Nyhet Atmosfære, historie og gode smaker

Juletur til Malta

Malta, offisielt kjent som Republikken Malta, er et søreuropeisk øyland som består av en øygruppe i Middelhavet.

Maltas beliggenhet langt sør gjør at vi gjerne kommer besøk - også i jula. Øya har alltid vært i sentrum for ulike historiske begivenheter på grunn av sin strategiske beliggenhet. «Alle» har vært her og lagt igjen sine spor opp gjennom årene. Det blir det et fargerikt samfunn av, både med arkitektur, språk, mat og mennesker. Malta holder også tett kontakt med sin egen identitet.

Omkranset av Middelhavet på sitt aller klareste og blåeste, iblandet sandfargede bygninger i stilig barokk, er hovedstaden Valletta et yndet fotomotiv. De gule klippene stuper ned i havet og skaper en dramatisk kontrast. Goldt, honningfarget og karrig, men allikevel vakkert. Her skal vi bo hele uka. Vi møter en pyntet by som skinner og stråler ekstra i denne søte juletid. Underveis blir det både dypdykk i øyas historie, sammen med lokale produkter og råvarer av det smakfulle slaget.

Utflukt til naboøya Gozo blir det også. Øya som er har mange likheter med Malta - med litt roligere og mindre forhold.

Avreiser

Det er for tiden ingen avganger på denne reisen som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Klikk på knappen under og fyll ut skjemaet for å være blant de første som får beskjed når en ny avreise er klar. 

Høydepunkter

Program

7 frokoster, 1 lunsj og 2 middager inkludert

Bærekraftige valg på denne turen:

- Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

- Hotellet vi benytter er et lokalt eiet og drevet hotell..

- Vi har valgt lokale restauranter som fremmer lokale produkter og lokalt næringsliv. Her kan du lese mer om hva de gjør av bærekraftstiltak: Link til restaurantenes nettsider.

- Vi samarbeider med lokale aktivitetsleverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og arbeidsplasser.

- Vi har redusert bruk av unødvendig engangs plastprodukter. Vi tilbyr ikke engangsflasker med vann på turen. Alle deltakere på turen oppfordres til å ta med gjenbrukbar drikkeflaske, som kan fylles underveis.

Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel/Carpe Diem: Bærekraft i Escape Travel

Praktisk informasjon og reisevilkår


Dette er inkludert

  • Fly Oslo–Malta t/r
  • 7 netter på hotell med frokost
  • Måltider og utflukter i henhold til program
  • All transport i følge programmet
  • Lokale guider
  • Reiseleder fra Carpe Diem

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Drikkevarer
  • Tips
  • 5 euro i eco tax totalt som betales til hotellet av hver enkelt deltaker