Reisemekka 4. desember kl 13.30 - 19.00 på Det Norske Teatret

Reisemekka

📜 Program 4. desember på Det Norske Teatret

Kl. 13.30: Dørene åpnes
Kl. 14.00: Escapes verden på 20 minutter
Kl. 14.20: Med cruise.no på alle verdens hav
Kl. 15.00: Ingunn Birkeland - strikk med farger
Kl. 15.30: Elvecruise i Europa, Sør-Amerika, Afrika og Asia
Kl. 16.00: Ingvild Tennfjords juletips - og spennende matreiser v/Escape Tema
Kl. 16.30: Escapeaway - fleksible reiser til gode priser
Kl. 17.00: Escape Aktiv- spreke turer i inn- og utland
Kl. 17.30: Carpe Diem - reis alene, men sammen
Kl. 18.00: Eventyrlige Egypt med egyptolog Anders Bettum
Kl. 18.45: Trekning av reisepremier
Kl. 19.00: Takk for denne gang!

Hvert foredrag varer i ca. 20 minutter.

Mellom foredragene kan du besøke våre stands, snakke med turskreddere og reiseledere, la deg inspirere i vårt store Cruise Corner og nyte smaksprøver!

* Med forbehold om endringer i programmet.

📢 Få med deg foredragene:

Portrett av Ingvild Tennfjord

Vinjournalist Ingvild Tennfjords beste juletips

Ingvild Tennfjord er Norges mest leste vinjournalist. Ukentlig når hun nær en million lesere gjennom sine vinspalter i Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad. Sammen med Escape skaper Tennfjord populære turer til vinområder i Spania, Italia, Portugal og Frankrike.

Tennfjord er en ettertraktet foredragsholder, og hennes humoristiske formidlingsevne bidrar til at hun når stadig nye publikumsgrupper med sin entusiasme for vin. På Reisemekka kommer Tennfjord for å lage fest! Fra scenen gir Tennfjord deg sine beste vintips inn mot høytiden, og viser deg hvordan du enkelt kan unngå klassiske mat- og vinfeller i juletiden. Ingvild vil også signere sin siste bok Smak! Bli vinkjenner hjemme fra stand.

Portrett av mann

Anders Bettum om Det gamle Egypt

Anders Bettum er religionshistoriker med gammelegyptisk religion som spesialitet. Bettum er en del av det internasjonale fagmiljøet innen egyptologi og har hatt en rekke forskningsopphold ved museer og læresteder i utlandet. Han deltar også i utgravningene i Tell el-Amarna i Egypt, hvor han har ansvar for en studie av de unike mumiekistene som er funnet der. Siden 2014 har han jobbet som førstekonservator på Interkulturelt Museum (del av Oslo Museum).Han har blant annet skrevet boken Et nytt blikk på det gamle Egypt som kom ut i 2020.

På Reisemekka skal han holde foredraget Nilen i Det gamle Egypt. Nilen var en forutsetning for jordbruket og dermed utviklingen av den egyptiske staten i Nildalen for 6–5000 år siden. Men hva betydde elven for de gamle egypterne? Hvordan ble elven brukt i hverdag og til fest, og hvilken rolle spilte den i det gammelegyptiske verdensbildet?

Dame med fargerike votter.

Ingunn Birkeland

Ingunn Birkeland er utdannet klesdesigner og siden 2005 har hun designet klær, sko, smykker og tekstilkunst under eget navn. Hun har gjort seg bemerket med iøynefallende kjoler designet for norske kulturpersonligheter, og flere av hennes arbeider er innkjøpt av norske museer, deriblant Nasjonalmuseet. Hun er også kjent for rutemønsteret hun har utviklet som en vevteknikk, og overført til ulike produkter som for eksempel emaljesmykker, sko, ullpledd for den norske produsenten Røros Tweed.

På Reisemekka vil hun snakke om klesdesign og fargestrikk – og hun vil også signere boka Strikk med farger på stand.


🤝 SamarbeidspartnereGardsbrenneriet

Gardsbrenneriet holder til på solrike og lune Hauge på nordsida av Gloppefjorden i Nordfjord. Her er det ypperlige vekstvilkår for frukt og bær og tradisjoner for fruktdyrking heilt tilbake til 1800-talet. Stedet har til og med sin egen historiske eplesort!

