Innholdsrik tur til to land

Nord-Makedonia og Albania

By ved havet med strandrestaurant.

Nord-Makedonia er landet som vil overraske deg på så mange plan. Landet er særdeles gjestfritt, fortsatt nokså uoppdaget, i hjertet av Sørøst-Europa. Balkan møter Italia, og dramatisk natur er det ingen mangel på. Landet er fjellrikt og vakkert med ruvende topper på opptil 3000 meter. Nå dobler vi innsatsen med Albania - summen av dette blir en knallfin tur!

Reisen begynner i Skopje der vi skal gjøre oss kjent med variasjonene og kontrastene mellom det gamle og det nye. Så går turen ut til vinområdene der vi skal overnatte på en nydelig vingård. Turen fortsetter til den historiske byen Ohrid som ligger idyllisk til ved den naturskjønne sjøen med samme navn, omringet av dramatiske fjell og vakker natur.

I Albania settes fokus på det lokale og genuine, samtidig som vi besøker historiske og kjente steder som imponerer. Som Berat, «byen med de tusen vinduer». Hovedstaden Tirana er på full fart fremover, men ikke vent en polert by med europeisk standard. Egenartet, derimot, det er den til gangs. Museet Bunk'Art ligger i en tidligere atombunker…

Fine dager ved Ohridsjøen

Tid til bad og avslapping

Reiseleder Anne Marthe kjenner begge land godt

Avreiser

 • 16.08.2024
  12 dager

  Få ledige

  Fra kr 22.690,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Anne Marthe Barfod

Høydepunkter

Program

11 frokoster, 7 lunsjer og 6 middager inkludert

Bærekraftig valg

Bærekraftige valg på denne turen:

- Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

- Hotellet/hotellene vi benytter er i stor grad familedrevne, lokaleide hoteller.

- Til lunsjer og middager har vi valgt restauranter som fremmer lokal mat og lokale leverandører. På denne måten støtter vi lokale bedrifter og arbeidsplasser.

- Direkte flyrute. Med mellomlandinger øker utslippet på turen - dette unngår vi ved å fly direkte.

- Vi samarbeider med lokale aktivitetsleverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og bidrar til loakle arbeidsplasser.

- Aktivitetene/flere av aktivitetene på turen er naturbaserte/ikke motoriserte. Flere av aktivitetene i programmet er til fots og det er flere av aktivitetene som er på stedet vi bor.

- Vi har redusert bruk av unødvendig engangs plastprodukter. Vi tilbyr ikke engangsflasker med vann på turen. Alle deltakere på turen oppfordres til å ta med gjenbrukbar drikkeflaske, som kan fylles underveis.

- Gjennom å delta på denne turen støtter du følgende prosjekter: Trekk frem prosjekter samarbeidspartner støtter, eller prosjekter som besøkes ila. turen.

Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel/Carpe Diem: Bærekraft i Escape Travel

Praktisk informasjon og reisevilkår


Dette er inkludert

 • Fly Oslo - Skopje//Tirana - Oslo
 • 11 netter på hotell. Frokost inkludert hver dag
 • Måltider iht. program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet.
 • All transport i følge program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips

HOTELLER

Vi benytter følgende overnattingssteder på denne turen (med forbehold om bytte til tilsvarende hoteller ved endringer utenfor Carpe Diems kontroll):

Skopje: Bushi Resort & Spa

Vingård Queen Maria: Winery Queen Maria

Ohrid: Su Hotel

Dürres: Olivia's Hill Resort

Tirana: Hotel Doro City