Zimbabwe, Botswana, Zambia og Victoriafallene

Zimbabwe, Botswana, Zambia og Victoriafallene

Cumulonimbus stormskyer bygger seg opp bak en gruppe afrikanske elefanter som drikker og bader i sumpmark i regntiden i Chobe nasjonalpark, nord i Botswana, Sør-Afrika.

Ønskereprise av denne fantastiske reisen med MYE safari

Afrika er manges drømmereise nummer en. Vi fortsetter å lage nye kombinasjoner, nå en tur med litt roligere tempo. For andre gang blir det safari og besøk i selve Zimbabwe og Hwange. Denne parken er like stor som Serengeti. Tenk low-key, men med et unikt og rikt dyreliv. En enorm bestand av elefanter. Der vi innimellom kan være alene blant dyrene i Afrika. Her er det ikke mange turister. Ubetalelige minner. Så venter superkombinasjon med Botswana, Zambia og Victoriafallene for å toppe det hele. Botswana regnes som safariens «Rolls Royce», så dette kan du ikke gå glipp av. Eksklusivt og vakkert.

Blendende, vakre Botswana, der kongene også har snabler. I nasjonalparken Chobe regjerer titusenvis av majestetiske elefanter som de kongene de er, i tillegg til et vell av andre arter og et rikt fugleliv. Safari blir det både til lands og til vanns på Chobe-elven. Chobe er også velkjent som en av de aller beste parkene for dyreliv – og det sier ikke lite!

Så kommer buldrende torden, enorme kaskader og ufattelige mengder av vann, damp og fuktighet og regnbue-idyll ved Victoriafallene. Ualminnelig imponerende er det. Et underverk av en naturens skapelse. Wow-faktor garantert! Nok av tid til å jakte adrenalin. Her er tilbud til alle som elsker at det kiler i magen eller mer. Perfekt også for å nyte natur, fargerike fugler og mektig natur uten høy puls. Vi opplever Victoriafallene både fra Zimbabwe og Zambia-siden.

Er du av den oppfatning om at det aller beste på ferie er litt aktiviteter iblandet med nok tid til egne sysler – da er dette Afrikaturen for deg.

Høydepunkter

 • Safari i Hwange, Zimbabwe, nært, personlig til dyrene i Afrika
 • The big five, vi jakter med blikk og fotolinse både i Hwange og Chobe
 • Safari i Chobe, Botswana, kjent for sin enorme artsrikdom og sine enorme flokker av elefanter
 • Båtsafari i Chobe, det yrer av liv overalt på disse kanter
 • Botswana er safariens «Rolls Royce» – litt av en sammenligning men det stemmer
en mannlig løve slapper av etter parring i Kruger nasjonalpark, Sør-Afrika
+14
+13

Program

9 frokoster, 1 lunsj og 7 middager inkludert

Dag 1

Avreise Norge

Med Lufthansa reiser vi forventningsfulle fra Gardermoen om kvelden. Mellomlanding og flybytte i Frankfurt, så fortsetter ferden med samme selskap til Johannesburg.

Dag 2

Ankomst Victoriafallene så til Hwange

Middag

Fra Johannesburg fortsetter vi med Lufthansas partner Comair til flyplassen ved Victoriafallene. Etter ankomst midt på dagen, går vi gjennom immigrasjonen, kjøper visum og får transport til Hwange (cirka to timer).

Lodgen vi skal bo på, Hwange Safari Lodge, ligger like ved grensen til selve nasjonalparken. Her er svømmebasseng, to restauranter og bar. Alle rom har a/c og her skal vi være i to netter. Vi sjekker inn, puster ut litt og nyter at vi er i Afrika. Så samles vi til felles middag og legger planer for de kommende dagene. MYE skjer, og det blir også tid til å fordøye.

Hwange er diger. 14 600 kvadratkilometer (omtrent som halve Belgia). Her er et meget rikt og mangfoldig dyreliv. Man vet aldri hva man ser på safari, det er det som alltid er så spennende og uventet. Vi kan aldri gi noen garanti, men mye er på vår side når vi snakker om denne parken. Det er over 100 ulike typer dyr her. Det er løver, sjiraffer, bøfler, leoparder, geparder, hyener og villhunder. Villhunder er ikke så vanlige i alle parker, men her er det en stor bestand. Neshorn finnes, men er sjeldne å få øye på. Og elefanter i lange baner. En av de aller største bestandene av disse majestetiske kongene i hele verden bor og lever her. Over 40 000 av dem. Tipper vi møter på noen av dem… Fugler er det også en hel masse ulike arter av – over 400. Summa summarum en park å regne med og vi skal ut å oppdage den.

Et lite apropos – Krugerparken i Sør-Afrika har cirka 1,2 millioner besøkende, Hwange har 40 000. Vi elsker og verdsetter begge parker, men her ser du litt forskjell.

Leopard Against Blue Sky

Ses vi i Hwange?

Dag 3

Safari i Hwange!

Frokost, lunsj og middag

Ring, ring – er en på safari må en opp i otta. En kopp te/kaffe venter før avreise. Ta vare på natten litt til. Det er helt stille, det er mørkt. Det magiske er når fuglene begynner så smått å kvitre. Mer og mer. Alt våkner til liv, gradvis. Plutselig er dagen i gang, lydene og lyset endrer seg fort…

Om du er på din første safari eller din hundrede, ingen vet hva som venter. Det sitrer alltid litt ekstra når bilen og sporfinner starter opp. Her er det åpen landrover, så alt skal ligge til rette for gode vyer.

Hva er det med safari som er så spennende? For safari er en skjellsettende opplevelse som gir avhengighet. Vi skal sørge for at du skal bli dus med parkens store dyrebestand. For her kan mange kalle parken sitt hjem. Spennende. Etter noen timer, reiser vi tilbake til lodgen for brunsj. Midt på dagen er det uansett varmt for både oss og dyr, så da er det perfekt å innta en avslappende stilling ved bassenget.

Om ettermiddagen møtes vi igjen, da skal vi på ny safari som akkompagneres med sundowner. Solnedgangene er alltid magiske i Afrika. De markeres som seg hør og bør med noe godt i glasset og hyggelig selskap.

Neshorn på savannen, Afrika.

Neshorn håper vi å se!

Dag 4

Safari først, så til Victoriafallene, Zimbabwe-siden

Frokost

Vi skal på mer safari!

Så går turen går fra Hwange til Elephant Hills Resort. Denne lodgen ligger kun fire kilometer unna fallene. Her er det tre restauranter og rommene har a/c. Og selvsagt svømmebasseng.

Zambia og Zimbabwe deler på dette naturlige underverket. Vi skal over til Zambia senere på turen.

Nordmenn er godt vant når det gjelder fosser, vi har skikkelige saker hjemme og lar oss ikke så lett imponere. Men dette er ingen vanlig foss. Navnet sier også sitt: Mosi-oa-Tunya betyr rett og slett «Røyken som tordner» og her snakker vi vannmasser! Når vannføringen er på det største, styrter det 10 millioner liter i minuttet utfor den 100 meter høye skrenten. Har du sett Niagara Falls? Dette er enda større, enda bredere og høyere. Og ikke glem hva som ligger rundt – den magiske regnskogen rammer inn fossefallet på aller beste måte. Naturen er enestående sånn. Med gåtefull damp, glitrende regnbuer og et rikt fugle- og dyreliv er det bare å klype seg i armen.

Vi skal sammen på elvecruise på Zambezi. Zambezi er den fjerde største elva i Afrika, bare slått av Nilen, Zaire og Niger. Kilden er nord-vest for Zambia og flyter cirka 2 800 kilometer ut i elvemunningen i Mosambik og inn i Det varme, indiske hav. Elvecruise er en gyllen mulighet til å bli kjent med området og dyrelivet! Dette er et to timers elvecruise om bord i en større båt, der det gjelder å speide etter dyr både til vanns og til lands. Fra båten er det flodhester og krokodiller som kan ses i tillegg til andre som beveger seg på land. Et deilig cruise for å få et annet perspektiv.

Måltider som ikke er en del av programmet, organiseres av reiseleder, det gjelder for hele turen. Den som vil være med, blir med.

Dag 5

Victoriafallene, dag til egen disposisjon

Frokost og middag

I dag bestemmer du selv hva du gjør. Tar livet med ro, eller søker opplevelser med større eller mindre deler av adrenalin. Disse aktivitetene bookes og betales på plass. Følgende gjøres fra Zimbabwe-siden – fartsfylte greier og ikke for deg med høydeskrekk.

White Water Rafting:
For adrenalinjunkies – rafting nedover elven nedenfor Victoriafallene. NB – krever god fysisk form.

Flying fox: Der elva svinger seg ned Batoka Gorges er en kabel festet fra den ene siden til den andre. Ja, du flyr over juvet…

Gorge swing: En gigantisk huske som er 95 meter lang og svinger 120 meter over Zambezi. 70 meter i fritt fall før du begynner å huske….

Zip line: Adrenalinkick med stor A. Med en fart på 100 kilometer i timen, aker du 425 meter over juvet, 120 meter over bakken. Hei hvor det går!

Om du ønsker noe i roligere tempo, er det også mulig. Det er også et lokalt marked i Victoria Falls med kunsthåndverk. De har ofte mye fint.

Det tilbys også et helt spesielt kunstprosjekt som har med elefanter å gjøre. Wild Horizons Elephan Sanctuary og Art of Africa samarbeider om denne opplevelsen. Du maler, omringet av elefanter midt i det afrikanske landskapet. Turen varer omtrent tre timer og det er inkludert lunsj.

Uansett hva du har brukt dagen til, møtes vi om kvelden til felles middag. Da blir det Braii og da vet vi at det blir mye godt på grillen.

Kvinnelig fotograf som ser på fossene fra Zimbabwe-siden av Zambezi-elven.

Om du vil gjøre noe mer enn å bare ta bilde når du er her, er det mange muligheter i dag

Dag 6

Botswana

Frokost og middag

Etter frokost og utsjekk skal vi til nytt land! Botswana og Chobe. På ett punkt på veien hit møtes fire land: Botswana, Namibia, Zimbabwe og Zambia. Ikke verst, nå vet vi det for det er ingen merking av akkurat dette.

Nasjonalparken Chobe byr rett og slett på litt av noen safariopplevelser. Om vi snakker tall, finnes det 75 arter av pattedyr og 450 fuglearter her – regn med å la deg imponere av det som venter. Her er enorme flokker majestetiske elefanter, kule bøfler, hylende hyener, superjegerne villhundene, ultraraske geparder, smidige leoparder og smekre, grasiøse antiloper. For å nevne noe.

Lodgen vår har selvsagt svømmebasseng, og et privat uteområde med lekker utsikt over elven. Her skal vi kose oss!

Om ettermiddagen skal vi ut på elven igjen for mer safari, nå fra båt. Kan vi tenke oss noe bedre enn å se parker og områder fra flere perspektiv?

Avslappende omgivelser ved uteområde

Chobe Safari Lodge

Dag 7

Safari Botswana og Chobe nasjonalpark

Frokost og middag

Det er ingen syvsovere på safari, det vet vi nå. Vi vekkes tidlig, dyrene venter! Herfra kjører vi ut på eventyr. På utkikk etter gjespende, gedigne flodhester, sjiraffer med halser så lange at det nesten ikke burde være mulig, smekre antiloper så grasiøse som en ballerina, og hyener som nesten ser klossete ut, i tillegg til elefanter. Og stilige, stripete sebraer såklart. Det er heldigvis proffer som er med oss som sørger for at vi får beskjed – disse finner «alt».

Mer safari blir det om ettermiddagen. Mer å se før middagen.

Dag 8

Ankomst Zambia og Victoriafallene

Frokost og middag

Vi reiser fra Chobe og Botswana og setter kursen mot Zambia og Victoriafallene. Her ligger resortet vårt der vi skal være i tre netter, Avani Victoria Falls Resort. Det ligger kun ti minutter å gå fra Victoriafallene og som gjest har du gratis adgang for ett besøk i løpet av oppholdet. Ønskes flere besøk koster inngang USD 30 og betales i så fall av hver enkelt.

Her er alt lagt til rette for noen late og/eller opplevelsesrike dager. Aktiviteter og måltider organiseres og betales på stedet, reiseleder vil selvsagt bidra til dette. Hotellet skaffer gjerne transport for deg som vil ta turen til Livingstone. Det er ikke lange turen, en drøy mil.

Vi spiser middag om kvelden.

Dag 9

Zambia og Victoriafallene

Frokost

Nå har vi to dager der du selv bestemmer tempoet. I kjent stil foreslås det ting med futt og fart som:

Helikoptertur – englenes flytur 12-13 minutter eller 20-22 minutter med wow-wow-wow! Oversikt – ja takk! Denne må forhåndsbestilles hos Carpe Diem i god tid før avreise og koster kr 2 190,- Siste bestillingsfrist er 29. april.

Du kan også ta turen over fallene med microlight-fly 12-13 minutter.

Som nevnt er det kort vei til Zambias tidligere hovedstad. Siden 1935 har Lusaka hatt denne tittelen. Livingstone er en forholdsvis liten, koselig og avslappet by som er verdt et besøk. Langt tilbake i tid var dette byen der det skjedde på disse kanter. Glamour var ikke noe fremmedord, Livingstone tiltrakk seg kongelige og berømtheter med sine flotte art deco-bygninger. Det er ingen tvil om hvor navnet kommer fra. Dr. David Livingstone var den kjente skotske misjonæren og eventyreren som utforsket store deler av Afrika. Alle kjenner navnet.

Livingstone Museum er en nasjonal stolthet med et imponerende galleri som tilhørte Livingstone. Han døde i det nordlige Zambia i 1873 og selv om han er begravet i Westminster Abbey, ligger hjertet hans under et mpundu-tre. Bokstavelig talt.

Helikoptertur over Victoria Falls

Helikoptertur over Victoriafallene

Dag 10

Zambia og Victoriafallene, avskjedsmiddag

Frokost og middag

Dagen er din og reiseleder Anne finner sikkert på noe gøy for den som vil - om du ikke vil ta livet helt med to.

En reise der opplevelsene har stått i kø har sin ende. Vi avslutter med en koselig middag på hotellet.

Avani hotell ved majestetiske Victoria falls

Avani fra luften - for et sted vi er!

Dag 11

Avreise Victoriafallene mot Norge

Frokost

Vi rekker frokost før vi skal til flyplassen i Victoria Falls. Første strekning går til Johannesburg og etter mellomlanding og flybytte, videre med Lufthansas kveldsavgang.

Dag 12

Ankomst Norge

Mellomlanding i Frankfurt og siste flyvning med Lufthansa til Oslo der vi lander om morgenen.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo - Johannesburg - Victoriafallene t/r med Lufthansa og Comair
 • 9 overnattinger med frokost hver dag
 • Måltider ihht program
 • Alle utflukter og innganger ihht. program
 • All transport ihht. program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Visum til Zambia og Zimbabwe kjøpes av hver enkelt ved ankomst. Se mer under "viktig informasjon før avreise"
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke til måltidene
 • Tips