

Turen tilbake går med den gamle veterantrikken i byen – ja, her er også en trikk som går på skinner mellom Port de Soller og Soller. En gang på 1930-tallet, kjempet disse vognene seg frem blant de meget bratte bakkene «over there», i trikkebyen San Francisco. Nå er de en tydelig del av bybildet her i Port de Soller.

Resten av dagen er til egen disposisjon. Reiseleder organiserer middag for den som vil være med.

(F/L/-)

Dag 4

14. april - Dag til egen disposisjon - marked i Soller

Etter noen smakebiter av omgivelsene i nærområdet, kan det være godt å ta det litt med ro rundt bassenget eller nede på promenaden. Reiseleder organiserer og hjelper til for deg som vil se mer eller kanskje vandre ytterligere på de flotte turstiene?

I tillegg er det en ting til som gjør at lørdagen er en super dag å ha «fri» på – hver lørdag er det nemlig marked i Soller. Mellom kl 8 og 13 skal alle hit. Det handles, skravles og sosialiseres. Det er alltid mye aktivitet markedsdagen. Hva selges? Jo, her er det meste fra klær og smykker til bakervarer, godteri og lokale produkter. Og når du har lyst på en liten pause, er det bare å velge mellom Cafe Central eller Cafe Paris.

Felles middag på hotellet om kvelden.

(F/-/M)

Port de Soller
Dag 5

15. april - Mer vandring i vakre omgivelser

Ut på tur igjen, denne gangen gjør vi en heldagstur av det. Gled deg til deilig natur, vakre farger og hyggelig selskap. Det klare, turkisblå vannet er alltid en lekker følgesvenn.

Vi busser 20-25 minutter til Mirador de ses Barques og herfra vandrer vi gjennom nydelige daler med gamle, ærverdige oliventrær. Etter litt tid på beina, er det på tide med en liten rast – et glass appelsinjuice smaker alltid godt. Etter hvert følger vi kystvandringen Sa Costera til Cala Tuent. Lunsjen spiser vi faktisk rett ved havet – og kanskje har du lyst på en dukkert om været og vanntemperaturen passer deg?

Etterpå tar vi båten tilbake til Puerto de Soller.

Vi går totalt 10-11 kilometer og det er cirka 250 høydemeter opp, 650 høydemeter ned.

(Her går man hele ruten siden buss ikke kan hente underveis).

Vel tilbake i Port de Soller er resten av dagen til egne sysler før middagen.

(F/L/M)

Dag 6

16. april - Palma!

I dag går turen til storbyen og valget av transport sier seg selv – veterantoget som i over 100 år år har forbundet Soller med Palma. Nostalgi i høyeste grad, dette er en av øyas mest populære attraksjoner. Tunneler og broer avløses av tette appelsintrær som truer med å trenge helt inn i kupeen der toget snor seg sakte, men sikkert frem. Utsikten er til tider helt fantastisk! Interiøret gjør deg hensatt til en gammel klassisk film, her er plysj, gamle messinglamper og bilder på veggene. Ankomst Palma er ved knutepunktet i byen, den travle Plaza Espana. Vi rusler til fots på oppdagelsesferd, den beste måten å lære kjenne en by.

Vi skal også være kulturelle, museet Fundacion Bartolomé March holder til i hjertet av Palmas historiske bydel i en nydelig bygning full av atmosfære. Familien March var velstående og hadde mange flotte residenser på øya. Akkurat denne er nå gjort om til museum og viser både kunstsamlingen og boksamlingen som er omhyggelig og verdifull. Her finner vi blant annet skulpturer av Rodin, Chillida og Moore. Kunstverkene står både ute på gårdsplassen og i hagen så vel som inne. Et mesterverk å notere seg, er de mer enn tusen detaljerte, malte figurene som beskriver da Jesus ble født.

Katedralen inne i byen, La Seu, er både storslagen og majestetisk – dette er landemerket som alle beundrer. Gotisk og grandios arkitektur på sitt beste, innvendig har selveste Antoni Gaudí satt sine berømte spor, sammen med Miquel Barceló. Opprinnelig bygget på grunnen av en moské, ble dette et evighetsarbeid for kong Jaime 1 som begynte konstruksjonen. Han fikk dessverre ikke med seg resultatet.  Tiden gikk fra dem, katedraler bygges som regel ikke på kort tid. La Seu er en av Europas største, den ble påbegynt på begynnelsen av 1300-tallet og fullført først i 1601. Vi blir sikkert en lunsj underveis – dette er på egen hånd, men reiseleder organiserer for den som vil.

Palma er en oase og et mylder av stilarter, elegante palasser og sjarmerende smale gater og smug. Det er mye å se, mye deilig atmosfære å suge til seg før vi skal busse tilbake til Port de Soller og hotellet for middag.

(F/-/M)

 

Palma, Mallorca
Dag 7

17. april - Vakre landsbyer i fleng

Fra Port de Soller går vi opp gjennom appelsindalen til Soller. Noen av Spanias vakreste og mest pittoreske landsbyer skal i dag nytes på tur.

En av disse billedskjønne landsbyene er Fornalutx. Fornalutx…Når naturen velsigner en landsby på denne måten, der den ligger omgitt av Tramuntana-massivet og øyas høyeste topp, Puig Major, er det lett å finne superlativer. Innbyggerne vet de bor i en sjarmør av en landsby, så det holdes fint i orden med planter, blomster og nydelige fasader. Vi slår oss ned under det store platantreet som kaster velkommen skygge over torget. Lunsj er på egen hånd men reiseleder organiserer for den som vil.

På veien ned herfra kommer vi til nok en vakker landsby – Biniaraix. Med herlig utsikt til fjellene på alle kanter, er det nok en juvel å besøke i nærheten av Soller.

Fra Port de Soller til Fornalutx er det cirka 6,5 kilometer. Om noen ønsker å ta bussen tilbake er det ingen problem.

Vel tilbake i Port de Soller, organiserer reiseleder middag for den som vil være med.

(F/-/-)

Fornalutx
Dag 8

18. april - Dag til egen disposisjon

Du bestemmer selv hva dagen bringer – reiseleder hjelper til med å organisere om du vil være aktiv eller se deg mer om. Naturlig nok er også mange aktiviteter basert på beliggenheten ved vannet. Hva med kajakk, stående paddleboard eller en båttur? Sykling er også stort her på Mallorca og det er ingen mangel på sykkelstier og flotte turer du kan ta om du leier en sykkel for en dag eller noen timer.

Uansett hva siste dagen brukes til, møtes vi om kvelden til middag for å oppsummere noen flotte dager på Mallorca.

(F/-/M)

Dag 9

19. april - Hjemreise

Etter frokost hentes vi av bussen som kjører oss til flyplassen i Palma. Direkteflyet til Norwegian har avreise om formiddagen. Vi beregner å lande på Oslo Lufthavn om ettermiddagen.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 15 990
Enkeltromstillegg: kr 3 330

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Palma-Oslo med Norwegian
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 12. juli 2017
8 netter på mellomklassehotell inkludert frokost
5 middager
3 lunsjer
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Spania (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 15 deltagere. Skulle det bli for få deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 1. september 2017 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

Se våre generelle reisebetingelser