Bli med på et dypdykk i et herlig land

Japan i kirsebærblomstringen

Asiatisk kvinne liker å reise i Japan i løpet av vårsesongen.

Sakurafestival, Tokyo, Hakone, japanske alper, Kyoto og Osaka

Japan er på sitt aller vakreste når det er vår. Når kirsebærtrærne sørger for at både by og land fargelegges i rosa og hvitt. Skjønnhet, eleganse og symbolikk. Men her er mer: Kulturkræsj og neonlys i sterk kontrast til tidløs eleganse. Vi skal utforske, oppdage, lære, bli overrasket og imponerte. Være «lost in translation and directions» – så plutselig på sporet igjen. Et land av regler som følges til punkt og prikke, et land av pliktoppfyllelse, tradisjoner og køkultur. Et univers for kreativitet og innovative løsninger.

Vi finner et landskap og en natur som byr på mangfold og variasjon. Ruvende fjell og varme kilder. Moderne storby mot landsby. Og maten – som «foodie» er du fortapt og vil ikke hjem. Rene og uventede smaker åpenbarer seg overalt. Perfeksjon er alltid til stede. Kollektivtransporten er intet mindre enn utmerket.

Tokyo – en av verdens største byer og over 12 millioner innbyggere. Her kolliderer den moderne forbrukermentalitetens travle energi med det tradisjonelle og åndelige. Det er hektisk, men allikevel balansert, med en god porsjon østlig ro. Gateliv er nesten en egen vitenskap. Tegneserie-inspirerte kostymer i alle farger og frisyrer av en annen verden, gir uttrykkene «trendy» og «hipt» en ny mening. Harajuku og Shibuya er bydelene for mote og trender.

Hakone er en nydelig nasjonalpark som ligger like sør for Mount Fuji og ikke langt fra Tokyo. Etter noen spennende, men travle dager i storbyen, kommer hvilepulsen. Naturen briljerer her. Med elver, naturen, varme kilder og omgivelsene. En annen verden.

Kyoto viser oss hjerte og sjel av det tradisjonelle og kulturelle Japan. Her er en overflod av vakre buddhist-templer og shintohelligdommer. Ingen er like. Vakkert anlagte hager og parker pynter opp. Moderne storby med sin del av neonblinkende lys og høye bygninger. Med tradisjonsrike og vakre tehus i bakgater og sidegater til forretningsbygg og shoppingsentre. Kanskje skimter vi hvitsminkede, feminine, litt mystiske maikoer/geishaer i utsøkte og fargerike silkekimonoer som haster forbi i Gions stemningsfulle smågater.

Forbehold: Blomstring, vær og klima er ingen eksakt vitenskap. Alle data tilsier at det skal blomstre på denne tiden, og publiseres årlig i februar. Vær og temperatur råder ingen over.

Avreiser

 • 25.03.2024
  15 dager

  Få ledige

  Fra kr 62.890,-

  Fra: Oslo Lufthavn

Høydepunkter

Program

12 frokoster, 4 lunsjer og 6 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår


Dette er inkludert

 • Fly Oslo – Tokyo//Osaka – Oslo
 • 12 netter på gode hoteller. Frokost inkludert hver dag
 • Måltider i henhold til program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet.
 • All transport i følge programmet
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips