Vakre landskap, historie og myter på lokalt vis

Rundreise i Transilvania

Fargerike hus i gamlebyen

Transilvania er en imponerende, historisk region i det sentrale Romania som byr på alt vi ønsker oss. Den har storslått natur, byer med høy sjarmfaktor, middelalderslott, et gjestfritt folk…for ikke å glemme Dracula og alle mytene knyttet til ham. Turen vår går gjennom Transilvanias vakre kulturlandskap hvor tiden virker å ha stått stille siden middelalderen. Det blir også besøk utenfor allfarvei i kjent Carpe Diem-stil. Myter, eventyr eller historie – en reise gjennom Transilvania er en reise gjennom noen av Europas best bevarte hemmeligheter. Navnene Brasov, Sibiu og Sighisoara er byer vi skal bli kjent med i løpet av turen. Vi får med oss både Draculas slott, grevebesøk, lokale møter og mye mer. Bucuresti er kanskje en by som kun forbindes med en viss diktator? Romanias hovedstad byr på mange overraskelser utover det.

Oppsummeringen sier at Transilvania er en sjarmør av rang – her dukker det opp skatter og vakre bygninger titt og ofte. Et stort pluss for reiseleder Trond Aspaas som er kjentmann, guide, forteller og motivator. Dette er den ultimate mannen til å vise deg Transilvania. Han kjenner hver en krik og krok og har kontakter overalt. Gled deg til å være med på en unik reise!

Avreiser

Det er for tiden ingen avganger på denne reisen som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Klikk på knappen under og fyll ut skjemaet for å være blant de første som får beskjed når en ny avreise er klar. 

Høydepunkter

Program

7 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager inkludert

Bærekraftige valg

Bærekraftige valg på denne turen:

- Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

- Hotellet/hotellene vi benytter er lokalt eiet og drevet. På den måten støtter vi lokalsamfunnet direkte og bidrar til lokal arbeidsplasser.

- Vi har valgt lokale restauranter som fremmer lokale produkter og lokalt næringsliv.

- Direkte flyrute. Med mellomlandinger øker utslippet på turen - dette unngår vi ved å fly direkte.

- Vi samarbeider med lokale aktivitetsleverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og bidrar til arbeidsplasser.

- Til lunsjer og middager har vi valgt restauranter som fremmer lokale produkter og lokalt næringsliv.

- Vi har redusert bruk av unødvendig engangs plastprodukter. Vi tilbyr ikke engangsflasker med vann på turen. Alle deltakere oppfordres til å ta med gjenbrukbar drikkeflaske, som kan fylles opp underveis.

Lurer du på hvordan vi jobber med bærekraft i Carpe Diem? Her kan du lese mer: Bærekraft i Escape Travel

Praktisk informasjon og reisevilkår


Dette er inkludert

  • Fly Oslo – Bucuresti t/r
  • 7 netter på hotell inkl frokost
  • Måltider i henhold til program
  • Alle utflukter og entreer iht. programmet
  • All transport i følge programmet
  • Lokale guider
  • Reiseleder fra Carpe Diem er ikke med på flyreisene. Han møter på flyplassen i Bucuresti og følger tilbake dit på retur

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Drikkevarer
  • Tips