Jeg tar livet med ro

Zimbabwe, Botswana, Zambia og Victoriafallene

Ny, spennende reise til Zimbabwe, Botswana og Zambia – med Victoriafallene og snartur innom Namibia.

Afrikafeberen vil ingen ende ta! Vi fortsetter å lage nye kombinasjoner, nå en tur med litt roligere tempo. For første gang blir det safari og besøk i selve Zimbabwe og Hwange. Denne parken er like stor som Serengeti. Tenk low-key, men med et unikt og rikt dyreliv. En enorm bestand av elefanter. Der vi innimellom kan være alene blant dyrene i Afrika. Her er det ikke mange turister. Ubetalelige minner. Så venter superkombinasjon med Botswana, Zambia og Victoriafallene for å toppe det hele. Botswana regnes som safariens «Rolls Royce», så dette kan du ikke gå glipp av. Eksklusivt og vakkert.

Blendende, vakre Botswana, der kongene også har snabler. I nasjonalparken Chobe regjerer titusenvis av majestetiske elefanter som de kongene de er, i tillegg til et vell av andre arter og et rikt fugleliv. Safari blir det både til lands og til vanns på Chobe-elven. Chobe er også velkjent som en av de aller beste parkene for dyreliv – og det sier ikke lite!

Så kommer buldrende torden, enorme kaskader og ufattelige mengder av vann, damp og fuktighet og regnbue-idyll ved Victoriafallene. Ualminnelig imponerende er det. Et underverk av en naturens skapelse. Wow-faktor garantert! Nok av tid til å jakte adrenalin. Her er tilbud til alle som elsker at det kiler i magen eller mer. Perfekt også for å nyte natur, fargerike fugler og mektig natur uten høy puls. Vi opplever Victoriafallene både fra Zimbabwe og Zambia-siden.

Er du av den oppfatning om at det aller beste på ferie er litt aktiviteter iblandet med nok tid til egne sysler – da er dette Afrikaturen for deg.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter - mange..

 • Safari i Hwange, Zimbabwe, nært, personlig til dyrene i Afrika
 • The big five, vi jakter med blikk og fotolinse både i Hwange og Chobe
 • Safari i Chobe, Botswana, kjent for sin enorme artsrikdom og sine enorme flokker av elefanter
 • Båtsafari i Chobe, det yrer av liv overalt på disse kanter
 • Botswana er safariens «Rolls Royce» – litt av en sammenligning men det stemmer
 • En skal ikke kimse av litt deilig avslapning ved basseng på lodgene heller
 • Vann betyr ikke det samme lenger etter å ha besøkt Victoriafallene
 • Elvecruise på Zambezi
 • Ubeskrivelig vakker er fossen, innrammet med regnskog, fugler og dyr
 • Opplev Victoria Falls i ulik skala av action og adrenalin – eller helt rolig
 • Tid til egne sysler og avslapping underveis, hva med tur til Zambias Livingstone som ligger nært fossen?
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem!
 • Victoria Falls, Zambezi, River, Zambia, Zimbabwe
 • Zambezi, River, Zambia, Zimbabezi
 • Victoria Falls, Zambezi, River, Zambia, Zimbabezi
 • Victoria Falls, Zambia, Zimbabwe, Zambezi River
 • Victoria Falls, Zambia, Zimbabwe
Dag 1

26. juni - Avreise Norge

Med Ethiopians rute fra Oslo reiser vi forventningsfulle fra Gardermoen. Det er avreise om kvelden.

(-/-/-)

 

 

Snart er vi i Hwange og møter disse kjempene
Dag 2

27. juni - Ankomst Victoriafallene, så til Hwange Safari Lodge

Flybytte i Addis og samme selskap videre til Zimbabwe og Victoria Falls flyplass. Etter ankomst midt på dagen, går vi gjennom immigrasjonen, kjøper visum og får transport til Hwange (cirka to timer).

Lodgen vi skal bo på, Hwange Safari Lodge, ligger like ved grensen til selve nasjonalparken. Her er svømmebasseng, to restauranter og bar. Alle rom har a/c og her skal vi være i to netter. Vi sjekker inn, puster ut litt og nyter at vi er i Afrika. Så samles vi til felles middag og legger planer for de kommende dagene. MYE skjer, og det blir også tid til å fordøye.

Hwange er diger. 14 600 kvadratkilometer (omtrent som halve Belgia).
Her er et meget rikt og mangfoldig dyreliv. Man vet aldri hva man ser på safari, det er det som alltid er så spennende og uventet. Vi kan aldri gi noen garanti, men mye er på vår side når vi snakker om denne parken. Det er over 100 ulike typer dyr her. Det er løver, sjiraffer, bøfler, leoparder, geparder, hyener og villhunder. Villhunder er ikke så vanlige i alle parker, men her er det en stor bestand. Neshorn finnes, men er sjeldne å få øye på. Og elefanter i lange baner. En av de aller største bestandene av disse majestetiske kongene i hele verden bor og lever her. Over 40 000 av dem. Tipper vi møter på noen av dem… Fugler er det også en hel masse ulike arter av – over 400. Summa summarum en park å regne med og vi skal ut å oppdage den.

Et lite apropos – Krugerparken i Sør-Afrika har cirka 1,2 millioner besøkende, Hwange har 40 000. Vi elsker og verdsetter begge parker, men her ser du litt forskjell.

(-/-/M)

Familieidyll
Dag 3

28. juni - Safari i Hwange!

Ring, ring – er en på safari må en opp i otta. En kopp te/kaffe venter før avreise. Ta vare på natten litt til. Det er helt stille, det er mørkt. Det magiske er når fuglene begynner så smått å kvitre. Mer og mer. Alt våkner til liv, gradvis. Plutselig er dagen i gang, lydene og lyset endrer seg fort…

Om du er på din første safari eller din hundrede, ingen vet hva som venter. Det sitrer alltid litt ekstra når bilen og sporfinner starter opp. Her er det åpen landrover, så alt skal ligge til rette for gode vyer.

Hva er det med safari som er så spennende? For safari er en skjellsettende opplevelse som gir avhengighet. Vi skal sørge for at du skal bli dus med parkens store dyrebestand. For her kan mange kalle parken sitt hjem. Spennende. Etter noen timer, reiser vi tilbake til lodgen for brunsj. Midt på dagen er det uansett varmt for både oss og dyr, så da er det perfekt å innta en avslappende stilling ved bassenget.

Om ettermiddagen møtes vi igjen, da skal vi på ny safari som akkompagneres med sundowner. Solnedgangene er alltid magiske i Afrika. De markeres som seg hør og bør med noe godt i glasset og hyggelig selskap.

(F/L/M)

 

 

 

 

 

Mat må man ha
Dag 4

29. juni - Til Victoriafallene, Zimbabwe-siden

Turen går fra Hwange til Elephant Hills Resort. Denne lodgen ligger kun fire kilometer unna fallene. Her er det tre restauranter og rommene har a/c. Og selvsagt svømmebasseng.

Zambia og Zimbabwe jo deler på dette naturlige underverket. Vi skal over til Zambia senere på turen.

Nordmenn er godt vant når det gjelder fosser, vi har skikkelige saker hjemme og lar oss ikke så lett imponere. Men dette er ingen vanlig foss. Navnet sier også sitt: Mosi-oa-Tunya betyr rett og slett «Røyken som tordner» og her snakker vi vannmasser! Når vannføringen er på det største, styrter det 10 millioner liter i minuttet utfor den 100 meter høye skrenten. Har du sett Niagara Falls? Dette er enda større, enda bredere og høyere. Og ikke glem hva som ligger rundt – den magiske regnskogen rammer inn fossefallet på aller beste måte. Naturen er enestående sånn. Med gåtefull damp, glitrende regnbuer og et rikt fugle- og dyreliv er det bare å klype seg i armen.

Vi skal sammen på elvecruise på Zambezi. Zambezi er den fjerde største elva i Afrika, bare slått av Nilen, Zaire og Niger. Kilden er nord-vest for Zambia og flyter cirka 2 800 kilometer ut i elvemunningen i Mosambik og inn i Det varme, indiske hav. Elvecruise er en gyllen mulighet til å bli kjent med området og dyrelivet! Dette er et to timers elvecruise om bord i en større båt, der det gjelder å speide etter dyr både til vanns og til lands. Fra båten er det flodhester og krokodiller som kan ses i tillegg til andre som beveger seg på land. Et deilig cruise for å få et annet perspektiv.

Måltider som ikke er en del av programmet, organiseres av reiseleder, det gjelder for hele turen. Den som vil være med, blir med.

(F/-/-)

Zambezi
Dag 5

30. juni - Victoriafallene, dag til egen disposisjon

I dag bestemmer du selv hva du gjør. Tar livet med ro, eller søker opplevelser med større eller mindre deler av adrenalin. Disse aktivitetene bookes og betales på plass. Følgende gjøres fra Zimbabwe-siden – fartsfylte greier og ikke for deg med høydeskrekk.

