Svalbard – polarnatt, nordlys og julebord på 78 grader nord

Svalbard - polarnatt, nordlys og julebord

17. november 2022 / 4 dager / Pris fra 13.290,-

Arktisk vinter i sør Spitsbergen

Mørketiden er magisk på Svalbard

I slutten av oktober forsvinner det siste glimt av sol og Svalbard går inn i mørketiden som varer i mer enn to måneder. Det er kun klokka som viser oss om det er natt eller dag. Er himmelen skyfri, glitrer stjernene og månelyset kaster et vakkert lys over himmelen. Så er det et annet fenomen som ofte dukker opp og danser på himmelen – nordlyset. Dette magiske lyset som har trollbundet mennesker og vært grunnlag for myter og mysterier. Fargespillet på himmelen er ubeskrivelig. Vi må krysse fingrene for at vi får oppleve dette!

Denne turen er for de eventyrlystne som ikke er redd for dunjakka og kulde. Vi skal oppleve polarnatten sammen og bli fascinert av landskapet som er både spesielt og vakkert på sin helt unike måte. På denne tiden av året innbys det også til stemningsfulle, velsmakende måltider og hygge innendørs. Svalbard er både eksotisk og hjemlig på samme tid – denne kombinasjonen er en vinner.

OBS: Vær forberedt på at grunnet vær og vind kan det oppstå endringer underveis i det oppsatte programmet.

Høydepunkter

 • Svalbards unike historie på nært hold
 • Nordlysaften på villmarkscamp, med middag og gode historier
 • Opplev livet i Longyearbyen – både på dag og kveldstid – kanskje til og med nattestid?!
 • Vi bor godt på Svalbards beste og mest sentrale hotell Radisson Blu Polar – med vakker utsikt mot Isfjorden og Hiortfjellet. Hotellet har også utendørs jacuzzi og nordlysvekking
 • Julebord inkludert på Restaurant Nansen
Isbjørn på Svalbard

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 17.11.2022

  Tilgjengelighet: Få plasser

  Dager: 4

  Priser fra: 13.290,-

  Reiseleder: Amanda Perri

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+14
+13

Program

3 frokoster og 3 middager inkludert

Dag 1

Longyearbyen, ølsmaking og nordlysaften på villmarkscamp

Middag

Avreise fra Oslo med SAS om formiddagen med ankomst Svalbard og Longyearbyen om ettermiddagen. Flyreisen går via Tromsø (til info: her må alle forlate flyet for så å gå om bord igjen). Busstransport til Radisson BLU Polar Hotel hvor vi sjekker inn. Hotellet har alle fasiliteter og det er til og med to utendørs boblebad med femstjerners utsikt mot Hiortfjellet. Kanskje er vi ekstra heldige og kan sitte i et dampende varmt boblebad (med lue på) mens nordlyset flakker over Isfjorden og fjellene foran oss? Det er lov å håpe! Hotellet har forøvrig «nordlysvekking» – si ifra når du sjekker inn om du vil vekkes dersom nordlyset skulle flakke over himmelen mens du ligger og sover.

Vi drar rett ut på en liten byvandring i Longyearbyen sammen med reiseleder for å bli kjent med verdens nordligste by. Longyearbyens historie er utrolig fascinerende, og vi skal få vite mer når vi skal på tur med guide i morgen.

Etter byvandringen blir det ølsmaking, før vi skal på villmarkscamp. Da tar vi en slurk eller flere av verdens nordligste øl hos Svalbard Bryggeri! Vi skal inn i bryggeriets lokaler og smake på ulike typer øl som brygges her – blant annet øl som inneholder 2000 år gammelt brevann. Samtidig vil vi få innblikk i den fascinerende historien om hvordan verdens nordligste bryggeri ble til – etter seks års arbeid med å endre loven som forbød tilvirkning av alkohol på Svalbard.

Så ut til Camp Barentz ligger cirka 10 kilometer øst for Longearbyen ved foten av Gruve 7-fjellet. Campen har en fantastisk beliggenhet, borte fra all lysforurensning, hvor du kan oppleve Svalbards storslåtte natur og ikke minst nordlyset. Nordlyset, eller Aurora Borealis, er en praktfull visuell signatur fra kilden som gjør alt liv mulig – solen. Bussen stopper et stykke utenfor campen, og vi blir hilst velkommen av vårt gode vertskap som følger oss det siste stykket. Inne i varmen får vi servert varm mat, bålkaffe og dessert mens vertskapet byr på foredrag om nordlyset akkompagnert av flotte bilder.

Vi anbefaler behagelige, varme friluftsklær og varme sko da det kan trekke litt kaldt fra gulvet, og vi skal være utendørs for å jakte på nordlyset. Merk at klærne kan lukte av bålrøyk i etterkant.

Dag 2

Vi blir kjent med Longyearbyen og valgfri utflukt til Gruve 3

Frokost og middag

Dagen begynner for oss alle med en deilig frokost. Utsikten er upåklagelig, så frokosten har en tendens til å strekke ut litt …

I dag skal vi på sightseeing med buss. Vi skal få oversikt over Longyearbyen og omegn. Historien til dette øyriket er både fascinerende og dramatisk. Vi skal få høre om gruvedrift, fangsthistorie, forskningsarbeid og frølageret. Det blir stopp underveis for fotografering og er vi heldige «svermer» nordlyset over hodene våre. Vi skal besøke Galleri Svalbard (det åpner igjen våren 22?) og Svalbard Museum. Reiseleder organiserer gjerne lunsj etterpå for den som vil. Vil du utforske det som Svalbard er så kjent for, gruvedrift, blir du med til Gruve 3.

Middagen spiser vi på Kroa. Kanskje er det noen som ønsker å ta turen videre etter middag? Karlsberger Pub eller Det gamle Nordpolet? Om det ikke skjer i kveld, er det flere muligheter for å hygge seg på disse populære stedene. Kvelds/nattelivet i Longyearbyen er ikke til å gå glipp av

Ekstra tillegg

+5
+4

Dag 3

Julebord på kvelden, valgfri isgrotting på dagen

Frokost og middag

I dag kan du også selv bestemme hva du vil gjøre. Vi har to valgfrie utflukter som du kan melde deg på (du kan kun være med på en av disse da de går samtidig).

Tilbake i byen får du tid til å strekke på beina før vi møtes igjen.

I kveld skal vi på julebord og det er dekket staselig på Restaurant Nansen. Julebord på 78 grader nord er ikke hverdagskost. En kort, men spennende tur til Svalbard oppsummeres med mye latter og hygge.

Ekstra tillegg

+4
+3

Dag 4

Hjemreise

Frokost

Det er fortsatt litt tid til å rusle en liten tur i Longyearbyen om du vil etter frokost. Turen går så til flyplassen hvor SAS venter, avgang om ettermiddagen. Også flyreisen hjem går via Tromsø og her må alle ut av flyet og tollklarere bagasjen for ny innsjekk for vi går om bord igjen. Vi beregner å lande i Oslo om kvelden.

Polarrev hvit som sitter blant stein og snø

For en søtnos!

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Flyreise Oslo - Longyearbyen t/r med SAS
 • 3 netter på Radisson BLU Polar inkl frokost
 • Måltider i henhold til program
 • Alle utflukter i henhold til programmet
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Tilvalgte utflukter (Isgrotting Larsbreen og utflukt til Gruve 3)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips