Nyhet Santiago, Valparaiso, Viña del Mar og Pucón

Påsketur til Chile og Andes

Villarica er en av de aktive vulkanene i Chile

Chile er en kraftpakke og nesten et kontinent i seg selv med sin kontrastrike natur. Utseendet bedrar - langt og smalt til tross - her er et rått spekter av mangfold. Med fjorder, skoger, isbreer, innsjøer, vulkaner og snødekte topper.

Chile er samtidig et sprell levende land under overflaten. Vulkaner og geysirer i jordens indre bobler og syder. Spennende og annerledes. Som kontrast, de overmektige Andesfjellene inngir respekt og beundring. Her er flere topper på over 6 000 moh. Nedover igjen åpner Stillehavet for en kystlinje som er få land forunt. Landet er over 4 000 kilometer langt og kysten likeså. Sjømat i verdensklasse nytes gjerne sammen med viner i samme kategori. Chile er et vinland av dimensjoner.

Chile har også byer å regne med. Santiago er storbyen som vet å imponere med stil og lekker utsikt mot Andesfjellene. Valparaiso er kanskje en av Chiles vakreste og mest besøkte byer, her er sjarmfaktoren skyhøy. Ikke så rart, byen formelig klatrer i høyden. Pastellfargede fasader, smale smug, snirklete trapper og værbitte dører topper atmosfæren. Nærheten til der vi skal bo noen netter i Viña del Mar ved Stillehavet beviser at kontrastene alltid hører til.

Turprodusent og lokalkjente Andrea får stjerner i øynene når hun snakker om Chile. Spesielt Pucón og Villarrica står hennes hjerte nær. Chile lindo, som de selv kaller landet sitt, er klar i påsken for Carpe Diem!

Avreiser

 • 20.03.2024
  14 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 61.590,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Karl Gunnar Fjellestad

Høydepunkter

Program

11 frokoster, 6 lunsjer og 7 middager inkludert

Bærekraftige valg på denne turen:

- Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

- Hotellet vi benytter i Santiago byr på bærekraftig teknologiopplevelse. Ved å velge NOVAPARK bidrar vi til å redusere karbonavtrykket på planeten, ettersom alle systemene til hotellet styres med energieffektivitet og fornybare teknologier. NOVAPARK har Leed sertifiseringssystem for bærekraftig bygg. Det ligger sentralt i sentrum av Santiago med gåavstand til de viktigste turistattraksjonene.

- Vi har valgt flere lokale restauranter som fremmer lokale produkter og lokalt næringsliv.

- Vi samarbeider med lokale aktivitetsleverandører som benytter lokale ressurser. På den måten støtter vi lokalt næringsliv og arbeidsplasser. Mange av måltidene inntar vi på lokale spisesteder.

- Flere av aktivitetene på turen er naturbaserte. Vi oppdager flere av stedene til fots. Naturen er hellig for mapuchene og vi får nærmere innblikk i Mapuche indianernes skikker og levesett. Vi skal på lokalt besøk og får servert tradisjonelle og hjemmelaget matretter.

- Vi har redusert bruk av unødvendig engangs plastprodukter. Vi tilbyr ikke engangsflasker med vann på turen. Alle deltakere på turen oppfordres til å ta med gjenbrukbar drikkeflaske, som kan fylles underveis.

Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel/Carpe Diem: Bærekraft i Escape Travel

Praktisk informasjon og reisevilkår


Dette er inkludert

 • Fly Oslo-Santiago t/r
 • Innenriksfly Santiago-Temuco t/r
 • 11 netters innkvartering inkl frokost
 • Lunsjer og middager i henhold til program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet
 • All transport i følge programmet
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips
 • Drikkevarer

Vi trenger din passkopi. Vennligst send oss et bilde av foto-siden i passet ditt til post@carpe-diem.no etter bestilling.