White Water Rafting:
For adrenalinjunkies – rafting nedover elven nedenfor Victoriafallene. NB – krever god fysisk form.

Flying fox: Der elva svinger seg ned Batoka Gorges er en kabel festet fra den ene siden til den andre. Ja, du flyr over juvet…

Gorge swing: En gigantisk huske som er 95 meter lang og svinger 120 meter over Zambezi. 70 meter i fritt fall før du begynner å huske….

Zip line: Adrenalinkick med stor A. Med en fart på 100 kilometer i timen, aker du 425 meter over juvet, 120 meter over bakken. Hei hvor det går!

Kanotur på Zambezi: En deilig måte å oppleve skjønnheten, stillheten og dyrelivet på.

Om du ønsker noe i roligere tempo, er det også mulig. Det er også et lokalt marked i Victoria Falls med kunsthåndverk. De har ofte mye fint.

Det tilbys også et helt spesielt kunstprosjekt som har med elefanter å gjøre. Wild Horizons Elephan Sanctuary og Art of Africa samarbeider om denne opplevelsen. Du maler, omringet av elefanter midt i det afrikanske landskapet. Turen varer omtrent tre timer og det er inkludert lunsj.

Uansett hva du har brukt dagen til, møtes vi om kvelden til felles middag. Boma dinner! Nå blir det trommer, dans og sang – sammen med god mat. Våger du å prøve krokodillekjøtt? I kveld har du sjansen og det er ellers mange andre spesialiteter å velge mellom.

(F/-/M)

 

Om du vil...
Dag 6

1. juli - Botswana

Etter frokost og utsjekk skal vi til nytt land! Botswana og Chobe. På veien hit møtes fire land: Botswana, Namibia, Zimbabwe og Zambia. Ikke verst!

Nasjonalparken Chobe byr rett og slett på litt av noen safariopplevelser. Om vi snakker tall, finnes det 75 arter av pattedyr og 450 fuglearter her – regn med å la deg imponere av det som venter. Her er enorme flokker majestetiske elefanter, kule bøfler, hylende hyener, superjegerne villhundene, ultraraske geparder, smidige leoparder og smekre, grasiøse antiloper. For å nevne noe.

Lodgen vår har selvsagt svømmebasseng, og et privat uteområde med lekker utsikt over elven. Her skal vi kose oss!

Om ettermiddagen skal vi ut på elven igjen for mer safari, nå fra båt. Kan vi tenke oss noe bedre enn å se parker og områder fra flere perspektiv?

(F/-/M)

 

Jeg bare sitter på:)
Dag 7

2. juli - Safari Botswana og Chobe nasjonalpark

Det er ingen syvsovere på safari, det vet vi nå. Vi vekkes tidlig, dyrene venter! Herfra kjører vi ut på eventyr. På utkikk etter gjespende, gedigne flodhester, sjiraffer med halser så lange at det nesten ikke burde være mulig, smekre antiloper så grasiøse som en ballerina, og hyener som nesten ser klossete ut, i tillegg til elefanter. Og stilige, stripete sebraer såklart. Det er heldigvis proffer som er med oss som sørger for at vi får beskjed – disse finner «alt».

Tilbake til lodgen for brunsj eller om vi kaller det lunsj.

Etter dette skal vi ut på noe vi kaller «Namibian Village Walk». Vi forlater Chobe i båt – ikke glem passet i dag, da vi skal krysse grensen ved Kasane. Målet for dagen er øya Impalila, og vips så var vi i Namibia. Såvidt, men allikevel. Vel i land rusler vi de 15 minuttene det tar til den lille landsbyen. Her venter det oss et annerledes innblikk i hvordan de lokale her lever, og har gjort det i generasjoner. Pluss at det er et skikkelig gammel baobabtre her, hele 2000 år skal det være. Det er digert. Disse trærne kan bli 30 meter høye og ha en stamme på over sju meter i diameter. Disse kjempene er preget av myter, poesi og er et viktig og vakkert innslag i mange afrikanske landskap.

(F/-/M)

Ikke så lett å spise på bakken om du er sjiraff
Dag 8

3. juli - Ankomst Zambia og Victoriafallene

Vi reiser fra Chobe og Botswana og setter kursen mot Zambia og Victoriafallene. Her ligger resortet vårt der vi skal være i tre netter, Avani Victoria Falls Resort. Det ligger kun ti minutter å gå fra Victoriafallene og som gjest har du gratis adgang til å se og oppleve mer. Her er alt lagt til rette for noen late og/eller opplevelsesrike dager. Aktiviteter og måltider organiseres og betales på plass, reiseleder vil selvsagt bidra til dette. Hotellet skaffer gjerne transport for deg som vil ta turen til Livingstone. Det er ikke lange turen, en drøy mil.

(F/-/-)

Vårt hotell ved Victoria Falls...og en av naboene våre :-)
Dag 9 og 10

4. og 5. juli - Zambia og Victoriafallene

Nå har vi to dager der du selv bestemmer tempoet.  I kjent stil foreslås det ting med futt og fart som:

Helikoptertur – englenes flytur 12-13 minutter eller 20-22 minutter med wow-wow-wow! Oversikt – ja takk! Denne må forhåndsbestilles hos Carpe Diem i god tid før avreise og koster kr 2 235,- Siste bestillingsfrist er 22. april 2019.

Du kan også ta turen over fallene med microlight-fly 12-13 minutter.

Som nevnt er det kort vei til Zambias tidligere hovedstad. Siden 1935 har Lusaka hatt denne tittelen. Livingstone er en forholdsvis liten, koselig og avslappet by som er verdt et besøk. Langt tilbake i tid var dette byen der det skjedde på disse kanter. Glamour var ikke noe fremmedord, Livingstone tiltrakk seg kongelige og berømtheter med sine flotte art deco-bygninger.  Det er ingen tvil om hvor navnet kommer fra. Dr. David Livingstone var den kjente skotske misjonæren og eventyreren som utforsket store deler av Afrika. Alle kjenner navnet.

Livingstone Museum er en nasjonal stolthet med et imponerende galleri som tilhørte Livingstone. Han døde i det nordlige Zambia i 1873 og selv om han er begravet i Westminster Abbey, ligger hjertet hans under et mpundu-tre. Bokstavelig talt.

Siste kvelden blir det felles avskjedsmiddag.

(F/-/-) 4. juli
(F/-/M) 5. juli

 

Dag 11

6. juli - Avreise Victoriafallene mot Norge

Hva kan vi si – siste dagen av vårt afrikanske eventyr er ubønnhørlig her og det er på tide å vende hjemover. Ethiopian flyr oss fra Victoria Falls midt på dagen. Første etappe går til Addis Abeba. Der blir det flybytte og mellomlanding.

(F/-/-)

Victoriafallene i annet lys
Dag 12

7. juli - Ankomst Norge

Vi beregner å lande på Oslo Lufthavn om morgenen med direkteflyet fra Addis Abeba.

(-/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 39 940
Tillegg for enkeltrom: kr 3 990

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Victoria Falls-Oslo med Ethiopian Airlines
(Ta kontakt for tilbud om tilslutningsbillett om du reiser fra andre flyplasser)
Flyskatt og avgifter pr 16. september 2018
9 netter på hoteller/lodger i turistklasse
Daglig frokost og 1 lunsj/ 6 middager
Alle utflukter og entreer iht. program
Parkavgift til aktuelle nasjonalparker
All transport i følge program
Lokale guider
Tips til bærere på hotellene
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Visum til Zambia og Zimbabwe
Visum til Zimbabwe, kjøpes ved ankomst pt. 30 USD (kontant) single entry og 45 USD for dobbel
Visum til Zambia, kjøpes ved grensepassering pt. 50 USD (kontant)
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Utflukter som bestilles ekstra som forklart i programmet (Helikoptertur kr 1 985 forhåndsbestilles hos Carpe Diem innen 22. april 2019)
Tips
Drikkevarer
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Her må du ha flere blanke sider i passet, da det blir en del stempler underveis. Passet inneholde minst to blanke sider pr land. Norske borgere må ha visum til Zimbabwe og Zambia, dette kjøpes ved ankomst og betales av hver enkelt i USD.

Norske statsborgere trenger ikke visum til verken Namibia eller Botswana. Om du ikke er norsk statsborger, sjekk med ambassader/konsulat.

Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege, vaksinekontor eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise. Det er risiko for malaria på denne reisen og malariaprofylakse hører med. Ta kontakt med din fastlege eller vaksinasjonskontor i forhold til dette og husk at dersom du skal ha andre vaksiner – begynn forberedelser seks uker før avreise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser