Fargerikt og koselig i Bratislava

Nyttårsfeiring i Wien og Bratislava

Vi gleder oss til å invitere deg med på nyttårstur til Wien og Bratislava.

Seks dager fullpakket av opplevelser, stemning, MYE god mat og drikke blir det garantert! I to flotte byer hos to flotte naboer.
Vi begynner i byen som har det meste, Wien – keiserbyen, musikkbyen, byen for matelskeren og partybyen,  museumsbyen…you name it! Wien er nesten som et levende museum – her hvisker historiens stemme rundt ethvert hjørne. Majestetiske slott og palasser er blandet med mer moderne bygg. En perfekt by å rusle rundt i. Og en perfekt by å gå på cafe etter cafe. Utvalget er stort og godt – bokstavelig talt. Wien er også kjent for komponistene som har bodd og virket her. Selveste Mozart bodde her de siste ti år av sitt liv. Her komponerte han noen av sine mest kjente verk. Byen er og har vært til stor inspirasjon for så mangt og mange. Forståelig.

Så til Bratislava. En salig blanding av nytt, eldre og enda eldre. Med en sjarmerende og spennende gamleby. Med masse trivelige cafeer her også.  Sjarmen ivaretas av pastellfargede rokokko-bygninger og brosteinsbelagte, smale gater. Og en «dæsj» av den noe karakteristiske kommunistiske byggestilen. Miks, match og mismatch – summen er en interessant by som ikke er A4. Vi organiserer en morsom og annerledes bytur for å bli kjent! Du får også være med på storslått nyttårsfeiring i Bratislava. Og oppleve en ekte nyttårskonsert med Slovakias filharmoniske orkester. Det er bare å glede seg.

På denne turen er vi sammen med våre svenske Carpe Diem-gjester også – i god naboånd:)

 

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 

 • Wien er alltid en fryd å besøke, men spesiell vakker  og opplyst i juletiden
 • Schönnbrunn – det er slottet sitt – nå med nyttårsmarked
 • Sjarmerende og trivelige Bratislava
 • Nyttårsmiddag med påfølgende feiring i byen
 • Nyttårskonsert med Slovakias filharmoniske orkester – et minne for livet!
 • Rebusløp i Bratislavas gater
 • God mat, god drikke og godt selskap!

 

 • combination of colours and shapes on christmas market in an european city
 • Wien_Østerrike
 • aromatic and multicolored decoration stand in chritsmas market, bunch of hearts
 • Aerial cityscape image of historical downtown of Bratislava, capital city of Slovakia during sunset.
 • Bratislava - Monkey with the violin sculpture from bench in presbytery in st. Matins cathedral from years 1863 - 1878 from manufactures of Anton Furst a Johann Hutterer.
 • combination of shapes and fragrances on christmas market in an european city, very strong cinnamon fragrance
 • Panoramic view of Bratislava with sunset
 • Bratislava - castle statirs in winter morning
Dag 1

28. desember - Avreise Oslo ankomst Wien

Vi flyr med KLM via Amsterdam. Avgang fra Oslo er om morgenen. Flybytte på Schiphol og ankomst Wien om ettermiddagen. Etter ankomst møtes vi av vår lokalguide og vi busser inn til staselige Wien.

Vi sjekker inn på hotellet der vi skal være i to netter. Første dagen tar vi det litt med ro og rusler kanskje rundt? Det er enkelt og greit med flere gågater og vi møter en vennlig by til fots før vi skal bli bedre kjent og se mer neste dag. Felles middag på en lokal restaurant nær hotellet blir en god start på oppholdet.

(-/-/M)

Rathaus og julemarked i Wien
Dag 2

29. desember - Vakre Wien

Etter frokost skal vi først ut på busstur og deretter ut på en  totimers rusletur i denne skjønnheten av en hovedstad.

Wien er nesten som et levende museum – her hvisker historiens stemme rundt ethvert hjørne. Majestetiske slott og palasser, dette var en gang habsburgernes by, og arven etter dem er noen av byens flotteste severdigheter. Habsburgerne var en adelsslekt opprinnelig fra Sveits, som overtok tronen i Østerrike, en slekt som senere vokste til å styre store deler av Europa og også Latin-Amerika. Deres spor finner vi blant annet på Schönbrunn Slott, et palass som  vi besøker neste dag.

Sentralt her i byen ligger Hofburgpalasset, som også er en arv fra habsburgerne. Her bevises det at luksus og dekadense var noe denne slekten virkelig hadde sansen for! Overdådighet blir nesten et forsiktig ord. I dag er dette setet for presidenten i Østerrike, og her finnes også deilige parker og rekreasjonsområder. Et spesielt skue i bybildet er Hundertwasserhuset, som med sin fargerike, ekspresjonistiske fasade lyser opp nabolaget. Det blir felles lunsj i byen før vi tar med sightseeing til fots. Etterpå er det tid på egen hånd.

Wien er også kjent for komponistene som har bodd og virket her. Mozart bodde her de siste ti år av sitt liv og komponerte noen av sine mest kjente verk her: Figaros bryllup, Don Giovanni og Tryllefløyten. For musikkinteresserte vil Wien uansett være et mekka: Haydn, Schubert, Strauss og Beethoven bodde og komponerte alle her i byen og dette har selvsagt satt sine spor.

Glem ikke å sette av et besøk på en eller flere av Wiens kafeer, kanskje akkompagnert av opera eller klassisk musikk? Mange kafeer har slik bakgrunnsmusikk. Den deilige, men akk så mektige Sachertorte (en mørk sjokoladekake med aprikos, trukket med bittersøt sjokolade) må du ha plass til!

Reiseleder organiser middag for den som vil være med. Dette vil også gjelde andre dager når det ikke er felles.

(F/L/-)

 

Fargerikt og koselig i Bratislava
Dag 3

30. desember - Bratislava, besøk i Schönbrunn-slottet

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og reiser mot Slovakia. Men først stopper vi ved det fantastiske Schönbrunn-slottet. Det kan bare kan beskrives som magnifikt. Slottet har i tillegg et enormt område som dekkes av parker og hager. Selve bygningen er i barokk-stil og innredningen hovedsakelig i rokokko-stil. Vi får utdelt audioguider på engelsk og rusler rundt i et tjuetalls rom – ja det er digert og vi ser ikke alle rom… Etterpå blir det lunsj i nærheten og besøk på nyttårsmarkedet som ligger rett ved slottet. Så venter straks et nytt land!

For Bratislava har også sitt mektige og imponerende slott. Vi stopper på Castle Hill for å ta inn utsikten og bygningen. Slottet i Bratislava ruver godt over byen og Donau. Det er umulig å overse med sin hvite fasade og tårnene i hvert hjørne i renessanse-stil. Det eldste tårnet er fra 1200-tallet, men slottet har blitt restaurert flere ganger.

Om ettermiddagen ankommer vi hotellet i hovedstaden Bratislava og sjekker inn. Merk at bussen ikke kan stoppe rett ved hotellet og at det er 200 meter å gå med trapper.  

Helt vest i Slovakia finner vi denne forholdsvis nye hovedstaden, etter at Slovakia ble opprettet som selvstendig stat i 1993. Byen er delt av Donau, og har en salig blanding av nytt, eldre og enda eldre. Bratislava slott troner over Donau og byr på en flott utsikt. Herfra kan du i helt klart vær se både til Østerrike og Ungarn. Byen har en sjarmerende og spennende gamleby, med kafeer og pastellfargede rokokko-bygninger og brosteinsbelagte smale gater der kafelivet er tydelig tilstede. Ellers i byen får vi øye på litt av den noe karakteristiske kommunistiske byggestilen også – det er denne miksen mellom ulike stiler som gjør Bratislava så interessant og sjarmerende.

(F/L/-)

 

Schoenbrunn palace
Dag 4

31. desember - Bratislava, nyttårskonsert og middag

Etter frokost møtes vi til utflukt. Vi skal bli kjent med byen til fots på en cirka to timers tur. Vi begynner med en times tur der vi ser ulike severdigheter og fornemmer den hyggelige atmosfæren. Den neste timen blir det både sosialt og engasjerende når vi deles inn i flere lag. Oppgaven kommer til å bestå av noen spørsmål. Løsningen på hver oppgave blir å lokalisere svarene, finne de ulike stedene i byen for så å ta et lagbilde med svaret! Her må dere få noen andre til å ta bilde (det blir en lokal eller en annen besøkende) – alle skal være med. Dette blir lærerikt og ikke minst morsomt! Laget med flest riktige svar og med alle bildene tatt på kortest tid, er vinneren. Det blir en «sterk», lokal premie til vinnerlaget.

Vi møtes  igjen om ettermiddagen og går cirka 15 minutter ned til Slovak Philharmonic som ligger i Reduta-bygningen. Med 700 seter er dette stedet der filharmonien har holdt til siden 1950-tallet. Bygget er opprinnelig fra 1700-tallet og en blanding av barokk, rokokko og art nouveau. Vi skal ha gleden av å nyte en ekte nyttårskonsert – det passer bra på disse kanter og er en fantastisk opplevelse som våre tidligere nyttårsgjester i Bratislava har utropt til turens høydepunkt. Se gjerne mer på nettsiden:
Nyttårskonsert i Bratislava

Om kvelden møtes vi i resepsjonen på hotellet og det er tid for en hyggelig nyttårsmiddag i hotellets restaurant. Det blir fire-retters middag med drikke til maten (to enheter). Samt et glass musserende før maten. Ved midnatt er tiden kommet for å ønske 2020 velkommen med fyrverkeri og feststemt feiring ved hovedtorget, og før rakettene går til værs er det godt mulig vi også har få med oss en utekonsert eller to.

 

(F/-/M)

Slovakias filharmoniske orkester
Dag 5

1. januar - Bratislava med dagen til egen disposisjon

Sov lenge på årets første dag, nå er det ingenting du skal rekke – annet enn frokosten. Hele dagen er til egen disposisjon, til å rusle rundt eller til å gjøre egne sysler. Reiseleder vil helt sikkert kunne finne på en felles aktivitet, men vær klar over at det mye er stengt denne dagen. Det er ikke feil å lese litt heller, samt å legge opp til litt hygge innendørs.

(F/-/-)

Dag 6

2. januar – Avreise Wien ankomst Oslo

Det blir en kort natt, eller grytidlig morgen før bussen kjører til flyplassen i Wien. Hotellet setter frem litt enkel frokost. KLM flyr først til Amsterdam med avgang tidlig om morgenen fra Wien. Mellomlanding og flybytte på Schiphol, før beregnet landing Oslo midt på dagen.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom, fra Oslo: nye plasser kr 16 500 (førpris 15 000)
Enkeltromstillegg, fra Oslo: kr 1 840

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Wien-Oslo med KLM
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud.
Flyskatt og avgifter pr 6. mai 2019
5 netter på mellomklassehotell inkl frokost.
2 lunsjer
2 middager (inkludert nyttårsmiddag)
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport ifølge program
Reiseleder fra Carpe Diem som møter på flyplassen i Amsterdam (ved utgangen til Wien-flyet)
Lokale guider

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Drikkevarer til måltidene
Tips

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes cirka 2 uker før avreise.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Det er ingen krav om visum for norske borgere verken i Østerrike (opphold inntil 3 mnd) eller i Slovakia. Pass må imidlertid med, da dette er det eneste gyldige identifikasjonsdokumentet. Passet må være gyldig under hele oppholdet, vi anbefaler 6 mnd.

Har du en annen nasjonalitet må du selv orientere deg mht. hvilke regler som gjelder for ditt statsborgerskap. Vi anbefaler at du tar kontakt med de respektive ambassader. Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser