nyhet Sjarmerende småby som base

Vår i Villajoyosa - Spania

Fargerike strandhjem i Villajoyosa, en sjarmerende middelhavslandsby i Alicante, Sør-Spania

Våren er kanskje den aller vakreste tiden å besøke feriefavoritten Spania og Costa Blanca. For våren kommer tidlig på disse kanter og det nyter vi til fulle. Med ett hotell å forholde seg til med perfekt beliggenhet, er det lagt opp til både late dager og fine utflukter til andre byer og steder i nærheten. Vi har denne gangen lagt vår elsk på nydelige Villajoyosa som ligger mellom Alicante og Benidorm. Her er det både pastellidyll og sukkertøyfarger på husfasadene. Vaiende palmer lager skygge på en fin sandstrand. April kan være bittelitt tidlig for Middelhavet, men hotellet har basseng i bakhånd der man kan fange solstrålene.

Vi må oppleve og oppdage også. Den hvite kysten har mangt å vise oss. Storbyene Alicante og Valencia når vi lett. Det samme med fiskemarkedet i Calpe og vingård med deilige viner vi skal smake. Lokale toucher blir det med besøk på appelsingård og olivengård. Lokale smaker blir det når vi skal lære å lage paella. Dette blir to fine uker med innslag vi tenker passer for de fleste. Bienvedidos a Villajoyosa!

Avreiser

Det er for tiden ingen avganger på denne reisen som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Klikk på knappen under og fyll ut skjemaet for å være blant de første som får beskjed når en ny avreise er klar. 

Høydepunkter

Program

14 frokoster, 3 lunsjer og 14 middager inkludert

Bærekraftige valg på denne turen:

- Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

- Vi har valgt halvpensjon. Vi spiser middag på hotellet hver kveld. På den måten kutter vi unødvendig transport.

- Vi har valgt lokale restauranter som fremmer lokale produkter og lokalt næringsliv.

- Direkte flyrute. Med mellomlandinger øker utslippet på turen - dette unngår vi ved å fly direkte fra Oslo til Alicante.

- Vi samarbeider med lokale aktivitetsleverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og arbeidsplasser. Vi besøker en økologisk, familiedrevet sitrus farm og en olivengård som også er eiet av familie som har dedikert sin hengivenhet til kvalitet.

- Aktivitetene/flere av aktivitetene på turen er naturbaserte/ikke motoriserte. Vi går til fots rundt saltflakene i naturparken Peñon de Ifach som er hjemsted for over 300 vegetabilske arter, med en viktig tilstedeværelse av trekkfugler og hekkende fugler. Vi vandrer videre til fots til fiske markeded i Calpe, hvor vi blir kjent med en av byens viktigste sjøfartstradisjoner.

- Vi har redusert bruk av unødvendig engangs plastprodukter. Vi tilbyr ikke engangsflasker med vann på turen. Alle deltakere på turen oppfordres til å ta med gjenbrukbar drikkeflaske, som kan fylles underveis.

Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel/Carpe Diem: Bærekraft i Escape Travel

Praktisk informasjon og reisevilkår


Dette er inkludert

  • Fly Oslo–Alicante t/r
  • 14 netter på hotell med frokost hver dag
  • Måltider i henhold til program
  • Alle utflukter og entreer iht. programmet.
  • All transport i følge programmet
  • Lokale guider
  • Reiseleder fra Carpe Diem

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Drikkevarer
  • Tips