Marokko

Opplev Marokko!

Istock 54664338 Marokko Marrakesh

Marokko med Marrakech, Essaouira og Agadir

Bli med på en alle tiders reise til Marokko, først til Nord-Afrikas kanskje mest spennende by: Marrakech. Beliggenheten er upåklagelig perfekt ved landets nordligste palmeoase og ved foten av de snøkledde Atlasfjellene. Bygningene er hovedsakelig i rosa-toner – det er en virkelig lekker by, estetisk sett, med arkitektoniske perler og riader som er en fryd for øyet. Som kontrast elsker vi å gå oss bittelitt bort i den kaotiske men ytterst spennende medinaen der du virkelig kan «shop till you drop». Utvalget er mildt sagt varierende, alt fra designskatter, tekstiler, møbler og kunsthåndverk til dyreskrotter, velduftende krydder og smykker. Marokko er en gammel fransk koloni, og det myldrer av franskinspirerte kaféer og restauranter som preger utelivet.

Fra kaotiske og spennende Marrakech reiser vi videre til den ytterst sjarmerende byen Essaouira, Thorbjørn Egners egen «Kardemommeby». Her er det sjarm og småbystemning til tusen med litt europeisk vri. Stranden utenfor bymurene er lang og innbydende og i den bilfrie medinaen kan du shoppe sølvsmykker, lekre håndverksprodukter eller hva du måtte ønske. Byen var på 1970-tallet et yndet feriested for hippier fra hele verden, og litt av den samme «spiriten» lever ennå.

I Agadir er det bare å nyte livet å rusle langs den lange, gylne sandstranden der det alltid skjer noe. Anne Marthes hus ligger her i Agadir, og vi kommer på besøk. Her nyter vi de vakre omgivelsene, før vi spiser og koser oss etterpå. Vi byr på en unik reise spekkfull med overraskende opplevelser hvor du samtidig får et godt innblikk i det marokkanske liv. For Marokko er et herlig land som byr på kontraster og opplevelser du vil huske lenge, lenge.

Høydepunkter

 • Herlige, spennende Marrakech med topp shopping og flotte severdigheter
 • Ourikadalen - en annen verden der vi går mer lokalt og inn i berberkulturen
 • Lokale markeder med noe for enhver smak
 • Essaouira – vidunderlig avslappende
 • Agadir – fest og strand
 • Reiseleder Anne Marthe kjenner Marokko som få andre
fargerike tallerkener i den marokkanske butikken

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 12.11.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 8

  Priser fra: 16.490,-

  Reiseleder: Anne Marthe Barfod

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+31
+30

Program

7 frokoster, 2 lunsjer og 5 middager inkludert

Dag 1

Oslo - Marrakech

Middag

Vi flyr fra Oslo Lufthavn midt på dagen med Norwegians direktefly. Vi lander i Marrakech om ettermiddagen Her møter vi reiseleder Anne Marthe Barfod. Vi er i en av Nord-Afrikas mest spennende byer! På veien kjører vi en liten orienteringstur for å bli litt bedre kjent. Turen ender ved hotellet vårt som ligger i den nyere bydelen, Gueliz. Her er det kort vei til det meste, og her skal vi bo i tre netter.

Man spiser alltid godt i Marokko. I kveld ønsker vi hverandre velkommen med et godt måltid.

Ned til Djemma El Fna skal vi for å spise vårt første av mange gode måltider i Marokko. Dette enorme torget er på dagtid fullt av gjøglere, eventyrfortellere, akrobater og selgere. På kveldstid blir dette en av verdens største utendørsrestauranter og syder av liv. Vi rusler videre innover i medinaens labyrintiske, smale smug og ender opp på stemningsfulle restaurant Dar Es Salam for middag.

Marokko mat2 1

Velbekomme:)

Dag 2

Marrakech - shopping i medinaen

Frokost og middag

Etter frokost starter dagen med en byrundtur. Ikke umulig at transporten ned blir på tradisjonelt vis med hest og vogn.

I dag får vi sett nærmere på et par av de vakre monumentene som vitner om byens storhetstid. Vi skal besøke Dar Si Said, vi ser den ruvende Koutoubia-moskeen og tar turen gjennom det jødiske markedet.

Videre går turen inn i medinaen, gamlebyen, her finnes flere gamle håndverkskvartaler med håndknyttede tepper, keramikk, rustikke afrikanske smykker, sko, merkevarer og fantastiske tekstiler. På kryddermarkedet får vi en lærerik innføring i marokkanske krydder, skjønnhetsmidler og urtemedisin.

Mange fremstående moteskapere, skuespillere, musikere og interiørarkitekter har valgt å slå seg ned i denne byen. Dette gjør den til ”jet-setternes” private paradis og et eldorado for shoppere. Vi tar turen til Dar Si Said, et fantastisk nydelig gammelt harempalass som som også er nasjonalmuseet. Her finner vi en stor samling av gamle tepper, drakter, våpen og mer til.

Lunsj og ettermiddagen på egen hånd, reiseleder gir forslag til gjøremål og lunsjsted.

Om kvelden spiser vi middag på trivelige Kosy Bar med super utsikt og topp stemning.

Dag 3

Utflukt til Ourikadalen

Frokost og lunsj

I dag skal vi ut av byen på tur til Ourikadalen!

Ourika-dalen ligger ved foten av de vakre Atlasfjellene, nå venter en helt annen opplevelse. Dette er berbernes område, et folk som teller omtrent 60 % av befolkningen i Marokko. De er Nord-Afrikas urbefolkning og har sitt eget språk og alfabet. De gamle, pittoreske berberhusene er bygget i jord, befolkningen kledd i tradisjonelle drakter og de daglige gjøremålene er de samme som for mange hundre år siden. Berberne har ofte rødlig hår, lys hud og grønne øyne.

Vi besøker det livlige berbermarkedet hvor det meste er til salgs: gamle sølvsmykker, brukte kaftaner, grønnsaker i mengder, tørkede frukter eller hvorfor ikke en geit eller dromedar? Her møtes beduiner og nomader for å sosialisere og handle med hverandre.

Lett lunsj tar vi lokalt hjemme hos en familie i et typisk, tradisjonelt berberhjem.

Om ettermiddagen er vi vel tilbake i Marrakech der reiseleder organiserer middag for den som vil.

Dag 4

Marrakech – Essaouira, byvandring og gnauakonsert

Frokost og middag

Denne dagen vender vi nesen mot Essaouira men før den tid blir det tid til et besøk i Marrakech sin lekreste hage. Majorellehagen var engang den store franske moteskaper Yves Saint Laurent sitt yndlingssted. Her ligger hans smakfulle villa og her ligger minnesteinen, plassert der kort tid etter hans død. I denne vakre oasen av kaktus, palmer og bambus og hvor fargene danner fantastiske kontraster er det en fryd å vandre rundt langt fra storbyens kjas og mas.

Om det passer med tiden, stopper vi i en liten berberlandsby, ved kvinne-kooperativet. Her følger vi produksjonen av argan-nøttene til olje samtidig som vi hører mer om hvordan berberkvinnene lever i Marokko.

Essaouira, den lille kunstnerbyen ved Atlanterhavskysten, var engang hovedsenter for purpureksporten til det romerske riket. Senere ble Essaouira hovedsenter for slavekaravanene som gikk fra Timbuktu, lastet med skinn, gull, strutsefjær og slaver. Tidlig på 1970-tallet blomstrer Essaouira opp igjen, denne gangen som «paradis» for hippigenerasjonen og ble bebodd av stjerner som Leonard Cohen, Jefferson Airplane og Jimmy Hendrix.

I dag er Essaouira kjent for sin kunstnerkoloni og sin gnauamusikk. Dette er musikk som blant annet har inspirert artister fra Peter Gabriel til Rolling Stones.

Lunsjen i dag er på egen hånd, reiseleder organiserer for den som vil.

I Essaouira bor vi på Riad Al Madina, et meget spesielt, men enkelt “kulthotell” langt inne i den bilfrie medinaen. Vi gjør oppmerksom på at riadet har svært forskjellige rom både i størrelse, utforming, tekstiler og standard. Dette er en del av sjarmen. Vi velger å bo her grunnet all den atmosfæren, sjelen og historien som bor i bygningen og at det ligger så sentralt inne i medinaen.

På riadet blir det middag og en flott gnauakonsert med lokale vibber.

Dag 5

Essaouira – og hammam

Frokost, lunsj og middag

Essaouira er lite, kompakt og perfekt å oppdage mer av til fots.

Byen er en blanding av pittoresk fiskelandsby og kjølig eleganse som du snart oppdager på vår vandretur i byen. Vi rusler i byens smale gater, besøker La Scala, piratborgen, og vandrer ellers rundt livlige smug og ekte marokkansk folkeliv. Bli med til byens fantastiske sølvmarked, Marokkos beste. Her finner du gamle berbersmykker, moderne sølvsmykker og gull i mengder – til meget gode priser.

Havnen i Essaouira, med sitt rike folkeliv og store fiskemarked er også vel verdt å se nærmere på. Alle fiskebåtene med sin patina og sine blå- og grønntoner er et perfekt fotomotiv.

Lunsjen blir på riadet vårt der vi utveksler erfaringer fra dagene så langt.

Om ettermiddagen drar vi på et ekte hammam. Et besøk i her innledes alltid med et timelangt opphold i dampbadet, hvor man først smøres inn med ”savon beldi” en naturlig såpe laget av olivenolje.

I hammamen er sjenanse er et ukjent begrep. Her sitter man så lenge man orker til porene har åpnet seg og svetten renner. Først da er man klar for ”skrubbedamene”. Disse er utstyrt med spesielle hansker og bruker mye energi på å skrubbe deg fra topp til tå. Håret vaskes, hard hud under bena fjernes, og kroppen skrubbes og skrubbes. Siden smøres man inn med kroppsmasker, velluktende oljer og essenser. (Vi deler oss opp i hammam`en og er der fire av gangen. Så vi fordeler oss utover dagen).

Om kvelden spiser vi middag og nyter havets delikatesser på byens beste fiskerestaurant Chez Sam.

Dag 6

Essaouira – Agadir

Frokost

Veien fra Essaouira til Agadir går langs den vakre Atlanterhavskysten. Det unike argantreet vokser langs veien her. Ikke nok med det – er vi heldige, ser vi geitene klatre i trærne! Vi passerer surfebyen Taghazout som ikke overraskende tiltrekker seg mange unge surfe-entusiaster.

Vel fremme på hotellet er det litt tid på egen hånd til å rusle langs stranden og kanskje spise lunsj. Reiseleder organiserer og hjelper til. Agadir ligger ved en ni kilometer lang, finkornet sandstrand. Den vakre strandpromenaden syder av liv med en rekke innbydende restauranter og serveringssteder. Byen byr også på bra shoppingområder.

Middagen i dag er på egen hånd, reiseleder organiserer for den som vil.

Dag 7

Agadir – middag hjemme hos Anne Marthe

Frokost og middag

Dagen er til egen disposisjon, reiseleder gir selvsagt forslag til de som ønsker. Shopping, kultur eller annet...

Så skal kvelden tilbringes i godt selskap og i nydelige omgivelser. Det blir matlagingskurs og middag hjemme hos reiseleder Anne Marthe i huset hennes. De som ønsker kan ankomme hennes «residens» på kamelryggen. Det blir en spesiell og hyggelig kveld og dette er et absolutt høydepunkt på turen vår. Hun har et nydelig hjem med en utrolig flott hage og til og med et basseng!

Gult murhus i solen med røde, rosa og lilla blomster ved siden av

Vakre omgivelser uten tvil

Dag 8

Agadir – hjemreise fra Marrakech

Frokost

Etter frokost blir det transfer tilbake til flyplassen i Marrakech (cirka 3,5 timer). Norwegians direktefly har avgang om ettermiddagen og ankomst Oslo Lufthavn blir om kvelden.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo–Marokko t/r
 • 3 netter på hotell i Marrakech med frokost
 • 2 netter på riad i Essaouira med frokost
 • 2 netter på hotell i Agadir med frokost
 • Måltider i henhold til program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet.
 • All transport i følge programmet.
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem (Anne Marthe Barfod), møter ved ankomst Marrakech og er ikke med på flyreisene

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips