Nyttårstur til Wien og Bratislava

Nyttårstur til Wien og Bratislava

28. desember 2022 / 6 dager / Pris fra 17.390,-

Getty Images 1129165447 Slovakia Bratislava vinter by

To elegante byer å besøke

Varmt velkommen med på nyttårstur til Wien og Bratislava. Mange dager fullpakket av opplevelser, stemning, MYE god mat og drikke blir det garantert! I to flotte byer hos to flotte naboer.

Vi begynner i byen som har det meste, Wien – keiserbyen, musikkbyen, byen for matelskeren og partybyen, museumsbyen…you name it! Wien er nesten som et levende museum – her hvisker historiens stemme rundt ethvert hjørne. Majestetiske slott og palasser er blandet med mer moderne bygg. En perfekt by å rusle rundt i. Og en perfekt by å gå på kafe etter kafe. Utvalget er stort og godt – bokstavelig talt. Wien er også kjent for komponistene som har bodd og virket her. Selveste Mozart bodde her de siste ti år av sitt liv. Her komponerte han noen av sine mest kjente verk. Byen er og har vært til stor inspirasjon for så mangt og mange. Forståelig.

Så til Bratislava. En salig blanding av nytt, eldre og enda eldre. Med en sjarmerende og spennende gamleby. Med masse trivelige kafeer her også. Sjarmen ivaretas av pastellfargede rokokko-bygninger og brosteinsbelagte, smale gater. Og en «dæsj» av den noe karakteristiske kommunistiske byggestilen. Miks, match og mismatch – summen er en interessant by som ikke er A4. Vi organiserer en morsom og annerledes bytur for å bli kjent! Du får også være med på storslått nyttårsfeiring i Bratislava. Og oppleve en ekte nyttårskonsert med Slovakias filharmoniske orkester. Det er bare å glede seg.

Høydepunkter

 • Wien er alltid en fryd å besøke, men spesiell vakker og opplyst i juletiden
 • Schönnbrunn – det er slottet sitt – nå med nyttårsmarked
 • Sjarmerende og trivelige Bratislava
 • Nyttårsmiddag med påfølgende feiring i byen
 • Nyttårskonsert med Slovakias filharmoniske orkester – et minne for livet!
 • Rebusløp i Bratislavas gater
 • God mat, god drikke og godt selskap!
Slovak Philharmonic

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 28.12.2022

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 6

  Priser fra: 17.390,-

  Reiseleder: Lene Sørlie

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+19
+18

Program

5 frokoster, 2 lunsjer og 3 middager inkludert

Dag 1

Avreise og ankomst Wien

Middag

Vi flyr med Norwegians direktefly til Budapest. Avgang fra Oslo er om formiddagen. Etter ankomst blir det busstransport over til Wien - det tar omtrent 2-3 timer.

Vi sjekker inn på hotellet der vi skal være i to netter. Det er enkelt og greit med flere gågater og vi møter en vennlig by til fots før vi skal bli bedre kjent og se mer neste dag. Vi møtes til felles middag på hotellet.

Luftfoto over hustakene i Wien fra Nord-tårnet på St. Stephen's Cathedral, inkludert katedralens berømte utsmykkede, fargerike tak laget av 230 000 glaserte fliser, Østerrike

Staselig by, Wien

Dag 2

Vakre Wien

Frokost og lunsj

Etter frokost skal vi først ut på busstur og deretter ut på en totimers rusletur i denne skjønnheten av en hovedstad.

Wien er nesten som et levende museum – her hvisker historiens stemme rundt ethvert hjørne. Majestetiske slott og palasser, dette var en gang habsburgernes by, og arven etter dem er noen av byens flotteste severdigheter. Habsburgerne var en adelsslekt opprinnelig fra Sveits, som overtok tronen i Østerrike, en slekt som senere vokste til å styre store deler av Europa og også Latin-Amerika. Deres spor finner vi blant annet på Schönbrunn Slott, et palass som vi besøker neste dag.

Sentralt her i byen ligger Hofburgpalasset, som også er en arv fra habsburgerne. Her bevises det at luksus og dekadense var noe denne slekten virkelig hadde sansen for! Overdådighet blir nesten et forsiktig ord. I dag er dette setet for presidenten i Østerrike, og her finnes også deilige parker og rekreasjonsområder. Et spesielt skue i bybildet er Hundertwasserhuset, som med sin fargerike, ekspresjonistiske fasade lyser opp nabolaget. Det blir felles lunsj i byen før vi tar med sightseeing til fots. Etterpå er det tid på egen hånd.

Wien er også kjent for komponistene som har bodd og virket her. Mozart bodde her de siste ti år av sitt liv og komponerte noen av sine mest kjente verk her: Figaros bryllup, Don Giovanni og Tryllefløyten. For musikkinteresserte vil Wien uansett være et mekka: Haydn, Schubert, Strauss og Beethoven bodde og komponerte alle her i byen og dette har selvsagt satt sine spor.

Glem ikke å sette av et besøk på en eller flere av Wiens kafeer, kanskje akkompagnert av opera eller klassisk musikk? Mange kafeer har slik bakgrunnsmusikk. Den deilige, men akk så mektige Sachertorte (en mørk sjokoladekake med aprikos, trukket med bittersøt sjokolade) må du ha plass til!

