Jul på elvecruise - Donau

Jul på elvecruise - Donau

Kveldsbilde av Donau og Budapest

Med Wien, Budapest og Bratislava

Bli med på et helt herlig elvecruise med MS Vivaldi! Her får du med deg tre flotte hovedsteder: Wien, Budapest og Bratislava. Og det til god pris i enkeltlugar. Mens byer og land passeres, bor du komfortabelt i utvendig lugar med utsikt som forandrer seg minutt for minutt. Dagene går med til innholdsrike utflukter eller oppdagelser i eget tempo. Legg til mye avslapning og sosialt samvær om bord. Det er en grunn til at elvecruise er en populær ferieform, kombinasjonen av opplevelser og det å ha med seg hotellet på hele reisen er både bekvemt og veldig praktisk.

Elvecruiset går langs livsnerven Donau – Europas nest lengste elv (2800 km) og den eneste av de store elvene som renner fra vest mot øst. Donaus historie og naturskjønne omgivelser oppleves best på et elvecruise i sakte tempo. Tenk å tøffe langsomt langs elven, med variert landskap underveis og nevnte hovedsteder!

Skipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig. Elvecruiseskipene fra rederiet Croisi er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord.

Høydepunkter

 • Opplev tre land på en og samme tur – uten stress
 • Hovedstedene Wien, Bratislava og Budapest - alle med flotte julemarkeder
 • Midnattsmesse i Budapest
 • Stemningsfull julemiddag på julaften
 • Fint skip og komfortable omgivelser
 • Helpensjon inkludert
 • Enkeltlugar uten tillegg
Julemarkedet i Wien, et tradisjonelt marked foran Wiens rådhus i desember

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 22.12.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 6

  Priser fra: 18.990,-

  Reiseleder: Elbjørg Haugsdal

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+13
+12

Program

5 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

Skipet vårt – MS Vivaldi

Byggeår: 2009

Lengde: 110 m

Passasjerer 176

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til Croisi Europe er kjent for sitt gode, franskinspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen.

Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene på hoveddekk (det nederste dekket på dette skipet) har små vinduer (koøyer), lugarene på midtdekk har større vinduer, mens de på øvre dekk har vinduer som kan åpnes og fransk balkong. Ellers er standard den samme på lugarene.

Dag 1

Avreise Norge, ankomst Wien

Middag

Fly fra Oslo fra Wien, KLM via Amsterdam. Vi får transfer fra flyplassen til skipet der vi kan sjekke inn om ettermiddagen.

Vi finner oss godt til rette om bord – så blir det en presentasjon av mannskapet og vertskapet om bord på seilingen langs Donau. Middagen om kvelden er inspirert av matretter fra Østerrike. Skipet ligger til kai i Wien.

Luftfoto over hustakene i Wien fra Nord-tårnet på St. Stephen's Cathedral, inkludert katedralens berømte utsmykkede, fargerike tak laget av 230 000 glaserte fliser, Østerrike

Wiens skyline sett fra taket på Stefansdomen

Dag 2

Wien

Frokost, lunsj og middag

Frokost om bord.

Wien kan oppleves i eget tempo, men har du utfluktspakke, blir det både by og slott i dag. Merk at det er julemarked i byen, et av Europas beste, og dersom alt blir som tenkt er det mye å glede seg over. Opplev stemningsfulle torg med dekorerte boder, koselig julepynt og duft av pepperkaker, brente mandler, glühwein og lokale spesialiteter. Det er også underholdning med sang, musikk og dans. Når sant skal sies har ikke Wien bare ett julemarked, men flere, og de er alle gjennomførte og vakre – som byen selv. De to mest kjente ligger foran Rådhuset. I tillegg er det et ved Schönbrunn-slottet, et ved Belvedere og et i det historiske sentrum av byen.

Wien er nesten som et levende museum – her hvisker historiens stemmer rundt ethvert hjørne. Majestetiske slott og palasser, dette var en gang habsburgernes by, og arven etter dem er noen av byens flotteste severdigheter. Habsburgerne var en adelsslekt opprinnelig fra Sveits, som overtok tronen i Østerrike, en slekt som senere vokste til å styre store deler av Europa og også Latin-Amerika. Deres spor finner vi blant annet på Schönbrunn Slott, som dog ligger utenfor selve bykjernen (utfluktspakke). Wien er en utømmelig kilde for vakker arkitektur og interessant historie. Hofburgpalasset hører blant dette og er en arv fra habsburgerne. Her bevises det at luksus og dekadense var noe denne slekten virkelig hadde sansen for! Overdådighet blir nesten et forsiktig ord. I dag er dette setet for presidenten i Østerrike, og her finnes også deilige parker og rekreasjonsområder.

Noe helt annet er Hundert-wasserhuset, som med sin fargerike, ekspresjonistiske fasade lyser opp nabolaget. Ikke glem den enorme Stefanskatedralen som troner i midten av sentrum eller det vakre operahuset der forestillingene inne ses på storskjerm ute om sommeren.

Wien er også kjent for komponistene som har bodd og virket her. Mozart bodde her de siste ti år av sitt liv og komponerte noe av sine mest kjente verk her: Figaros bryllup, Don Giovanni og Tryllefløyten. For musikkinteresserte vil Wien uansett være et mekka: Haydn, Schubert, Strauss og Beethoven bodde og komponerte alle her i byen og dette har selvsagt satt sine spor.

Har du utfluktspakke blir det også en guidet byrundtur i Wien med besøk på julemarkedene. Kvelden bringer en god middag om bord på skipet.


Dag 3

Wien- Budapest - midnattsmesse

Frokost, lunsj og middag

I dag tilbringer vi julaften i sakte fart mens vi seiler fra Wien til Budapest. Ta livet med ro, nyt en kaffe og gled deg til hyggelige og gode måltider. Både frokost og lunch er preget av høytiden.

Skipets besetning gjør litt ekstra ære på oss i kveld siden det er jul og en staselig julemiddag bærer preg av det.

Vel fremme i flotte Budapest, blir det en sen kveld med mye god atmosfære når vi drar på midnattsmesse i en av byens kirker. (messen blir holdt på ungarsk og hvilken kirke rederiet velger, vet vi ikke i skrivende stund).

God jul!

Istock 000043494830 ungarn budapest

Et julepyntet Budapest

Dag 4

Budapest

Frokost, lunsj og middag

Du opplever i eget tempo eller er med på valgfri utflukt (utfluktspakke). Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau. På valgfri byrundtur, ser vi blant annet Helteplassen, med minnesmerke over Ungarns falne helter, og den nygotiske parlamentsbygningen. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen. Vi favner både Buda og Pest.

Buda er den delen av byen hvor vi finner byens store, flotte kongelige slott. Her finnes smale, bratte, snirklete brosteinsbelagte gater. Det store kalksteinsplatået, som huser slottet, ruver nesten 200 meter over Donau og området er selvsagt på UNESCOs verdenarvsliste.

Budapest har flere flotte utendørs- og innendørs spa-anlegg med svømmebasseng der vannet holder varme og deilige grader.

I Pest finner vi en blanding av historie og moderne liv. Vi finner museene, St. Stefanskatedralen, Parlamentet med 690 rom og stasjonsbygningen for tog – Nyugati, som er oppført i jern og glass av Eiffel-companiet. Utallige spisesteder og kafeer, parker og nydelige omgivelser, gjør Budapest til en by som mange har som favoritt.

Om alt er "som normalt", er det julemarked også her i Budapest. Et av Budapests mange og tradisjonelle og flotte julemarked, ligger på Vörösmarty-plassen. Mer enn hundre treboder og to utendørsscener tar over et av Budapests mest populære torg i ukene fram mot jul. Her blander duften av nybakte, tradisjonelle honningkaker seg med aromaen fra varm, krydret vin. Ved plassen ligger det kjente, klassiske konditoriet Gerbeaud hvor vinduene på fasaden i adventstiden er omgjort til en gigantisk adventskalender som teller ned dagene til julaften.

Vi seiler mot Bratislava og om kvelden blir det middag ombord med tema fra Ungarn.

Dag 5

Bratislava

Frokost, lunsj og middag

Velkommen til Slovakia! Det blir valgfri byrundtur i Bratislava (utfluktspakke).

Helt vest i Slovakia finner vi denne forholdsvis nye hovedstaden, etter at Slovakia ble opprettet som selvstendig stat i 1993. Byen er delt av Donau, og har en salig blanding av nytt, eldre og enda eldre. Bratislava slott troner over Donau og byr på en flott utsikt. Herfra kan man i helt klart vær se både til Østerrike og Ungarn. Byen har en sjarmerende og spennende gamleby, med kafeer og pastellfargede rokokko-bygninger og brosteinsbelagte smale gater der kafelivet er tydelig tilstede. Ellers i byen får vi øye på litt av den noe karakteristiske kommunistiske byggestilen også – det er denne miksen mellom ulike stiler som gjør Bratislava så interessant og sjarmerende.

 I gamlebyen ligger byens julemarked, hvor det er mulig å gjøre gode kjøp på slovakiske spesialiteter som håndblåste glass og håndmalt keramikk. 

Skipets besetning gjør litt ekstra ære på oss i kveld, det er galla-aften! Det er ikke så stivt som det høres ut, men vi pynter oss litt ekstra og kokkene gjør seg ekstra flid med maten. Vi seiler tilbake til Wien i løpet av natten.

Dag 6

Wien og hjemreise

Frokost

Etter frokost er det tid for å sjekke ut av lugarene. Vi får transfer til flyplassen og setter kursen hjemover med KLM. Mellomlanding og flybytte før vi er tilbake etter en finfin juletur!


Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo- Wien - Oslo med KLM
 • 5 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar
 • Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
 • Drikkevarer (unntatt vin fra vinlisten og champagne)
 • All transport ifølge program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (utfluktspakke forhåndskjøpes 65 dager før avreise)
 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring