Kenya – safari Masai Mara, sol og sand

Kenya – safari Masai Mara, sol og sand

9. juni 2023 / 11 dager / Pris fra 36.750,-

Masai-giraff i alle størrelser på rad mot det bølgende landskapet i Masai Mara, Kenya

En uforglemmelig reise i Kenya med safari i selveste Masai Mara

Kenya er som et fargerikt eventyr. Lydene. Luktene. Lyset. Menneskene og dyrelivet. En reise i tid og sted som får tankene til å vandre fritt, til å endre seg bittelitt. For du blir ikke helt den samme etter at du har besøkt Afrika og Kenya. Du forlater en liten del av hjertet ditt der hver eneste gang. En reise i Kenya gir minner, inntrykk og opplevelser du ikke visste du måtte ha før du reiste. Til ettertanke med et smil om munnen. Det kan være lyset over savannen i rødglødende og magisk solnedgang. Eller silhuettene av de skyggefulle akasiene mot himmelen, der flokker av dyr gresser fredelig, men iherdig. Den gamle matriarken som leder flokken av unge hanner, mødre med elefantbabyer som vugger taktfast gjennom landskapet. Løveflokken som dormer under buskene etter nattens jakt. Alt dette er og blir uforglemmelig… Masai Mara er utvilsomt en av de parkene du må besøke for den ultimate safariopplevelsen. Vi får også andre opplevelser i mindre skala ved Lake Naivasha og Lake Nakuru.

Etter alt dette, venter flere dager med puddersand og nydelig turkisblått vann. Planer for dagen – rusletur langs stranden, bading gjentatte ganger, lesing, soling og skravling! Finnes det en bedre måte å lande på, et sted å slappe helt av, etter alt vi har opplevd? Tvilsomt. Diani Beach here we come!

Høydepunkter

 • Kenya er en opplevelse for livet – bare vent og se!
 • Et herlig dyremangfold
 • Kenya gir deg nærkontakt (ja, ikke for nært da…) med et fantastisk dyreliv, savanner og et meget gjestfritt folk.
 • MYE safari i Masai Mara
 • Safari også ved Lake Nakuru og Lake Naivasha
Getty Images 1128469623 Kenya Safari lion

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 09.06.2023

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 11

  Priser fra: 36.750,-

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+16
+15

Program

9 frokoster, 8 lunsjer og 9 middager inkludert

Dag 1

Avreise Norge

Med Turkish Airlines reiser vi forventningsfulle fra Gardermoen til Nairobi. Det er avreise om formiddagen. På vei nedover blir det flybytte og mellomlanding i Istanbul.

Panoramautsikt over Nairobi, Kenya. Afrika.

Nairobi

Dag 2

Ankomst Nairobi, safari og besøk hos Karen Blixen

Frokost og middag

Ankomst Nairobi er om natten. Heldigvis er tidsforskjellen minimal. Men først lander vi, tar turen til hotellet, sjekker inn og puster ut litt. Det blir sen ankomst (eller tidlig, ettersom man ser det…), og er du våken etter noen timer, er det frokost til kl. 10. Ellers kan du spise en tidlig lunsj på hotellet. Vi beregner å starte ved 11-tiden, men reiseleder oppdaterer deg på dette ved ankomst.

Så venter første safariopplevelse! Ut på eventyr, men ikke så langt! Dyrene i Afrika er snart mer enn en sang med Torbjørn Egners tekst vi nynnet på. Hva er mer naturlig enn å besøke parken som ligger bare få kilometer fra sentrum - Nairobi National Park. Den er ikke så stor i størrelse, men det er helt unikt med en beliggenhet så nær en storby. Noen steder ser man dyrene og skimter byens silhuett med skyskrapere i bakgrunnen. Det er ikke hverdagskost.

"The Big Five" er et begrep alle kjenner til, og mange har det som det ultimate målet for sin safari. Løve, leopard, bøffel, elefant og neshorn er hva vi krysser av for, om vi skal toppe listen. Men ikke glem de mindre dyrene, de høyreiste, elegante sjiraffene som gresser bedagelig, de stripete, hylende hyenene og alt det andre som også er så fascinerende.

Vær oppmerksom på at her i Nairobi National Park er det eneste stedet på turen vi har mulighet se neshorn, både hvite og svarte. Det finnes cirka 50 av disse sjeldne kjempene, noe som er rekordmange på et såpass lite areal. Man kan aldri, aldri gi noen garanti om hva man ser på safari. Men alle håper! Av kattedyr er det både grasiøse og kjepphøye løver, lynraske geparder og skye leoparder som kan skimtes. Spennende! Elefanter vil vi ikke se i akkurat denne parken, men de venter og vi vil ganske sikkert se dem i andre parker vi skal til.

I dag opplever vi litt av hvert i nærområdet rundt Nairobi, rekkefølgen kan endres. Blant annet Kazuri, der det trylles frem håndlagede smykker. Dette begynte i det små med to kenyanske kvinner med en visjon. Det var utallige alenemødre uten inntekt som trengte en jobb og nå hadde de sjansen. Det å være alenemor kan være tøft nok her i Norge, men tenk hvilke andre utfordringer som venter i Kenya. Med pågangsmot og kunnskap om det å lage vakre smykker og annet håndverk, vokste bedriften til å ansette flere og flere kvinner som arbeidstakere. I dag kan omkring 340 kvinner kalle Kazuri sin arbeidsplass. Alt er unikt, håndlaget og fargerikt. I tillegg har de en klinikk der medisinsk hjelp er gratis for kvinnene og deres nære familie.

Etter dette lærerike og fargerike besøket (evt etter vår første safari), fortsetter vi til en dame alle har hørt om: den danske forfatteren Karen Blixen. I hvert fall til huset der hun bodde mellom 1914 – 1931. Tipper at alle en gang i livet har hatt lyst til å gjøre som henne. Selv om filmen «Mitt Afrika» med Meryl Streep og Robert Redford ikke kommer inn på alle aspekter ved boken og den bittersøte biografien hennes, er det den romantiske ideen som gjerne blir sittende. Som gode skribenter gir oss. Og det fantastiske landskapet! Hjemmet hennes er gjort om til museum og vi har ingen problemer med å sette fantasien i sving og la tankene fare.

Felles middag på restaurant som ligger fem minutter å gå fra hotellet. Perfekt tid for å lande litt etter dagens opplevelser.

Dag 3

Til Naivasha med safari og tur til Crescent Island

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost er det ut på tur igjen, det blir tidlig avreise. Turen til Naivasha tar omtrent 2 timer. Vi kommer frem til lodgen vår ved 11-tiden, da passer det fint å rusle litt rundt i den vakre parken som omgir oss. Lake Naivasha er en stor ferskvannsinnsjø som ligger på over 1 800 moh. Med dette blir det den høyest beliggende innsjøen i The Great Rift Valley. Her gresser sebraer, vannbukker, sjiraffer og ikke minst de digre flodhestene som liker seg best i vann. Det skal være over 1 500 av dem her! Vi må ikke glemme å se litt opp heller for det er over 400 ulike slag fugler over dette fruktbare området. Lunsj blir på lodgen.

Etter lunsj skal vi få se dyrelivet fra et annet perspektiv når vi skal på båttur rundt Crescent Island. Igjen, her pleier vi se sjiraffer, gnuer, bøffel, sebraer, dikdik og antiloper – eller hvem som måtte være i nærheten akkurat der og da. Ta gjerne med en liten kikkert.

Om kvelden er det bare å nyte middag på lodgen, hagen her gir nesten en safarifølelse i seg selv. Hotellet har i tillegg et fint bassengområde.

Dag 4

Lake Naivasha - Lake Nakuru

Frokost, lunsj og middag

Etter en styrkende frokost hopper vi i safarijeepene og drar mot Lake Nakuru nasjonalpark, i hjertet av Rift Valley. Det tar cirka 1,5 time. Innsjøen Nakuru er spesielt kjent for å ha en stor bestand av flamingoer, de har dog blitt sjeldnere å si de siste årene etter endring i vannstanden. Et godt eksempel på at dyrelivet og klimaet går hånd i hånd og er svært sårbart for endringer. Innsjøen er UNESCO-vernet og det sier mye om verdien av dette spesielle området.

Nasjonalparken er også hjem til de utrydningstruede neshornene, og vi håper å få et glimt av disse sjeldne kjempene på vår vei. Bøfler, løver, leoparder og over 450 ulike typer fugler lar seg definitivt høre.

Lunsj og middag spiser vi på vår koselige lodge og vi ser frem til nye opplevelser i morgen.

Dag 5

Lake Naivasha - Masai Mara

Frokost, lunsj og middag

Tidlig opp på safari, etter frokost på lodgen venter nye opplevelser. Men først blir det en transportetappe for vi er på vei til selveste Masai Mara! Det tar litt tid, cirka 5 timer på veien men det er safari underveis. Vi beregner å komme frem til lunsj ved 13-tiden. Etter det, er det på tide å ta en nærmere kikk og en game drive i parken.

Masai Mara er en gigant. Et begrep på safari i særklasse. Enorme savanner. Vakre akasiatrær som bryter opp landskapet. Kanskje en henslengt leopard som har slept opp byttet sitt og nyter et herremåltid i skyggen? Masai Mara tilhører Serengeti-økosystemet og er et av verdens mest berømte naturområder. Sammen er de en del av den store migrasjonen med millioner av gnu, sebraer og gaseller på farten. Mara, som den kalles, byr på et rikt dyreliv året rundt med et enormt mangfold. Parken er også kjent for sine mange gnuer som unektelig ser litt artige ut! Her kan du oppleve ”The Big Five” i sitt rette element, i tillegg til masse andre dyr og fugler. Dette er Karen Blixen land, og alt du har sett for deg er sant….

«The Big Five» er et begrep alle kjenner til, og mange har det som det ultimate målet for safari. Løve, leopard, bøffel, elefant og neshorn er hva vi krysser av for, om vi skal toppe listen. Men ikke glem de mindre dyrene, de høyreiste, elegante sjiraffene som gresser bedagelig, de stripete, hylende hyenene og alt det andre som også er så fascinerende. Flodhester og krokodiller er det også her.. Bilder på netthinnen som du sent glemmer.

Men det er bare å pusse kameralinser og speide. Dette er som tv-programmene vi vokste opp med og ble fascinert av, men helt ekte og selvsagt mye bedre! Alle forstår at dyr ikke kan bestilles på safari – guidene våre sporer opp og følger med slik at vi skal få sett mest mulig.

Middagen blir på lodgen vår.

Dag 6

Mer safari Masai Mara

Frokost, lunsj og middag

Amkal! Våkn opp! Det er i de tidlige morgentimene at dyrelivet ofte er på topp i Masai Mara. Det er bare å pusse linsen å være klar for blinkskudd. Men ikke glem at ikke alt handler om bilder – det handler om å lagre minner i eget hode å være tilstede her og nå. For safari er stort for alle.

I dag venter en hel dag med safari og mange opplevelser. Lunsj på lodgen når vi trenger en pause, og det er bare å se frem til mange, flotte opplevelser også i dag.

Felles middag på lodgen om kvelden.

Dag 7

Masai Mara - Nairobi - Diani Beach

Frokost, lunsj og middag

Etter noen opplevelsesrike dager i ulike nasjonalparker og forhåpentligvis mange minner, går turen nå videre til strand og avslapning. Målet er Diani Beach og Leopard Beach Resort. Vi busser til Nairobi (cirka seks timer) og spiser lunsj her. Det passer fint med et gjensyn med Karen Blixen, nå besøker vi Karen Coffee Garden som ligger noen hundre meter fra museet.

Så får vi transport ut til flyplassen og flyr til Mombasa om kvelden. Herfra blir det transfer til hotellet vårt, noe som tar i underkant av to timer.

På Diani Beach blir vi en god stund. Tenker det er helt greit å la lysten styre dagene som kommer. Hva venter? Jo, en langstrakt, hvit strand med puddersand og deilig vann. Omringet av frodig vegetasjon som bare bidrar til å løfte stedet enda et hakk. Her er det ingen problemer å kose seg. Vi har alle måltider inkludert daglig og denne kvelden blir det et lett måltid når vi ankommer hotellet.

svømmebassenget med havet i bakgrunnen

Leopard Beach Resort

Dag 8

Diani Beach

Frokost, lunsj og middag

Dag til egen disposisjon på Leopard Beach Resort. Skulle du ønske å være litt mer aktiv, hjelper reiseleder og hotellet til med det du måtte ønske. Kanskje en tur til Mombasa? Shimba Hills? Ut på båttur for å spotte delfiner eller snorkle?

Det gjelder alle dagene vi er her :)

Drink på stranden

Grei feriesyssel:)

Dag 9

Diani Beach

Frokost, lunsj og middag

Denne dagen er også din! Nyt stranden eller bli med på en aktivitet!

Dag 10

Diani Beach og hjemreise

Frokost, lunsj og middag

Strand, sand, sol og avslapning før vi må sjekke ut fra hotellet – hotellet passer bagasjen. Det er bare å fortsette å gjøre det samme, da vi ikke skal reise ut til flyplassen før ved midnatt.

Vi spiser middag før vi reiser ut til flyplassen.

Turkish Airlines har avgang natt/tidlig morgen, og det er mellomlanding og flybytte i Istanbul.

Hengekøye mellom palmer på sandstrand, Diani, Kenya

Dag 11

Ankomst Norge

Siste etappe til Norge. Beregnet landing er om ettermiddagen.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo–Nairobi//Mombasa – Oslo med Turkish Airlines
 • Fly Nairobi – Mombasa med Kenya Airways
 • 9 netter på gode hoteller og lodger
 • Måltider i henhold til program
 • Alle utflukter og entreer iht. program
 • All transport i følge program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Visum til Kenya, ordnes og betales ved av hver enkelt på nett
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips
 • Drikkevarer