Maafushi – Maldivene på lokalt vis

Maafushi – Maldivene på lokalt vis

2 avganger. Første tilgjengelige avgang: 19. november 2021 / 13 dager / Pris fra 24.380,-

20180502 131604

Det genuine Maldivene. Helt enkelt.

Kunne du tenke deg hvite sandstrender og turkist hav? Snorkle i vann som minner om et akvarium? Gå barfot i sandgater omgitt av hus i alle regnbuens farger? Møte en gjestfri lokalbefolkning? Senke skuldrene og bare kose deg.

Da tror vi at det ekte Maldivene er noe for deg. Nærmere bestemt øya Maafushi. Det er en helt, helt annerledes opplevelse enn å være på en all inclusive resort på Maldivene – for å si det sånn. Og spør du oss, så er den lokale varianten en mye hyggeligere og minneverdig opplevelse enn resortlivet…og ikke minst billigere. Hvordan Carpe Diem havnet på akkurat Maafushi er en ganske så spesiell historie. Du kan lese mer om den nedenfor.

Høydepunkter

  • Det ekte Maldivene – det som virkelig er verdt å oppleve
  • Bli kjent med Maafushi – den lokale øya midt i paradiset
  • Paradis ja, men dog med nok av miljøutfordringer både til lands og til vanns. Med Carpe Diem får du mulighet til å være med å bidra til et bedre miljø på Maldivene gjennom konkrete handlinger.
  • En verden under vann som bare må oppleves – akvarium er den beste beskrivelsen
  • Korallplanting og snorkling i "Renees hage"
  • Møte med en veldig gjestfri lokalbefolkning
Kvinne som ligger i det klare  vannet med bikini og solbriller

Avganger

Avganger og priser

  • Avreise: 19.11.2021

    Tilgjengelighet: Ledig

    Dager: 13

    Priser fra: 24.380,-

    Reiseleder: Monica Sundbø

    Velg avgang

    Avreise fra Oslo Lufthavn

  • Avreise: 20.02.2022

    Tilgjengelighet: Ledig

    Dager: 13

    Priser fra: 20.990,-

    Reiseleder: Monica Sundbø

    Velg avgang

    Avreise fra Oslo Lufthavn

+27
+26

Maafushi - den lokale øya

Maldivene er ensbetydende med paradis – en etterlengtet drømmeferie. Paradis både over og under vann. Dobbel glede. Bildene lyver ikke. I dette øyriket blir Photoshop arbeidsledig.

Naturen er gavmild. Her lar den oss gå barbent i myk puddersand. Hver dag. Det er ikke mye som slår fargepaletten kritthvit sand og turkis, glassklart vann. Herlige assosiasjoner om en behagelig drømmeferie. For oss som besøker øyene er sol og bad hovedsyssel. Og strendene, de er helt greie de også…fordelt på øyene – det er nesten 1200 av dem. Vi har valgt å gjøre det lokalt denne gangen. Carpe Diem går alltid i bresjen for det genuine fremfor det kommersielle. Derfor har vi lagt vår elsk på øya Maafushi (les om bakgrunnen for valget nedenfor).

Her blander turistene seg med lokalbefolkningen. Vi får en helt annen opplevelse av hvordan det er å faktisk leve på Maldivene. Gå barbeint er en egen greie her. «Gatene» består av sand. Nesten bilfritt. Helt perfekt og nydelige gater i solskinn, men kommer det en regnskur, en helt annen historie. En uforglemmelig sådan. Slikt som skaper gode historier både på tur, og i godt selskap etterpå.

Det er ikke så veldig lenge siden Maldivene bestemte seg for å oppheve skillet mellom turister og lokalbefolkning. Tidligere har så godt som all turisme vært sluset til egne resorts. Øyriket byr jo på utallige, flotte, fancy resorts som smaker både paradis og eksklusivitet. Der det ikke er spart på noe, og prisene er deretter. For lokale Maafushis del, var det i 2010 at det første overnattingsstedet ble bygget her. Siden den tid har det skjedd MYE. La oss ikke legge skjul på at turistene har oppdaget øya. Øylivet er et kapittel for seg. Maafushi er nybygg, eldre bygg, skjeve bygg, pene og mindre pene bygninger. Sjarm og særpreg i bøttevis, men med skjevheter og dæsjer av kule innslag og det som ikke er fullt så kult. På den ene delen av øya ligger til og med øygruppens fengsel. Når det er sagt, så er det veldig lite kriminalitet her. Summen av det hele er herlig forfriskende og annerledes!

  1. Program november

    10 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager inkludert

    Dag 1

    Avreise Oslo

    Vi reiser om ettermiddagen med Turkish Airlines til Istanbul. Etter mellomlanding og flybytte, går ferden videre til Maldivene og hovedstaden Male. Vi ankommer midt på dagen (lokal tid) den 20. november.

    Dag 2

    Ankomst Malé och transfer till Maafushi

    Middag

    Fremme! Vi ankommer Male får båttransfer til Triton Beach Hotel som blir vårt hjem de neste dagene. Det er ikke lange biten, tar cirka 40 minutter.

    Vi sjekker inn, kommer i strandmodus og feriemodus. La ferien begynne!

    Kjekt å vite: De måltidene som ikke er inkludert på turen, organiseres av reiseleder. Den som vil spise felles, blir med. Det gjelder alle dagene. Det kan også hende at vi bytter om på dagene i forhold til utfluktene.

    Les mer om Hotel Triton Beach her på hotellets egen nettside

    Hotellet ligger ca. 100 meter fra stranden. Det kan til tider forekomme noe byggestøy fra områdene rundt hotellet.

    Dag 3

    Snorkling, sandbanke og lunsj

    Frokost og lunsj

    Frokost på hotellet før vi skal ut å oppleve! Vi skal ut å snorkle. Må ut på havet. Begynne å få en følelse av en overjordisk vakker verden under vann. Her er det farger, det vrimler av ulike fisker som skynder seg langsomt og henger på flokken sin. Store, små, kjente, ukjente – spiller ingen rolle. Her nede er alt en bonus å få med seg.

    Liker du deg best over vannflaten? Null problem. Her er det muligheter for alle. Vi innretter oss på en «helt grei» sandbanke ikke veldig mange minuttene fra Maafushi. Her kan de som ønsker snorkle på revet som ligger noen meter fra sandbanken, mens de som liker bedre å sive rundt på grunt vann kan gjøre det.

    Etter mye frisk luft, sol og saltvann setter vi kursen tilbake til Maafushi.

    PS! Her er det bare en type solfaktor som gjelder: faktor 50!

    Tilbake på Maafushi tar vi ettermiddagen og kvelden som den kommer:)

    Dag 4

    Dagen til egen disposisjon

    Frokost


    Planer for dagen: Nyt strandlivet, bli høye på ferielivet med fruktjuice eller smoothie (lett å komme ut av tellingen på hvor mange vi har tatt etterhvert…) eller lese boken din. Litt shopping er det også mulighet for i de små butikkene som kranser de hvite strandgatene. Eller test ut cafeer og restauranter på denne øya som strekker seg 1200 meter fra ende til annen.

    Maldives maafushi white beach

    Dag 5

    Gulhi & Guraidhoo

    Frokost og lunsj

    I dag tar vi turen til to av naboøyene, Gulhi og Guraidhoo. Det skal snorkles her også.

    Gulhi er liten, lekker og innbydende. Her var det faktisk low key-turisme allerede på 80-tallet med litt telting og enkelt opplegg. Gulhi har også en av Maldivenes eldste og største havner, uten at størrelsen på havnen får deg til å tenke på «noe stort». Gulhi har en knakende fin strand å skilte med og ute i vannet kan du huske på en vannhuske. Også et populært sted å ta bilder.

    Guhraidhoo, en annen lokal øy litt mindre enn «vår Maafushi». Alltid spennende å se enda mer! I dag bor det cirka 3000 innbyggere her og den har vært bebodd siden 1970-tallet. Men det er først nylig de har begynt å snuse på turisme og begynt å bygge hoteller og infrastruktur.

    Gatene er også her av sand og fargerike hus synes overalt. Som Maafushi er ikke alle bygningene like vakre og gatebildet endrer seg nesten fra en dag til en annen… Men blandingen er absolutt interessant! Og det er en Bikini Beach her også, det må det være.

    Tilbake på Maafushi er resten av dagen til egne sysler.

    Dag 6

    Dag til egen disposisjon på Maafushi, cruise i solnedgang med fisking

    Frokost og middag

    Nå begynner vi å komme inn i dagliglivet og dagene går av seg selv. Det er solstråler å fange, dukkerter som må tas og snorkling som må vedlikeholdes. Det kan jo dukke opp nye fisker!

    Når det begynner å dra seg mot kveld, møtes vi til cruise i solnedgang. Lite kan måle seg med å se solen ta kvelden fra sjøsiden. Om bord i en lokal båt, dhoani, gjør vi oss klar til å se dette underverket som jo skjer hver dag. Men like flott er det hver gang! Ok, det kan jo hende at solen ikke skinner…, men båttur, det blir det. Underveis blir det også kveldsfiske. Om fiskelykken står oss bi (og mannskapet som nok har mer peiling enn oss…), blir det tilberedning av egen fangst på stranden etterpå. Dette blir en skikkelig island night med lokale, tradisjonsrike retter.

    En ung mann iført stråhatt slapper av i en oransje hengekøye som er hengt på et kokosnøttpalm. Den hvite sandstranden og fargen på vannet er turkis og er en idyllisk og unik beliggenhet på Maldivene.

    Dag 7

    Dag til egen disposisjon

    Frokost

    Planer for dagen: Nyt strandlivet.

    Hva med en utflukt til Ari-atollen for å snorkle med hvalhai og mantarokker? Begge har «base» i dette området og sjansene for å møte på dem er ganske stor. Nærmere info om denne utflukten får du på Maafushi.

    En dykker som fotograferer en hvalhai i det klare, blå havet utenfor Nord-Vest-Australia

    Uforglemmelig om du svømmer med hvalhai

    Dag 8

    Maafushi, snorkling, sandbanke, delfiner, skilpadder og lunsj

    Frokost og lunsj

    Ut på tur etter frokost! Det er det som er så genialt med å forflytte seg bittelitt- alle steder er ulike og skaper en annen opplevelse. Kanskje ser vi havskilpadder i dag? Vi har i alle fall truffet på disse artige skapningene på alle tidligere turer vi har hatt til Maldivene, så sjansen er stor for at de som ønsker kan svømme med skilpadder i dag.

    Underveis strander vi igjen, med hensikt, på en sandbanke. Her koser vi oss med mer snorkling, bading og lunsj før vi har avgang med båten igjen. Mens vi på tilbakeveien cruiser på Det indiske hav, på utkikk etter de alltid lekne og akrobatiske delfinene. Om de er ute og cruiser selv, er det meget sannsynlig at de viser frem noen av de mange sprellene og kunstene sine langs rekka. Den som ikke smelter og blir varme om hjertet av delfiner, rekk opp hånda. Sjansen er stor for at du får oppleve delfiner på nært hold i dag. Er vi heldige…mange hundre av dem…samtidig. Dersom du snorkler kan du høre dem «snakke» med hverandre under vann – for en opplevelse!

    Vel tilbake, er resten av dagen til egen disposisjon. Enten til å oppdage mer av Maafushi, eller til å slappe av. Hotellets spa tilbyr jo massasje, det er ikke å forakte.

    Dag 9

    Dag til egen disposisjon på Maafushi - eller island clean up og planting av koraller

    Frokost og middag

    I dag kan du selv bestemme tempoet og hva du vil gjøre. Om du vil være med på vår aktivitet, heng på! På tidligere turer har dagens gjerning virkelig vært noe våre gjester har satt pris på og ønsket å være en del av. Vi skal ut å plukke plast/søppel og være med å plante koraller! I avsnittet innledningsvis står det mer om dette som gjentas her:

    Søppel, spesielt plast er et problem på Maldivene, akkurat som i andre land. Renee Sørensen startet Maafushi Envoriment Club, slik at skolebarna skal læres opp til å sortere søppel. Sammen med frivillige, både turister og lokale ryddes det jevnlig i lagunene for plast. Nå er det vår tur.

    Eco Dive Club ble startet av Renee og to lokale venner i september 2017. Hun ønsket et dykkesenter med et ekstra fokus på miljøet og marin forsøpling. Det har etterhvert blitt plantet mange rammer med koraller, slik at koraller som har brukket igjen kan vokse og bli til nydelig korallrev. Det trengs flere rammer og folk er velkommen til å plante koraller når de er på Maafushi.
    Det er flott å snorkle i kanalen de har plantet koraller, og det har blitt et yrende fiskeliv der. De «eldste» korallene som er plantet i «Renee’s hage» som plassen heter, ble plantet for cirka fem år siden. Når Eco Dive Club henter koraller, tar de bare de som har brukket og vil dø om de ikke blir «festet» til f.eks en ramme. En dag til ettertanke og noe du aldri glemmer.

    Carpe Diem planter to rammer for hver ny tur vi har, så vi har rukket å få en liten Carpe Diem-hage i Renees vakre korallhage. Vi garanterer at dette vil gjøre inntrykk, for hvem av dere visste at det faktisk var mulig å plante nye koraller? Ikke vi, før Renee lærte oss dette.

    I kveld blir det felles middag.

    Dag 10

    Dag til egen disposisjon eller hva med å teste ut resortlivet?

    Frokost

    Om du vil kjenne på hvordan livet er på en av de flotte resortene på en annen øy i nærheten, er det i dag det gjelder. Som seg hør og bør på en resort, er det selvsagt All inclusive.

    Ekstra tillegg

    Dag 11

    Dag til egen disposisjon - felles middag

    Frokost og middag

    Det er november, det er kjipt hjemme – du er heldigvis fortsatt på Maldivene. Ikke glem å nyte siste hele dagen. Bunkre opp med juice, frukt og sunne vitaminer sammen med solstrålene. Det er også mulig å organisere mer snorkling og aktiviteter for de som ønsker.

    Vi møtes til felles middag for å kose oss siste kvelden på Maafushi. Denne øya som både er rustikk, egenartet, lokal, kul,vakker og herlig rar på samme tid. Nå har vi kommet under huden på den og der blir den.

    Kvinne som kjører forbausende på gaten

    Wenche fra Carpe Diem tester transporten på Maafushi:)

    Dag 12

    Maafushi og hjemreise

    Frokost

    Det er fortsatt tid til å være i feriemodus, ikke lett å gi slipp. Nå er det på tide å gjøre mer av det du elsket, eller få med deg det du ikke har hatt «tid» til. Vi må sjekke ut, men Triton passer på bagasjen vår.

    Etter hvert må turen gå ut til flyplassen og Male. Vi får transfer med båt, før vi må sjekke inn hos Turkish. Avgang er sent om kvelden.

    Portrett av en ung kvinnelig turist med solbriller, glad og smilende på en sandstrand med turkis vann, blå himmel og grønn vegetasjon i bakgrunnen. Bildet er tatt i Det indiske hav ikke langt fra Maafushi Island på Maldivene.

    Solbriller, sand og strand på Maafushi

    Dag 13

    Ankomst Norge

    Etter flybytte og mellomlanding i Doha, beregner vi å lande på Oslo Lufthavn om formiddagen.

  2. Program februar

    10 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager inkludert

    Dag 1

    Avreise Oslo

    Vi reiser om ettermiddagen med Turkish Airlines til Istanbul. Etter mellomlanding og flybytte, går ferden videre til Maldivene og hovedstaden Male. Vi ankommer midt på dagen neste dag.

    Dag 2

    Ankomst Malé og transfer till Maafushi, nytt hotell!

    Middag

    Fremme! Vi ankommer Male midt på dagen og får båttransfer til Triton Prestige Seaview Hotel som blir vårt hjem de neste dagene. Det er ikke lange biten, tar cirka 40 minutter.

    Vi sjekker inn når rommene er klare, kommer i strandmodus og feriemodus. Lar ferien begynne!

    I kveld spiser vi felles middag og nyter at vi har noen herlige feriedager foran oss.

    Kjekt å vite: De måltidene som ikke er inkludert på turen, organiseres av reiseleder.

    Les mer om Triton Prestige Sea View her på hotellets egen nettside De skal åpne juni 21. (Ved bestilling kan du velge rom med havutsikt mot et tillegg).

    Hotellet ligger rett ved stranden og det er samme eier som Triton Beach som vi har benyttet på tidligere turer. Det kan til tider forekomme noe byggestøy fra områdene rundt hotellet. Slik er det på Maafushi.

    (Vi tar et lite forbehold om at dagene for de ulike utfluktene kan endres på plass etter forholdene med vær og vind).

    Dag 3

    Dag til egen disposisjon på Maafushi

    Frokost

    Planer for dagen: Nyt strandlivet, bli høye på ferielivet med fruktjuice eller smoothie eller les boken din. Litt shopping er det også mulighet for i de små butikkene som kranser de hvite strandgatene. Eller test ut kafeer og restauranter på denne øya som strekker seg 1200 meter fra ende til ende.

    Hva med en utflukt til Ari-atollen for å snorkle med hvalhai og mantarokker - om ikke i dag så senere i oppholdet? Begge har «base» i dette området og sjansene for å møte på dem er ganske stor. Nærmere info om denne utflukten får du på Maafushi.

    Dag 4

    Maafushi, snorkling, sandbanke og den lokale naboøya Gulhi

    Frokost og lunsj

    Frokost på hotellet før vi skal ut å oppleve! Vi skal ut å snorkle og svømme, eller kanskje bare vake i vannskorpa. Må ut på havet. Begynne å få en følelse av en overjordisk vakker verden under vann. Her er det farger, det vrimler av ulike fisker som skynder seg langsomt og henger på flokken sin. Store, små, kjente, ukjente – spiller ingen rolle. Her nede er alt en bonus å få med seg.

    Liker du deg best over vannflaten? Null problem. Her er det muligheter for alle. Vi innretter oss på en «helt grei» sandbanke ikke veldig mange minuttene fra Maafushi. Her kan de som ønsker snorkle på revet som ligger noen meter fra sandbanken, mens de som liker bedre å sive rundt på grunt vann kan gjøre det. Vi spiser lunsj på sandbanken før vi fortsetter til naboøya Gulhi.

    Gulhi er liten, lekker og innbydende. Her var det faktisk low key-turisme allerede på 80-tallet med litt telting og enkelt opplegg. Gulhi har også en av Maldivenes eldste og største havner, uten at størrelsen på havnen får deg til å tenke på «noe stort». Gulhi har en knakende fin strand å skilte med og ute i vannet kan du huske på en vannhuske. Også et populært sted å ta bilder.

    Etter mye frisk luft, sol og saltvann setter vi kursen tilbake til Maafushi.

    Tilbake på Maafushi tar vi ettermiddagen og kvelden som den kommer:)

    Dag 5

    Dag til egen disposisjon

    Frokost

    Reiseleder gir forslag, ellers gjør du som du selv ønsker.

    Dag 6

    Dag til egen disposisjon, cruise i solnedgang med nattfiske

    Frokost og middag


    Nå begynner vi å komme inn i dagliglivet og dagene går av seg selv. Det er solstråler å fange, dukkerter som må tas og snorkling som må vedlikeholdes. Det kan jo dukke opp nye fisker!

    Når det begynner å dra seg mot kveld, møtes vi til cruise i solnedgang. Lite kan måle seg med å se solen ta kvelden fra sjøsiden. Om bord i en lokal båt, dhoani, gjør vi oss klar til å se dette underverket som jo skjer hver dag. Men like flott er det hver gang! Ok, det kan jo hende at solen ikke skinner…, men båttur, det blir det. Underveis blir det også kveldsfiske. Om fiskelykken står oss bi (og mannskapet som nok har mer peiling enn oss…), blir det tilberedning av egen fangst på stranden etterpå. Dette blir en skikkelig island night med lokale, tradisjonsrike retter.

    Mennesker på strand som ligger i sanden og danner en sjøstjerne

    Sjøstjerne kan være så mangt

    Dag 7

    Dag til egen disposisjon på Maafushi - eller island clean up og planting av koraller

    Frokost og middag

    I dag kan du selv bestemme tempoet og hva du vil gjøre. Om du vil være med på vår aktivitet, heng på! På tidligere turer har dagens gjerning virkelig vært noe våre gjester har satt pris på og ønsket å være en del av. Vi skal ut å plukke plast/søppel og være med å plante koraller! I avsnittet innledningsvis står det mer om dette som gjentas her:

    Søppel, spesielt plast er et problem på Maldivene, akkurat som i andre land. Renee Sørensen startet Maafushi Envoriment Club, slik at skolebarna skal læres opp til å sortere søppel. Sammen med frivillige, både turister og lokale ryddes det jevnlig i lagunene for plast. Nå er det vår tur til å bidra.

    Eco Dive Club ble startet av Renee og to lokale venner i september 2017. Hun ønsket et dykkesenter med et ekstra fokus på miljøet og også marin forsøpling. Det har blitt plantet mange rammer med koraller siden 2017. Man plukker koraller som har brukket av, binder dem opp på rammene slik at de igjen kan vokse og bli til nydelige korallrev. Det trengs flere rammer og folk er velkommen til å plante koraller når de er på Maafushi - sammen med oss i Carpe Diem!
    Det er også flott å snorkle i kanalen hvor rammene står og det har blitt et yrende fiskeliv der. I «Renee’s garden» som plassen heter er det godt å være. Dette er en dag til ettertanke og noe du aldri glemmer.

    Carpe Diem planter to rammer for hver ny tur, så allerede nå har vi rukket å få en liten Carpe Diem-hage i Renees vakre korallhage. Vi garanterer at dette vil gjøre inntrykk, for hvem av dere visste at det faktisk var mulig å plante nye koraller? Ikke vi, før Renee lærte oss dette.

    Reiseleder organiserer felles middag i kveld.

    Dag 8

    Dag til egen disposisjon eller hva med å teste ut resortlivet? (må forhåndsbestilles)

    Frokost

    Vi elsker den genuine og gjestfri øya Maafushi, men Maldivene har mye å tilby med sitt mangfold av øyer. I dag tar vi båten til en av Maldivenes stilige resorter. Vi følger solens tempo og nyter av resortens mange fasiliteter om det så er basseng, havet eller noe forfriskende.

    Lunsj og All-inclusive er inkludert Dette er en utflukt for deg som føler at du ønsker en ekstra touch av luksus på reisen.

    Pris kr 1 400

    Ekstra tillegg

    Dag 9

    Maafushi, snorkling, sandbanker, delfiner, havskilpadder og lunsj på sandbanke

    Frokost og lunsj

    Ut på tur etter frokost! Det er det som er så genialt med å forflytte seg bittelitt- alle steder er ulike og skaper en annen opplevelse. Kanskje ser vi havskilpadder i dag? Vi har i alle fall truffet på disse artige skapningene på alle tidligere turer vi har hatt til Maldivene, så sjansen er stor for at de som ønsker kan svømme med skilpadder i dag.

    Underveis strander vi igjen, med hensikt, på en sandbanke. Her koser vi oss med mer snorkling, bading og lunsj før vi har avgang med båten igjen. Mens vi på tilbakeveien cruiser på Det indiske hav, på utkikk etter de alltid lekne og akrobatiske delfinene. Om de er ute og cruiser selv, er det meget sannsynlig at de viser frem noen av de mange sprellene og kunstene sine langs rekka. Den som ikke smelter og blir varme om hjertet av delfiner, rekk opp hånda. Sjansen er stor for at du får oppleve delfiner på nært hold i dag. Er vi heldige…mange hundre av dem…samtidig.

    Vel tilbake, er resten av dagen til egen disposisjon. Enten til å oppdage mer av Maafushi, eller til å slappe av.

    Dag 10

    Utflukt til naboøya Guhraidoo

    Frokost og lunsj

    I dag tar vi turen til Guhraidhoo, en annen lokal øy litt mindre enn «vår». En halvtimes tur på havet, så er vi der. Alltid spennende å se enda mer! I dag bor det cirka 3000 innbyggere her og den har vært bebodd siden 1970-tallet. Men det er først nylig de har begynt å snuse på turisme og begynt å bygge hoteller og infrastruktur.

    Gatene er også her av sand og fargerike hus synes overalt. Som Maafushi er ikke alle bygningene like vakre og gatebildet endrer seg nesten fra en dag til en annen… Men blandingen er absolutt interessant! Og det er en Bikini Beach her også, det må det være.

    Mennesker på tur langs smågater Guraidhoo

    Gatelangs på Guraidhoo

    Dag 11

    Dag til egen disposisjon, middag om kvelden

    Frokost og middag

    Bruk den over eller under vann - reiseleder gir gjerne tips og forslag.

    Vi møtes alle sammen til felles middag for å kose oss siste kvelden på Maafushi. Denne øya som både er rustikk, egenartet, lokal, kul, vakker og herlig rar på samme tid. Nå har vi kommet under huden på den og der blir den.

    Dag 12

    Maafushi og hjemreise

    Frokost

    Det er fortsatt tid til å være i feriemodus, ikke lett å gi slipp. Nå er det på tide å gjøre mer av det du elsket, eller få med deg det du ikke har hatt mulighet til.
    Etter hvert må turen gå ut til flyplassen og Male.

    Vi får transfer med båt, før vi sjekker inn hos Turkish Airlines. Avgang er sent om kvelden.

    Dag 13

    Ankomst Norge

    Etter flybytte og mellomlanding i Istanbul, beregner vi å lande på Oslo Lufthavn om formiddagen.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

  • Fly Oslo - Malé t/r
  • Netter på hotell iht. program
  • Lunsjer og middager iht. program
  • Alle utflukter iht. program
  • All transport iht. program
  • Lokale guider
  • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Valgfrie utflukter
  • Drikkevarer
  • Tips