Reiseleder organiser middag for den som vil være med. Dette vil også gjelde andre dager når det ikke er felles.

Dag 3

Schönbrunn, til Bratislava

Frokost og lunsj

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og reiser mot Slovakia. Men først stopper vi ved det fantastiske Schönbrunn-slottet. Det kan bare kan beskrives som magnifikt. Slottet har i tillegg et enormt område som dekkes av parker og hager. Selve bygningen er i barokk-stil og innredningen hovedsakelig i rokokko-stil. Vi får utdelt audioguider på engelsk og rusler rundt i et tjuetalls rom – ja det er digert og vi ser ikke alle rom… Etterpå blir det lunsj i nærheten og besøk på nyttårsmarkedet som ligger rett ved slottet. Så venter straks et nytt land!

For Bratislava har også sitt mektige og imponerende slott. Vi stopper på Castle Hill for å ta inn utsikten og bygningen. Slottet i Bratislava ruver godt over byen og Donau. Det er umulig å overse med sin hvite fasade og tårnene i hvert hjørne i renessanse-stil. Det eldste tårnet er fra 1200-tallet, men slottet har blitt restaurert flere ganger.

Om ettermiddagen ankommer vi hotellet i hovedstaden Bratislava og sjekker inn. Merk at bussen ikke kan stoppe rett ved hotellet og at det er 200 meter å gå med trapper.

Helt vest i Slovakia finner vi denne forholdsvis nye hovedstaden, etter at Slovakia ble opprettet som selvstendig stat i 1993. Byen er delt av Donau, og har en salig blanding av nytt, eldre og enda eldre. Bratislava slott troner over Donau og byr på en flott utsikt. Herfra kan du i helt klart vær se både til Østerrike og Ungarn. Byen har en sjarmerende og spennende gamleby, med kafeer og pastellfargede rokokko-bygninger og brosteinsbelagte smale gater der kafelivet er tydelig tilstede. Ellers i byen får vi øye på litt av den noe karakteristiske kommunistiske byggestilen også – det er denne miksen mellom ulike stiler som gjør Bratislava så interessant og sjarmerende.

Dag 4

Nyttårskonsert i Bratislava og middag

Frokost og middag

Etter frokost møtes vi til utflukt. Vi skal bli kjent med byen til fots på en cirka to timers tur. Vi begynner med en times tur der vi ser ulike severdigheter og fornemmer den hyggelige atmosfæren. Den neste timen blir det både sosialt og engasjerende når vi deles inn i flere lag. Oppgaven kommer til å bestå av noen spørsmål. Løsningen på hver oppgave blir å lokalisere svarene, finne de ulike stedene i byen for så å ta et lagbilde med svaret! Her må dere få noen andre til å ta bilde (det blir en lokal eller en annen besøkende) – alle skal være med. Dette blir lærerikt og ikke minst morsomt! Laget med flest riktige svar og med alle bildene tatt på kortest tid, er vinneren. Det blir en «sterk», lokal premie til vinnerlaget.

Vi møtes igjen om ettermiddagen og går cirka 15 minutter ned til Slovak Philharmonic som ligger i Reduta-bygningen. Med 700 seter er dette stedet der filharmonien har holdt til siden 1950-tallet. Bygget er opprinnelig fra 1700-tallet og en blanding av barokk, rokokko og art nouveau. Vi skal ha gleden av å nyte en ekte nyttårskonsert – det passer bra på disse kanter og er en fantastisk opplevelse som våre tidligere nyttårsgjester i Bratislava har utropt til turens høydepunkt.

Om kvelden møtes vi i resepsjonen på hotellet og det er tid for en hyggelig og velsmakende nyttårsmiddag i hotellets restaurant. Ved midnatt er tiden kommet for å ønske 2022 velkommen med fyrverkeri og feststemt feiring ved hovedtorget, og før rakettene går til værs er det godt mulig vi også har få med oss en utekonsert eller to.

NB:Hva som vil skje på nyttårsaften av program ute i byen er for tidlig å si i skrivende stund, så dette er basert på slik det pleide være.

Dag 5

Bratislava med dagen til egen disposisjon

Frokost og middag

Sov lenge på årets første dag, nå er det ingenting du skal rekke – annet enn frokosten. Hele dagen er til egen disposisjon, til å rusle rundt eller til å gjøre egne sysler. Reiseleder vil helt sikkert kunne finne på en felles aktivitet, men vær klar over at det mye er stengt denne dagen. Det er ikke feil å lese litt heller, samt å legge opp til litt hygge innendørs.

Om kvelden møtes vi til felles middag på en lokal restaurant.

Dag 6

Bratislava, hjemreise fra Wien

Frokost

Frokost før vi må begynne å tenke på avreisen mot flyplassen. Austrians direktefly har avgang på formiddagen og lander på Oslo Lufthavn et par timer senere.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo - Wien t/r med Norwegian og Austrian
 • 5 netter på hotell med frokost hver dag
 • Måltider i henhold til program
 • Alle utflukter og entréer i programmet
 • All transport i henhold til programmet
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke
 • Tips