Nyttårsfeiring Bratislava, Slovakia

Nyttårsfeiring i Wien og Bratislava

Vi har igjen gleden av å invitere deg med på nyttårstur til Wien og Bratislava.

Seks dager fullpakket av opplevelser, stemning, MYE god mat og drikke blir det garantert!
Vi begynner i byen som har det meste, Wien – keiserbyen, musikkbyen, byen for matelskeren og partybyen,  museumsbyen…you name it! Du får være med på storslått nyttårsfeiring i Bratislava, oppleve en ekte nyttårskonsert med Slovakias filharmoniske orkester og du skal begi deg ut på den «lille karpatiske vinveien». Og den veien er like trivelig som den høres ut.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

  • Nyttårsmiddag med påfølgende feiring i vakre Bratislava
  • Nyttårskonsert med Slovakias filharmoniske orkester – et minne for livet!
  • Rebusløp i Bratislavas gater
  • «The Small Carpathian Wine route» og Red Rock Castle
  • Vinsmaking i stemningsfull vinkjeller
  • Oppleve staselige Wien i nyttårshelgen
  • God mat, god drikke og godt selskap!

 

  • Wien_Østerrike
Dag 1

27. desember - Avreise Oslo ankomst Wien

Vi flyr med Norwegian direkte til Wien. Avgang er om formiddagen og vi ankommer midt på dagen. Etter ankomst møtes vi av vår lokalguide og vi busser inn til staselige Wien. Om bord deles det ut lett snack og vann slik at vi har litt å gå på når vi får det første møtet med byen. For å få et overblikk blir det en drøy times byrundtur i buss.

Vi sjekker inn på hotellet og spiser en sen lunsj. Første dagen tar vi det litt med ro og rusler kanskje rundt? Det er enkelt og greit med flere gågater og vi møter en vennlig by til fots før vi skal bli bedre kjent og se mer neste dag. Felles middag på en lokal restaurant blir det selvsagt denne første kvelden.

(-/L/M)

Rathaus og julemarked i Wien
Dag 2

28. desember - Vakre Wien

Etter frokost skal vi ut på en totimers vandretur i denne skjønnheten av en hovedstad.

Wien er nesten som et levende museum – her hvisker historiens stemme rundt ethvert hjørne. Majestetiske slott og palasser, dette var en gang habsburgernes by, og arven etter dem er noen av byens flotteste severdigheter. Habsburgerne var en adelsslekt opprinnelig fra Sveits, som overtok tronen i Østerrike, en slekt som senere vokste til å styre store deler av Europa og også Latin-Amerika. Deres spor finner vi blant annet på Schönbrunn Slott, et palass som  vi besøker neste dag.

Sentralt her i byen ligger Hofburgpalasset, som også er en arv fra habsburgerne. Her bevises det at luksus og dekadense var noe denne slekten virkelig hadde sansen for! Overdådighet blir nesten et forsiktig ord. I dag er dette setet for presidenten i Østerrike, og her finnes også deilige parker og rekreasjonsområder. Et spesielt skue i bybildet er Hundertwasserhuset, som med sin fargerike, ekspresjonistiske fasade lyser opp nabolaget. Det blir felles lunsj i byen og etterpå er det tid på egen hånd.

Wien er også kjent for komponistene som har bodd og virket her. Mozart bodde her de siste ti år av sitt liv og komponerte noe av sine mest kjente verk her: Figaros bryllup, Don Giovanni og Tryllefløyten. For musikkinteresserte vil Wien uansett være et mekka: Haydn, Schubert, Strauss og Beethoven bodde og komponerte alle her i byen og dette har selvsagt satt sine spor.

Glem ikke å sette av et besøk på en eller flere av Wiens kafeer, kanskje akkompagnert av opera eller klassisk musikk? Mange kafeer har slik bakgrunnsmusikk. Den deilige, men akk så mektige Sachertorte (en mørk sjokoladekake med aprikos, trukket med bittersøt sjokolade) må du ha plass til!

Reiseleder organiser middag for den som vil være med.

(F/L/-)

 

Wien
Dag 3

29. desember - Bratislava og Red Rock Castle

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og reiser mot Slovakia. Men først stopper vi ved det fantastiske Schönbrunn-slottet. Det kan bare kan beskrives som magnifikt. Slottet har i tillegg et enormt område som dekkes av parker og hager. Selve bygningen er i barokk-stil og innredningen hovedsakelig i rokokko-stil. Vi får utdelt audioguider på engelsk og rusler rundt i et tjuetalls rom – ja det er digert og vi ser ikke alle rom… Etterpå blir det lunsj i nærheten og besøk på nyttårsmarkedet som ligger rett ved slottet. Så venter straks et nytt land!

Først skal vi se nærmere på et av Slovakias gamle slott, Cerveny Kamen eller Red Rock Castle. Det ruver over den lille landsbyen Pila i de karpatiske fjellene. Det imponerende slottet er fra 1500-tallet og ble bygget av Thurzo-familien først og fremst som et hjem. På den tiden hadde familien betydelige eiendeler og formue, lagringsplassen deretter. Dette endret seg og slottet kom i andres hender. Beliggenheten gjorde sitt til at slottet senere ble et fort som beskyttet mot angrep utenfra. Bygningen er godt bevart og innvendig finner vi stukkatur og dekorasjoner fra mytologiens verden. Det er en betydelig samling av vakre møbler og også en stor våpensamling samt en gedigen kjeller.

Om ettermiddagen ankommer vi hotellet i hovedstaden Bratislava og sjekker inn.  NB! Ta gjerne med badetøy da det er innendørs basseng på hotellet. Det er også treningsrom og muligheter for massasje.

(F/L/-)

 

Schoenbrunn palace
Dag 4

30. desember - Bratislava og vinområdene

Helt vest i Slovakia finner vi denne forholdsvis nye hovedstaden, etter at Slovakia ble opprettet som selvstendig stat i 1993. Byen er delt av Donau, og har en salig blanding av nytt, eldre og enda eldre. Bratislava slott troner over Donau og byr på en flott utsikt. Herfra kan du i helt klart vær se både til Østerrike og Ungarn. Byen har en sjarmerende og spennende gamleby, med kafeer og pastellfargede rokokko-bygninger og brosteinsbelagte smale gater der kafelivet er tydelig tilstede. Ellers i byen får vi øye på litt av den noe karakteristiske kommunistiske byggestilen også – det er denne miksen mellom ulike stiler som gjør Bratislava så interessant og sjarmerende.

Etter frokost møtes vi til utflukt. Vi skal bli kjent med byen til fots på en cirka to timers tur. Vi begynner med en times tur der vi ser ulike severdigheter og fornemmer den hyggelige atmosfæren. Den neste timen blir det både sosialt og engasjerende når vi deles inn i flere lag. Oppgaven kommer til å bestå av noen spørsmål. Løsningen på hver oppgave blir å lokalisere svarene, finne de ulike stedene i byen for så å ta et lagbilde med svaret! Her må dere få noen andre til å ta bilde (det blir en lokal eller en annen besøkende) – alle skal være med. Dette blir lærerikt og ikke minst morsomt! Laget med flest riktige svar og med alle bildene tatt på kortest tid, er vinneren. Det blir en «sterk», lokal premie til vinnerlaget.

Ettermiddagen tilhører vinområdet utenfor byen. Regionen har vært kjent for vinproduksjon siden romertiden, så her snakker vi lange tradisjoner og håndverk. I ånden av lokalt håndverk besøker vi også et sted der det lages keramikk og kanskje noe fra utslaget frister? En lokal vinkjeller er neste stopp. Vi smaker fem ulike viner fra regionen og spiser stemningsfull lunsj her i disse tradisjonelle omgivelsene.

(F/-/M)

Slottet i Bratislava
Dag 5

31. desember - Bratislava, nyttårskonsert og middag

Sov lenge på årets siste dag, eller rusle rundt i byen.

Vi møtes om ettermiddagen og går noen minutter ned til Slovak Philharmonic som ligger i Reduta-bygningen. Med 700 seter er dette stedet der filharmonien har holdt til siden 1950-tallet. Bygget er opprinnelig fra 1700-tallet og en blanding av barokk, rokokko og art nouveau. Vi skal ha gleden av å nyte en ekte nyttårskonsert – det passer bra på disse kanter og er en fantastisk opplevelse som våre tidligere nyttårsgjester i Bratislava har utropt til turens høydepunkt. Se gjerne mer på nettsiden
Nyttårskonsert i Bratislava

Om kvelden møtes vi i resepsjonen på hotellet og går til restauranten der vi skal spise en hyggelig nyttårsmiddag. Ved midnatt er tiden kommet for å ønske 2018 velkommen med fyrverkeri og feststemt feiring ved hovedtorget, og før rakettene går til værs er det godt mulig vi også har få med oss en utekonsert eller to.

(F/-/M)

Slovakias filharmoniske orkester
Dag 6

1. januar – Avreise Wien ankomst Oslo

Er du morgenpigg rekker du å fornemme litt mer av byen, før bussen kjører til flyplassen i Wien. Direkteflyet med Norwegian har avgang tidlig ettermiddag og vi beregner å lande på Oslo Lufthavn om ettermiddagen.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 14 270
Enkeltromstillegg: kr 2 100

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Wien-Oslo med Norwegian
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud.
Flyskatt og avgifter pr 9. februar 2017
5 netter på mellomklassehotell inkl frokost.
3 lunsjer
3 middager (inkludert nyttårsmiddag)
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport ifølge program
Reiseleder fra Carpe Diem
Lokale guider

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Drikkevarer til måltidene
Tips

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes cirka 2 uker før avreise.

PASS OG VISUM
Det er ingen krav om visum for norske borgere verken i Østerrike (opphold inntil 3 mnd) eller i Slovakia. Pass må imidlertid med, da dette er det eneste gyldige identifikasjonsdokumentet. Passet må være gyldig under hele oppholdet.

Har du en annen nasjonalitet må du selv orientere deg mht. hvilke regler som gjelder for ditt statsborgerskap. Vi anbefaler at du tar kontakt med de respektive ambassader.

Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 20 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt senest 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.
Prisen er basert på valutakurs pr. 7. mars 2017 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser