Dálveniehku Álttás – Vintereventyr i Alta

Turist med hette som ser på nordlyset på nattehimmelen i vinterlandskap, Kirkenes, Finnmark, Norge

Jakten på nordlyset, ishotell, samiske tradisjoner og ærlige smaker.

Finnes det noe mer eksotisk og vakkert enn Nord-Norge? Vi tror ikke det. Opplev denne fantastiske landsdelen, samiske tradisjoner, nordlysjakt, nydelig mat, valgfri huskytur eller scootertur…you name it. Vår vintertur til nord er laget med ekte kjærlighet av vår nordnorske kollega og reiseleder, Wenche Samuelsen. Dálveniehku Álttás, en vinterdrøm i Alta. Velkommen!

De lokale og nære ting ivaretas på høyeste nivå, og det er bare å glede seg til at kong vinter holder hoff. Is, snø, hyggelig reisefølge og mange, virkelig høykvalitets-måltider tuftet på råvarer fra området er viktige ingredienser for å gi deg de aller beste minnene. Er du eventyrlysten, liker aktiviteter både ute og inne og ikke er redd for dunjakka, er dette turen for deg. Med våre lokale helter, proffer på nordlys, skal vi jakte på det kanskje vakreste naturfenomen i verden, aurora borealis. Finner vi det (og sjansen sies å være stor på denne tiden), blir det uforglemmelig. Punktum.

Ishotellet i Alta skal selvsagt avlegges et besøk. Like eksotisk og kjølig som det høres ut som. Iglo utenfra og isslott innvendig. Det er stort! Hvert år bygges det opp med nytt tema og ny form. Isbar og skulpturer er kunst av ypperste klasse. Is kommer i mange nyanser og er aldri bare hvitt. Bare vent og se! Aktivitet må til for å oppleve Alta og Finnmark på ekte vis. Om du vil, blir du også med på en frisk og fartsfylt tur på scooter - i en av Europas siste villmarker.

Samisk kultur, reindrift og joik er et selvsagt følge på en reise til Alta. Vi besøker en samisk familie litt utenfor byen. Tradisjoner og et liv ikke mange er så kjent med, gir hverdagsliv nyanser. For samene har opprinnelig mer enn 1000 ord for rein og reindrift. Og mer enn 300 ord for snø. Det gir perspektiv. Vi skal også stifte bekjentskap med den flotte Nordlyskatedralen.

Gode lokale smaker er det absolutt ingen mangel på i Alta. Og våre utvalgte spisesteder på turen er av de ypperste i området. Her er det bare å glede seg!

Avreiser

Det er for tiden ingen avganger på denne reisen som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Klikk på knappen under og fyll ut skjemaet for å være blant de første som får beskjed når en ny avreise er klar. 

Høydepunkter

 • Finnmark på lokalt, ekte og vinterlig vis!
 • Nordlysjakt på vinterhimmelen
 • Besøk i ishotellet Sorrisniva – et virkelig eventyrslott
 • Nydelige måltider tuftet på lokale råvarer fra elv, skog og vidde
 • Det nye landemerket Nordlyskatedralen med utstillingen Borealis Alta. Europas nordligste katedral!
 • Samiske tradisjoner med reindrift, joik, mat og fortellinger

Program

4 frokoster, 2 lunsjer og 4 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår


Dette er inkludert

 • Fly Oslo – Alta t/r med SAS
 • 4 netter på hotell med frokost
 • 2 lunsjer, fire middager (inkl lett måltid på nordlysjakten)
 • Reiseleder fra Carpe Diem

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Utflukter som ikke er en del av programmet, må forhåndsbestilles (snøscootertur og hundekjøring)