Også med besøk i Novi Sad

Snartur til Beograd

Det historiske sentrum av Beograd ved bredden av elven Sava

Med både Beograd - en pulserende storby og Novi Sad

Denne nye høstturen til Serbia og Beograd, i hjertet av Balkan, gleder vi oss til. Beograd er en herlig by som har et ekstra ess i ermet. Den byr på tonnevis av livsglede, gjestfrie byboere og er viden kjent for utelivet sitt. Beliggenheten er akkurat der kjempen Donau og sideelven Sava møtes. Liker du kafeer, er du i rett by. De kalles tradisjonelt «kafanas» og utvalget er upåklagelig stort. Gamlebyen Dorćol sjarmerer seg raskt inn i hjertene våre - her trenger man ikke mer enn å rusle rundt å se litt opp, litt ned og litt til siden for å kose seg.

Beograd er også masse lokal kvalitetsmat, den er breddfull av historie, stilfull og broket arkitektur, men også litt av en realitetssjekk. For det tidligere Jugoslavias hovedstad bærer sine spor av konflikter mellom folkegrupper, utallige kriger opp gjennom og senest i 1999.

Vi skal også utenfor Beograd. Novi Sad er settingen for et snev av småbyfølelse og kan skilte med et av Europas største fort. Vi skal hit, vi skal også til trivelige Sremski Karlovci for vinsmaking. På disse kanter venter en genuin gjestfrihet langt utover det vanlige. Vi finner frodige vinområder som gir mye godt på flaske.

Apropos mye godt - vi har valgt ut et knippe ulike restauranter på turen som viser alt fra det tradisjonelle til det mer moderne og fremtidsrettete. Litt Beograd i et nøtteskall. Byen som alltid evner å reise seg tross motgang og ødeleggelser. Det ligger prentet inn og er serbernes mantra og identitet.

Avreiser

Det er for tiden ingen avganger på denne reisen som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Klikk på knappen under og fyll ut skjemaet for å være blant de første som får beskjed når en ny avreise er klar. 

Høydepunkter

Program

3 frokoster, 2 lunsjer og 3 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår


Dette er inkludert

  • Fly Oslo - Beograd t/r
  • 3 netter på hotell med frokost hver dag
  • Måltider ihht program
  • Alle utflukter i henhold til programmet
  • Reiseleder fra Carpe Diem

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Drikkevarer
  • Tips