Nordlys over Longyearbyen

Svalbard – polarnatt, nordlys og julebord på 78 grader nord

Opplev den magiske polarnatten og mørketiden.

I slutten av oktober forsvinner det siste glimt av sol og Svalbard går inn i mørketiden som varer i mer enn to måneder. Det er kun klokka som viser oss om det er natt eller dag. Er himmelen skyfri, glitrer stjernene og månelyset kaster  et vakkert lys over himmelen. Så er det et annet fenomen som ofte dukker opp og danser på himmelen – nordlyset. Dette magiske lyset som har trollbundet mennesker og vært grunnlag for myter og mysterier. Fargespillet på himmelen er ubeskrivelig. Vi må krysse fingrene for at vi får oppleve dette!

Denne turen er for de eventyrlystne som ikke er redd for dunjakka og kulde. Vi skal oppleve polarnatten sammen og bli fascinert av landskapet som er både spesielt og vakkert på sin helt unike måte. På denne tiden av året innbys det også til stemningsfulle, velsmakende måltider og hygge innendørs. Svalbard er både eksotisk og hjemlig på samme tid – denne kombinasjonen er en vinner.

 

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 26.11.2020
 • Tilgjengelighet Fullt
 • Dager 4 dager
 • Priser fra 11 790,-
 • Kontakt oss

Høydepunkter:

 • Svalbards unike historie på nært hold
 • Nordlysaften på villmarkscamp, med middag og gode historier
 • Opplev livet i Longyearbyen – både på dag og kveldstid – kanskje til og med nattestid?!
 • Vi bor godt på Svalbards beste og mest sentrale hotell Radisson Blu Polar – med vakker utsikt mot Isfjorden og Hiortfjellet. Hotellet har også utendørs jacuzzi og nordlysvekking
 • Julebord inkludert på Restaurant Nansen
 • Ølsmaking på 78 grader nord i verdens nordligste håndverksbryggeri
 • Sightseeing med besøk i Svalbard Museum og Galleri Svalbard
 • Om du vil kan du være med til den mystiske underverdenen i isgrotten på Larsbreen eller en tur til Gruve 3 (separat påmelding)
 • Reiseleder Torild har vært mye på Svalbard og kjenner turen godt

OBS: Vær forberedt på at grunnet vær og vind kan det oppstå endringer underveis i det oppsatte programmet. 

 • Norge_Svalbard
 • Norge_Svalbard_bryggeri
 • Longyearbyen, Svalbard Foto R Hartvig
 • Norge_Svalbard_Camp Barentz
 • Norge_Svalbard_bryggeri
 • Norge_Svalbard_nordlys_Camp Barentz
 • Svalbard_isgrotte
 • Norge_Svalbard_Camp Barentz
 • Norge_Svalbard_Camp Barentz
 • Norge_Svalbard_reinsdyr
 • Polarnatt i Longyearbyen, Svalbard
 • Norge_Svalbard_Camp Barentz
 • Svalbard_Radisson_Blu
 • Svalbard_nordlys
 • Svalbard_Pub_Barentz
 • Svalbard_Radisson_Blu
 • Svalabard_Polarrev
 • Svalbard_Radisson_Blu_Nordlys
 • Svalbard_nordlys
 • Svalbard_jul_Radisson_Blu
 • Svalbard_pub_Barentz
Dag 1

26. november - Longyearbyen, ølsmaking og nordlysaften på villmarkscamp

Avreise fra Oslo med SAS om formiddagen med ankomst Svalbard og Longyearbyen om ettermiddagen. Busstransport til Radisson BLU Polar Hotel hvor vi sjekker inn. Hotellet har alle fasiliteter og det er til og med to utendørs boblebad med femstjerners utsikt mot Hiortfjellet. Kanskje er vi ekstra heldige og kan sitte i et dampende varmt boblebad (med lue på) mens nordlyset flakker over Isfjorden og fjellene foran oss? Det er lov å håpe! Hotellet har forøvrig «nordlysvekking» – si ifra når du sjekker inn om du vil vekkes dersom nordlyset skulle flakke over himmelen mens du ligger og sover.

Vi drar rett ut på en liten byvandring i Longyearbyen sammen med reiseleder for å bli kjent med verdens nordligste by. Longyearbyens historie er utrolig fascinerende, og vi skal få vite mer når vi skal på tur med guide i morgen.

Etter byvandringen blir det ølsmaking, før vi skal på villmarkscamp. Da tar vi en slurk eller flere av verdens nordligste øl hos Svalbard Bryggeri! Vi skal inn i bryggeriets lokaler og smake på ulike typer øl som brygges her – blant annet øl som inneholder 2000 år gammelt brevann. Samtidig vil vi få innblikk i den fascinerende historien om hvordan verdens nordligste bryggeri ble til – etter seks års arbeid med å endre loven som forbød tilvirkning av alkohol på Svalbard.

Så ut til Camp Barentz ligger cirka 10 kilometer øst for Longearbyen ved foten av Gruve 7-fjellet. Campen har en fantastisk beliggenhet, borte fra all lysforurensning, hvor du kan oppleve Svalbards storslåtte natur og ikke minst nordlyset. Nordlyset, eller Aurora Borealis, er en praktfull visuell signatur fra kilden som gjør alt liv mulig – solen. Bussen stopper et stykke utenfor campen, og vi blir hilst velkommen av vårt gode vertskap som følger oss det siste stykket. Inne i varmen får vi servert varm mat, bålkaffe og dessert mens vertskapet byr på foredrag om nordlyset akkompagnert av flotte bilder.

Vi anbefaler behagelige, varme friluftsklær og varme sko da det kan trekke litt kaldt fra gulvet, og vi skal være utendørs for å jakte på nordlyset. Merk at klærne kan lukte av bålrøyk i etterkant.

(-/-/M)

Nordlys over Camp Barentz
Dag 2

27. november - Vi blir kjent med Longyearbyen og besøker Galleri Svalbard

Dagen begynner for oss alle med en deilig frokost. Utsikten er upåklagelig, så frokosten har en tendens til å strekke ut litt …

I dag skal vi på sightseeing med buss. Vi skal få oversikt over Longyearbyen og omegn. Historien til dette øyriket er både fasinerende og dramatisk. Vi skal få høre om gruvedrift, fangsthistorie, forskningsarbeid og frølageret. Det blir stopp underveis for fotografering og er vi heldige «svermer» nordlyset over hodene våre. Vi skal besøke Galleri Svalbard og Svalbard Museum og avslutter med lunsj på en lokal restaurant.

Middagen spiser vi på hotellet i Restaurant Nansen. Kanskje er det noen som ønsker å ta turen videre etter middag? Karlsberg Pub eller Det Gamle Nordpolet? Om det ikke skjer i kveld, er det flere muligheter for å hygge seg på disse populære stedene. Kvelds/natteslivet i Longyearbyen er ikke til å gå glipp av 🙂

(F/L/M)

Mye god drikke på Svalbard:)
Dag 3

28. november - Dagen er din: Larsbreen med isgrotting, besøke Gruve 3, eller bare ta livet med ro i Longyearbyen

I dag kan du selv bestemme hva du vil gjøre. Vi har to valgfrie utflukter som du kan melde deg på (du kan kun være med på en utflukt).

Larsbreen – Om vinteren finner vi et frossent eventyr av smeltevannskanaler under Svalbards isbreer, som dannes om sommeren når snø og is smelter. På Larsbreen finner vi inngangen til noen av disse spennende kanalene. Vi går fra Nybyen opp langs Larsbreen til isgrottas inngang. Vel oppe kler vi oss opp med hjelm, brodder og hodelykt før vi går ned i grotten. Her inne bruker vi tid, slik at du får oppleve en underjordisk verden med haller, trange passasjer, og tykke lag med mektige iskrystaller. Her inne i grotta får du også servert varm drikke og kjeks. Vi anbefaler at du tar med en dagstursekk med plass til stegjern, hodelykter, noe kaldt å drikke og ekstra varme klær. Husk gode og varme fjellsko!

Vanskelighetsgrad: Gjennomsnittlig fysisk form. Turen er uegnet for dem som lider av klaustrofobi eller bevegelsesbesvær.
Varighet: cirka 4,5 timer

Gruve 3 – Om det ikke hadde vært for amerikanske John Munro Longyear hadde nok ikke Longyearbyen eksistert. Han ankom Svalbard første gang i 1901 og i 1906 bestemte seg for å åpne Gruve 1. I dag skal vi besøke Gruve og reise tilbake i tid. Vi blir hentet på hotellet med buss og oppe ved Gruve 3 tas vi gjennom daganlegget hvor maskiner og utstyr ligger igjen fra da driften ble innstilt i 1996. Vi blir utstyrt med hjelm og hodelykt, klar til å utforske gruva. Vi skal få se hvordan arbeidet i gruvene foregikk og kjenne på den lave arbeidshøyden gruvebusene arbeidet under. På grunn av den lave arbeidshøyden ble gammeldagse «lavdriftsmetoder» anvendt for å hente ut kullet. Besøket rundes av med en tur inn i selve gruva, inn i en hovedstoll som ble utgravd på 70-tallet.
Vi vil gjøre et par stopp i to tverrslag (sidetunneler) hvor man kan finne inngangen til den gamle frøbanken på Svalbard i tillegg til Arctic World Archive.

Dette er en spennende tur som byr på en smak av Longyearbyens fortid, men også en innsikt i hva fremtiden bringer for gruvedriften på Svalbard og Store Norske Spitsbergen Kulkompani. Plukk med deg et stykke kull på veien ut av gruva og bring hjem en lokalprodusert souvenir.

**Kjeledresser deles ikke ut til gjester grunnet coronaviruset.

Vanskelighetsgrad: Gjennomsnittlig fysisk form. Turen er uegnet for dem som lider av klaustrofobi eller bevegelsesbesvær.
Varighet: cirka 3 timer

Tilbake i byen får du tid til å strekke på beina før vi møtes igjen.

I kveld skal vi på julebord og det er dekket staselig på Restaurant Nansen. Julebord på 78 grader nord er ikke hverdagskost. En kort, men spennende tur til Svalbard oppsummeres med mye latter og hygge.

(F/-/M)

Isgrotting Larsbreen
Dag 4

29. november - Hjemreise

Det er fortsatt litt tid til å rusle en liten tur i Longyearbyen om du vil etter frokost. Turen går så til flyplassen hvor SAS` direktefly venter, avgang om ettermiddagen. Vi beregner å lande i Oslo om kvelden.

(F/-/-)

Longyearbyen, Svalbard Foto R Hartvig

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 11 790
Enkeltromstillegg: kr 1 200

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Longyearbyen t/r med SAS
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
3 netter på Radisson BLU Polar Hotell inkl frokost
3 middager, 1 lunsj
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet.
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Tilvalgte utflukter (Isgrotting Larsbreen og utflukt til Gruve 3). Bestilles innen 26. oktober.
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet skal være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Pass tas med som gyldig legitimasjon for flyselskapet. Dersom du ikke er norsk statsborger – ta kontakt med de respektive ambassader/konsulater for veiledning. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

Se våre generelle reisebetingelser