Sivilingeniørene Synnøve og Jann tok over odelen i 2010 for å satse på produksjon av drikkevarer basert på råvarer fra lgården, og nå har de en lang rekke både alkoholfrie og alkoholholdige drikkevarer. På Reisemekka får du smake på deres sider.

Les mer om Gardsbrenneriet

Liquid Wines

Georgia er verdens eldste vinland, med en rik tradisjon som i dag står på UNESCOs verdensarvliste. Vinen lagres på store leirkrukker som graves ned i jorden for at den skal kunne gjæres og lagres optimalt.

Natia Kurua driver firmaet Gvino og en nydelig georgisk vinbar i Kristiansand. Hun kommer til Reisemekka med et stort engasjement for vinene fra sitt hjemland - kom innom og bli inspirert!


Les mer om Liquid Wines

Concha y Toro Norway

Få en smak av den nye vinen! Concha y Toro Norway er datterselskap av chilenske Viña Concha y Toro som ble etablert 1883 og har hovedsete i Chiles hovedstad Santiago. Morselskapet, Viña Concha y Toro S.A er Latin-Amerikas ledende vinprodusent og eksporterer vin til 140 land og eier 11 300 hektar vinmarker.

Concha y Toro Norway fokuserer på viner fra Chile, Argentina og USA og har mange kjære og velkjente vinmerker i sin portefølje på Vinmonopolet. Vinverden er i stadig utvikling og Concha y Toro er alltid på jakt etter nye trender og vinområder, i tillegg står bærekraftig emballasje høyt på agendaen. På Reisemekka får du smake deres nyheter fra Argentina, Chile & USA.

Les mer om VCT Norway

Aji Spiseri

Aji Spiseri er en restaurant og nabolagskafe på Nydalen, Oslo. Vi har en bred meny basert på lokale råvarer. Menyen er inspirert av våre søramerikanske røtter, mangfoldet og kunnskapen vi har med oss på kjøkkenet.

Hos oss vil du finne knallgode retter til både lunsj, tapas, middag, og ikke minst paella. Plato del dia/dagens rett er alltid en ekstra god overraskelse. Du kan spise hos oss i vårt trivelige lokale eller ta med maten hjem. Vi leverer maten med eller uten kokker til ditt arrangement.

Bienvenidos!

Les mer om Aji spiseri her

SeaDream Yacht Club

Prøv et cruise på en yacht!

SeaDream Yacht Club er herlig luksuriøst, og med sin uformelle eleganse, prisvinnende service og inspirerende reiseruter, er det ikke rart at rederiet er topprangert av reisemagasinet Conde Nast.

Rederiet er norsk, privateid og SeaDreams filosofi er perfeksjonisme i alle ledd. Med et mannskap på 95 og maksimalt 112 gjester, føler du at du nesten er på din egen private yacht.

SeaDream kan kun bestilles via en av Escape sine cruisespesialister.

Les mer om SeaDream Yacht Club

Explora Journeys

Explora Journeys har som mål å forvandle og redefinere luksuscruise, med elegante skip og berikende reiseruter.

Som gjest vil du kunne oppdage mer og dvele lenger på hvert reisemål. Rederiet passer for den nysgjerrige reisende som ønsker å skape minner som varer lenge etter selve cruiset om bord et flytende boutique hotell med mange særegne og luksuriøse detaljer.

Les mer om Explora Journeys

Norwegian Cruise Line

Med 19 prisvinnende skip og en hyggelig, uformell atmosfære passer Norwegian Cruise Line for deg som er opptatt av frihet og fleksibilitet når du reiser på ferie.

Rederiet er opptatt av å gi deg et cruise på dine premisser, og er ypperlig for par, soloreisende, familier og storfamilien som ønsker å skjemme bort smaksløkene, nyte strålende underholdning og delta på spennende aktiviteter. Spis når du vil, og benytt deg av alle skipets fasiliteter.

Hos NCL finner du et stort utvalg romslige og moderne lugarer og suiter, samt et eksklusivt suitekonseptet kalt The Haven.

Les mer om Norwegian Cruise Line

Azamara

Med mottoet ''Destination celebration'' er Azamara en stødig favoritt som alltid leverer.

Rederiet er meget reisemålsfokusert. Ved å ligge lengre i havn, og gjerne meget sentralt, har du mer tid til å utforske på egenhånd, eller bli med på spesialutviklede utflukter. På seilingsruter som tillater det ligger skipet over natten slik at du kan nyte det lokale nattelivet.

Vi tror uansett at du kommer til å trives så godt om bord at alt annet bare er bonus.Azamara vil være et godt alternativ dersom du er ute etter et elegant cruise som tilbyr utmerket mat og service.

Les mer om Azamara

Cunard

Cunard er et rederi i utvikling. Selv om de bevarer sin ikoniske stil og eleganse, byr de på en leken luksus og sofistikert moro – der alle er velkomne!

Ønsker du å prøve noe klassisk, med en tvist? På et cruise med Cunard handler det ikke om å fraktes fra sted til sted. Det er den behagelige, avslappende, stimulerende og luksuriøse følelsen av ferie, og det gode livet om bord, som er målet. Og du kommer garantert til å skjemmes bort.

Les mer om Cunard

Celebrity Cruises

Celebrity Cruises blir stadig hyllet for sitt kjøkken, servicen og de elegante skipene. De er også det eneste rederiet som har mottatt 4 stjerner i 'Forbes Travel Guide'.

Rederiet passer for voksne og kvalitetsbevisste cruisere, som setter pris på avslappet luksus, spennende reiseruter, samt førsteklasses mat og vin.

Menyene om bord er utviklet av Michelin-stjernekokker og gjenspeiler gjerne reisemålene skipene besøker. Du kan velge mellom over 300 reisemål og seilingsruter over hele verden, inkludert Middelhavet, Karibien, Sør-Amerika, Alaska, Hawaii, Asia, Oceania og Stillehavet, samt ekspedisjonscruise i Galapagos.

Les mer om Celebrity Cruises

MSC Cruises

På et MSC-skip skal det godt gjøres å kjede seg! Rederiet er kjent for å ha skip fullpakket med opplevelser – for folk i alle aldre. Her trives både familier, par og enslige.

MSC Cruises har ruter over hele verden, spesielt populært er Middelhavet, Nord-Europa, Karibien, Sør-Afrika og Sør-Amerika. Rederiet tilbyr tilpassede opplevelser, så når du velger din foretrukne lugartype, vil du også velge hvilke unike opplevelser du ønsker på din ferie.

Med konseptet MSC Yacht Club kan dere oppgradere reisen ytterligere for å få følelsen av å være på et mindre skip, men likevel ha tilgang til alle skipets fasiliteter.

Les mer om MSC Cruises

Våre bevingede partnere

De aller fleste av våre reiser starter med en flytur - veldig ofte med et av flyselskapene som kommer til å stille smilende på Reisemekka. Har du tenkt over hvilket selskap du skal fly med på din neste tur? Slå av en prat med deres representant, lær noen nye triks og gled deg til reisen!

Reisespesialister fra alle områder av Escapes reiseunivers vil være tilstede

Carpe Diem

Carpe Diem er turoperatøren for deg som reiser alene, men som ønsker å reise sammen med andre reiseglade på ferie. Hos oss får du godt reisefølge og en kunnskapsrik og engasjert reiseleder. Våre grupper er mellom 15-25 deltakere, det er sosialt og hyggelig og lett å finne nye reisevenner.

Vi har turer over hele verden, fra drømmestrender på Maldivene til fjelltur i Valdres. Du kan bli med på vandretur, sykkeltur eller kajakktur, eller nyte livet på elvecruise - for å nevne noe!

Skreddersøm

Drømmer du om safari i Afrika, rundreise i Sør-Amerika, øyparadis i Det indiske hav, en spennende reiserute i Europa - eller kanskje noe helt annet? Vi har noen meget bereiste turskreddere som gjerne setter opp drømmeferien for deg - akkurat som du ønsker. Med sitt store nettverk verden over vet de hvor de beste overnattingsstedene er, hvordan legge opp de gode reiserutene - og de kan få gode dealer som du ikke får på egen hånd. Storfamilie på tur, opplevelsesferie for deg og din kjære eller en vennetur, kom med ønskene dine til avdelingen for skreddersøm.

Elvecruise

Vi har elvecruise over hele verden på menyen! På et elvecruise seiler du gjennom land, og du kommer tett på dagliglivet langs elven. Skipene legger også til sentralt i byene vi besøker, så stort sett kan du bare rusle rett av skipet og oppleve.

Europeiske klassikere som Donau, Rhinen og Rhône byr på et mangfold av kulturelle skatter, livlig storbyliv og avslappet landsbyliv. Du kan også dra på elvecruise i Italia, Spania - eller hva med Douro i Portugal? Vi har også eksotiske seilinger på blant annet Nilen og Mekong. Skipene er førsteklasses, og erfaren reiseleder er selvsagt med.


Escapeway

Escapeaway er Escape-familiens nyeste skudd på stammen. Skreddersy ferien din på aller enkleste vis: Vi har håndplukket de best anmeldte hotellene (alle hotellene våre har minst karakter 4 av 5 på Tripadvisor). Legg til de rimeligste flybillettene og eventuelt leiebil i samme samme bestilling, så har du alt samlet på ett sted – til konkurransedyktige priser. Om det er ferie på vingård i Italia, familieferie med noe spennende for alle aldersgrupper, storbyferie, bilferie eller romantiske "gjemmesteder" – hos Escapeaway kan du bestille hele reisen.

✨ Sjekk ut våre Hideaways, overnattingsstedene som har det lille ekstra.

Firmaturer

Ønsker dere en kickoff-helg i nærområdet, eller kulturelt påfyll i utlandet? Kanskje er det viktig å gjøre noe helt annet enn jobb med kollegene og skape morsomme minner og godt samhold? Avdelingen for firmaturer planlegger og gjennomfører alle typer firmaturer, konferanser og gruppereiser. Er du med i et lag eller forening, korps eller kor? Vi ordner reisen for dere.

Dere får en egen prosjektleder, nettside med presentasjon av reisen, program og med påmelding, og vi tar oss av alle praktiske detaljer med betaling, reisedokumenter og alt som måtte oppstå av stort og smått.

Cruise

Vi tilbyr alle slags cruise – fra nærcruise i Nord-Europa til cruise i Middelhavet, karibiske cruise og spektakulære verdenscruise.

Escape tilbyr cruise med reiseleder som tar seg av alle praktiske detaljer og guider deg trygt rundt på drømmecruiset ditt. For deg som vil reise på egen hånd, har Cruise.no by Escape cruise over hele verden, og vi samarbeider med alle ledende rederier. Her får du alt fra cruise med mange opplevelser til overkommelige priser, til den ypperste luksus. I vår cruiseportal får du Nordens største utvalg av cruise online, og ringer du til oss, får du snakke med våre hyggelige medarbeidere med lang cruiseerfaring.

Temareiser

Fra ørken til urban jungel, frodige vinmarker og kritthvite strender – våre temareiser tar deg rundt om i verden, og også til store opplevelser i vårt eget land. På Europa-turene våre får du både "må se-severdigheter" og mer spesielle godbiter som du kanskje ikke visste om. Kanskje frister det med et eventyr litt utenfor allfarvei – hva med Georgia eller en rundreise i Armenia? Vi har også mat- og vinturer med vineksperter som Ingvild Tennfjord og Geir Salvesen.

På våre verdensturer kan du oppleve eksotiske reisemål sammen med en erfaren reiseleder, og det siste året har vi også utviklet en rekke flotte Norges-turer.

Escape Aktiv

Fottur, skiferie, kajakkferie – eller hva med yoga? Vi kan aktiv ferie! Vår spennende turmeny er godt tilrettelagt av våre turskreddere. På fotturer trenger du bare å bære en lett dagstursekk, og kunnskapsrike lokalguider gir deg innsikt i stedets historie og kultur.

På de fleste reisene er også norsk turleder med. Store naturopplevelser, herlig lokalmat – og mange nye bekjentskap venter deg. Uansett om du reiser alene, som et par eller med en venn, blir du fort en del av gruppen. Aktive turer er sosialt og gøy!

Ofte stilte spørsmål om Reisemekka

Her er alt du trenger å vite om Reisemekka 2023 i kortversjon.