Sete Cidades, innsjøer og natur av en annen verden

Øyhopping på Azorene

Herlig øyhopping på grønngrønne Azorene i naturens eget tegn.

Azorene =  grønt så langt øyet kan se. En blomstrende vegetasjon av en annen verden blandes med fjell og vulkansk, barskt landskap. Urter, vinranker, frukttrær, blomster og trær trives som plommen i egget i den rike vulkanske jorden. Vi blir dus med tre ulike og unike øyer – São Miguel, Faial og Pico.

Hvordan skal egentlig en perfekt øy være? Kanskje som i eventyrene – smaragdgrønn, full av vulkaner, pirathuler og skattekister. Azorene svarer til denne beskrivelsen og er kanskje eventyrøyene over alle! Her venter mange store utendørsopplevelser og den varierte vegetasjonen spiller hovedrollen. De ni vulkanske øyene som utgjør Azorene, strekker seg som et perlekjede over flere hundre kilometer midt i det øde Atlanterhavet.

Når vi flyr inn til São Miguel vil du se øyene fylt med vulkanske krater, rammet inn av skummende hav på alle kanter. Nede på bakken er mulighetene uante. Solskinn, herlige vandrestier gjennom frodig landskap, lekne delfiner, et liv som leves i rolig tempo og en riktig så trivelig lokalbefolkning. Vi får opp pulsen litt når vi «flyr» over havflaten i en RIB for å speide etter hval og delfiner. Spennende!

Vi hopper så gjerne fra øy til øy på Azorene i sommer!

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Hele tre øyer og varierte opplevelser
 • Vi får med oss MYE på kort tid
 • Koselige Ponta Delgada, en liten by det er hyggelig å rusle rundt i
 • Azorenes ville, barske natur med varme kilder og vulkansk aktivitet
 • Botanisk hage og teplantasje, her vokser det meste
 • Cozido – mat på lokalt vis
 • Hvalsafari med adrenalin – i RIB-båt. Nærmere der det skjer kommer du ikke:)
 • Sete Cidades med innsjøene, her sykler vi og setter oss kanskje i kajakken
 • Azorene har også vinområder, vi rusler, besøker og smaker lokalt
 • Faial med skikkelig maritimt miljø og stemningsfulle Horta
 • Vulkaner stiftes nærmere bekjentskap med på Capelinhos

 

 

Dag 1

15. juni - Avreise og ankomst Azorene

Vi flyr med TAP med avgang fra Oslo Lufthavn om ettermiddagen. Etter mellomlanding og flybytte i Lisboa, flyr vi over til Azorene der vi lander i Ponta Delgada på øya São Miguel. Dette er hovedstaden på de portugisiske øyene med cirka 60.000 innbyggere. En småsøvnig havneby med et koselig sentrumområde. Ponta Delgada er det kommersielle hjertet på Azorene – men ikke uten sjarm! Vi får transfer inn til hotellet der vi spiser felles middag denne første kvelden på Azorene.

For naturelskere er Azorene himmelen på jord. Langt ute i Atlanterhavet, over 1300 kilometer vest for Portugal, finner vi disse perlene. Jordbruk og fiske er fortsatt de viktigste inntektskildene selv om turismen smyger seg på. Visste du at det dyrkes te på Azorene som det eneste stedet i Europa? Ananas, pasjonsfrukt, guava og til og med tobakk dyrkes også. Jorden er rett og slett helt unik, og med mildt klima mellom 14-24 grader året rundt, ligger alt til rette for all slags vekster. Det kommer en god del regn, naturlig nok, og om sommeren er luftfuktigheten nesten 100 %.

Ponta Delgadas vakre mosaikkbelagte gater i svart og hvitt er prydet med flere barokke kirker og en vakker havn. Promenaden, avenida Dom Henrique, har mange ting å hvile øynene på. Forte de Sao Bras fra 1500-tallet, huser i dag Azorenes militære museum samt marinen. Praca 5 de Outubro er der Nossa Senhora de Esperanca ligger, klostret og kapellet der mange høytidelige feiringer finner sted. Særlig den femte søndagen etter påske er det stor festivitas på gang, da det viktigste religiøse symbolet på øya har hovedrollen i en stor og fargerik prosesjon i gatene. Trestatuen av Jesus Kristus ble brakt hit fra Roma på 1400-tallet.

De tre buene fra den originale byporten fra 1700-tallet er også av interesse, så byen i seg selv er rett og slett veldig koselig.

(-/-/M)

Ponta Delgada og Gonçalo Velho
Dag 2

16. juni - Furnas, varme kilder og tyvtitt på jordens indre

Etter frokost reiser vi til Furnas som ligger i et aktivt vulkanområde. Som på Island og New Zealand, bidrar den mineralrike jorda til små basseng der det putrer og koker. Furnas er dermed viden kjent for de varme kildene og geysirene sine. I landsbyen er det rundt tretti kilder, som alle har sin egen temperatur og kjemiske sammensetting

Første stopp er ved en teplantasje der vi besøker fabrikken der te lages, smaksprøver må vi ha. Dette er også nærmest som et museum å regne da lite har endret seg siden åpningen på slutten av 1800-tallet. Etter te følger blomster og vekster i Den botaniske hagen Terra Nostra, en av de vakreste parkene i øygruppen. Med 13 hektar og mer enn 2000 trær er det mye å ta inn.  Palmeavenyer, utsiktspunkt, snirklete kanaler, vannliljer, kameliaer og rhododendron – en fryd for øyet. Du kan også senke ditt legeme i det naturlig oppvarmede svømmebassenget inne i parken om du ikke vil være med på omvisningen i hagen.

I Furnas  koker de lokale innbyggerne enkelte retter i geysirene og i bakken, noe vi skal være med på. Om været tillater det, nyter vi et typisk cozido som bakes i den oppvarmede bakken i flere timer som lunsj!

Etter lunsj besøker vi noen av de varme kildene og termalvannsenteret der alle disse 30 kildene finnes. Noen er glovarme, andre varme, noen kalde, noen klare, andre gjørmete og farget av jernforekomstene.

På hjemveien tilbake til Ponta Delgada stopper vi i Vila Franca do Campo for å smake på queijadas da vila. Dette er velsmakende bakst tillaget med ost. Middag på egen hånd, reiseleder arrangerer for den som vil.

(F/L/-)

Det bobler og ryker litt på disse kanter
Dag 3

17. juni - På utkikk etter hvaler og delfiner med RIB

I dag skal vi ut å kjenne litt mer på havets krefter, samtidig som vi speider etter hval og delfiner. Det er hele 27 arter av hval i havområdene rundt Azorene, vi har med oss fagfolk som vet hvor vi bør befinne oss for å se. Vi krysser fingre og tær for majestetiske hvaler som eier havet der vi er besøkende og tilskuere. Finnes det noe mer imponerende og mektig enn å se disse enorme pattedyrene gli gjennom vannet som om de er vektløse? Før kreftene og størrelsen bevises når de kommer opp til overflaten for å trekke luft. Vannsprut får en annen betydning når dette skjer.

Lekne, spretne delfiner satser vi også på at vi får følge av. Umulig å ikke bli myk i hjertet av disse intelligente røverne. Uansett blir det en frisk, morsom og interessant dag ute til havs. Briefing og gjennomgang gis før avgang og alle får selvsagt redningsvest og regnjakker. For ja, du vil få sjøsprøyt og kanskje litt mer enn det, på deg. Vi er ute i omtrent tre timer.

OBS – Naturlig nok er det værforbehold for at denne turen blir gjennomført.

Vel tilbake i havna, er det tid på egen hånd til å lande litt. Om kvelden samler vi dagens inntrykk og møtes til felles middag på en lokal restaurant.

(F/-/M)

Ja vi elsker delfiner!
Dag 4

18. juni - På tur til Sete Cidades, sykling og fly til Pico

Etter frokost skal vi ut på tur! Vi sjekker ut, for etterpå skal vi over til neste øy med fly.

Øya São Miguel er både stor og vakker, nå skal vi se nærmere på noen av de naturlige høydepunktene. Nå kommer vi nærmere naturen igjen. Det blir selvsagt stopp for å se på utsikten underveis – det er til tider et  storslått syn. Fra Vista do Rei (Kongeutsikten) skuer vi over både den blå og den grønne innsjøen. Nasjonalparken Sete Cidades er utvilsomt noe av det skjønneste naturen har velsignet øya med. Med to innsjøer midt i et stort vulkansk krater som er omtrent fem kilometer bredt, er det absolutt fotogent.

Så fortsetter vi nedover til landsbyen Sete Cidades der vi skal sykle langs innsjøen (lett, ikke ufordrende). Om du vil, kanskje blir det også en tur med kajakk?

Vi er tilbake i Ponta Delgada tidsnok til lunsj og deretter transport ut til flyplassen. Nå venter Pico Island! Etter ankomst får vi transfer til Aldeia da Fonte der vi skal bo i to netter, i herlige omgivelser!

(F/L/-)

Utsikt Sete Cidades. Wow!
Dag 5

19. juni - Pico Mountain med vandring

Etter frokost skal vi ut i naturen igjen, nå til fjells. Med mer. Picovulkanen er det høyeste punktet i Portugal med sine 2351 m.o.h. Unødvendig å si, men utsikten kan gi et hakeslipp eller to! Om været og sikten er god, ses øyene Sao Jorge, Graciosa og Faial. Sistnevnte skal vi besøke neste dag. Vi holder kursen mot Madalena, og nå venter en vandring gjennom Criacao Velha. Dette er Unesco-vernet område som handler om vinmarker og optimale vekstforhold i et røft klima. Dette er også Azorenes største vindistrikt.

Stien vi følger mangler ikke assosiasjoner til vinkulturen på disse kanter. Lokale ord som «rola-pipas og relheiras», som henspiller på stiene som lettere fikk vintønnene ned til båtene samt sporene etter oksekjerrene. De små husene, er koselige innslag sammen med diverse brønner. Distansen vi går er cirka sju kilometer og det tar et par timer. Piknik blir det også, det passer godt i slike omgivelser.

Etter dette går turen til São Roque, der vi stopper både ved et slott og ved en vingård. Da blir det vinsmaking, det hører med etter en dag med vin-tema.

Vel tilbake i Aldeia da Fonte, venter middag på hotellet vårt.

(F/piknik/M)

Hva mer trenger man - innsjø, fjell og en lokal innbygger på Pico:)
Dag 6

20. juni - Faial og tilbake til São Miguel

Vi sjekker ut fra hotellet tidlig morgen og forlater Pico. Nå venter øy nummer tre: Faial. Dit kommer vi etter en båttur på cirka 30 minutter. Dette var øya der det sist var vulkansk aktivitet av noen størrelse her på Azorene, men det går helt tilbake til 1957-58. Faial regnes ofte som den mest moderne og kosmopolitiske, her er yachter og et yrende båtliv.

Vi må selvsagt til kalderaen (kanten på det enorme vulkankrateret inne på øya), og strekker på bena, før Capelinhos venter. Denne nye delen av øya ble formet av et vulkansk utbrudd som varte i over ett år 1957 1958, og gjorde øya 2,4 km² større. Nok et bevis på enorme naturkrefter i sving.

Lunsj spiser vi før vi blir mer kjent med Horta. I Horta tar vi etterhvert en tur innom Peter’s Café og den flotte havnen full av seilbåter, som stopper her før eller etter den store ferden over Atlanterhavet. Her har vi også litt tid til å rusle rundt på egen hånd.
Så venter flyplassen på Faial. Herfra flyr vi tilbake til São Miguel og tilbake til hotellet i Ponta Delgada.

Vi tar ikke helt kvelden ennå. Den nytes sammen med nye reisevenner og velsmakende fingermat. Vi har mye å snakke om etter disse dagene på Azorene.

(F/L/kveldsnacks)

Capelinhos fra oven. Ganske så kult:)
Dag 7

21. juni - Avreise og ankomst Norge

Grytidlig avreise for å komme med flyet fra TAP som har avgang  om morgenen har vi avreise med Sata fra Ponta Delgada til Lisboa. Etter flybytte og mellomlanding i Lisboa tar vi fatt på siste etappe til Oslo Lufthavn med TAP. Vi beregner å lande tidlig kveld.

(F/-/-)

Vindmøllene har stil på Azorene

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 20 330
Enkeltromstillegg: kr 2 540

HVA ER INKLUDERT

Fly Oslo-Ponta Delgada-Oslo med TAP
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 11. september 2018
Innenlandsfly Porto Delgada-Pico/Faial-Porto Delgada
Båt mellom Pico og Faial
6 netter på turistklassehoteller med frokost
4 lunsjer (2 med drikke til maten)
4 middager, hvorav en med fingermat (alle er inkludert drikke til maten)
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport ifølge program
Reiseleder fra Carpe Diem
Lokale guider

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj, M=middag.

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Drikkevarer til måltidene (utenom det som er nevnt ovenfor)
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes cirka 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske borgere trenger ikke visum til for denne reisen. Passet må være gyldig hele turen, Azorene tilhører Portugal. Dersom du ikke er norsk statsborger – ta kontakt med de respektive ambassader/konsulater for veiledning. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser