Japan – Tokyo, Kyoto og Osaka

Japans høydepunkter! Med crazy Tokyo, kultur i Kyoto og mat i Osaka.

Japan har tatt helt av i popularitet hos Carpe Diem. Denne nye turen er en kortere, rimeligere variant der vi tar for oss høydepunktene. For dette landet vil ta deg med storm. Vi sier bare organisert kulturkræsj og neonlys i sterk kontrast til tidløs eleganse. Vi skal utforske, oppdage, lære, bli overrasket og imponerte. Være «lost in translation and directions» – så plutselig på sporet igjen. Du kan få mildt sagt varierte opplevelser her.

Japan er virkelig noe for seg selv. Et land av regler som følges til punkt og prikke, et land av pliktoppfyllelse, tradisjoner og køkultur. Et univers for kreativitet, innovative løsninger der fremtiden er uendelig og teknisk. Men bak alt dette finner vi menneskene med stolthet og integritet. Som uten de store gestene ønsker velkommen med blyge smil og bukk. Vi finner et landskap og en natur som byr på mangfold og variasjon. Ruvende fjell og varme kilder. Moderne storby mot landsby. Og maten – som «foodie» er du fortapt og vil ikke hjem. Rene og uventede smaker åpenbarer seg overalt. Perfeksjon er alltid til stede. Kollektivtransporten er intet mindre enn utmerket.

Tokyo – en av verdens største byer og over 12 millioner innbyggere. Her kolliderer den moderne forbrukermentalitetens travle energi med det tradisjonelle og åndelige. Det er hektisk, men allikevel balansert, med en god porsjon østlig ro. Gateliv er nesten en egen vitenskap. Tegneserie-inspirerte kostymer i alle farger og frisyrer av en annen verden, gir uttrykkene «trendy» og «hipt» en ny mening. Harajuku og Shibuya er bydelene for mote og trender.

Kyoto viser oss hjerte og sjel av det tradisjonelle og kulturelle Japan. Her er en overflod av vakre buddhist-templer og shintohelligdommer. Ingen er like. Vakkert anlagte hager og parker pynter opp. Moderne storby med sin del av neonblinkende lys og høye bygninger. Med tradisjonsrike og vakre tehus i bakgater og sidegater til forretningsbygg og shoppingsentre. Kanskje skimter vi hvitsminkede, feminine, litt mystiske maikoer/geishaer i utsøkte og fargerike silkekimonoer som haster forbi i Gions stemningsfulle smågater.

Vi har valgfri utflukt til snøapene i Nagano og til Hiroshima – eller du bruker tiden i Tokyo og Kyoto til egne eskapader.

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter - Japan er fantastisk!

 • Det gamle Tokyo med Asakusa og det fargerike, store buddhisttempelet Senso-ji
 • Shibuya crossing – Veikrysset med stor V
 • Harajuku – mote, gatemote og sjarm inneklemt
 • Tokyo og Kyoto på egen hånd til egne sysler (en «fridag» i hver av byene)
 • Kyoto – ingen over, ingen ved siden
 • Fushimi Inari – utallige oransje toriier i vakkert landskap
 • Gion, Kyotos geishadistrikt er en fryd for øyet
 • Templer i Kyoto – vakre i seg selv men alltid i nydelige omgivelser
 • Osaka, matby med stil og Japans svar på Times Square i neonblinkende Dotonbori
 • Mattur i Dotonbori
 • Valgfrie utflukter for deg som vil (Hiroshima, snøapene i Nagano eller bytur i Tokyo med guide)
 • Godt reisefølge og selskap er alltid inkludert på Carpe Diems reiser 🙂
Dag 1

5. november - Avreise og ankomst

Vi flyr med Finnair, raskeste veien til Asia:) Avgang fra Oslo Lufthavn om ettermiddagen. Mellomlanding og flybytte i Helsinki.

Dag 2

6. november - Ankomst Tokyo og byrundtur med fokus på det eldre

Ankomst og våre første steg på japansk jord er om formiddagen. Narita flyplass er manges første møte med Japan, også vårt. Vi blir møtt på flyplassen – her er ingen tid å miste. I Japan vil du fort merke at energi, orden og effektivitet hører med. Vi skal rett ut i buss å se oss om.

For en by Tokyo er. Den er enorm på mange måter, både i areal og i mangfold. Det tar tid å bli kjent, men et sted må man begynne. Vi stiger inn i bussen og er klar for den første biten av byen. Det er ingen tvil om at gateliv, trafikk og alt som rører seg, er en viktig del av det hele – så følg med.

Opp i høyden må vi for å få perspektiv over denne enorme byen, det hjelper når vi tar turen til Tokyo Skytree. Med sine 634  meter, åpnet det i 2012 som verdens høyeste. Så lenge det varte. Men lekker design er det på Skytree.

Så går turen mot bydelen Asakusa. Her møter vi det gamle Tokyo. Her møter vi også en av byens mest besøkte og populære buddhisttempler, Senso-ji eller Kannon, som det også kalles. Det er fargerikt og folkerikt. På 600-tallet ble en statue av gudinnen av barmhjertighet, Kannon, fisket opp av den nærliggende Sumidaelven. De kastet den uti igjen, men statuen kom stadig tilbake. Det var tegnet som gjorde at et tempel ble bygget like ved. Siden vi snakker 600-tallet, er dette Tokyos eldste tempel.

Det er ikke bare norrøn mytologi som har torden som symbol. Når man går inn i Senso-ji, er det gjennom Kaminarimon – tordenporten. Så følger gaten, Nakamise, til neste port. Vi rusler rundt på området og lærer mer mens vi ser på de mange symbolske betydningene som finnes her. Så venter lunsj på en lokal restaurant. Vi trenger påfyll underveis, det er viktig.

Etter å ha sjekket inn på hotellet, møtes vi til felles middag på en restaurant som ligger i gangavstand fra hotellet.

(-/L/M)

Tokyo
Dag 3

7. november - Mer Tokyo - det mer moderne

Etter frokost skal vi se mer av Tokyo.

Tokyo Imperial Palace er her Japans keiser og monark holder til. Det er ikke et sted besøkende har adgang uten videre, men man kan beundre palasset og de nydelige omgivelsene for det. Vi tar en stopp ved en av de mange, vakre broene for utsiktens del.

Neste bydel og et must når man er i Japan er Shibuya. Ute etter en rolig bydel – glem det! Shibuya er så frenetisk og travel at det nesten ikke er til å tro. Hvor i verden er et gatekryss en stor severdighet? I Japan. Shibuya er en eksplosjon av mennesker og alle haster i hver sin retning. Igjen, organisert kaos. For folk fletter seg mellom hverandre og det er kun turister som ikke passer inn i ligningen her. Det sies at over 1000 personer krysser gatene på en gang.  En maurtue av dimensjoner.

Det er ikke bare trafikken som er severdighet her, det er også en hund. Nærmere bestemt en statue av en. Byens mest berømte er nemlig Hachiko, en akita. Han kom til Shibuya hver dag for å møte eieren sin når han var ferdig på jobb. Men så døde eieren, det stoppet ikke Hachiko å komme. Det gjorde den i ti år til, før den selv døde. Sånt blir det legender av og også en statue.

Etter dette, venter bydelen Harajuku og det er noe helt annet. Her er alle motehusene representert og det er moderne arkitektur og elegante omgivelser. Ikke la deg lure av at Harajuku bare er et sted som kunne vært hvor som helst i verden. Dette er også stedet for kul og annerledes gatemote og fantastiske kreasjoner.  Farger, frisyrer, klesdrakter – her ser vi garantert noe vi ikke har sett før. Og sidegatene er fulle av sjarm, små boutiques og kafeer. Som f.eks Cat Street, her er det smale smug og skikkelig koselig.

Etterpå kjører vi til et av byens mest berømte steder, ja det er Tsukiji fiskemarked. Vi besøker det såkalte «outer marked» som har masse butikker og restauranter. Sjømaten er av ypperlig kvalitet, det sier seg selv på disse kanter. (Markedet der det var tunfisk-auksjoner i stor stil har blitt flyttet og besøkende har ikke lenger adgang til auksjonene.)

Reiseleder organiserer måltider for den som vil – dette gjelder også alle dager måltider ikke er inkludert.

(F/-/-)

Shibuya Crossing, et av verdens mest travle kryss skal vi innom i dag
Dag 4

8. november - Tokyo - dagen til egen disposisjon eller valgfrie utflukter som forhåndsbestilles

Du trenger en dag i Tokyo der du kan gjøre litt som du vil. Som nevnt er kollektivtrafikken glimrende og det er enkelt å navigere på egen hånd. Vi foreslår noen reiseruter til deg som vil være fri under.

Om du heller vi være med på noe organisert, har vi to valgfrie utflukter til deg i dag. Du må velge en av dem. En er i Tokyo med engelsktalende guide, slik at du har noen som hjelper til på veien. Allikevel blir det på lokalt vis siden du benytter deg av t-bane og rusler rundt. Her fokuseres det på bydelen Ginza samt Akihabara og Ueno Park. Litt shopping og ellers det som passer seg på ruten vi velger. (kr 650, forhåndsbestilles innen 1/9 og må være minst 11 deltakere). Turen til Nagano er presentert under.

På egen hånd uten guide:

Et tips er å unngå rushtiden til kl 0930 og om ettermiddagen. Det er flust av folk og rimelig trangt om plassen bestandig, mest i rushtiden… Men det er så velorganisert og veloppdragent at det er en fryd. Er vognen stappfull, dyttes du inn, her er det alltid plass til en til. Shopping i Shinjuku eller Ginza? Er du interessert eller fascinert av anime og manga, kanskje Akihabara? Om du vil tilbake til Harajuku, er det også en nydelig Shintohelligdom ikke langt fra stasjonen – Meiji-jingu. Shinto er den tradisjonelle religionen i Japan. Den består av mange ulike elementer, og er påvirket av andre asiatiske religioner og filosofier. Harmoni, renselse og livets fornyelse er hovedpunkter.

Hva med en tur til det tradisjonsrike området Yanaka? Dette er et helt annet Tokyo med lav trehusbebyggelse og stemningsfulle smågater. Stressnivået senkes. Her lever og bor de lokale og det er ingen mangel på kafeer, tehus og små spisesteder. Veldig fotogent er det også. For å komme dit, er det enklest å hoppe på JR Yamamoto-linjen som går i «loop». Gå av på Nippori og utgangen kommer an på om du/vi skal til Yanaka Ginza som er shoppingdelen eller til kirkegården i Yanaka.

Du leste riktig… Det er ikke ofte vi anbefaler å besøke kirkegårder på Carpe Diem-tur, men denne er verdt et besøk. I hvert fall i fint høstvær. Det er en av de største i Tokyo og har en vakker ramme av trær og vegetasjon.  I tillegg er det flere vakre templer med nydelige hager og blomster nært ved. Yanaka er rett og slett et område som passer perfekt til fots og er vel verdt å besøke noen timer.

(F/-/-)

Kanskje det frister med litt shopping i Harajuku-distriktet i dag?
Valgfri utflukt til Nagano og besøke de "berømte" snøapene (må forhåndsbestilles innen 1/9)

8. november

Merk at det ikke er en selvfølge at vi ser apene i parken, de er ville dyr og er der det passer dem:)

Om morgenen møter vi vår engelsktalende guide i resepsjonen og vi busser til den digre Tokyo Station. Herfra tar vi tog (Hakutaka 555) til Nagano (cirka 1,5 timer). På stasjonen møtes vi av buss som vil vise oss rundt på disse kanter. Mange av oss husker Nagano fra OL i 1998. I tillegg til de nevnte apene, skal vi også besøke et av landets mest populære templer – Zenkoji.

Jigokudani Monkey Park er målet for dagen. Det er her de japanske makakene holder til i sitt naturlige habitat. De er sosiale og lever i store flokker. De er ikke lydløse og bryr seg sjelden om at besøkende flokker til for å se dem. Parken har naturlig varme kilder der de ofte samles, spesielt når det er kaldt og er snø som vanligvis er fra desember. Som ellers i Japan er området her preget av vulkansk aktivitet og navnet på parken oversettes faktisk med Helvetesdalen…

Lunsj er inkludert på en lokal restaurant og etterpå går turen til tempelet Zenkoji. Det skal litt til å få hedersbevisningen et av de mest viktige og populære templer i Japan. Det er MANGE  om beinet… Men dette er alltid å regne med.

Turen går tilbake til Nagano stasjon om ettermiddagen der toget (Kagayaki 510) tar oss tilbake til Tokyo Station. Derfra busser vi tilbake til hotellet og forventet ankomst er ved 19-tiden.

Lunsj inkludert på turen. Det samme med engelsktalende guide.

(Pris kr 3 950 minimum 15 deltakere)

En gjeng makaker som vet å kose seg:)
Dag 5

9. november - Til Kyoto med Sølvpaviljongen og Path of Philosophy

I dag skal vi forlate Tokyo. Viktig at du pakker en liten bag som inneholder det du trenger for hånden hele dagen i dag. Hovedbagasjen sendes til Kyoto, da det ikke er plass til stor bagasje på Japans eminente høyhastighetstog, Shinkansen.

Vi sjekker ut fra hotellet og bussen kjører oss til Tokyo Station. Her venter den elegante Shinkansen på oss, det er noe eget med å ta tog i Japan. De har alt på stell og det er så fascinerende og imponerende! Bare drøye to timer om bord, så er vi i Kyoto. Vi ankommer hovedstasjonen i byen, Kyoto Station. En arkitekttegnet og prisbelønnet bygning som også er en av landets største. Tid til lunsj, reiseleder organiserer. Så skal vi få et glimt av Kyoto.

Kyoto er et must for alle som besøker Japan. Det er et mesterverk når det gjelder arkitektur. Hjerte og sjel av det tradisjonelle og kulturelle Japan. Mange har Kyoto på sin reiserute og det er gjerne mange skoleklasser som er meget synlige i sine blå skoleuniformer. De har med seg flere lærere, fotograf og noterer flittig. De besøker tempel etter tempel etter tempel etter tempel. Dette er viktig lærdom for både ungdom og eldre. Kyoto er essensiell for landets innbyggere. Vi skal også besøke templer, men det er mye annet som Kyoto og omegn frister med.

Først venter Ginkaku-ji – Sølvpaviljongen med en nydelig hage og flott utsikt. Herfra passer det godt å rusle ned den nydelige «Path of Philosophy». Til ettertanke – en virkelig deilig tur blant natur og spredt bebyggelse.

Vi busser så til hotellet der vi skal være de neste nettene. Her venter bagasjen på oss og vi gjenforenes med den.

(F/-/-)

Ginkaku-ji - Sølvpaviljongen har en helt herlig setting
Dag 6

10. november - Kyoto med oransje Inari, gulltempel og sjarm i Gion

I skikkelig Carpe Diem-ånd, tar vi turen litt utenfor Kyoto først og besøker Inari. Der er det oransje nesten så langt øyet kan se. Om du ikke visste det, så er oransje vår farge… Men Fushimi Inari er en Shintohelligdom som har tusenvis av torii-porter som leder inn i skogen og oppover fjellet. Reven er trodd å være budbringerne til Inari og derfor vil du se mange statuer av rever underveis. Dette stedet er overveldende oransje og skikkelig spesielt å besøke! (Se bildespillet over).

Etterpå trenger vi noe å styrke oss på, nå venter sterk sake! Tipper vi har smakt det før, men nå blir det mer. Ingen besøk i Japan uten. Så må vi ha litt lunsj også, denne gang på en vestlig restaurant.

Så er det gull, gull og atter gull. Kinkaku-ji. Dette tempelet er det alle vil se. For visst er det gyllent og vakkert der det speiler seg i det blanke vannet som omringer det. De to øverste etasjene består av bladgull. Vi satser på at det er høstfarger på trærne som akkompagnerer gull og vann, det er i tilfelle en uslåelig kombinasjon…

Noe helt annet er Gion – dette er gamle Kyoto og byens kjente geisha-distrikt. Langs elvebredden og innover, brer Gion seg innover som en helt annen verden. Med trehusbebyggelse, masse tehus og smale smug, er dette en nydelig del av Kyoto som må ses. Vi rusler rundt i Gion for å fornemme stemningen, og det er skikkelig koselig her inne. Shimbashi regnes av mange som en av de aller vakreste gatene i hele Asia og det sier litt. Ekte geishaer kan ses, men de er ikke på langt nær så mange som de en gang var. De er uansett utrolig fascinerende for oss. For en kultur, for en rolle og for noen utsøkte silkekimonoer, hår og sminke! Skulle vi se en eller flere, vis respekt og ikke fotografer uten samtykke.

Om kvelden spiser vi felles middag på en lokal restaurant.

(F/L/M)

 

 

Kyoto
Dag 7

11. november - Kyoto, dag til egen disposisjon eller til Hiroshima

Kyoto er diger. Men som ellers i Japan, er kollektivtransporten helt perfekt. Det går metro, merkede busser og tog, slik at det aldri er noe problem å ta seg fram.  Vi anbefaler tempelet Kiyomizu-dera – med sin enorme trebygning.

Eller templet kjent fra filmen «Lost in Translation», der Scarlett Johansson tok turen fra Tokyo: Ryoan-ji, litt utenfor sentrum. Her videreføres den viktige tanken om zen og meditasjon. Tempelet har en av landets flotteste zen-hager. Legg merke til de 15 steinene som ligger nøye plassert ute i hagen. Disse skal beundres på avstand, og det sies at uansett fra hvilken vinkel du kikker fra, får du bare øye på 14 stykker av gangen. Du skal kun se alle 15 dersom du gjennom meditasjon har oppnådd en perfekt tilstand. Utfordring akseptert?

Du kan ta tog til den trolske, forheksede bambusskogen i Arashiyama. Den virker i hvert fall som den er forhekset… Mystisk, stemningsfull og du får kule bilder! Slik har du aldri sett bambus før.

Du kan også ta tog tur/retur fra Kyoto Station til den gamle hovedstaden Nara. Det er enkelt å ta seg frem til fots fra stasjonen i Nara, men beregn en del gåing derfra. Nara Park er en stor offentlig park med et gammelt te-hus, kafeer og flott beliggenhet ved foten av Mount Wakakusa. Du kan ikke misse noen av de lokale «innbyggerne» – Sika-hjorten! Disse rødbrune dyrene med hvite flekker, er overalt i parken. Noen gresser og tar livet med ro mens andre er mer opptatt av de besøkendes niste eller innkjøpte snacks…

I parken finnes Todai-ji-tempelet som huser en enorm, massiv bronsestatue av Buddha. Over 400 tonn bronse og 130 kilo gull sier sitt… Tempelets hovedbygning sies å være den største laget av tre i hele verden. Det sier mye, da denne faktisk har blitt bygget opp igjen etter ødeleggelser – og da bare i 2/3 av den opprinnelige størrelsen.

(F/-/-)

Kanskje møter du på en maiko/geisha i dag
Dag 7

Valgfri utflukt til Hiroshima (må forhåndsbestilles innen 1/9)

Bare 1,5 time unna Kyoto med Shinkansens superraske Nozomi-tog ligger Hiroshima. I dag er det en blomstrende, grønn by med mange parker. Den er så absolutt levende, og kjent blant matelskere for utsøkte retter.

Ingen vil noensinne glemme Hiroshima og det som skjedde der 6. august 1945. Det er et beksvart kapittel i vår historie. Vi tar turen for å se og for ikke å glemme, dette er så sterkt.

I de første millisekundene etter detonasjonen kommer lysglimtet. Deretter en hundre meter bred ildkule. Rett under bomben stiger temperaturen til flere tusen grader. En drepende varmebølge setter alt innenfor en avstand på 1,5 kilometer i brann. Av byens rundt 320 000 innbyggere dør mer enn 80 000 momentant.

Skallet av kirken er en av de få bygningene som står igjen. Videre nedover langs elven finnes Peace Memorial Park der flammen alltid vil lyse inntil det ikke er flere atomvåpen igjen i verden. Over 200 000 navn risset inn på minnesmerket. Hiroshima National Peace Memorial Hall til ære for ofrene, ble tegnet av den prisvinnende arkitekten Kenzo Tange. Veggene føles beskyttende og vannet skal lindre ofrenes smerte. Peace Memorial Museum ærer den enkeltes historie. Fotografier og gjenstander er stilt ut og det er en helt hjerteskjærende opplevelse.

Etter dette spiser vi felles lunsj og tar fergen til den lille øya Miyajima, kjent for den ikoniske «store røde» torii-porten som står ute i vannet, flankert av steinlykter. Et nydelig og ikonisk skue. Den danner inngang til en helligdom som også er verd besøket, og masser av japansk liv.

Turen varer fra cirka kl 0730 – 2000. Pris 3 950 (inkluderer lunsj, alt av transport og inngang)

(F/-/-)

Atombombekuppelen i Hiroshima
Dag 8

12. november - Kyoto - Osaka med mattur

I dag sjekker vi ut fra hotellet og setter kursen mot Osaka.

Det er ikke så langt mellom Kyoto og Osaka, etter en time med buss er vi i en av Japans beste matbyer. Osaka er også kjent for det nydelige Osaka Castle, hvitt og lekkert troner det over en stor park full av planter, busker og trær. Vi kjører forbi, men skal ikke opp og inn.

Moderne, travel og pulserende – javel, men det er også mange severdigheter her i byen. The Kita i nord har museer og andre landemerker, mens Minami i sør er et supert sted for å se på folk. Best på natteliv og litt likt Times Square i New York, er er Dotonburi. Hit skal vi og bli nærmere kjent med mat. En spennende «foodie tour» venter med smaksprøver her og der. Det blir lunsjen i dag og vi blir garantert mette. Vi skal også til markedet Kuromon som gjerne kalles Osakas kjøkken. Her møtes profesjonelle og amatører i skjønn forening.

I Osaka bygges det også høyt og lekkert. Man ikke unngå å se på et av de største, moderne landemerkene i Osaka, Umeda Sky Building. Dette er to 40-etasjes bygninger med felles plattform der byggene møtes i høyden. Helt merkelig og spesiell konstruksjon! Vi skal også opp i høyden her i Osaka, da blir det i Abeno Harukas (300 meter) og vi satser på en klar dag for å se mest mulig herfra. Dette er landets høyeste skyskraper…

Nå er det på tide å komme seg til hotellet, sjekke inn for så å spise middag på en lokal restaurant. Vi har mye å snakke om denne siste kvelden i Japan – det er et land som er vanskelig å gi slipp på. Tipper at du bare vil hit igjen for å se mer:)

(F/mattur/M)

Dotonbori er stedet å være i Osaka - her er det trangt om plassen kveldstid
Dag 9

13. november - Osaka, hjemreise

I dag sjekker vi ut fra hotellet tidlig, får med oss frokostboks og skal ut til flyplassen i Osaka. Finnair skal ta oss til Helsinki først, med avreise om formiddagen. Beregnet ankomst Oslo Lufthavn er om ettermiddagen, lokal tid.

(F/-/-)

Dotonbori-distriktet i Osaka er et av stedene du bør besøke i dag

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 29 900
Tillegg for enkeltrom: kr 5 850

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Tokyo//Osaka – Oslo med Finnair
Finnair tilbyr ikke gjennomgående billetter, så ingen tilslutning kan søkes 
7 netter på gode hoteller. Frokost inkludert hver dag
3 middager, 3 lunsjer inkl mattur
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Utflukter som forhåndsbestilles
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum til Japan. Passet må være gyldig seks måneder etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser