Kenya – safari Masai Mara, sol og sand

En uforglemmelig reise i Kenya med safari i selveste Masai Mara og Hell`s gate!

Kenya er som et fargerikt eventyr. Lydene. Luktene. Lyset. Menneskene og dyrelivet. En reise i tid og sted som får tankene til å vandre fritt, til å endre seg bittelitt. For du blir ikke helt den samme etter at du har besøkt Afrika og Kenya. Du forlater en liten del av hjertet ditt der hver eneste gang. En reise i Kenya gir minner, inntrykk og opplevelser du ikke visste du måtte ha før du reiste. Til ettertanke med et smil om munnen. Det kan være lyset over savannen i rødglødende og magisk solnedgang. Eller silhuettene av de skyggefulle akasiene mot himmelen, der flokker av dyr gresser fredelig, men iherdig. Den gamle matriarken som leder flokken av unge hanner, mødre med elefantbabyer som vugger taktfast gjennom landskapet. Løveflokken som dormer under buskene etter nattens jakt. Alt dette er og blir uforglemmelig… Masai Mara er utvilsomt en av de parkene du må besøke for den ultimate safariopplevelsen.

Ingen Carpe Diem-tur uten en fredelig jakt på de lokale, nære opplevelsene og ei heller her. De flettes godt inn i programmet. Du får med deg safari, besøk i håndverksbedrift der unge alenemødre «ruler», og ikke minst Karen Blixen-museet.

Etter alt dette, venter flere dager med puddersand og nydelig turkisblått vann. Planer for dagen – rusletur langs stranden, bading gjentatte ganger, lesing, soling og skravling! Finnes det en bedre måte å lande på, et sted å slappe helt av, etter alt vi har opplevd? Tvilsomt. Diani Beach here we come!

 

 

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 24.06.2020
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 28 580,-
 • Bestill nå

Høydepunkter

 • Kenya er en opplevelse for livet – bare vent og se!
 • Et herlig dyremangfold
 • Kenya gir deg nærkontakt (ja, ikke for nært da…) med et fantastisk dyreliv, savanner og et meget gjestfritt folk.
 • MYE safari i Masai Mara
 • Safari også i Hell`s Gate
 • Bli dus med Karen Blixen og lokale gründere
 • David Sheldricks Wildlife Trust – en trygg plass for elefantunger
 • På safariene er det plass til seks i kjøretøyene og alle har vindusplass
 • Paradisstrender på Diani Beach – sannsynligvis din nye favorittstrand
 • Godt selskap er alltid inkludert på tur med Carpe Diem!
Dag 1

24. juni - Avreise Norge

Med Turkish Airlines reiser vi forventningsfulle fra Gardermoen til Nairobi. Det er avreise midt på dagen. På veien nedover blir det flybytte og mellomlanding i Istanbul.

(-/-/-)

 

 

Nairobi
Dag 2

25. juni - Ankomst Nairobi, elefanter, Kazuri og Karen Blixen

Ankomst Nairobi er om natten. Heldigvis er tidsforskjellen minimal. Men først lander vi, tar turen til hotellet, sjekker inn og puster ut litt. Det blir sen ankomst (eller tidlig, ettersom man ser det…), og er du våken etter noen timer, er det frokost til kl. 10. Ellers kan du spise en tidlig lunsj på hotellet. Vi beregner å starte ved 11.30-tiden, men reiseleder oppdaterer deg på dette ved ankomst.

I dag opplever vi litt av hvert i nærområdet, rekkefølgen kan endres. Blant annet Kazuri, der det trylles frem håndlagede smykker. Dette begynte i det små med to kenyanske kvinner med en visjon. Det var utallige alenemødre uten inntekt som trengte en jobb og nå hadde de sjansen. Det å være alenemor kan være tøft nok her i Norge, men tenk hvilke andre utfordringer som venter i Kenya. Med pågangsmot og kunnskap om det å lage vakre smykker og annet håndverk, vokste bedriften til å ansette flere og flere kvinner som arbeidstakere. I dag kan omkring 340 kvinner kalle Kazuri sin arbeidsplass. Alt er unikt, håndlaget og fargerikt. I tillegg har de en klinikk der medisinsk hjelp er gratis for kvinnene og deres nære familie.

Etter dette lærerike og fargerike besøket, fortsetter vi til en dame alle har hørt om: den danske forfatteren Karen Blixen. I hvert fall til huset der hun bodde mellom 1914 – 1931. Tipper at alle en gang i livet har hatt lyst til å gjøre som henne. Selv om filmen «Mitt Afrika» med Meryl Streep og Robert Redford ikke kommer inn på alle aspekter ved boken og den bittersøte biografien hennes, er det den romantiske ideen som gjerne blir sittende. Som gode skribenter gir oss. Og det fantastiske landskapet! Hjemmet hennes er gjort om til museum og vi har ingen problemer med å sette fantasien i sving og la tankene fare.

Etter danske forfattere, går tuen til David Scheldrick Wildlife Trust. Alle må da elske elefanter. Disse majestetiske overherrene som er naturlige ledere overalt der de ferdes i flokk. Du bare bøyer deg i støvet, glemmer både tid og sted når du ser dem svinger med snabelen og passer på sine små. Det er de små som står i fokus i dag. For det en stygg hverdag der snikskyttere prøver å samle elfenben til markeder som dessverre aldri blir mettet. Og resultatet er babyer uten foreldre.

I 1977 døde David Sheldrick som hadde den tøffe jobben som skulle hindre krypskyttere i å lykkes i Tsavo National Park. Sammen med sin kone hadde han en misjon i livet – få forlatte neshorn- og elefantunger tilbake til naturen. Her jobbes det seriøst og arven til ekteparet fortsetter i god ånd. En time om dagen kan besøkende oppleve dette, ellers får dyrene leve i fred. Målet er at de skal tilbake til naturen. Elefantungene mates, tas vare på og passes på som babyer – for det er hva de er. De bades, mates og koser seg mer enn gjerne i gjørma! Ubetalelig. Har du alltid drømt om å adoptere en elefant, eller dukket det opp nå? Her kan du. Merk at det er begrensede åpningstider for oss besøkende, av hensyn til elefantene.

Felles middag om kvelden på hotellet.

 

(F/-/M)

Dag 3

26. juni - Til Naivasha med safari Hell`s Gate og tur til Crescent Island

Etter frokost er det ut på tur igjen, det blir tidlig avreise. Turen til Naivasha tar omtrent 2 timer.

Underveis stopper vi på Crescent Island hvor vi skal ha vår første safari til fots…. Vi går i land og er med på en liten vandretur blant sjiraffer, sebraer, dikdik og antiloper – eller hvem som måtte være i nærheten akkurat der og da. Det gir en herlig frihetsfølelse å kunne vandre blant disse fantastiske dyrene – ingen gjerder eller barrierer mellom dyrene og oss. Og her er det ingen rovdyr, derfor er en «walking safari» helt perfekt!

Vi ankommer lodgen og her venter en nydelig lunsj. Etter dette venter en ettermiddagsafari i Hell’s Gate nasjonalpark. Kanskje ser vi sjiraffer, antiloper, vortesvin og sebraer. Hell’s Gate er en av veldig få øst-afrikanske nasjonalparker hvor man kan bevege seg utenfor safarijeepen. Det benytter vi oss selvsagt av! Mange kjente filmer har blitt spilt inn i her: Kong Solomons miner, Born Free, Der ingen gribber flyr, Sheena – jungelens dronning og mange flere.

Om kvelden er det bare å nyte middag på lodgen, hagen her gir nesten en safarifølelse i seg selv. Hotellet har i tillegg et fint bassengområde.

(F/L/M)

Dag 4

27. juni - Naivasha - Masai Mara og mer safari

Tidlig avreise, men etter å ha spist frokost. Nå venter en transportetappe på mellom fem og seks timer. Ankomst til lodgen vår skal være perfekt timet til lunsj. Etter dette slapper vi av litt, før vi skal ut på ettermiddagssafari.

Masai Mara tilhører Serengeti-økosystemet og er et av verdens mest berømte naturområder. Her kan du oppleve ”The Big Five” i sitt rette element, i tillegg til masse andre dyr og fugler. Dette er Karen Blixen land, og alt du har sett for deg er sant….

«The Big Five» er et begrep alle kjenner til, og mange har det som det ultimate målet for safari. Løve, leopard, bøffel, elefant og neshorn er hva vi krysser av for, om vi skal toppe listen. Men ikke glem de mindre dyrene, de høyreiste, elegante sjiraffene som gresser bedagelig, de stripete, hylende hyenene og alt det andre som også er så fascinerende. Bilder på netthinnen som du sent glemmer.

Etter lunsj er det klart for vår første gamedrive, her er det bare å pusse kameralinser og speide etter løver, sjiraffer, bøfler, geparder, leoparder, neshorn, gnu, flodhester, mange forskjellige typer aper og mange andre dyr… dette er som tv-programmene vi vokste opp med og ble fascinert av, men helt ekte og selvsagt mye bedre! Alle forstår at dyr ikke kan bestilles på safari – guidene våre sporer opp og følger med slik at vi skal få sett mest mulig.

Vel tilbake på lodgen venter det felles middag og en hyggelig kveld sammen med nye reisevenner.

(F/L/M)

 

Dag 5

28. juni - Mer safari i Masai Mara

Tidlig opp, etter frokost på lodgen venter nye muligheter når vi bytter lodge innen parken. På veien blir det game drive, det er alltid noe å se fra bussvinduet her!

Når vi kommer frem til lodgen, er det lunsj og avslapning før vi skal ut på ny game drive og safari.

Det er bare å pusse linsen å være klar for blinkskudd. Men ikke glem at ikke alt handler om bilder – det handler om å lagre minner i eget hode å være tilstede her og nå. For safari er stort for alle.

Felles middag på lodgen.

(F/L/M)

Safari i Masai Mara kan ikke beskrives - det må oppleves!
Dag 6

29. juni - Mer safari Masai Mara

Amkal! Våkn opp! Det er i de tidlige morgentimene at dyrelivet ofte er på topp i Masai Mara.

I dag venter en hel dag med safari og mange opplevelser. Lunsj på lodgen når vi trenger en pause, og det er bare å se frem til mange, flotte opplevelser også i dag.

Felles middag om kvelden.

(F/L/M)

 

Kanskje møter du på en av disse...
Dag 7

30. juni - Fly fra Nairobi og til Diani Beach

Etter noen opplevelsesrike dager i ulike nasjonalparker og forhåpentligvis mange minner, går turen nå videre til strand og avslapning. Målet er Diani Beach og Leopard Beach Resort. Først litt transport med pikniklunsj underveis. Vi busser til Nairobi flyplass (cirka seks timer) og spiser middag her. Så flyr vi til Mombasa. Beregnet ankomst er om kvelden.

På Diani Beach blir vi en god stund. Tenker det er helt greit å la lysten styre dagene som kommer. Hva venter? Jo, en langstrakt, hvit strand med puddersand og deilig vann. Omringet av frodig vegetasjon som bare bidrar til å løfte stedet enda et hakk. Her er det ingen problemer å kose seg.

(F/piknik/M)

 

Vi i Carpe Diem er ganske så enige...Diani Beach er utvilsomt en av våre strandfavoritter :-)
Dag 8

1. juli - Diani Beach

Dag til egen disposisjon på Leopard Beach Resort. Skulle du ønske å være litt mer aktiv, hjelper reiseleder og hotellet til med det du måtte ønske. Kanskje en tur til Mombasa? Shimba Hills? Ut på båttur for å spotte delfiner eller snorkle? Det gjelder alle dagene:)

(F/-/M)

 

Slik går nu dagan...
Dag 9

2. juli - Diani Beach

Denne dagen er også din!

(F/-/M)

Dag 10

3. juli - Diani Beach

Strand, sand, sol og avslapning før vi må sjekke ut fra hotellet – hotellet passer bagasjen. Det er bare å fortsette å gjøre det samme, da vi ikke skal reise ut til flyplassen før ved midnatt.

Turkish Airlines har avgang natt/tidlig morgen, og det er mellomlanding og flybytte i Istanbul

(F/-/M)

 

Diani Beach er helt "ok" :-)
Dag 11

4. juli - Ankomst Norge

Siste etappe til Norge. Beregnet landing er om ettermiddagen.

(-/-/-)

Kwaheri Kenya ❤️

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 28 580
Tillegg for enkeltrom: kr 4 070

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Nairobi//Mombasa – Oslo med Turkish Airlines
Flyskatt og avgifter pr 10. oktober 2019
Fly Nairobi – Mombasa med Kenya Airways
9 netter på gode hoteller og lodger
Daglig frokost og 5 lunsjer/9 middager
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Visum til Kenya, ordnes ved innreise og koster USD 50 (kontant)
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Tips
Drikkevarer
Reisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger visum til Kenya. Dette ordnes ved innreise og koster 50 USD. Ta med kontanter. Merk at det kan ta litt tid med visumkøen…

Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller se under reisevaksiner på  www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise. Det er malaria på denne reisen og malariaprofylakse hører med. Ta kontakt med din fastlege eller vaksinasjonskontor i forhold til dette og husk at dersom du skal ha andre vaksiner – begynn forberedelser seks uker før avreise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser